גורבי

גורבי

New member
איחולים

את העיניים הוא כבר לקח ממני (זאת רק אני, או שכשאומרים "יש לו את העיניים של אבא והלחיים של סבתא זושיה" יש מייד אסוציאציות לד"ר פרנקנשטיין?). מקווה שתהיה לו היכולת שלי לטייל במחוזות הדמיון, ולא לפחד לאבד אחיזה לפעמים. מאבא שלו אני מקווה שהוא ילמד איך ליהנות מהחיים באמת (אני מהדאגנים, אז זה קשה לי).

בלינקה

New member
יש לי שאלה(ות)

כרגיל, בנושא הקרוב אל ליבי. איך היה לגדול בקיבוץ? הייתם בלינה משותפת? האם היית רוצה שילדיך יגדלו בצורת חיים כזו (אפילו שהיא כבר די פסה מן העולם)?

גורבי

New member
קיבוץ 1: שומרת לילה, בואי לגן חרצית

זאת בטח תהיה תשובה ארוכה... אני באה מקיבוץ של השומר הצעיר, אז בהחלט גדלתי בלינה משותפת, מגיל שלושה חודשים. אני לא מסוגלת להבין איך ההורים שלי הסכימו לסידור כזה (ההורים שלי חזרו לקיבוץ של אמא שלי מקיבוץ של התק"ם, שם אין לינה משותפת, שלושה שבועות לפני שנולדתי). כנראה אף פעם לא הסתדרתי עם השיטה: כתינוקת נולדתי עם שן, והשיניים האחרות כנראה בקעו מוקדם מהרגיל ובצורה טראומטית ביותר, אז עשיתי חיים קשים לשומרות הלילה (למי שלא יודעת - לא מדובר בנשות הצוות החינוכי הקבוע, אלא בנשים מהקיבוץ שעשו תורנות). הן, בתגובה, הלעיטו אותי בפנרגן - זה חומר שנותנים כיום לטשטוש בלידה, ופעם (אולי עדיין) הוא היה משמש להרגעת תינוקות. אבל לא כל לילה, במשך חודשים. בשלב מסוים ההורים שלי עלו על זה (לא יידעו אותם, כמובן), ואז עברתי את הגמילה הראשונה (והיחידה, עד כה) בחיי. מספרים שהצרחות הידהדו ברחבי העמק. שני דברים לקחתי מהניסיון הזה: סבלנות אינסופית כמעט להרגלי אי-השינה של שחר, וחוסר סבילות מוחלט לקולה (הטעם שלה מזכיר לי פנרגן). אח"כ, כילדה, היתה לי תקופה ארוכה של ביעותי לילה, ותקופה אחרת שבה היה לי קשה להירדם. בקיצור, תקופות שבהן צריך את ההורים במרחק דשדוש ישנוני. התקופה אחרי ששברתי את היד, שבה ישנתי אצל ההורים, זכורה לי עד היום כאחת הטובות בילדותי. מה שכן, ההורים שלי השכילו ליצור, למרות המגבלות המבניות, בית חם ואוהב ומאוד מאוד הדוק, ואני חושבת שזה עזר לי להתמודד עם הקטעים הקשים יותר. עד היום, הקיבוץ בשבילי הוא קודם כל הבית של ההורים - אין הרבה דברים אחרים שאני מתגעגעת אליהם.

בלינקה

New member
גם אני הייתי בגן חרצית ../images/Emo13.gif

תודה על התשובה. יש לי תחושה, שעל אף שאצלנו לא היתה לינה משותפת (בכל זאת - תק"מ), יש דמיון בין החוויות שלנו, ואם לא בחוויות, לפחות בהסקת המסקנות.

daldan

New member
גם אני הייתי בגן חרצית../images/Emo39.gif

למשך שנה וגם אצלנו היתה הקריאה לתוך האינטרקום "שומרת לילה בואי ל..."

גורבי

New member
קיבוץ 2 (ואחרונה להיום, כי

כאילו קרא את התשובה הקודמת - סבלנות אינסופית וגו' - שחר עושה לנו לילות לבנים לאחרונה, ואני מסמורטטת. איפה הפנרגן כשצריכים אותו?) היינו שמונה ילדים ב"קבוצה" (ככה נקראת אצלנו שכבת גיל). מבחינה חברתית, אף פעם לא הייתי במרכז הקבוצה אבל גם לא השעירה לעזאזל (היו כאלה, תמיד יש). תמיד הייתי קצת לבד, לפחות בתחושה הפנימית, ושמחתי מאוד לגלות שיש חיים - ואנשים - מחוץ לקיבוץ. מבחינה אידאולוגית, אני מסכימה מאוד עם הקווים המנחים של התפיסה הקיבוצית, גם אם לא עם כל הדרכים בהן יושמו. לכן, אני לא פוסלת גידול ילדים בקיבוץ או במסגרת קהילתית אחרת (רק לא בלינה משותפת, אם אפשר).

