2X13
אבחנתי לפני האוס

omercoh

New member
שאלה

היי, ראיתי עכשיו את הפרק בטלויזיה עם הדוגמנית שהיא בעצם גבר (אני לא בטוח איזה מספר פרק זה..) בכל מקרה הוא מסביר לה שכולם נקבות בהתחלה ואז בשלב מסויים בהריון השחלות הופכות לאשכים... זה באמת נכון? ובכלל... כל הדברים שהם מתבססים עליהם הם דברים אמיתיים? או שהם ממציאים עובדות רפואיות כמו שלצערי קורה בהרבה סדרות?

אפפ

New member
שאלה דחופה

מי ראה את הפרק של היום? הבל היופי, מה שהיה בערוץ 3 היה שיר בתחילת הפרק וגם בסוף הפרק כשהאוס לקח כדורים, אולי למישהו יש מושג איזה שיר זה היה? תודה

Carmen V

New member
עוד שאלה

מה זה היה ברגל שלו כשהוא הוריד את המכנסיים במשרד של קדי בפרק היום (עם הדוגמנית)?

MommyHug

New member
מה עם הפרק של אתמול../images/Emo35.gif

אין לו שרשור עדיין

lightanddark

New member
אממממ.....

הסידרה היחידה שראיתי עד עכשיו שממציאה עובדות רפואיות זו שיקאגו הופ אבל זה כבר נושא אחר... וכן כל מה שהם אומרים הוא מבוסס

Kat111

New member
הסבר: אכן, מין העובר מתבטא

במהלך השבוע השישי. כאשר קיים כרומוזום Y מופעלת תגובה המביאה להפרשה של הורמונים גבריים המובילים להיווצרות אברי המין הזכריים. בהיעדר כרומוזום Y (או אם יש בו איזושהי בעיה) העובר יהיה ממין נקבה. ולא, השחלות לא הופכות לאשכים, פשוט ישנו מבנה בסיסי שמיועד להתפתח לאברי המין, והמבנה הזה זהה עד השבוע השביעי, ואז בתגובה להפרשת הורמונים... לגבי הסדרה באופן כללי, יש להם כמובן יועצים רפואיים, אבל לגבי מידת הדבקות שלהם בעובדות הרפואיות בפועל.. קטונתי..
מקווה שזה עוזר

randomguy

New member
יש להם הרבה מאוד בעיות עם פרוצדורות

בדרך כלל במציאות כמעט כל הפרוצדורות הרפואיות מבוצעות על ידי רופאים או טכנאים וכו' שהם מומחים לאותה פרוצדורה ספציפית, כמו בדיקת MRI או בדיקות מעבדה, וגם פענוח הבדיקות - יש לכל דבר מומחה. בסדרה האוס והצוות שלו עושים כל הזמן דברים שהיו באופן נורמלי מבוצעים על ידי רופאים בעלי התמחות ספציפית, או רופאים רדיולוגים, או פתולוגים או טכנאים או עובדי מעבדה שמיומנים בפרוצדורה הספציפית.

lightanddark

New member
זה לא רק זה הם גם

לפעמים לא עושים את הפרוצדורות נכון כמו אינטובציות וכאלה..

randomguy

New member
אני חושב שיש יותר מדרך אחת לעשות

אינטובציה, אבל בזה אני דווקא לא ממש מבין. אם יש לך דוגמה ספציפית למשהו שהם לא עשו נכון, תספרי לנו, זה מעניין.

lightanddark

New member
דווקא אין הרבה דרכים

לעשות אינטובציה.. וזה לא רק בהאוס זה בכל סדרת בית חולים שקיימת קורה (במיוחד שיקאגו הופ אבל הם אתם מחשיבים אותה כסידרת בית חולים זה כבר בעיה שלכם) הם עושים את זה לא נכון גם כי זה חלק מהשטיות של הבמאי שהוא רוצה לצלם מהצד הזה ולא מהצד השני ואז הם דיי מוכרחים להחזיק את המכשירים בידים הלא נכונות..... (את הלרינגוסקופ מחזיקים ביד שמאל תאמינו לי ביד ימין לא תראו כלום.. זה היה לא מזמן בפרק נראה לי זה היה בפרק עם הרוכב אופניים? אני רק זוכרת שפורמן עשה את האינטובציה..) ולפעמים הם מקצרים תהליכים כדי לחסוך זמן ולפעמים הם סתם לא שמים לב ויש כל מיני טעויות קטנות ולא תמיד רואים אותם והם גם דיי שוליות.

randomguy

New member
אני חושב שבהאוס יחסית הם די בסדר

בדרך כלל מהבחינות האלו, אבל סדרות בית חולים אחרות ראיתי רק לפני שנים אז אני לא יכול להשוות. בשנה האחרונה האוס זה פחות או יותר הסדרה היחידה שאני רואה בטלוויזיה.

יו אמר בראיון פעם אחת שהרבה רופאים

שולחים לתוכנית מכתבי תלונה על זה שהם לא לובשים כפפות גומי כשצריך...

randomguy

New member
נראה לי שרופאים לא ממש אוהבים את

הסדרה מכל הבחינות
האוס מקלקל את התדמית של הרופא הטוב והנחמד

randomguy

New member
../images/Emo45.gif נכון, השחלות לא הופכות לאשכים

אני אוסיף על מה ש Kat כתבה: מצב ברירת המחדל של עובר זה להפוך לנקבה. אבל כשיש כרומוזום Y (במטען גנטי גברי), יש בתוכו גן קובע זכריות, וכשהוא מתבטא המבנים שמיועדים להפוך לאברי המין הפנימיים הופכים לאשכים והם מייצרים טסטוסטרון, אבל הוא משפיע על העובר להפוך לעובר זכר במקום עובר נקבה. לא ברור לי איך לחולה בפרק היו גם שחלות וגם אשכים אבל אני חושב שזה גם יכול לקרות במציאות. לדעתי באופן כללי בסדרה יש הרבה מאוד דברים שלא בדיוק עולים בקנה אחד עם מה שקורה במציאות, אבל רוב הדברים לפחות קרובים בדרך כלל.

למעלה