איזה פרק טוב ראיתם לאחרונה??

n i v1

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifאיזה פרק טוב ראיתם לאחרונה??

טוב, אני מרגיש קצת צפוי, אבל מי אמר שצפוי זה רע? אני רואה את העונה הראשונה עכשיו, כן ניחשתם, הדור הבא... אני נהנה מאד לראות את פיקארד מגמגם קצת בפרק heart of glory כשהוא שואל את ג'ורדי מה הוא רואה דרך הוויזור שלו ושכתובה הוא עונה לו: זה רייקר.... וכמובן coming of age, אהבתי לראות איך בחורה מתחילה עם ווסלי במבחן הראשון שלו לאקדמיה ואיך פיקארד, אחרי שווסלי חוזר, אומר לו במעין קירבה שהמבחן האמיתי הוא המבחן של האדם מול עצמו ולא משנה מה הוא (פיקארד) או אף אחד אחר חושב. בדיוק אז חשבתי על פרק העונה השביעית המצויין journey's end... אתם יודעים.

Broken Bow

מעלה כמה זכרונות יפים (כולל ההתרגשות שהיתה לקראת ההקרנה הכושלת באיקון) גם ארצ'ר וגם ט'פאל מוותרים על הדעות הקדומות ומתגברים על הרגשות שהאכילו אותם בבית לטובת שיתוף פעולה מקצועי.

subatoi

New member
ההקרנה היתה כושלת?

מפוקסלת משהו כן, אבל כושלת? מה אני לא זוכר שקרה שם?

אני זוכר במעומעם

אנשים שרצו כסף בחזרה. לא? אישית הייתי, ישבתי, צפיתי, נהנתי (פחות או יותר).

n i v1

New member
אני מוחה ../images/Emo188.gif../images/Emo188.gif

הפרק היה משודר באולם הגדול באיכות צפייה מזעזעת, משהו בסגנון מתיחת 800X600 פיקסל על פני כל מסך הסינמטק. אבל זה היה הפרק הראשון, האולם היה גדול עד קץ כך שלא היה גם מקום על המדרגות, היה מרגש במידה יוצאת דופן, אולי אפילו הרבה יותר מאשר כשהוקרן צמד הפרקים "הטוב משני העולמות" או all good things בפעם הראשונה בשנים הראשונות של הכנסים.

AKIRA972

New member
לדעתי פרק הפיילוט הטוב ביותר בהיסטוריית הטרק

פרק הפיילוט המושקע ביותר מכל הסדרות ובצדק - יש מאחוריו עשרות שנים של ניסיון.

בדיוק סיימתי לראות וויאג'ר..../images/Emo112.gif

פרק הסיום שלהם היה לא רע בכלל. לא נפלתי מהכיסא, אבל אפשר לומר שנהניתי... ואולי זה מתאר לא רע את כל הסידרה כולה!

אכן, תיאור לא רע של הסדרה ../images/Emo13.gif

לא נפלתי מהכיסא, אבל אפשר לומר שנהניתי. יש מספר פרקים שהיו טובים באופן יוצא דופן, אבל בגדול זאת "סתם" סדרה מהנית.

Bajoran Priest

New member
בדיוק כתבתי על וויאג'ר בפורום סטארגייט...

פתחנו שם בדיון מס"ב off סוער. לא משנה, אני אעתיק את החלק הרלוונטי: מבחינתי וויאג'ר זה "הקינוח הטעים" של מס"ב. אם נניח "הדור הבא" זה מנה ראשונה, ו"חלל עמוק תשע" זה מבחינתי מנה עיקרית, ו"אנטרפרייז" זה משהו-שהדודה-הכינה-והוא לא כזה רע-אבל אתה כבר שבע-ובכל זאת לא נעים לסרב, אז וויאג'ר זה פשוט משהו טעים ומתקתק שכיף לאכול. עכשיו, מה זה אומר? זו סדרה שמאוד נהניתי לצפות בה, בכל 7 עונותיה. נהנתי מהדמויות שלה, מההומור, מכמה קווי עלילה חוזרים מינוריים, מקישורים לשאר הסדרות בעולם מס"ב וכדומה. אפשר לומר שבזמנו אפילו נהניתי מהסדרה יותר מאשר מ"הדור הבא". אבל מצד שני, ברור לי שזו לא סדרה פורצת דרך בשום מובן, אין לה איזו אמירה ייחודית. היו בה פרקים טובים (יותר או פחות) אבל מעט רעיונות שלא ראינו באיזו סדרת טרק אחרת. היא המציאה כמה גזעים חייזריים חדשים, אבל הם לא משתווים לגזעים של הסדרות האחרות. "נלחמתי" בזמנו כדי להשיג אותה לצפייה, אבל היום אין לי איזה דחף מיוחד לראות אותה שוב. בקיצור, וויאג'ר מבחינתי זו כמו ממתק רב-קלוריות ומזיק לשיניים, שפשוט נורא טעים לאכול, אז למה לא?