אדר שלי

New member
הי גורבי!../images/Emo141.gif

למה קראתם לשחר בשמו?
איך סיפרת לבעלך על ההריון?
מה הטיפים שלך לזוגיות, אימהות וקריירה? שיהיה לך שבוע נפלא!!!

אדר שלי

New member
וגם... נראה לי ../images/Emo141.gif

שיש בינינו הרבה מן המשותף. הקיבוץ של השמו"צ, העיניים. העיניים אצלך הן מן אייקון כזה, כלומר, כשמתארים אותך בפני אחרים יאמרו: "זאת עם העיניים היפות?" או שזה משהו "צדדי" בחייך? (נשמע שאלה רדודה, נכון? אבל את בטח תביני אותי...)

גורבי

New member
הי אדר שלי ../images/Emo142.gif

גם אני מוצאת הרבה נקודות דמיון - מקווה שניפגש מתישהו לדבר עליהן. התכוונתי לענות לכל השאלות ביחד, אבל כמובן שבינתיים שכחתי את הקודמות (לא, הזיכרון לא חוזר אחרי הלידה, אל תאמינו לכל מה שמספרים), אז אני אענה לזו ואח"כ אחזור אחורה. העיניים הן אכן סימן ההיכר שלי, וגם החלק העיקרי בגוף שאני חיה איתו בשלום. הבעיה העיקרית היא, וכאן אני מסתכנת בלהישמע סטראוטיפית להחריד, ששנים רבות הייתי "זאת עם המשקפיים מס' 9", ועם עובי כזה של זגוגיות לא ממש ראו עיניים. יש לי זיכרון (מביך ביותר, תעשו כאילו לא סיפרתי) מהתיכון, שיום אחד הבנתי עד כמה המשקפיים מקטינות לי את העיניים, והלכתי כל היום עם עיניים פעורות לרווחה בניסיון פיצוי פאתטי. המעבר לעדשות היה בשבילי מיני-יום עצמאות, וסוף סוף הבנתי עד כמה שינוי חיצוני יכול לתרום לתחושה הפנימית. החבר שלי דאז לא ממש אהב את השינוי - אולי נעשיתי עצמאית מדי בשבילו? הוא אהב אותן שבריריות, דבוקות לקיר ומחכות להצלה - אבל העדשות נשארו.

גורבי

New member
אוי - ניסיתי לענות והתשובה נמחקה

אז שחר לא תמיד היה שחר - למעשה, רוב ההריון (ועוד לפניו, נדמה לי) היה לנו שם אחר ששנינו אהבנו: עופר. אבל אני הרי לא יכולה בלי התלבטויות, אז לקראת סוף ההריון פתאום התחלתי לתהות: זה התחרז עם שם המשפחה של י' (אז עוד לא ידעתי שהוא יפתיע אותי ויוסיף את השם שלי), זה נשמע מצחיק באנגלית (יופי - לכן בחרנו שם שהוא בלתי אפשרי לחלוטין להגיה באנגלית), ויותר מכל, פשוט התאהבתי בשם שחר. ל-י' קצת קשה עם שינויים, אבל בסוף הוא השתכנע, ושחר נולד אל תוך השם שלו ומילא אותו בדיוק.
בגלל הדרך המפותלת שעברנו אל ההריון, ש-י' היה שותף מלא בה, לא ממש הייתי צריכה לספר לו. עשינו את הבדיקה ביחד, והשתדלנו לא להתרגש יותר מדי (לא ממש עבד). לעומת זאת, על הבטא סיפרתי לו מהשירותים של החוג באוניברסיטה - פחדתי שיפיצו את השמועה - וסיכמנו שמחכים לדופק כדי לספר להורים. אחרי שעתיים כבר קיבלתי טלפון נרגש מאמא שלו - הוא לא הצליח להתאפק, החמוד. ויום אחרי שראינו דופק - טוב, זה כבר סיפור אחר לגמרי.
טיפים קטנים: בחיים בכלל: לדעת לפנות רגעים של שקט לעצמי - זה חיוני לשפיות. הנה, ברגעים אלה ממש אני מתאמנת בהדחקת ערימת הכלים הענקית שבכיור. בזוגיות אני מנסה לפעול לפי אותו עיקרון (לא תמיד בהצלחה): לתת לו את המרחב שלו, להבין שלא רק אני צריכה את המנוחה שלי בשעות הקשות של סוף היום (ומצד שני, לא להיבלע במחשב ולשכוח מקיומו של הבעל, כמו שקרה אתמול). באימהות, לא להתאמץ יותר מדי - להיות אמא טובה מספיק (היה איש חכם הוויניקוט הזה). לקריירה: פה אין לי ממש טיפים - למישהי יש טיפים בשבילי?

משוש30

New member
גורבי גורבי גורבי איזה כיף!

