התפתחות מוטורית

lee238

New member
בני בן שנה ושבועיים

עדיין לא מוחא כפיים ולא מבין מה אני רוצה ממנו שאני אומרת לו איפה אור אבל עושה שלום יודע לזהות חתול ברחוב ולקרוא לו (פסס, פסס) האם אני צריכה לדאוג בטיפת חלב אמרו לי לעבוד איתו הרבה ועוד שאלה שמעתי שלא בריא לגב לשבת בישיבת Wהאם זה נכון

גמישות יתר בכפות הידיים

שלום
אשמח לקבל טיפים ותרגילים לחיזוק כפות ידיים גמישות במיוחד לפעוט בן שנה וחמישה חודשים. תודה!

שכיבה על הבטן

שלום, בני בן 5 חודשים. שוכב יפה על הבטן (גם 20 ד' ויותר לפעמים) תוך הרמת הראש. כאשר מתעייף שם את הראש בין הידיים בקו האמצע, עד שמתעצבן ובוכה. גם שינה על הבטן היא עם הראש כמעט בקו האמצע ולא הצידה. יש לציין שכשהיה קטן יותר (בגיל חודש-חודשיים) ישן הרבה על הבטן עם הראש הצידה. מה לעשות בנושא? (מתהפך מהבטן לגב לעיתים)

בעיית בטן :)

הקטנה שלי בת חמישה חודשים, היא אוהבת מאוד להיות על הבטן אבל כשנגמר לה הכוח היא מתעצבנת ובוכה. הצלחנו לפני כמה שבועות לשפר את יכולת השהייה על הבטן וכל פעם גדל הזמן שהייה עד בערך 20 דקות (זה בטח לא משהו לגיל הזה אבל לפחות כל הזמן השתפר המצב). תמיד שמתי לה את המרפקים קרוב והיא הצליחה להיות ככה יותר זמן ולהרים ראש יפה לאחרונה היא החלה להזיז את הידיים הצידה (תנוחת אווירון) הבעיה שהיא מתעייפת מאדו מהר, לבד היא לא יודעת לעזור לעצמה לשים את הידיים קרוב וגם היא לא נותנת לי לקרב את המרפקים, היא ממש ננעלת. מה שקורה שהיא מתעייפת במהירות מתעצבנת ובעצם זמן השהייה על הבטן במקום להשתפר ...התדרדר אחורה לכחמש דקות. מה עושים?????

mishmish77

New member
אוף... הוא לא מתהפך... מה לעשות?

בני בן 5.5 חודשים, תינוק חייכן, חברותי, דעתן, יודע לשחק יפה מאוד להתרכז, מחזיק צעצועים, ממלמל... מאוד מפותח מכל הבחינות.. אבל ממש לא בכיוון של להתהפך. לא מכיר אופציה של להיות על הצד ונראה לי שזאת הסיבה, כל פעם שאני שמה אותו על הצג מקטר שלא נוח לו ומחליק חזרה לגב או לבטן. הוא מרים גבוה מאוד את הרגליים בשכיבה על הגב ל- 90 מעלות, מחזיק על הבטן לא להרבה זמן אבל מרים ראש וכתפיים... ולא עוזרים על השיכנועים והפיתויים עם הצעצועים.. פשוט לא בא לו להתאמץ... מוריד את הראש, שם ידיים לצדדים (שנמצא על הבטן) יד בפה וזהו. חשוב לי לציין כי אני לא יודעת אם זה קשור שלושה דברים: 1. נולד בתחילת שבוע 37. 2. לבוש בחודשיים האחרונים באופן קבוע 2 או 3 שכבות. 3. בעקבות מצב רפואי מסויים שקשור לנשימה לא שכב על הצד בכלל, על הגב שכב עם הגבהה ובגלל קשיי הנשימה די עשיתי לו הנחות בעבודה על הבטן בחודשים הראשונים. מה עוד אפשר לעשות? אני מנסה לעשות לו תרגילים כבר חודש וחצי אבל לא רואה ממש התקדמות...

diklar22

New member
מתי אפשר...

היי לכם אני אמא טריה לבן 5 שבועות. רציתי לדעת מתי אפשר לשים אותו על משטח פעילות / אוניברסיטה ולנסות לגרות לו את החושים? תודה

yaf79

New member
זחילה על 6 +ישיבה

ביתי בת 9 חודשים וזוחלת רק על הבטן(גחון) מזה חודש וחצי ועדיין אנו לא רואים התקדמות לעבר זחילה על שש . היא מטפסת מעבר למכשולים אבל ממעטת לעמוד על שש . בנוסף היא אינה מתיישבת בעצמה אבל יושבת יציב כאשר מושיבים אותה . כמו כן לפתע אנו רואים שיש לה קושי בהתהפכויות ( לעיתים מצליחה ולעיתים לא) לצד מסוים כאשר בעבר לא היו לה בעיות להתהפך לשני הצדדים . הבעיה שהיא מקשיתה את הגב ולא נעזרת ברגליים . אנו מתלבטים אם לפנות לטיפול פיזוטרפי? והאם העובדה שהיא תדלג על שלב זחילה על שש יפגע באופן מסוים במהלך ההתפתחות בעתיד ? תודה

דבר נוסף היא ישנה

המון מה שמפחית את זמן המשחק. (היא ישנה משמונה בערב עד שבע בבוקר, אח"כ מתשע עד עשר, מאחת עד שלוש ועוד תנומה של שלוש רבע שעה לפני הלילה). בין השינה, להאכלות לטיול לא נשאר הרבה זמן משחק.