:)))

יש שיסתייגו ויאמרו שהדור הבא היא המתאבן, וחלל עמוק 9 היא המנה העיקרית שבושלה בלי מתכון מסודר, וכשהשף יצא לשחק טניס במקום להשגיח על הסיר. מאוד אהבתי גם את התיאור שלך לאנטרפרייז.

Bajoran Priest

New member
אני מסתיייג מההסתייגות../images/Emo3.gif

חלל עמוק תשע היא אמנם תבשיל מורכב מאוד, שפרץ את המסגרת המקובלת של ספר המתכונים הטרקי. התבשיל שילב בתוכו אלמנטים ממטבחים שונים, וכמובן שזה לא יכול היה לצאת מושלם או לרצות את כולם, אבל בכל זאת זה התבשיל הכי ורסטילי, מגוון ועשיר.

Bajoran Priest

New member
מממ.. אני מחפש דרכים להתחמק מלימודים

אז החלטתי ללכת עוד צעד עם דימוי תבשיל הדודה בנוגע לאנטרפרייז. דודה: "אוי, תשמע, אתה לא תאמין מה הכנתי, אתה חייב לטעום" טרקי: "האמת שאני כבר די מלא, אבל יאללה מה יכול להיות. מה הכנת?" דודה: "אתה תשתגע על זה. זה בסגנון פריקוול הזה, כמו שכולם עושים היום. מה קרה, שלוקאס תעשה ואני לא? הייתה מתה." טרקי: "נו, בו נטעם" דודה: "איך? נכון טעים? נכון?" טרקי: "אהמ..תראי, זה לא רע." דודה: "טעים הפריקוול הזה אה?" טרקי: "כן, כן. אבל את בטוחה ש..זאת אומרת.. שמת מספיק תבלין?" דודה: "מה, אין תבלין? לא יכול להיות. מה אתה מקשקש." טרקי: "טוב, נו." דודה: "שטויות, תביא את זה." טרקי: "לא, זה בסדר." דודה: "אין דבר כזה. רוצה תבלין, תקבל. הנה קניתי בסופר רוטב זינדי. איך עכשיו?" טרקי: "אהממ..אוי...אהממ..אני לא יודע..." דודה: "גם זה לא טוב לך?" טרקי: "יודעת מה, עזבי, באמת אכלתי מספיק" דודה: "טוב, יש לי פה משהו אחר, קוטו שמוטו. מדהים מה שמוכרים היום. תנסה עכשיו." טרקי: (מגלגל עיניים) "טוב...." דודה: "נו, איך?" טרקי: "היי, את יודעת מה, זה דווקא לא רע. יש לך עוד מזה?" דודה: "אויש, בדיוק נגמר."

