טוב, נו
בסופו של דבר, כמו כל דבר כזה, זה עניין של טעם, אני מניח. זה נכון שהיו פרקים חביבים לכשעצמם, והיו התפתחויות סמי-מעניינות שחצו פרקים, אבל הבעיה מבחינתי היא ב"אווירה" או יותר נכון ברעיון הכללי. אז אם להמשיך לדסקס כמה מן הסוגיות: 1. אישית, הייתי מעדיף שלא היו מכניסים את סיפור הזינדי בכלל, כך שאם כבר הוכנס אז עדיף שיהיה מכונס בעונה אחת כדי שיהיה קל יותר להדחיק את קיומו. פשוט, לדעתי כל סיפור הזינדי (כמו שהוא) תלוש, וזה לא היה כל כך משנה גם אם זה היה נכנס לפני כן. הסיבה לזה, כמו שאמרתי, היא שהסיפור הזה פשוט מדגיש שאין תוכן אמיתי ל"מלחמת הזמן הקרה". הוא כאילו קשור, אבל לא ממש. במשך שתי העונות הראשונות זרקו לנו "רמזים" וניסו לבנות מתח בקשר לעלילה המתמשכת הזאת, אבל בעונה 3 אנחנו מגלים שאין שום פואנטה. שום רעיון מעניין (מבחינתי, לפחות). סתם, כמה גזעים שמנסים להשמיד זה את זה או משהו כזה, ואנחנו בקושי יודעים מי הם. זה לא אומר שלא היו בעונה השלישית כמה רעיונות מעניינים בהקשר לסוגיות אתיות ובקשר ליחס בין הזינדי ל"ספיר בילדרס", אבל לטעמי היה אפשר להסתפק בפרק כפול כדי לחסות את זה, או אם ממש רוצים, שלושה, ארבעה. לא עונה שלמה. ואם רצו "להתפטר" ממלחמת הזמן הקרה (כמו שקוטו כנראה רצה) היה אפשר לעשות את זה בפרק כפול מכובד אחד (כמו שקוטו אכן עשה) ולא בעונה שלמה, שלא ברור בכלל איך היא קשורה לכל מה שראינו קודם. כמו שהעלילה הזאת הייתה, היא הרגישה לי כמו עלילה של "סתם" סדרת אקשן מד"בי, ולא כמו עלילה של סדרת מד"ב "רציני" (דוגמת סדרות הטרק, בבילון 5, סטארגיט וכדומה). 2. זה נכון שגם שתי העונות הראשונות אולי במידה מסויימת "הזניחו" את הפריקווליות שלהן. אבל בכל זאת הרבה פחות מעונה 3. בשתי העונות הראשונות כל כמה זמן ראינו איך איזושהי טכנולוגיה מתפתחת, או איך מגבשים לאט לאט את הפריים-דירקטיב, וראינו מדי פעם את היחסים המתפתחים בין בני האדם, הוולקנים והאנדורים. מדי פעם קיבלנו הבלחות למתרחש בתרבויות החייזריות המוכרות לנו, בגרסת המאה ה-22 (הוולקנים חסרי המיינד מלד, הקלינגונים שתרבותם אט-אט "מתנוונת") ואפילו היו הופעות אורח של גזעים כמו הבורג והפרנגי (וכל אחד ישפוט בעצמו את איכות הפרקים). בעונה 3, לעומת זאת, הכל נותר בצל של משימת הזינדי (ומזל שלפחות שראן ביקר מדי פעם). 3. אתה צודק שאחד ממאפייני הטרק הוא שמדי פעם צצים גזעים משום מקום. למרות זאת, כאשר מדובר בגזע הדומיננטי של עונה שלמה, ומכיוון שהם לא הגיעו מגלקסיה אחרת או רביע אחר או משהו כזה, זה צורם (לפחות לי) יותר. לא רק זה, "מוזר לי" שאף פעם לא שמענו על ההתקפה של הזינדי על כדור הארץ, לאור העובדה שהתקפה מסוג זה אמורה להיות כל כך נדירה בהיסטוריה של כדור הארץ. אפשרות אחרת היא שמדובר כאן בעצם במציאות אלטרנטיבית לזו המוכרת לנו מהסדרות האחרות, בגלל השינוי שיצרה מלחמת הזמן הקרה. בכל מקרה, ובהקשר שוב לסעיף הקודם, הסדרה כאן חורגת מייעודה הפריקוולי ואף חוטאת לו. : )