איזה פרק טוב ראיתם לאחרונה??

oblique

New member
מסכים ב100% + ../images/Emo58.gif קטן

ושמתם לב שעכשיו בעונה ה17 של חוק וסדר (באימיול זה מצחיק קוראים לזה LAW AND ORDER TOS.. פחחחחח) ישנה בלשית ובלש ולא זוג בלשים גברים?

itstzar

New member
לפעמים קצת חוזרים אבל יש טוויסטים

ואם כבר, עוד סדרה מומלצת שמצליחה לחדש את עצמה כל פעם מחדש, וזה עוד משנות ה60, דוקטור הו,

oblique

New member
בטוויסט אתה מתכוון לכך../images/Emo58.gif

שכל כמה עונות סגנית התובע המחוזי מוצאת לעצמה מוות נוראי אחר? (תאונה,רצח ע"י פשועים וכדו')

subatoi

New member
גם אני

מבין את מה שעומד מאחורי זה, זה בסדר, אתה לא לבד...

sysiphus

New member
אני אוהב אנטרפרייז!

במיוחד את עונה 4... עונה 1-2 הן בסדר, עליות ומורדות. עונה 3 עדיף היה ולא הייתה...

subatoi

New member
אני היחיד שאין לו כ"כ בעיה

עם עונה 3 של אנטרפרייז? כאילו, כן, מלחמה וכאלה זה לא משהו נחמד במיוחד, ועדיף שיהיו פרקים רגילים. וכן, היו קצת חורים ודברים מטופשים (כמו בכל סדרה אחרת). אבל (שוב), ראינו מלחמה גם בח"ע9, רק שהפעם הכל נדחס לעונה 1 במקום 2, והיו פרקים די מקוריים, ופרקים עם דילמות אתיות וכאלה. לא היה כזה נורא, לדעתי. כנראה ש(גם)בזה אני היחיד