sysiphus

New member
קצת חשבתי על זה

ווויאג'ר היא ללא ספק הדובדבן שעל ערימת הקקה של מס"ב שלאחר הסדרה המקורית והדור הבא. סדרה כ"כ מיותרת. ועכשיו, איך הגעתי להצהרה המטופשת הזו? בעקבות הדיון קודם כאן כמובן. חשבתי על זה שזה מאוד אנושי לרצות ולהמשיך משהו טוב. ואחד הדברים שבני אדם לא נוטים לעשות ולא יודעים לעשות אותו טוב זה את הדבר הזה שנקרא "לפרוש בשיא". to quit while you're ahead. זה נכון בכל כך הרבה התנהגויות אנושיות, וגם כאן. כל המערכת שסביב מס"ב רצתה עוד מס"ב, גם כשכבר לא היה מדובר במס"ב "באמת", אלא בגופה חלולה וריקנית שרק נראית כמו מס"ב מבחוץ. מי רצה את זה? הרשת, המעריצים, ההפקה, אפילו השחקנים וכל מי שמסביב, כולם רוצים עוד מס"ב. ובצדק. אבל בד"כ סתם לרצות שיהיה עוד זה לא מספיק. ואז חשבתי איפה היו צריכים לעצור. ברור מאליו שהייתה עדיפה למשל עונה 8 של "הדור הבא" על כל וויאג'ר. ברור מאליו שהיו עדיפים סרטי טלוויזיה או מיני סדרות איכותיות בכיכובם של גיבורי "הדור הבא" לאורך השנים, מאשר סדרות נוספות, אם בכלל צריך "עוד". כשחשבתי "איפה היו צריכים לעצור", חשבתי על הבולטות של מס"ב בעולם המד"ב בפרט ועולם הטלוויזיה בכלל. ברור מאליו שלא הייתה בולטות משמעותית שכזו מאז "הדור הבא", ולסדרות מס"ב לא הייתה תרומה משמעותית לאף אחד מהעולמות האלו מאז ועד היום. "חלל עמוק 9" הייתה חדשנית בדבר אחד... היא התחרתה ב"בבילון 5" והקונצנזוס הוא שהיא הפסידה. זו איזושהי תרומה - במקום לפרוש בשיא להעניק את הבכירות המד"בית לסדרה אחרת... לגרום לאנשים להבין שיש מדע בדיוני טוב שהוא לא מס"ב... אבל וויאג'ר? כבר לא הייתה בתחרות עם אף אחד ולא הייתה סדרה בולטת בשום צורה. לא נבנה בעקבותה כלום. היא לא היוותה דוגמא לשום דבר שבה לצידה או בעקבותיה, ובסדרה עצמה לא היו מסרים שלא הועברו כבר, והם לא הועברו בשום צורה חדשה. ועל כן, מיותרת. כמובן שנהניתי מאוד מוויאג'ר בשעתו. יש לי מעט פרקים שאני יכול להיזכר בהם ולומר שהיו טובים, אפילו טובים מאוד (מעט מאוד כאלה...). אבל אם צריך לחשוב על סדרת מס"ב שלא היו צריכים להפיק בכלל - וויאג'ר ללא ספק.

Bajoran Priest

New member
../images/Emo6.gif אהמ..

קודם כל זו היתה הודעה משעשעת בנחרצותה. אבל כמה דברים: 1. לא הזכרת את "אנטרפרייז", איפה היא נכנסת מבחינתך לתשבץ הקקה? 2. קשה לי שלא להסכים עם חלק מהמסקנות הכלליות לגבי וויאג'ר (אחרי הכל אני הייתי שאמר אותן עוד קודם בשרשור..), אבל בכל זאת, האם באמת עונה 8 של הדור הבא הייתה תורמת כל כך הרבה? מבחינת הנאה היא לא הייתה מהנה לכל כך הרבה אנשים, כל כך הרבה זמן כמו 7 עונות של וויאג'ר. אבל גם מבחינת "חשיבות", יכול להיות שוויאג'ר יכלה הייתה לפנות, ועדיין יכולה, לקהל קצת צעיר יותר ולהכניס אותו למס"ב, ועל כן יכול להיות שיש היום הרבה טרקים שהם טרקים "בזכות" וויאג'ר, שלא היו נכנסים למס"ב בלעדיה. 3. והערה אחרונה מלישכת הניינר: "חלל עמוק תשע" אכן התחרתה בזמנו עם "בבילון 5" (בעיקר על אהדת הקהל אבל אפשר לומר שגם רעיונית). אבל אני מתעקש להזכיר שיש אנשים שמבחינתם "חלל עמוק תשע" היא לא "רק" ניסיון לחקות את בבילון 5, אלא סדרה לגמרי בזכות עצמה. לא "הדור הבא", ולא וויאג'ר, אלא משהו שלישי. מס"ב עם עלילה מתמשכת וארסנל דמויות רחב, שממוקד בתחנת חלל. "בקטגוריה" הספציפית הזו היא לא הייתה בתחרות עם אף סדרה, ולכן ברור מאליו שהיא ניצחה
* *הכותב מודע לזה שבקטגוריה של "סדרת תחנת חלל על פוליטיקה גלקטית" בבילון 5 היא אכן המקורית יותר והמתוכננת מראש יותר.

n i v1

New member
ברוכה הבאה מאיה ../images/Emo65.gif

ואיזה פרקים את ראית לאחרונה?

למעלה