האמת?
לא ראיתי לאחרונה פרקים מי-יודע-מה-טובים. אבל בעיקרון, ניב, אני חושב שזה רעיון מוצלח ל"פינה" בפורום.. אפשר לשאול מדי פעם איזה פרקים ראינו, מה עשינו, ולשאול זה על חוויותיו של האחר. או משהו. בלכ אופן, פרק הטרק האחרון שצפיתי בו זה Nor the battle to the strong, מהעונה החמישית של DS9. זה הפרק שבו ג'ייק מתלווה לבאשיר ונקלע למתקפה של הקלינגונים. אני זוכר את הפרק הזה כפרק לא רע בעיקרון, אבל עכשיו יש לי קצת בעיה איתו (בפעם השלישית או הרביעית בערך שאני רואה אותו, אני מניח). כלומר, סבבה, הנושא של הזוועות והקשיים תחת קרב הוא נושא חשוב ומעניין, והפרק גם מפתח את הדמות של ג'ייק, שמבין שסיפורים לחוד ומציאות לחוד, והוא גם מבין ש"גבורה" בשדה הקרב יכולה לפעמים פשוט להתבטא בלעשות את מה שצריך את להציל את עצמך. כל זה טוב ויפה, אבל אני מוצא שלאחרונה קשה לי יותר להנות מפרקים שכמעט כל מה שיש בהם זה נסיון לדחוף כמעט בכוח "התעסקות" בנושא מסוים. אולי בפעמים הראשונות שראיתי את הפרק זה עוד היה בסדר, אבל אז בעצם מה התועלת בלראות את הפרק בפעם השלישית או הרביעית? כי חוץ מ"הנושא", וקצת פיתוח לדמות של ג'ייק, וקצת קישור לעלילה הכללית (הקלינגונים מפרים את הפסקת האש בתחילת הפרק, מחדשים אותה בסופו) אין בו הרבה. חוץ מג'ייק ובאשיר, כל שאר הדמויות הקבועות מופיעות ממש בחטף. אין בו אף אחת משלל דמויות המשנה הרבות של חלל עמוק, שמוסיפות כל כך הרבה עומק וצבע לסדרה, ולטעמי אין בו כל כך דיאלוגים מעניינים, חוץ מהדיאלוגים שמקדמים את "הנושא" של הפרק.