בהחלט אפשר מעכשיו

בגיל הזה אפשר לשכב על הגב ולהתבונן במובייל או בצעצועים שמתנדנדים מהאוניברסיטה. אפשר לשכב על הבטן ולהרים ראש אל מול ספרון קשיח קטן . אל תצפי שהוא כבר יושיט ידיים - זה יקרה רק בעוד 2-3 חודשים.

yaf79 שלום .

האם ביתך מטפסת על מדרגות? קשה לי מאד לעות לגבי ההיפוכים זה נשמע שהגוף מתנועע "כמקשה אחת" ללא מספיק הפרדות תנועה ( בהפרדות הכוונה היא שכל איבר עושה את התפקיד שלו למשל הרגל דוחפת , היד נכנסת מתחת לגוף , הגב מתעגל וכד'). הזחילה על שש חשובה ומניסיוני כל תינוק בריא יכול לממש את הזחילה על שש. אינני רואה אתכם ולכן איני יכולה לומר לכם עד כמה ביתך קרובה לזחילת שש והאם יש צורך בהדרכה נוספת . אם את מודאגת לדעתי תמיד עדיף לפנות לפגישת יעוץ .

טאש

New member
ככל שמתחילים מוקדם יותר...

חשוב מאוד מאוד להשכיב תינוקות על הבטן כשהם ערים. זה חשוב להתפתחות המוטורית כולה (התהפכויות, התיישבות, זחילה, עמידה, הליכה). תינוקות שלא משכיבים אותם על הבטן (ומעודדים להרים ראש) מגיל זעיר - אח"כ "יעשו בעיות" עם שכיבה על הבטן

מישמיש ,

לפני למידת ההיפוכים כדאי לשפר עוד את השכיבה על הבטן. הנתונים שציינת בהחלט הישפיעו על הקשיים בתנועה אבל אם עכשיו המצב הרפואי השתפר וניתן לאפשר שהיה בביגוד חלקי או ללא בגדים בחדר מחומם לפרק זמן קצר ביום ( למשל חצי שעת התעמלות לפני האמבטיה) תוכלו לשפר את המצב. לא כתבת אילו תרגילים עשית. את יכולה למצוא באתר שבחתימה שלי המון הצעות לתירגול. לדעתי כדאי לנסות קודם את התרגילים לשיפור השכיבה על הבטן . את מוזמנת לספר איך מתקדם. לא כתבת אילו תרגילים ניסית

זחילה וישיבה

בתי בת התשעה חודשים עדיין לא יושבת ולא זוחלת. היא שוכבת מאד יפה על הבטן ומגיעה בגלגולים מצד לצד. יש תרגילים מומלצים לעידוד זחילה או כדאי לפנות כבר לפיזיותרפיה? תודה רבה

דברת שלום

בדקי האם היא משתמשת עם כפות הרגליים לדחיפה, הניחי את ידייך מצידיה ומנעי ממנה להתהפך, לאחר מספר נסיונות, תסכול וקיטורים היא תנסה דרך אחרת, יתכן שזה יגרום לה לזחול סביב עצמה או לאחור, לאחר שזה קורה, הצמידי את החלק הפנימי של כף הרגל לרצפה תוך כפיפת הברך והמתיני שתדחוף דרכה. כשהיא על משטח ברצפה, השתדלי להלביש אותה בבגדים קלים וגמישים/רחבים ושכפות הרגליים יהיו חשופות, חשוב שהמשטח יאפשר תנועה ולא יעכב אותה. אם לאחר כשבועיים של תרגול אין שיפור, תשקלי פניה לאיש מקצוע.

oferandi

New member
תרגילים לחיזוק שרירי הרגליים

הבת שלי בת 6 חודשים ו-3 שבועות. מתהפכת מהבטן לגב בחופשיות (מגיל 5.5 חודשים) (מעדיפה להתפך על צד ימין מאשר על שמאל אבל עושה זאת לשני הכיוונים). מהגב לבן התהפכה רק פעמיים באותו יום לפני כשבועיים ומאז שום דבר (איך אני אומרת - התהפכה בטעות ...). משחקת על הבטן יפה (לא תמיד רוצה), עושה תנועות ציר, מנסה להגיע לצעצועים כאשר היא על הבטן. מרימה ראש יפה ו"נעמדת" על הידיים. את כפות הרגליים היא תופסת אבל רק כאשר היא ערומה (בזמן החתלה או באמבטיה). עם בגדים/גרביים היא לא משחקת עם כפות הרגליים. למרות שהיא ממוצעת במשקלה, ככל תינוק יש לה קצת פולקע אבל הם ממש רכים, אין תחושה של שריר כלל. לכאורה נראה שהיא קצת מאחרת בהתפתחות - לא?? האם יש תרגילים לחיזוק שרירי הרגליים? איך ניתן ללמד אותה להתהפך מהגב לבטן. אני מגלגלת אותה מצד לצד כשהיא שוכבת על הגב אבל בדרך היא יוצרת התנגדות עם היד הנגדית. סליחה שזה יצא קצת ארוך.

oferandi

New member
עוד משהו קטן

שרירי הבטן שלה יחסית חזקים והיא מצליחה להתיישב מתנוחת חצי שכיבה ואפילו הינה די יציבה בישיבה.

למעלה