יש לענבר הרגל מגונה ולא נעים בעיני שברגע
שהיא לא קונצנזוס, שברגע שהיא מרגישה נזיפה, העמדתה במקום, שהיא מרגישה שהמקום שלה מתערער היא מתחילה לדבר בקול ציוצי ומאוד בכייני. שהיא דיברה עם הבנים, קרן וליהיא היא היתה סמכותית, בטוחה, נחרצת ומקובעת. שאתי ובעיקר אורטל הוכיחו אותה עם נסיון המעשה לאיילת , היא החלה לדבר איתן בקול מעט בכייני, מרצה, מסביר, אמפתי ורגיש. היא כמו שני אנשים - כשהיא במצב בטוח חזק ומוגן היא שונה ממקום שהיא מואשמת, מותקפת ובעיקר מוכחת. זאת לא פעם ראשונה שאני מבחינה בזה. גם היום בפרק שהראו את הפניה של אתי אליה ראינו את הטון הקטן והמרצה, כמין משדלת אנשים להבין ולהוכיח שהכל בתמימות ובכוונה טובה. והנה קראתי הודעה מפי האשכולית שההודעה על האיום להתאבדות הוא מפרי מסקנה של ההתאבדות ולא איזהיא הוכחה או אמירה מפי גורם מסויים. יכול להיות שהמשפחה של איילת פנתה אליהם - איימה, התריעה, התחננהו ודרשה להוציא אותה משם בגלל כל הדברים שנעשו בימים האחרונים. ענבר מבחינתי הולכת מדחי לדחי, ההתנהגות שלה דוחה - שנוח לה היא שולטת, קובעת, פוסקת ושופטת אך שהיא מרגישה מאויימת, ננזפת ומעמידים אותה במקום בדברי אמת (כמו האמירה של אורטל שלא שודרה שאיילת כיסתה לה את הבמה והיא הלכה לחפש אותה במקום אחר) - היא חוזרת לטון הקורבני, המסכן והקטן שהו התחילה את התוכנית וסחטה את כל האמפטיה אליה. אני מאוד מקוה שלא נשמע בימים הקרובים שאיילת נכנסה לטיפול או משהו כי אם כך ההפקה פשוט בזיונית, אבל אני חושבת שאם היה לה סיכון לא היו מודיעים על הפרישה בפריים טיים והיו עושים מזה אייטם פשוט היו מוציאים אותה בדרך שקטה וסודית. זאת היתה החלטה משותפת עם איילת, שנראה היה שהיא שלמה עם זה. עצם זה שהיתה במודעות להחליט ממי להפרד ומי יסדר לה את הבגדים ולא במצב "קטטוני" ושבור קצת מעיד לי שבמקרה שלה זה לא מצב של סיכון חיים אלא שבירה ודאון מהכל. ומי בעצם יודע איפה עובר הקו הדק ביניהם, אולי ענבר שאבחנה כך, או אולי דוקא ההפקה שהתעלמה.