סיכום שבועי

קפרי

New member
קשה לי להתאפק מלכתוב שאני תוהה

אם אתה סתם תלמיד חכם, או עם מקצוע "טוב" (אם אפשר לקרא לזה כך), את לא חייב לענות לי אבל גם אני מהמעריכות את סגנון כתיבתך ומבינה מסגנון כתיבתך (בלי קשר לדיעותך שלא תמיד כשלי) שיש לך גם ידע אינטלקטואלי רחב(יישר כוח). סליחה על התגובה שלי וחג שמח.

למה את מתנצלת ?

תודה רבה על המחמאות . ולגבי המקצוע שלי ... לא ארחיב . רק אומר שאני מאוד מרוצה ממנו
.

baric

New member
כל כך נכון... .

דבר ראשון הרשה לי להחמיא לך על צורת הכתיבה היפה והמכובדת שלך...דבר שני, אני אישית מסכימה עם כל אשר כתבת לצערי גם אני לפעמים נסחפת לא בהתבטאויות שלי אלא בהרגשה הפנימית ....מאוד שמחתי שערן יצא אבל זאת משום שבאמת חשבתי לפי מה שראיתי שהגיע לו (ואולי אני טועה)...מבחינתי האח הגדול זו תוכנית ריאליטי ואני אישית נהנית לצפות ישנם קטעים שקוראים בבית שממש לא נעימים לצפייה וגם בהם אני צופה מסיבה אחת מאוד ברורה והיא כדי לנסות ולבחון את עצמי איך אני הייתי מתנהגת / מגיבה אם הייתי באותה סיטואציה .... מה שבאמת חבל ועצוב שחלק מהאנשים בפורום מרשים לעצמם כפי שרשמת ללעוג ולהעביר ביקורת כל כך שלילית ממש טוב להם לראות את הרוע שקורה לאנשים כאילו שהם "טלית שכולה תכלת" אתה לא נאיבי אתה צודק בכל מילותיך אני ממליצה כפי שאני עושה .... לנסות ללמוד / להבין / להפנים . אנחנו כל יום נתקלים במקרים דומים וזהים למה שקורה שם בוילה רק שאנחנו לא נמצאים עם אנשים שזרים לנו במקום סגור ומבודד. אז תעצרו לשנייה תחשבו ותסתכלו קודם כל על עצמכם איך אתם מתנהגים ביום יום שלכם /מדברים /רבים /משקרים/ צבועים ועוד עם מי ......עם האנשים שהכי קרובים אליכם משפחה / חברים וכו'

נאיבי ונהדר../images/Emo45.gif

כ"כ צודק ונכון!! לפעמים שוכחים שההם שם מהקופסא, לא סתם דמויות פקטיביות, אלא אנשים אמיתיים. גם אני לצערי חטאתי שהוצאתי זעמי על ערן. אבל מאוד מאוד כואב לי על נעמה, והעזיבה שלה גרמה לי להבין את מה שכתבת פה היום.

bibaso

New member
הסיכום נגוע בצדקנות

חלק מהדברים נכון באופו כללי, לגבי מי שעבר את גבול הטעם הטוב בהתבטאויות על מועמדים. (השתלחויות, לעג וכ').

על צדקנות והתחסדות

מדובר כאן על תוכנית שבנויה על מאפיינים ותכונות אנושיות [ מעין מבחן סוציומטרי 24/7]. ג'ונגל אנושי הבנוי על שקרים , תככים , בגידות והעמדות פנים - כשהחזק = התחמן ביותר הוא השורד שיזכה במיליון. ברור שהשוני יוציא אמוציות מהאנשים - כי כל אחד מוצא את עצמו מזדהה עם X ושוטם את Y - ואם בתוך עמך אתה יושב - על מה הפליאה ?!מה ציפית שישירו סופרלטיבים בלבד ?אפילו מול התנהגות בזויה ? מה גם שהעניין חושב כך מראש ע"מ לגרום לכמה שיותר אנשים לפתוח ארנקים ולשלוח כמה שיותר אסמסים. מכאן ->צריך לדעת לקבל את העניינים בפרופורציות הראויות להם. הנחמדות האוטופית אליה אתה שואף אולי נמצאת בפורום לאיסוף מפיות [ וגם זה בספק]. ד.א אתה יכול להתנהג כראות עיניך וכמצפונך אבל להתחיל להטיף ולחנך אנשים... יש בזה מידת התנשאות , צדקנות והתחסדות של " אני לא כמוכם חבורת אספסוף נבער ומתלהם - אני שונה , אחר , רגיש, אנושי וטוב מכם".

