הגדרה עצמית

arden20

New member
התשובות שלי.

מאבון שמח! כאמור, הדעות שלי ושלי בלבד. - ניתן לומר שגדלתי בסביבה פגאנית (אבא אתאיסט ואמא עם נטיות פגאניות לא מבוטאות) (היום הן מבוטאות בהחלט - בית פגאני דו דורי) - לא מבטלים את סעיף הלאום? - כאמור אמא. לגבי שותף לחיים וילדים, בעזרת האלה יש לי עוד כמה שנים. - ממש לא. אני אשמח להסביר את אמונותי למתענינים, אבל אני בשום אופן לא אדחוף לזה. - אני מתכוונת להתחתן בטקס פגאני בטבע. כמובן שגם למיועד תהיה מילה בנושא... אבל טקס אזרחי לא בא בחשבון (חתונה זה טקס משמעותי מידי) ובטח ובטח שלא טקס יהודי. - בשום אופן לא. ושלום לכולם - קפצתי לשבוע ביקור מאמסטרדם, והתגעגעתי לכולם...

Dia Leoghann

New member
עוד תשובות

הפכתי לפגאן בעקבות קריאת ספרים ומחקרים שגילו לי שלדברים אליהם אני מרגיש קרוב יש שם - פגאניות ודרואידיות. שר הטבעות וספרים שנכתבו עליו הם חלק מן המקורות שהשפיעו עלי ביותר בתחילת דרכי. וגם אסטריקס הגאלי. אינטרנט לא היה לי אז. כמה פגאנים יש בארץ? לא נכנס לזה. בת.ז. שלי רשום שאני יהודי, ואיני מתכוון לשנות זאת, גם לא אם יתאפשר לי, אלא אם כן יהיה כתוב ישראלי במקום יהודי. המשפחה שלי אתאיסטית, במשפחה הפחות קרובה ישנם מסורתיים וחרדים. הם כמובן לא יודעים על פגאניותי. לא. לא חשוב לי להעביר את האמונות שלי הלאה. מי שמתעניין ושואל אולי יגלה את הדרך הזו בעצמו. שימי לב שאיני אומר "את האמת הזו בעצמו" וזאת משום שבכל דת יש גרעינים רבים של אמת. הטקס בחתונה שלי יהיה כנראה יהודי. זה תלוי בהחלטה משותפת שלי ושל בת זוגתי. גם עניין המילה יהיה החלטה שלי ושל זוגתי לכשתהיה, אם כי אני בעד המילה מסיבות רבות.

מורגיין

New member
עוד תשובות...

כמה שיותר ככה ירחב עולמך ועולמנו (כי זאת גם הזדמנות מצויינת להכיר אחד את השני)
אני פגאנית, אני מגדירה את עצמי וויקאנית, אבל גם בתוך הוויקה ישנו טווח עצום שכמעט לא ניתן לקשר בין קצותיו של אנשים, אמונות, דעות, רעיונות וכ'... לכל אחד ההגדרה האישית שלו למה זה בדיוק אומר להיות וויקאני ולכן הגדרות ומילים לא יעזרו לך כאן (אבל בגלל שבלי זה יקח חצי ספר אז אני אפרוש בשיא
...), אנשים אוהבים הגדרות, אנחנו נכנסים לאחת מספיק רחבה כדי שזה לא ישפיע לנו על חופש הפעולה. הדת שלי היא הדת הוויקאנית. מה אני? אני בת אדם, אני אפרת, אני עין הדולפין, אני חלק מכדור הארץ, אני חלק מהיקום, אני האדמה, אני השמיים, אני האלה. כל אלא ועוד, לא לפי סדר חשיבות, ואין כאן בכלל אחד כזה.

נו ומה זה עוזר לך?

מה זה עוזר לך שאת מגדירה את עצמך ככה? מה הרעיון של כל זה,באיזה כיוון הולכים? האם אתם מאמינים בעולם הבא? ובגילגול נשמות? תני לנו לפחות הגדרות רחבות

מורגיין

New member
ואם אני אענה לך?

