התפתחות מוטורית

שימילי שלום

המעבר לזחילת שש וישיבה מתבצע בגיל 8-10 חודשים, לא מומלץ להושיב, כדי לא לדלג על שלבים התפתחותיים. ההתהפכות מהגב לבטן מתבצעת בגיל 6-7 חודשים. עזרי לו להשלים את ההתהפכות מהגב לבטן, לאחר שהתגלגל הצידה, הניחי את ידך מאחורי גבו ודחפי קלות עד שישלים את ההתהפכות.

../images/Emo26.gif כבר שאלתי בנושא-

אבל עכשיו אני מבקשת פירוט והדרכה. התינוקת שלנו בת חודשיים וקצת. לא כל כך אוהבת לשכב על הבטן (מוכנה רק על הברכיים שלנו או בתנוחת "נמר" על היד) לאחרונה שמתי לב כי היא מעדיפה להפנות את הראש שלה לצד אחד (כשהיא שוכבת על הגב או אפילו על הידיים). * היא יונקת, כך שהיא נאלצת להפנות את הראש שלה לשני הצדדים. * אין לה גירויים בצד ספציפי של המיטה. * היא מפנה את הראש לצד השני רק אחרי שמגרים אותה המון זמן, וגם זה לזמן קצר. אילו תרגילים אפשר לעשות לה בכדי שהיא תשתמש גם בצד השני של הצוואר? האם צריך לקחת אותה לרופא/ פיזיותרפיסט? התחלתי (היום) להשכיב אותה על שידת ההחתלה בצורה מאונכת אליי ולשחק איתה כך שהיא תהיה חייבת להפנות את ראשה לכיווני. האם אני עושה נכון? כמה זה בעצם בעייתי אם היא מעדיפה להפנות את הראש לצד אחד? תודה

וזאת אני שלום

במקרים של מגבלנ בתנועת הצוואר אני מעדיפה לבקש שתיפנו לפגישה עם איש מקצוע ולא להסתמך רק על תשובבה באינטרנט. בינתיים תוכלו בבית להשכיב גם על כל צד בנפרד ולגרות הפניית ראש לצעצוע בצד. מגעים באיזור הצוואר שיוכלו לעזור עדיף עשות באופן מקצועי ולהדגים אישית להורים.

ooochy

New member
טילטול ראש

שלום, יש לנו בן שהוא בן שנה ועשרה חודשים. הוא אובחן כהיפוטוני בגיל עשרה חודשים, התחיל לזחול בגיל שנה ושבועיים וללכת בגיל שנה וחצי.היינו בטיפול פיזיוטרפיה ומגיל ארבעה חודשים הוא משתתף בשיעורי "שחייה" לתינוקות. מגיל שבעה חודשים בערך יש לו מנהג של טילטול הראש בתנועת לא כשהוא הולך לישון, כשהוא מתיישב בכיסא האוטו (לפעמים גם במהלך הנסיעה) בעבר היה לו מנהג גם לטלטל את הראש במהלך ארוחות על יד שולחן האוכל וגם בעיתות מצוקה יש לו נטייה לשבת על הארץ בפיסוק קל ולהתנדנד קדימה ואחורה (כמו אדם שמתפלל - אין בקרבתו מישהו כזה כך שאין סיכוי שהוא מחכה מישהו). לפני כמה שבועות הייתי אצל רופא התפתחותי שאמר שזו תופעה ידועה אצל תינוקות שבגיל צעיר לא ספגו מספיק גירויים, וכך הם גורמים לגירוי של האוזן התיכונה שמאפשר להם איזשהו גירוי פנימי. האם ידוע לכם על תופעה כזו? איך אפשר אולי לטפל בה? שכחתי לשאול את הרופא למה הוא מתכוון לא ספג מספיק גירוי - האם הכוונה לגירוי תנועתי? האם גירוי אינטלקטואלי (ז"א דיבור אליו, משחק איתו וכדו')? במהלך חלק גדול מההריון הייתי מוגבלת מאוד מבחינה תנועתית - האם ייתכן שהכל התחיל מאז? אשמח על כל תשובה או התייחסות

ooochy

New member
אולי עלי למקד את השאלה לנאוה ../images/Emo41.gif

כיוון שהרופא ההתפתחותי היפנה אותנו למרפאה בעיסוק. למרות שאשמח לשמוע כל דעה בנושא. תודה מראש אוצ'י

