התפתחות מוטורית

זאת לא בעיה של שרירי הרגליים

לאחר שתתחיל לזחול , שרירי הרגליים יתחזקו. בשכיבה על הגב, הצמידי את כפות רגליה לרצפה תוך הצמדת העקב וכף הרגל, המתיני שתדחוף, לעתים זה לוקח זמן ארוך, המשיכי בסבלנות עד לתלמד את התנועה, פעולה זו מלמדת את הרגליים לדחוף, עוזרת להתהפכות מהגב לבטן ולזחילה. השכיבי אותה על הצד, הניחי את ידך על גבה ואל תאפשרי לה לחזור לגב, לאחר מספר נסיונות היא תשלים את ההתהפכות לבטן. לאחר מכן, משכיבה על הגב הרימי את רגליה לכיוון הראש, החזיקי עם ידיה את רגליה וגלגלי אותה מצד לצד, לאחר מספר פעמים עזבי אותה על הצד, ועודדי אותה להמשיך עד הבטן. ,

eihi

New member
אני מודה לך מאוד על התשובות שנתת לי

בפורום זה , ובפורום הורים לתינוקות. העניין עדיין מדאיג אותי. אני אמרתי שהיא מנסה הליכת דב, מצליחה לעמוד כך למספר שניות ולא יותר. הדאגה אצלי נובעת כנראה מהשוואה לבני הבכור שהחל מתהלך סיבי רהיטים בגיל 7 חודשים, אןאצל ביתי זה פחות מהיר. אני יודעת שאסור להשוות בין ילדים ובכ"ז נראה לי שהרגליים חלשות. כאשר אני מרימה אותנ עלי היא לא נעמדת והרגליים מתקפלות, למרות שגם בזה אני רואה שינוי בימים האחרונים. יש אפשרות להגיע לפגישת יעוץ. אני לא רוצה להקדים את המאוחר אבל זה יתן לי שקט נפשי.

בת שנה ושלוש לא עומדת לבד

ולא הולכת לבד. ניסיתי ללכת איתה עם יד אחת על מזרון כמו שהצעת לי בפורום השני אבל היא מיד יורדת לזחילה. אפילו לא מנסה ללכת על המזרון. על הריצפה אין לה בעיה ללכת איתי עם יש אחת. מה עוד אפשר לעשות פרט למזרון?

נאוה ר

New member
הריון שלי שלום!

אם את מצפה שעוד מישהו חוץ מענת יענה אולי תספרי לנו מחדש מה בדיוק הבעיה? ובאותה הזדמנות גם מה כן היא יכולה? ועוד שאלה האם היא אוהבת נדנדות? שמקפיצים אותה?

ההריון שלי שלום

האם היא דוחפת כסא קדימה, האם עוברת מספה לשולחן תוך הושטת יד קדימה ועזיבת היד השניה. שאלה נוספת, כמה פעמים להערכתך היא מתרוממת לעמידה וחוזרת לישיבה במשך היום.

לנאוה ויהודה

תודה על התייחסותכם :) שני התיישבה ונעמדה לראשונה רק בגיל שנה (לאחר פיזיו' של 4 פגישות) אז בעצם היא רק התחילה לזחול על שש באופן קבוע (עד אז זחלה רק גחון ועלתה על שש רק כדי לעבור מכשולים). היא דוחפת כסא קדימה ולעתים עוברת מספה לשולחן מיד ליד. היא מתרוממת לעמידה ויוזרת לישיבה המון פעמים ביום (זה יכול להיות מעל 10 פעמים בשעה). היא מאוד אוהבת להתרומם ולתת לי יד כדי ללכת איתי כל פעם שאני רק מבקשת וגם ראיתי נסיונות קצרים ביותר להיעמד לבד אולם ללא הצלחה. אני מנסה להרחיק טיפה את הספה מהשולחן ולשים לה שם חפץ שהיא אוהבת אבל נראה שהיא מפחדת לעזוב ידיים ופשוט מוותרת על החפץ. היא אוהבת שמקפיצים אותה ואוהבת מאוד נדנדות (בעיקר אוהבת לנדנד אבל גם להתנדנד) איך אפשר לנסות לקדם את עניין ההליכה העצמאית מבלי לפנות שוב לפיזיו'?