droriko

New member
מה שאת אומרת מתאים יותר לאיתי בל

מבקר מוסיקה דווקא בחור נחמד שמדבר בגובה העיניים (ובגלל זה אני ממשיך להגיב לו, למרות כל החילוקי דעות בינינו )

"דווקא בחור נחמד" - אני לא דנה בו אלא בדבריו.

אין לי ספק שהוא בחור נחמד. רק הטענות שלו נגועות בפופוליזם [ דברים שנשמעים יפה וקשה לסתור אותם אבל הקשר שלהם למציאות אעפס רופף משהו].

droriko

New member
זאת לא רק הצעה אלא קביעה מוסמכת

היא לקחה את כל המקרים שבהם היא ביקשה מאנשים להצביע כדי להדיח מישהו (מיקי,ערן), יצא שהאנשים שהיא ביקשה להדיח באמת הודחו והיא ישר הסיקה שזה בגלל התוכנית הגאונית שלה, ומפה היא הגיע למסקנה שאם אנשים יעשו מה שהיא אומרת שי בטוח יעוף. זאת דמגוגיה.

bibaso

New member
אם לזה התכוונת אז הייתי יותר מגדיר את זה

כ- היסחפות בלקיחת קרדיט

קמבילי

New member
../images/Emo13.gif כן, צעקתי "עשינוו את זה!!"

אולי גם צעקתי "אל אל ישראל!" ו"ביתר עם הגולן!", אני כבר לא זוכרת. לא לקחתי שום קרדיט, אמרתי שלפי שתי ההדחות הקודמות ההתפלגות בפורום משקפת את ההתפלגות בציבור, ומכאן שיש סיכוי ששי יודח. אמרתי גם שהפעם ההצבעה יותר מסובכת לעומת הפעמים הקודמות כשתחושתי היתה מאד חזקה. בכל זאת יש סיכוי, ולכן צריך להצביע בחוכמה.

באמת קמבילי ?!

והנה מבחר ציטוטים מתגובותייך בפורום : • ‫ואיך לדעתך עף ערן ולא נעמה כפי שכולם חשבו?‬ קמבילי 25/09/08 12:56 ואיך לדעתך עפה מיקי ולא נעמה כפי שכולם חשבו? כי אנשים הצביעו לנעמה לא מתוך אהבה אליה, אלא מתוך סלידה מערן וסלידה ממיקי. כאן בפורום היו רבים כאלה, אני ביניהם, וזה הצליח לנו פעמיים רצוף! סמוך עלי, הצבע איתי! (וגם לנעמה, ליתר בטחון. זה שווה את הכסף, יש הנאה גדולה בלראות את הבלונים המנופחים מקבלים בעיטה בתחת) נכון שגם ג'ני בסיכון, אבל לא עד כדי כך, כי הרבה רואים בה מאמי ומותק, והילדודס גנובים עליה כי הכי יפה (ככה אומרים) • ‫קדימה, נעשה את זה!‬ קמבילי 25/09/08 13:01 אני משוכנעת במאה אחוז שיהיו לו מעט מאד קולות בציבור. הוא פשוט לא מזמין הצבעות. הוא בכלל לא זקוק להצבעות! כלומר ככה הוא מציג את עצמו, כאדם שמעמדו הכי בטוח בעולם והוא לא זקוק לעזרה של איש. וזה בדיוק מה שיקרה. איש לא יצביע לו. לא נברתי יותר מידי בארכיון על מנת למצוא את ההתבטאויות הללו שלך קמבילי . כאשר את כותבת מדריכי הצבעה ( למי לפי דעתך צריכים להצביע , שזה אגב לגיטימי בפני עצמו ) ואחר כך כותבת : "כאן בפורום היו רבים כאלה, אני ביניהם," את בעצם לוקחת קרדיט . יש לך נטיה קמבילי לדבר ברבים : " נעשה את זה " , " זה הצליח לנו פעמיים רצוף " . ( רטוריקה ידועה של דמגוגים ) . ואת גם מקנחת במשפטים כמו : " סמוך עלי, הצבע איתי! " ( מנסה את כוחך כקופירייטרית ? או שאת באמת מתכוונת שיסמכו עלייך ? ) . זכותך לכתוב באיזו צורה שבא לך . וגם להתייחס אל עצמך ברבים . אבל לפחות תכירי בדברים שאת עושה או כותבת .