טוב ולשאלות: מי זה הסבא רבא? מישהו שאנחנו מכירים מספרים היסטוריה? למה את לא ממשיכה עכשיו בדוקטורט? חזרת לעבוד? ואם לא מתי את מתכננת לחזור ללימודים ולעבודה? מה את רוצה להיות כשתהיי גדולה? מתי אנחנו עושות עוד מפגש?

גורבי

New member
הי משושי

גם אני מתגעגעת - איך היה המפגש הירושלמי? כמעט אפסנתי את שחר אצל אבא שלו ובאתי גם. הסבא-רבא הוא אכן דמות מוכרת, אבל כיום הוא מוכר בעיקר כשם של רחוב או בית ספר. מכיוון שהוא כתב הרבה, ובתקופה שלפני קום המדינה, דבריו נוכסו ע"י שני הקצוות של המפה הפוליטית (ככה גם התחלקו הילדים שלו: שניים בקיצוניות הזו ושניים באחרת). על הדוקטורט אני אענה בתשובה נפרדת (כן, זאת לא רק תחושה, אני באמת דוחה את זה שוב ושוב, אבל זה נושא שראוי לתשובה משלו ולחשיבה משלי). חזרתי לעבוד חלקית ביותר - קיבלתי לא מזמן עבודת תרגום, פרילאנס, שאני מנסה לעשות בשעות שבהן שחר ישן. השנה אני לא מלמדת, כי הציעו לי רק קורס אחד, וזה לא היה שווה את הנסיעה לירושלים. אני מקווה לחזור בשנה הבאה (ומקווה שעוד ירצו אותי). כשאני אהיה גדולה, אני מקווה לדעת מה אני רוצה לעשות. הייתי רוצה להשאיר משהו אחרי, בכתיבה או בציור. לא צריכה הצלחה חומרית (לא שאתנגד לה, חלילה) אבל רוצה לדעת שעשיתי משהו בעל ערך.

משוש30

New member
תודה על התושבות

את לא רוצה לגלות את שם הסבא רבא? (ההורמונים ההיסטוריים כבר מעקצצים לי בגוף מציפיה...)

גורבי

New member
|../images/Emo5.gif העליתי תמונות לגלריה

קצת אני, קצת המשפוחה, הרבה שחר (כמובן), קצת י', וגם קצת ציורים שלי, כי בלעדיהם אי אפשר להכיר אותי באמת.

daldan

New member
איזה שרשור מענין

קראתי את השרשור בחלקים אז אני לא בטוחה אם כבר שאלו את השאלות או שלא... 1. מה האמהות עשתה לך? שינתה בך? 2. מהי המשפחה שאת שואפת שתהיה לך? והאם זה מושפע מהמשפחה שלך?

גורבי

New member
עוד לא שאלו

חשבתי המון על השאלה הראשונה שלך (לכן לקח לי יום שלם לענות
), והתשובה היא שאני עדיין לא יודעת. ולא מהסיבה הטריוויאלית ששחר עוד קטן, והאימהות שלי עוד טריה מכדי לבחון את השפעותיה. פשוט השנתיים האחרונות, שבהחלט היוו עבורי קורס הכנה לאימהות, טילטלו אותי באופן כזה שאני לא באמת יודעת כרגע מי אני. אני יודעת די טוב מי הייתי, ויש לי מושג מעורפל של מי אני רוצה להיות, אבל אני לא ממש מכירה את עצמי כמו שאני עכשיו. כ"כ הרבה דברים השתנו לי בזמן הזה, ורק עכשיו הם מתחילים להתייצב. בתור שונאת ידועה של חוסר ודאות, זה לא קל. בלית ברירה, אני מרגישה שאני נופלת למשבצות שהגדירו אותי בעבר (נגיד, חסרת ביטחון, ביישנית, כשכבר מזמן אני לא ממש כזאת), רק כדי למצוא משהו להיאחז בו. לכן השרשור הזה בא לי בדיוק בזמן
. המשפחה שאני שואפת שתהיה לי די דומה למשפחה שממנה באתי. לא שאין לי ביקורת על ההורים שלי, ועל מסרים שעברו בבית (למשל, שתמיד עדיף להבליג מאשר לבטא כעס - זה מתכון לאולקוס, לא להרמוניה משפחתית), אבל בסה"כ ההורים שלי השתדלו לתת לכל אחד מאיתנו את המקום שלו ואת החופש שלו להתפתח לכיוונים שנכונים לו. אני רוצה להיות כזאת, מאפשרת. זה יפה בעיניי. וששחר אף פעם לא יפקפק באהבה שלי אליו.

ornaok

New member
את מקסימה!

מבטיחה לקרוא את השרשור בעיון, וגם אשתדל לשאול שאלות בהמשך. רק רציתי לציין שאני חושבת שאת מקסימה! ושחר - מיוחד ומתוק כל כך!!!

למעלה