2X13
אבחנתי לפני האוס

randomguy

New member
אם את לא רואה את הפרק במוצאי שבת

כדאי לך לא להיכנס לפורום עד אחרי שתראי את הפרק.

שיפ1

New member
כי כל כך קשה לכתוב ספויילר?

במקום ללמוד משהו מזה שהרסו לי את הפרק, תמצאו אלף סיבות למה זה לא ספויילר ביום ראשון לפני השידור החוזר? מה אני אגיד לכם. זה באמת היה אידיוטי להכנס לפורום, וחבל נכנסתי כי הבנאדם בלי אזהרה אפילו בלי לציין על מה הוא מדבר בנושא, הרס לי פואנטה של פרק. אתם אמורים לדעת כמה זה מעצבן. אם לא קשה להמשיך לכתוב ספיילר עוד 24 שעות אחארי השידור הראשון. באמת אם לא קשה מדיי לעשות את זה זה יכול לעזור.

lightanddark

New member
סתרת את עצמך!

למה זה לא ספויילר לפני השידור החוזר!!!!????? זה אומר שגם אם לא ראית את העונה הראשונה ונכנסת לפורום וקראת "ספויילר" אז זה גם אשמתנו הפרק שודר כבר ביום שבת יום ראשון זה שידור חוזר זה בדיוק אותו דבר אם ישדרו את הפרק שוב באותו יום רק יותר מאוחר

Tidal

New member
אוי נו באמת.

ברגע שהפרק שודר, זה כבר לא נחשב ספוילר. זה די פשוט.

randomguy

New member
גם אני מאוד מאוד שונא ספולירים אבל

אני לא חושב שמי שכתב את ההודעה אשם, וגם לא צריך לחכות 24 שעות אחרי השידור הראשון, יש גם שידור שלישי אז אולי נחכה גם למי שרואה את השידור החוזר השלישי ביום ראשון בחצות? זה לא הגיוני. מהרגע ששודר השידור הראשון של פרק חדש בארץ, שום דבר בקשר לפרק לא נחשב ספוילר יותר, ומי שלא רואה את השידור הראשון, עדיף שלא יכנס לפורום בכלל עד אחרי שיראה את הפרק, זה הפתרון היחידי כדי להבטיח ב 100 אחוז שלא יהרסו לך את הפרק.

../images/Emo41.gif 2X13 ../images/Emo41.gif אבחנתי לפני האוס ../images/Emo9.gif

פרטי הפרק בעברית
שם הפרק: הבל היופי
תקציר: דוגמנית-על מגיעה לטיפולו של האוס, הקופץ על המציאה בהתלהבות, אלא שהמקרה עתיד להביא עמו הפתעות לא נעימות. האוס סובל מהתגברות של הכאבים ברגלו. ווילסון מקווה שהם סימן לכך שעצבי הרגליים שלו מתחדשים, ואח"כ מקשר אותם לבעיה פסיכולוגית. האוס נתקל במטופל מהקליניקה שסובל מרמה גבוהה של אסטרוגן שמאפשרים לו לחוות את הריונה של אשתו – כולל בחילות בוקר, כאבי לידה, ואפילו התפתחות של שדיים. פרטי הפרק באנגלית
שם הפרק: Skin Deep
תקציר: Dr. House treats a teenage supermodel for heroin addiction and, in the process, uncovers startling secrets about the girl. Meanwhile, Wilson hopes that House's increased leg pain indicates that his leg nerves are regenerating and a male clinic patient suffers from high estrogen levels that allow him to experience his wife's pregnancy - including morning sickness, labor pains and he even begins to develop breasts. It is suggested at the end of the episode that some of House's leg pains are psychosomatic. פרטים נוספים
כתבו: David Shore, Garrett Lerner, Russel Friend
ביים: James Hayman
שודר לראשונה: 20 בפבואר 2006
מס' הפרק: 35 בסדרה כולה, 13 בעונה השניה שירים בפרק
Atom Bomb by Fluke
French Suite No. 5 in G Major BWV 816, Allemande by Johann Sebastian Bach.
Desire by Ryan Adams

randomguy

New member
אחרי כל כך הרבה פרקים שבמהלך האבחון

עלתה האפשרות הנדירה של סרטן פלוס פאראניאופלאסטיק סינדרום, פעם ראשונה שבאמת זאת האבחנה הנכונה!!!
לא פלא שנחשת נכון נעמה!
כל מעריצי האוס כבר צריכים להיות מומחים לבעיה הזאת
אבל אל תגידי לי שגם ניחשת נכון שלדוגמנית היה קרויטיפ גברי (כולל אשכים)? זה היה ביזארי! אבל מרתק!

randomguy

New member
../images/Emo12.gif באיזה קטע בפרק ניחשת את זה?