נאוה ר

New member
אוצ'י שלום

אני לא רוצה לפרש את מה שהרופא אמר כי זה נשמע רע. אבל יש מצבים שבהם ילד זקוק לגרייה תנועתית כדי להרגע או כדי לגרות מערכת שלא מקבלת מספיק מידע או כדי לווסת את עצמו. המרפאה בעיסוק אמורה לעשות אבחנה מבדלת ולפי זה להציע תכנית טיפול. אם יש עוד שאלות אשמח לענות. בהצלחה נאוה רמון

ooochy

New member
נאוה תודה רבה לתשובתך -קצת ארוך../images/Emo4.gif

למה התכוונת כשכתבת "אני לא רוצה לפרש את מה שהרופא אמר כי זה נשמע רע" - אם התכוונת שתשובתך עשויה להתצפרש כביקורת שלילית כלפינו ההורים - אנחנו רוצים למוד ולא לחזור על אותה הטעות גם בילד הבא! אם התכוונת שזה עשוי לעשות איזשהו עוול לרופא כי את שומעת על המקרה וירטואלית והרופא פגש את הילד - אז תודה על התחשבותך. אם הצורך הזה נובע מחוסר גירוי של הילד מהסביבה אנחנו מודעים היום לטעות גדולה שעשינו בבחירת המטפלת הראשונה שבחרנו לו - למזלנו הוא לא נשאר שם עד סוף השנה אבל לרוע מזלנו ומזלו הוא נשאר שם מספיק זמן כדי שהטעות בבחירה תיתן אותותיה בו. אבל אני בכל זאת שואלת אם ייתכן ומדובר בחוסר גירוי תנועתי אולי ממהלך ההריון - המוגבלות שהייתי נתונה בה היתה אילוץ גם עבורי ובעתיד לא יהיה לי איך לשנות את המצב אם אני אסבול ממגבלה זהה בהריונות הבאים. כתינוק לי מאוד מפריע כשמנענעים תינוק וכשמקפיצים אותו - לכן נימנעתי מלעשות כן עם הבן שלנו והוא לא הראה צורך לטלטולים - אבל ייתכן וזו הסיבה לטלטול הראש - אשמח לשמוע את דעתך. אשמח לעצותיך לגבי איזה נקודות עלי לשים לב בפגישה עם המרפאה בעיסוק, למה להסב את תשומת ליבה? בתודה רבה על השקעתך בנו ובפורום בכלל. יום טוב - ובתקווה שיירד שלג במקומות הנכונים אוצ'י

נאוה ר

New member
אוצי שלום!

רצית הסבר מעבר למה שנאמר, אז ככה - יש "תסמונת" שנקראת "ילדי מוסדות" כלומר ילדים שהם כל כך מוזנחים מבחינה רגשית ואינטלקטואלית שהם עסוקים בגרייה עצמית דומה למה שתארת. כיוון שאני משוכנעת שזה לא המקרה אבל הניסוח של הרופא כפי שנאמר בדברייך נשמע כאילו הוא רומז שזה המקרה. אבל ברור לי שזה משהו במדיום של את מדברת בשמו דרך האינטרנט איפה שאי אפשר לשמוע ניואנסים של קול. קשה להאמין שזה בעקבות המטפלת או ההריון שלך (אני מנחשת שאת מתכוונת לשמירת הריון) ובטח לא הייתי חושבת על זה לפני שהייתי סוקרת את ההסטוריה החושית של ההורים. לא התכוונתי לטלטל את התינוק. מה אנחנו השב"כ? התכוונתי לנדנד בעגלה ולשים על ברכיים ולנדנד והתכוונתי על לרקוד עם התינוק. ותעדכני איך היה אצל המרפאה בעיסוק. בהצלחה נאוה רמון נ.ב. איפה המקומות הנכונים לשלג?