Bajoran Priest

New member
כן../images/Emo3.gif

סתם. לפי ההתרשמות שלי מהתגובות פה בפורום ובכלל, העונה ה-3 מתאפיינת בזה שיש אנשים שאוהבים אותה באופן מיוחד (אולי פחות מאשר את הרביעית) ויש אנשים שלא אוהבים אותה, ו\או אף מעדיפים להדחיק את קיומה. "המלחמה" זה לא העניין פה, מה גם שלא הייתה בדיוק מלחמה (ואותי בטח שאי אפשר להאשים שאני לא אוהב מלחמות בסדרות מד"ב
). זה לא היה כ-ז-ה נורא. סך הכל רוב הפרקים שמרו על רמה בינונית (בניגוד לגרועה) ואפשר לומר שנהנתי מהצפייה. אבל היו *הרבה* דברים שלא אהבתי, יותר מאשר כל עונה אחרת בטרק (לפי סדר חשיבות): 1. קודם כל ויותר מהכל, את העובדה שהעלילה של העונה הזאת כאילו "נחתה" משום מקום. פתאום המציאו את הזינדי (שלא הוזכרו ולו ברמז לפני הפרק האחרון של סוף העונה השניה). הקאבל נדחקו באחת למקום שולי לגמרי. וכל העונה עסקה בעלילה הלא מאוד מרשימה הזאת עם נשק יום הדין, שבגדול הייתה יכולה להתאים אולי לפרק כפול, או קצת מעבר. אגב כך גם התברר שהיוצרים של הסדרה בעצם לא ידעו מה הם רוצים מעצמם ומאיתנו בנוגע לסיפור של "מלחמת הזמן הקרה" (ועובדה שמני קוטו החליט פשוט "לכתוב את הסיפור הזה החוצה" מיד כשהוא קיבל את המושכות). ההשוואה עם ה- Arcs של עונות שש ושבע ב"חלל עמוק" לדעתי לא במקום ואפילו מעליבה (לך אני אסלח
). ב"חלל עמוק תשע" שתי העונות האחרונות בעצם ניסו להביא לידי סיום עלילות ועלילות משנה רבות מספור שהתפתחו לאורך כל שבע העונות, בניגוד לעונה 3 של אנט' שבגדול נפלה משום מקום, ודי נעלמה כלא הייתה (למרות שקוטו ניסה בחינניות לתאר את ההשלכות שלה על הדמויות ועל החברה בכדור הארץ). בניגוד לזאת, בחלל עמוק היוצרים ניסו בכל זאת לשמור על האיזון העדין שבין ה- Arc לבין המבנה האפיסודיאלי הבסיסי של סטאר טרק. בעונה שש רק 6 הפרקים הראשונים מהווים קשת של ממש (אולי מעט מדי..), ואפילו בעונה 7 רק החצי השני והמסיים הפך לקשת. עונה 3 של אנטרפרייז, בגדול, נבלעה כולה בתוך סיפור מסגרת אחד, מצומצם. 2. בעונה הזאת נראה כאילו הסדרה שחכה בעצם מה מטרת הקיום המרכזית שלה, להוות פריקוול. לא שפריקוול זה בהכרח כזה רעיון גאוני, אבל אם כבר, אז לעשות אותו טוב, ולא לשכוח מקיומו. וזו הרי אחת הסיבות המרכזיות שהרבה אנשים אוהבים את עונה 4, כי בה סוף סוף הסדרה הפכה לפריקוול של ממש (ואולי יותר מדי..). 3. מבחינה קאנונית, נראה לי די לא סביר שיש גזעים שלמים של זינדי מתחת לאף, שלא לדבר על האקספנס, ואף פעם לא שמענו עליהם בסדרות האחרות. נכון שיש עוד דוגמאות לדברים כאלה באנטרפרייז, אבל כשזה נמתח על עונה שלמה זה כבר מתחיל להיות בולט מדי. 4. אישית, לא אהבתי את הזינדי. המראה שלהם היה סטאר-וורזי משהו, ולא אופייני לטרק, בניגוד לרוב הגדול של הגזעים בכל העונות של כל הסדרות האחרות. 5. ולסיום, הרעיון של ספינה שנתקעת באיזור "מוזר" של החלל לא היה כבר בוויאג'ר?