ההריון שלי ערב טוב

אני לא רואה סיבה לדאגה, נראה שהיא בדרך הנכונה, אני ממליץ להמתין ולא להלחץ. הקפידי על הליכה עם רגליים יחפות או גרביים נוחות, דחיפה של כסאות מעט כבדים, לא להוליך עם הידיים ואם אפשר, ללכת למקומות עם מתקני טיפוס ומדרגות. מבחינת הגיל היא אמורה ללכת עד גיל שנה וחצי, מתאורך זה נראה שזה יקרה מוקדם יותר.

להריון שלי

התכוונתי שתוכלו לשכלל את ההליכה בעזרת החזקה בקיר או ברהיטים . לא התכוונתי שתלכו על מזרן עם יד אחת. באופן כללי הליכה נרכשת עד גיל שנה וחצי ולכן זה כשאין הליכה עצמאית בגיל שנה ושלושה חודשים זה לא נחשב לבעיה. היצעתי שבמקום להתרכז בהליכה עצמאית ללא עזרה תוכלו עכשיו לשכלל עוד את העמידה והיציבה בדרכים שונות כך שהגוף כולו יתחזק וילמד להתארגן בעוד דרכים . פעולות אילו ישפיעו גם על ההליכה אחר כך. קחי את הזמן ואל תצפי שתוך שבוע תילמד הליכה עצמאית זה שלב שצריך להבשיל.

../images/Emo51.gifרבה לענת וליהודה

נלחצתי קצת בגלל שלכל שאר הדברים היא הגיעה רק בגיל שנה ורק לאחר פיזיו'. נחכה עד גיל שנה וחצי :)

hagitko

New member
אני מקווה שהרעיון יעזור

אם יש לך קופסת קרטון גבוהה / סל צעצועים (מאלה שהם בגובה הילד, אני מקווה שאת יודעת למה אני מתכוונת), בכל אופן: שמים לילד צעצועים על הרצפה ליד הקופסא ומבקשים ממנו שיזרוק אותם לתוך הקופסא. הילד נדרש להתכופף ולהתרומם ולפעמים גם על קצות האצבעות - כשהם רוצים לראות את הדברים שהם זרקו לקופסא. בקיצור - זה גם משחק נחמד וגם תורם להפתחתחות. דבר נוסף, אם יש לך שתי ספות בסלון - בהתחלה תעמידי אותן במרחק שהילדה יכולה לעבור ביניהן כשהיא אוחזת באחת ועוברת לשנייה, ובכל פעם תרחיקי אותן קצת אחת מהשנייה על מנת שביתך תדרש לעשות מרחק קטן גם ללא תמיכה של הספה / תמיכה מועטה עד שבסוף הם עוברים את המרחק בין הספות לבד. משחק נוסף, זה לעמוד מולה במרחק קצר בהתחלה שיגדל בכל פעם קצת, עם ידייך פרושות לצדדים ולקרוא לה בשמחה שתבוא אליך לחיבוק. אני לא בעד הליכון, אני חושבת שזה לא נכון להתחיל ללכת עם תמיכה קדימה כמו שההליכון נותן, אבל אני יודעת שיש כאלה שאוהבים גם את זה. בהצלחה!

מאוד מאוד לחוצה!

הבת שלי עוד מעט כבר בת 4 חודשים וממש לא מצליחה להרים את הראש כשהיא שוכבת על הבטן. היא שוכבת ממש מספר דקות קצרות עד שהיא מתעצבנת ואז אין טעם להתעקש כי היא קוברת ראשה במשטח. קראתי את עצותייך בנושא עזרה בשכיבה על הבטן ולא ראיתי תרגיל שעוזר להרמת הראש. שאלה נוספת לגבי התרגילים- מה זה השרירים שליד עמוד השידרה? הם צמודים לו? לא הבנתי איך לזהות אותם?