איך נחשת את הבעיה הביזארית הזאת?
אני זוכר שקראתי שבוע שעבר בעיתון כתבה על אישה עם קריוטיפ זכרי שנולדה עם אשכים ואברי מין חיצוניים נקביים. אבל בחיים לא הייתי מנחש על הדוגמנית את זה
דרך אגב, גם ביום אחרי ששידרו את הפרק על האישה עם תסמונת מינכהואזן בדיוק היה סיפור בחדשות על אישה בארץ שהיה לה את התסמונת הזאת והיא היתה אחות בבית חולים.

randomguy

New member
בדיוק קראתי שנחשת את זה כשצ'ייס אמר

שהיא בת 15 ועדיין לא קיבלה מחזור. בשלב הזה אני דווקא ניחשתי שהיא היתה אנורקסית או לקחה יותר מדי סמים...ניחושים הרבה יותר סבירים לגבי דוגמנית על בת 15!

randomguy

New member
בכל מקרה, כל הכבוד לך נעמה שהצלחת

לנחש את הדיאגנוזה בשלב כל כך מוקדם בפרק!

MommyHug

New member
גם אני!../images/Emo45.gif

כי למדתי על זה פעם בשיעור ביולוגיה והיו איזה 5 דקות שאמרתי לעצמי "לא יכול להיות לא יכול להיות" אבל הכל הצביע על זה
זו גם פעם ראשונה שלי
מיד הודיתי לאלוהים שקיבלתי מחזור (באורך פלא מיד אחרי התכנית
)

randomguy

New member
כל הכבוד שהצלחת לנחש את האבחנה

בפעם הראשונה
אבל אני חושב שכשילדה לא מקבלת מחזור עד גיל 15, יש הרבה מאוד סיבות אפשריות שהן הרבה פחות גרועות ומפחידות מאשר מטען גנטי של זכר כמו שהיה לדוגמנית בפרק הזה. כמובן שבהאוס צריך לנחש את האבחנה הכי ביזארית שיש כדי שיהיה סיכוי שהיא תהיה נכונה

MommyHug

New member
לא, אני לא ישר חשבתי על זה מאותו

רגע, כמו נעמה, אלא דווקא יותר מאוחר, אני כבר ממש לא זוכרת באיזה שלב... וכן, בהחלט צריך לנחש אבחנות ביזריות, אבל פשוט כל הדגש ששמו סביב העניין הזה של המחזור ושל היופי שלה והיחסי מין עם אבא שלה, זה כאילו כיווננו אותנו כל הפרק לאבחנה הזו... תודה על החיזוק

randomguy

New member
כל הקטע בקליניק עם האיש שהיה לו

יותר מדי הורמון נשי, זה היה מה שכיוון לאבחנה, כי בפרקים קלאסיים של האוס, כמו זה, הקליניק לפעמים נותן להאוס את ההשראה לאבחן את הבעיה של החולה השבועי (המרכזי). וברגע שהאוס דיבר אם האיש ואמר לו שיש לו יותר מדי אסטרוג'ן ועשה כזה אממממממממ (שהוא חשב לעצמו) גם אני הבנתי שלדוגמנית יש בעיה הורמונלית. אני זוכר גם שבאיזה שהוא שלב בפרק חלפה לי בראש האבחנה של נקבה X0 (תסמונת טרנר נדמה לי שקוראים לזה), אבל נזכרתי שהן נמוכות ולא גבוהות כמו הדוגמנית. דרך אגב, אני לא חושב שיש שום קשר בין גילוי עריות לבין מה שהיה לדוגמנית, זה נגרם בגלל הפרעה במערכת החיסונית, או בעיה גנטית או שילוב של שניהם.

MommyHug

New member
אתה כנראה מתייחס למה שכתבתי בהודעה

אחרת, שזה בדר"כ תוצאה של גילוי עריות, וזה אכן נכון (לפי מה שלמדנו בשיעור ביולוגיה
) מכיוון שרוב ה'מוטציות' למיניהן נוצרו כתוצאה מפאק גנטי שהוא תוצר ישיר בדר"כ של יחסי מין בתוך המשפחה. כלומר, לא כל מוטציה היא תוצאה של גילוי עריות, אבל להריון כתוצאה מגילוי עריות יש סיכוי מאד גבוה להפוך למוטציה, יותר מהסיכוי להוליד ילד רגיל.

randomguy

New member
אני לא בטוח מה התכוונת...

כן, קראתי גם הודעה אחרת שלך שלא הספקתי להגיב עליה. זה שהאבא שכב עם הבת שלו זה לא גורם שום בעיה רפואית אלא רק בעיה פסיכולגית. אם את חושבת שזה היה דפוס במשפחה הזאת והיו בה זיווגי שארים שהדוגמנית נולדה מהם אז נכון שזיווגי שארים גורמים להתבטאות יתר של תכונות שמקורם באללים רצסיוויים ולכן לבעיות רפואיות בשכיחות גבוהה, ואז את צודקת, אבל אין עלייה בסיכוי למוטיציות, התבלבלת במונחים אני חושב.

למעלה