subatoi

New member
טוב, תראה, זה ידוע שאני נורא

סלחן בקשר לדברים מסוימים (וממש לא בקשר לדברים אחרים). לפעמים אני יכול לקבל הרבה דברים, במיוחד כשהם כבר היו וקרו קודם במקומות אחרים. אני לא אוהב אותה יותר מאת עונה 4, חלילה. עונה 4 מציגה את כל מה שאנטרפרייז היתה אמורה להיות מלכתחילה בדמיונם ולפי הגיונם הבריא של המעריצים. מה שאנטרפרייז שכחה שהיא, מסיבות כאלה ואחרות שאפשר לשער אותן בזמן ובמקום אחר. עונה 3 הוא אכן סיפור אחד ארוך, לחיוב ולשלילה. אבל אפשר למצוא בו נקודות אור ודברים חיוביים. ברגע שמתחייבים לסיפור מסגרת אחד כולל, הכותבים מחויבים לתת כיוון וגוון אחר לכל פרק, וזה נותן כיוונים וסיפורי משנה מעניינים, בתוך המסגרת הכללית. יש שם דברים מעניינים שרואים (והייתי מרחיב אם הייתי זוכר כרגע. מתישהו צריך לכתוב על זה במסודר. בפנסיה
) בין הפרקים ומפרק לפרק. ולטיעונייך: 1. אתה בהחלט צודק. היה הרבה יותר חלק אם היו מכניסים את סיפור הזינדי בהדרגה לקראת סופעונה 2, ולא ככה במכה. זה גורם לזה להראות לא טבעי, ואולי זה מה שגרם, ובצדק, לקשיי ההתחברות לסיפור הזה מצד חלקנו. ומצד שני, כמו שציינת, זה עזר להיפטר מעלילת מלחמת הזמן הקרה המוזרה-משהו, שלא התקדמה לשומקום, וגרמה הרבה יותר מדי בעיות. רק חבל שנשארנו בלי תשובות בסוף הסיפור. גם לתת לסיפור להעלם בהדרגתיות, להשאיר קצת זינדי לתוך עונה 4 היה גורם לנו להרגיש שהעונה אכן שייכת למשהו, ולא מנותקת. אבל ככה החליטו, לחיוב ולשלילה. 2. בעונה 3 אין כ"כ בעיה מבחינת ה"פריקווליות", כי גם בשתי העונות הראשונות לא ממש הרגשנו שזה פריקוול. כלומר, כן, פה ושם, אבל לא בצורה משמעותית, שחסרונה הורגש בעונה 3 (לפחות אצלי). 3. כן, אבל צ'מע - אפשר לומר את זה על המון דברים, במיוחד גזעים, שראינו ב_____ (הכנס שם של סדרת טרק) ולא ראינו באחת האחרות. זה טבע הטרק, לחיוב ולשלילה. 4. המממ... טוב. היו שם דברים מוגזמים קצת (הזוחלים שלא נראו בכלל כמו זוחלים, הנמלים שכאילו באו היישר מ"בי-מוביז" של הסיקסטיז), היו כאלה בסדר (הפרימטים, אלה עם הזקן, וה"אקווטים" שלדעתי היו חידוש מרענן ומקורי-משהו). 5. המממ... כן, נו. לא ראיתי מספיק וויאג'ר, אבל פה הכל היה דחוס בעונה אחת, עם השמדה כלל עולמית בתור הלהבה מתחת לסיר לחץ שהם נמצאו בה. אז אולי זה אמור להרגיש אחרת מאשר וויאג'ר, שבחלקה התנהלה על מי מנוחות, ולא היתה בלחץ זמן ממשי.