מילא ...

מילא אם אני הייתי נוהג כאחרון המתלהמים ואז פתאום מתהפך וכותב את מה שכתבתי . אז היה אמת בכותרת של התגובה שלך משגרת המחשבות . אבל אני מציע לך ( אם יש לך זמן פנוי בין תגובה לתגובה שאת משגרת לחלל ) לעלעל מעט במה שאני כתבתי בפורום . עכשיו האם זה עושה אותי יותר טוב ? לא אני צריך לענות על זה . שכל אחד יבחן את הדברים ויחליט עבור עצמו . אבל בקרב אנשים שטורחים לכתוב השכם וערב כנגד ההתלהמות של שי , במה אתם שונים ממנו ? אנשים שטורחים לכתוב השכם וערב כנגד הצביעות של נעמה , במה אתם שונים ממנה ? או בעצם על מה אתם באים בטענות אם אתם יודעים מראש שמדובר בג'ונגל של שקרים , תככים , בגידות והעמדות פנים ? אתם מכפישים אותם בגלל שהם מספקים לכם את הסחורה אותה באתם לרכוש ? בהיגיון המעוות שלי אני משבח את מי שמספק את הסחורה שאני מעוניין לצרוך . אצלכם ההיגיון עובד הפוך אתם גם מחפשים דברים מסויימים ואז דואגים להכפיש את מי שמספק את הסחורה תחת כל עץ רענן . רוצה לקרוא לזה צדקנות למה שאני כותב ? אני קורא לזה היגיון . צדקנות עבורי זה לשבת מול המרקע עם עיניים צמאות לדם ואז לרוץ לפורום ולגנות התנהגויות בזויות . כי בנינו מה חשבת לעצמך הריי את כתבת ש : " מדובר כאן על תוכנית שבנויה על מאפיינים ותכונות אנושיות [ מעין מבחן סוציומטרי 24/7]. ג'ונגל אנושי הבנוי על שקרים , תככים , בגידות והעמדות פנים - כשהחזק = התחמן ביותר הוא השורד שיזכה במיליון. " אז חשבת שכל זה יקרה בלי שיתגלו תכונות בזויות ( על פי הגדרתך ) כאלו או אחרות ? אז מצד אחד את רואה מתוך מטרה מוגדרת וברורה ומצד שני מגנה בפורום ? ואיך את קוראת לזה ? לגבי אמוציות : אני מבין שעל פי ההיגיון שמתווה את מה שכתבת בתגובתך את מצדדת באוהדים של בית"ר במגרשי הכדורגל שצועקים על שחקן ערבי שהוא מחבל . הריי מדובר כאן באמוציות וקונפליקט בין תרבויות זרות לא ? למה בכלל לטרוח לעשות את ההפרדה בין משחק לבין בני אדם ? ולמה שהשוני יוציא אמוציות מהסוג הזה אצל אנשים שיושבים וצופים בתוכנית טלביזיה בביתם הבטוח ? אמוציות יוצאות כתוצאה מתחושת מעורבות . איפה המעורבות כאן ? אמוציות יוצאות כאשר חשים איום על עצמיך , איפה האיום כאן ? על מה אתם כלכך אמוציונאליים ? מה נעמה עשתה לכם רע באופן אישי ? מה שי עשה לכם רע באופן אישי ? למה לא לישמור את הביקורת הלגיטימית בגבולות המשחק ? את באמת שונאת צביעות ומתעבת תככים ? מה את עושה בנוגע לזה ביום יום ? והאם לכתוב שאת מתעבת צביעות בפורום זה לא בגדר נסיון לחנך את האחרים ? כי אחרת , מה הסיבה לרשום כזה דבר ? מה המניע שלך לכתוב כזה דבר ? נהנית לציין עובדות ?הריי יש סיבה שאת טורחת לכתוב את זה בפורום . וזה או להשפיע על אחרים או לחפש חיזוקים . אני מעדיף לחשוב שאת לא זקוקה לחיזוקים בנוגע לתיעוב הצביעות . רוצה להעיר על התנהגות בזויה ? בסדר גמור , תעירי . אבל בואי נשתדל לשמור על ביקורת לגיטימית ולא השתלחויות . לא ממזמן קראתי כאן שמישהו כתב כי הוא מקווה ששי יודח בתוכנית הבאה ושכשהוא יצא מהוילה ידרוס אותו אוטובוס . הסיבה שאני מביא דווקא את הציטוט הזה ולא חמורים ממנו זה בגלל שזה ציטוט משעשע אבל יחד עם זאת מציג את התמונה . ושוב תזכירו לי מה שי עשה לכם באופן אישי שהוא ראוי לדין מיתה ? או לכל שאר ההתלהמויות . וערן ? ונעמה ? ומיקי ? וצבר ? ורנין ? ו... הבעיה בעיניי גולשת מעבר להתנהלות בפורום שעוסק בתוכנית טלביזיה אלא נוגע בהווי החיים של כולנו ואני אסביר : אם בפורום שעוסק בתוכנית טלביזיה אנשים מאבדים פרופורציות במידת ההשתלחות שלהם במעומדים . אז מה נאמר כאשר יהיה מדובר בדברים מעט יותר חשובים כמו פוליטיקה ? מה אז יהיו הפרופורציות הנכונות כשלא יהיה מדובר על מועמד כזה או אחר להדחה . אלא על דברים יותר מהותיים ? את תדעי לעשות את ההפרדה ? לפי דעתי הרגל הופך לטבע ואם מתרגלים לנהוג ולייצר אוירה אלימה ומשתלחת על שטויות אז קשה יותר לדעת מתי לעצור . הנחמדות האוטופית כלשונך שאני מטיף לה ( שוב כלשונך ) זאת לא אוטופיה והיא מתקיימת במקומות מסויימים . מקומות שיודעים להבחין בין תרבות דיון להתלהמות ויודעים לשמור על כבוד האדם . רוצה לקרוא לי מתנשא ? רוצה לקרוא לי מצטדק ? רוצה לקרוא לי מתחסד ? זה לא מה שחשוב בעיניי . מה שחשוב הוא איך את רואה וקוראת לעצמך ?