בני בן 8.5 חודשים

היי ענת בני בן 8.5 חודשים... מעט מלא....10 קילו הוא מתהפך מגב לבטן, אך לא מבטן לגב... מסתובב על צירו, ומרים כל הזמן את הגוף התחתון, רוצה להגיע לעמידת שש. זוחל אחורה.... זהו... ילד חייכן, מאוד פעיל מבחינת משחק, העברת משחקים מיד ליד.....לא יושב לבד.... האם אני צריכה להגיע לטיפול כלשהו? אני לא רוצה להיות אדישה.... תודה

עוד לא מגלה שלום

האם ראשה יציב כשהיא מוחזקת על ידייך (כשראשה כלפי מעלה היא אמורה להרים אותו ולבחון את הסביבה), האם בשכיבה על הבטן היא מרימה את הראש ומפנה אותו מצד לצד, באיזה זווית בערך היא מרימה את הראש (הראש אמור להתרומם בין 45-90 מעלות). תרגילים שמשפרים את הרמת הראש: משכיבה על בגב, להרים את הרגליים לכיוון הראש, לעסות את החזה והבטן, להרים את הרגליים והישבן ולהוריד לרצפה מספר פעמים, תרגיל זה מאריך את שרירי הגב ומרפה את שרירי החזה והבטן. משכיבה על הבטן, להניח את המרפקים מתחת לכתפיים ולהצמידם לרצפה למשך כחצי דקה-דקה ולעזוב לאט, בהמשך להניח את המרפקים על כרית כדי לאפשר את הקשתת הגב לכמה זמן שהיא מוכנה, לחזור לבדוק שוב ללא הכרית. השרירים שליד עמוד השדרה, זה השרירים שנמצאים משני צידי חוליות עמוד השדרה בצמוד לחוליות ואחראים גם לזקיפת הגב.

evemon

New member
מעבר לזחילה על 6

שלום, ביתי בת 7 חודשים. היא אוהבת להיות על הבטן ומתהפכת בלי בעיה ומסתובבת על ציר די הרבה ומהר - גם על השידת החתלה שלה היא מוצאת דרך להססובב ולהגיע לכל התכשירים שבדרך
. אך לזחול היא עדיין זוחלת על הגחון שלה ולאחור. היא מסכלת ופותחת רגליים ודוחפת עם הידיים גם וכך היא נדחפת לאחור. אם אני שמה חפצים לפניה היא תגיע אליהם או ע"י הושטת יד או ע"י סיבוב או התהפכות. רציתי לדעת איך אני יכולה לעודד אותה לעלות לזחילה על 6 ולהתקדם קדימה ולא אחורה האם יש תרגילים מיוחדים. תודה רבה על העזרה

זה קצת מוקדם להתרומם לשש

סביר להניח שהפעולות שהיא עושה, יובילו לזחילת גחון, הגבילי את תנועתה לצדדים בעזרת ידייך, התסכול יוביל אותה לנסות דרכים אחרות, וזה יעודד את הזחילה קדימה, בנוסף, בשכיבה על הבטן, כופפי את הברך והצמידי את החלק הפנימי של כף רגלה והמתיני שתדחוף דרכו. ההתרוממות לשש תגיע בהמשך, כשהיא תלמד לדחוף עם הרגליים ותלמד ליישר ולהתרומם על הידיים.

שימילי

New member
שלום אני חדשה ויש לי שאלה

אני אמא לבובה בת שנתיים וחצי ועכשיו גם לבן בן 7 חודשים ומשום מה שכחתי הכל המתוקי שלי בשכיבה על הבטן מסתובב סביב עצמו רץ לחפצים וצוחק המון השאלה אם מותר כבר להושיב אותו ומתי הוא ינסה לשבת לבד והוא עדיין לא מתהפךמהגב לבטן למרות שהפוך כן הוא תופס את הרגליים ומתגלגל כמו כדור אבל לא מתהפך מתי הוא אמור לעשות את זה ומתי הוא ינסה לשבת לבד ולעלות לשכיבה על 6

לשימילי שלום

אינני יודעת מתי המתוקי שלך יתחיל לעלות על שש אבל עמידת שש קורית בערך בגיל הזה ( 7 -8חודשים) והזחילה על שש והישיבה העצמאית בסביבות 8-9 חודשים. בינתיים לא כדאי להושיב לבד וללא תמיכה . אני ממליצה לנסות להשלים את שלב ההיפוכים . את יכולה להיעזר לשם כך במאמר באתר שלי בנושא לימוד היפוכים.

למעלה