Bajoran Priest

New member
טוב, נו

בסופו של דבר, כמו כל דבר כזה, זה עניין של טעם, אני מניח. זה נכון שהיו פרקים חביבים לכשעצמם, והיו התפתחויות סמי-מעניינות שחצו פרקים, אבל הבעיה מבחינתי היא ב"אווירה" או יותר נכון ברעיון הכללי. אז אם להמשיך לדסקס כמה מן הסוגיות: 1. אישית, הייתי מעדיף שלא היו מכניסים את סיפור הזינדי בכלל, כך שאם כבר הוכנס אז עדיף שיהיה מכונס בעונה אחת כדי שיהיה קל יותר להדחיק את קיומו. פשוט, לדעתי כל סיפור הזינדי (כמו שהוא) תלוש, וזה לא היה כל כך משנה גם אם זה היה נכנס לפני כן. הסיבה לזה, כמו שאמרתי, היא שהסיפור הזה פשוט מדגיש שאין תוכן אמיתי ל"מלחמת הזמן הקרה". הוא כאילו קשור, אבל לא ממש. במשך שתי העונות הראשונות זרקו לנו "רמזים" וניסו לבנות מתח בקשר לעלילה המתמשכת הזאת, אבל בעונה 3 אנחנו מגלים שאין שום פואנטה. שום רעיון מעניין (מבחינתי, לפחות). סתם, כמה גזעים שמנסים להשמיד זה את זה או משהו כזה, ואנחנו בקושי יודעים מי הם. זה לא אומר שלא היו בעונה השלישית כמה רעיונות מעניינים בהקשר לסוגיות אתיות ובקשר ליחס בין הזינדי ל"ספיר בילדרס", אבל לטעמי היה אפשר להסתפק בפרק כפול כדי לחסות את זה, או אם ממש רוצים, שלושה, ארבעה. לא עונה שלמה. ואם רצו "להתפטר" ממלחמת הזמן הקרה (כמו שקוטו כנראה רצה) היה אפשר לעשות את זה בפרק כפול מכובד אחד (כמו שקוטו אכן עשה) ולא בעונה שלמה, שלא ברור בכלל איך היא קשורה לכל מה שראינו קודם. כמו שהעלילה הזאת הייתה, היא הרגישה לי כמו עלילה של "סתם" סדרת אקשן מד"בי, ולא כמו עלילה של סדרת מד"ב "רציני" (דוגמת סדרות הטרק, בבילון 5, סטארגיט וכדומה). 2. זה נכון שגם שתי העונות הראשונות אולי במידה מסויימת "הזניחו" את הפריקווליות שלהן. אבל בכל זאת הרבה פחות מעונה 3. בשתי העונות הראשונות כל כמה זמן ראינו איך איזושהי טכנולוגיה מתפתחת, או איך מגבשים לאט לאט את הפריים-דירקטיב, וראינו מדי פעם את היחסים המתפתחים בין בני האדם, הוולקנים והאנדורים. מדי פעם קיבלנו הבלחות למתרחש בתרבויות החייזריות המוכרות לנו, בגרסת המאה ה-22 (הוולקנים חסרי המיינד מלד, הקלינגונים שתרבותם אט-אט "מתנוונת") ואפילו היו הופעות אורח של גזעים כמו הבורג והפרנגי (וכל אחד ישפוט בעצמו את איכות הפרקים). בעונה 3, לעומת זאת, הכל נותר בצל של משימת הזינדי (ומזל שלפחות שראן ביקר מדי פעם). 3. אתה צודק שאחד ממאפייני הטרק הוא שמדי פעם צצים גזעים משום מקום. למרות זאת, כאשר מדובר בגזע הדומיננטי של עונה שלמה, ומכיוון שהם לא הגיעו מגלקסיה אחרת או רביע אחר או משהו כזה, זה צורם (לפחות לי) יותר. לא רק זה, "מוזר לי" שאף פעם לא שמענו על ההתקפה של הזינדי על כדור הארץ, לאור העובדה שהתקפה מסוג זה אמורה להיות כל כך נדירה בהיסטוריה של כדור הארץ. אפשרות אחרת היא שמדובר כאן בעצם במציאות אלטרנטיבית לזו המוכרת לנו מהסדרות האחרות, בגלל השינוי שיצרה מלחמת הזמן הקרה. בכל מקרה, ובהקשר שוב לסעיף הקודם, הסדרה כאן חורגת מייעודה הפריקוולי ואף חוטאת לו. : )

subatoi

New member
המשך

1. שוב, אתה צודק בקשר למלחמת הזמן הקרה. זה אולי היה חדשני ומגניב, כשחיפשו רעיונות חדשים לסדרה החדשה, אבל זה לא החזיק כלום, לא היה לזה מספיק בשר, וכנראה לא חשבו על זה עד הסוף (או שלא יישמו כמו שצריך את מה שהם כן חשבו עליו). ככה שזה באמת יצא חסר פואנטה, וחבל. 2. יש בזה משהו. 3. טוב, אבל במסגרת ה"סיספונד" שלנו לגבי כל אנטרפרייז, לגבי זה שמעולם לא הזכירו אותה או את ארצ'ר ממש (ומישהו כבר כתב על זה פעם), אפשר גם לסספנד את הזינדי ואת המתקפה הזו. אי הזכרת הספינה והקפטן יותר קשים לסיספונד, לדעתי. הזידני זה כבר כסף קטן. חוצמזה, 300 שנה בעתיד, מי זוכר את המתקפה הזו בכלל. כבר עבר כ"כ הרבה

Bajoran Priest

New member
אין לי מה להוסיף../images/Emo13.gif

בקשר ל-3, באמת לא חשבתי על זה (כרגע). oh, well

למעלה