אמאדס

New member
טיפוס במדרגות

ילדתי בת שנתיים ושוקלת ממממש מעט: 9.100 קילו. עשינו המון בדיקות וכרגע הכל תקין חוץ מבדיקה אחת לצליאק שיצאה חיובית אך הגסטרולוג שהתייעצנו איתו אמר שהסיכוי לצליאק קטן מאוד.כרגע אנחנו בדיאטת השמנה. טוב עכשיו לעניין: היא לא מוכנה לרדת במדרגות וגם לא לטפס. אני לא חושבת שזה מפינוק, אלא שהיא מפחדת לרדת, ולעלות אין לה מספיק כוח.. ראיתי אותה ליד ילדים בני גילה שעלו וירדו במדרגות בלי שום בעיה. עלתה לי מחשבה שיכול להיות שבגלל שהיא כ"כ רזה היא לא מספיק יציבה, האם זה נכון?? ושאלה נוספת: האם למרות שהבדיקות לא מלמדות על שום בעיה, "מחסום המדרגות" הזה צריך להדליק בכל זאת נורה אדומה?

נאוה ר

New member
אמאדס שלום!../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

אם הצליאק יצא חיובי בבדיקות הדם. מדוע אמרו לכם שאין כמעט סיכוי שיש צליאק?

אמאדס

New member
תשובה לגבי הצליאק

יש שלוש בדיקות המלמדות על צליאק, שתיים מהן יצאו שליליות ואחת חיובית אבל בערכים נמוכים. הרופא הסביר לי שבמצב כזה א"א לשלול באופן מוחלט צליאק אבל שיש סיכוי גבוה שזה לא זה.. בהתייעצות עם גסטרולוגים נוספים ועם רופאת הילדים הוחלט כרגע "להשעות" את ההשערה שמדובר בצליאק ולראות אם היא עולה במשקל במשך שלושת החודשים הקרובים, אם לא יהיה שינוי כנראה שנעשה גסטרואנטרולוגיה שאמורה לתת תשובה חד משמעית אם יש צליאק או לא.

נאוה ר

New member
איזה עוד בדיקות עשיתם? והאם הברזל

שלה תקין? מה היא כן אוהבת לעשות? מה היא כן יודעת לעשות?

אמאדס

New member
הברזל היה תקין

עשינו נראה לי כל בדיקה אפשרית, בדיקות צואה ושתן, סוכר, ברזל. אני כבר לא כ"כ זוכרת, כי חוץ מהצליאק הרופאה לא אמרה שום דבר.. חוץ מהמשקל הנמוך לא היו לה תופעות לוואי שיכולות ללמד על צליאק - אין לה שלשולים והיא אף פעם לא הקיאה, וזה גם קצת חיזק את ההרגשה (שלנו לפחות) שזה לא צליאק. בכלל, היא ילדה רגילה לגמרי, ממש לא חולנית ואני לפעמים חושבת שאם לא היה את הגרף הזה בטיפת חלב בכלל לא היינו מעלים על דעתינו שיכולה להיות לה איזושהי בעיה... היא ילדה די פעילה (לא הייתי אומרת שהיא משתוללת, אבל ממש לא עצלנית) בקיץ היינו הולכים לגינה והיא תמיד הייתה מבקשת לטפס על המתקנים, היא לא מפחדת מגבהים. היא מטפסת על הספה ויודעת לרדת מהמיטה שלנו לבד היא מוכנה לרדת במדגות בישיבה על הטוסיק, ואת זה היא עשתה בגיל יחסית צעיר. מבחינת הדיבור שלה, הוא לא ממש ברור, היא מפטפטת המון ויודעת מה היא רוצה, אבל לנו קשה להבין אותה (זה לפעמים ממש מתסכל גם אותה וגם אותי..) אבל אני לא חושבת שזה קשור למשקל שלה...