droriko

New member
יש לרצות שמישהו ידרס על ידי אוטובוס

ויש ממש לקחת את האוטובוס ולדרוס אותו

קראתי בעניין את דבריך

יש המון מה להגיב ולכן אשתדל לתמצת עד כמה שאוכל. אי ההסכמה שלי היא לא לגבי המה ( המהות של דבריך - ברור שרצוי לשמור על תרבות הדיון ולא לרדת לתת -רמה ) , אלא יותר בכיוון האיך -> זה כמו נהיגה בכביש : האם יש טעם לחנך נהגים אחרים תוך כדי הנהיגה ? האם יש טעם להעיר להם ? האם יקשיבו לך ויאמצו את הערותיך ? או שסביר יותר להניח שבישראל 2008 יפגשו אותך ברמזור הבא - תוך קיפול שרוולים ושליפת עצמים חדים מהרכב... אני משאירה את הלימוד למורי הנהיגה ואת האכיפה לשוטרים. שכל אחד יעשה את תפקידו. ובמאמר מוסגר - אני רואה בפורום ( כשמו כן הוא ) מפגש ובמה להתבטאות של כל מיני סוגי אנשים / מכל מיני גילאים / שכבות / עם כל מיני צורות התבטאות. אני לא מאמינה שמעבר להשמעת דעה אישית או פריקת קיטור - ישנה כאן השפעה מעבר. מילת המפתח היא פרופורציות . מוטב לכל אחד שידאג ל"חלקת האלוהים הקטנה שלו" - שהוא יהיה בסדר עם עצמו ומצפונו. להטיף לאחרים ? באמת קטונתי.

למעלה