נאוה ר

New member
אמאדס שלום

האם גם כאשר את נותנת לה יד היא לא עולה? או שהיא עולה בזחילה? אם היא מטפסת בסולמות במגרשי משחקים למה מדרגות נראה לך שקשה לה?

אמאדס

New member
תשובה..

תודה רבה על תשומת הלב וההתעניינות, כשאני מציעה לה יד היא עולה אבל אחרי כמה מדרגות (השיא היה 8 מדרגות) היא מבקשת שאקח אותה על הידיים. אם אני מנסה להתעקש איתה שתנסה בכל זאת לבד, אז היא עולה בזחילה. במגרשי משחקים היא אף פעם לא טיפסה על בולמות לבד, רק כשעזרנו לה וקצת דחפנו אותה למעלה, והיא תמיד מבקשת שאנחנו נעלה אותה. . הדס

נאוה ר

New member
הדס שלום

את צריכה להחליט מה הכי חשוב שהיא תיהיה עצמאית ותעלה איך שהיא רוצה או שאת הולכת על איכות ואז את אומרת 8 מדרגות זה השיא. היום היא צריכה לעלות 8 מדרגות ואז אני ארים אותה. מחר כבר 9 וכו' עד שתגיעי לעלות את כל המדרגות.

orit06

New member
הרמת הראש והכתפיים-3 חודשים

שלום רב, בני בן 14 שבועות ועדיין לא מרים את הראש והכתפיים בתמיכת הידיים/מרפקים. ננזפתי בטיפת חלב שהוא כבר היה צריך להתרומם ושאני לא משכיבה אותו מספיק על הבטן בערות. הוא ישן רק על הבטן, הוא מרים את הראש ומקער את הגב כמה שאפשר אבל ללא תמיכת הידיים. הידיים פרושות לצדדים על המזרון ולא משתתפות, כפות הידיים קמוצות לאגרופים רב הזמן בתנוחה זו. הוא מתאמץ מאוד, ולא פנוי בכלל להסתכל על הגירויים מסביב, עד שזה מגיע לתסכול (ואז אני מפסיקה לו את ה"אימונים"...) אני לא יודעת איך לעזור לו ללמוד לשתף את הידיים. קראתי כאן על תרגיל לחיזוק השרירים הזוקפים: לעמוד עם התינוק בטן שלי לגב שלו ולהתכופף קדימה תוך תמיכה באיזור הבטן - בתרגיל הזה הוא דווקא מצליח, לדעתי, הוא מקער את הגב. אנחנו עושים את זה מול מראה גדולה והוא צוחק ונהנה. האם יש משהו שאוכל לעשות כדי לעזור לו? בתודה אורית

אורית שלום

התרגיל שמלמד את פעולת זוקפי הגב לא מלמד לעבוד עם הידיים. באתר שלי במדור מלידה עד חצי שנה יש מאמר בנושא לימוד שכיבה על הבטן. תיארתי שם תרגילים להעלאת המודעות לידיים. תרגול יומיומי אמור לעזור לכם.

מושית שלום

אפשר לעזור בכמה דרכים. ראשית ע"פ התאור שלך אני מבינה שבזמן השהיה על הבטן ביתך מנעדיפה תנוחת אוירון בה הידיים מתרוממות בצדדים והראש מורם. זו תנוחה מעיית מאד ומובן שהיא מתעייפת מהר. על מנת ללמוד שהיה על המרפקים את מוזמנת לנסות את התרגילים במאמר בנושא שכיבה על הבטן באתר שלי. דבר נוסף שתוכלי ללמד את ביתך הוא את תנוחת המנוחה על הבטן. הרעיון הוא ללמוד לשחרר את הגוף ולהניח ידיים וראש על הרצפה בשכיבה רגועה על הבטן. נסי במצב שכיבה על הבטן לעסות את ביתך מהגב אל השכמות ואל הידיים. נסי באותה תנוחה לטפוח על גופה או לנענע אותה בנענועים עדינים על מנת לשחרר את הגוף ולעזור לה להרפות ולהניח ראש. הרעיון הוא ללמוד שכאשר מתעייפים אפשר לנוח. בהצלחה

למעלה