אז תלך לישון שקט ורגוע? תוכל להסיק ממני מסקנה כוללת על כל שאר האנשים הנפלאים כאן? תוכל להסיק ממני מה זה אומר להיות וויקאני ומה זה אומר להיות פגאני? לא ולא... ניסית כבר את הדרך הזאת של לבקש הסבר פשוט וברור, ולא קיבלת אותו לא כי אין אחד כזה, אלא כי הוא אמור להיות פשוט וברור בשבילך, ואם הוא לא, אז שוםד דבר שנגיד או נעשה או נצרח כאן עד לב השמיים "זה הפתרון הפשוט והברור" לא יגרום לך להבין את זה באמת, להפנים, להרגיש, לאהוב. אני כן יכולה להרגיע אותך שיש לי תשובות לכל השאלות האלה, אבל (כמו כל דבר אחר בחיים), אתה צריך להביע נכונות אמיתית ללמוד אותם ולהשקיע זמן ומאמץ בללמוד אותם. זאת אומרת, לקרוא למשל את כל הדיון כאן, שמכיל הרבה מהתשובות, לקרוא את המאמרים שמופיעים כאן וכ'. אם התגובה הזאת באה מתסכול של חוסר הבנה אז אני באמת מבינה אותך קצת, אבל אין מקום להיות מתוסכל ואין מקום להתייאש, כי הידע נמצא כאן בפניך ובאמת שהמאמץ שאנחנו מצפים ממך שתשקיע בהשגתו אינו גדול ולחלוטין לא בלתי אפשרי. אם אתה באמת רוצה שב בסבלנות וקרא את המאמרים, שנמצאים ממש כאן מעליך. אח"כ אם יש לך עדיין שאלות, שאל ספציפית על נקודות מסויימות, ומשם כבר אפשר לפתוח דיונים, ואולי להפנות למאמרים נוספים, ואפילו לענות לך באופן אישי. אני אישית מבטיחה שאם תחליט ללמוד ולהשקיע אני אענה לך על כל שאלה. תבין שכשאתה מופיע עם שאלות שמנוסחות ככה, אתה בקלות יכול להתפרש כ"תוקף", כאילו אתה מתכונן לענות על כל תשובה שלי ביריה משלך.

Justin Angel

New member
המממ....

כולנו כאן ביחד ברובנו פאגאנים, ואלו שלא הם מתעניינים. אני מגדיר את עצמי כ... עצמי. ספציפית בתחום של פאגאניות, אני פאגאן בדת הדרואידית, וכחלק מקבוצת הOvates. אני מגדיר את עצמי כבן אנוש, כפאגאן, כ-Ovate, כסטודנט (לשעבר) באו"פ, כילד כוכבים, חבר לעצים, מכר של האלים וכמאהב של ספירלת החיים עצמה.

גם אני להיות עונה...

ועם כבר עונה, אז חורף!!! מה אני? אני פריאור, אני האחד, השלם... וכל מיני דברים בודהיסטים, סתם, אני בן אדם, פגאניות זה רק הדת שלי, יש לי אישיות, תקווה חלומות ואהבות, ג'סטין יוכל להעיד על אהבתי לטיולים... בקיצור, אני בת אדם נורמלית, כמוך בידיוק! איך אני מגדירה את עצמי, מממ... המצאתי לעצמי דת, וויקאנית-ציונית- יהודית. כלומר, וויקאניות- הדת שלי ציונית- ההרגשה שלי כלפי המדינה הנפלאה הזו! יהודית- העם שלי. הדת שלי... הגדרתי לא? לגבי חתונות, כמו שאמרתי בשירשור הקודם, אניא תחתן בחתונה יהודית, ואח"כ פגאנית בטבע, חשבתי לכיוון מצדה, או עין גדי(מי בא?!). הילדים שלי יחונכו ע"י העקרונות של הוויקה(אור, אהבה, כבוד) אך עם מסורת יהודית, אני אתן להם לעשות את כל הנוגע לבחירת הדת שלהם. טקסים אין לי, אני לא יכולה לעשות, ואם מזדמן לי לעשות, פשוט זה טקס הרגעות, הודאה לאלים על כל מה שנתנו לי, ומה שיתנו, ובסיום אני מקווה לטוב, לי, ולכולם...

Unblessed

New member
ערב טוב:)

קודם כל אני רק רוצה להגיד שאני מעריכה אנשים שלא ישר פוסלים ומזלזלים באמונות של אחרים, אלא מנסים להבין אותן לפני, גם אם הם לא מסכימים או מבינים הכל. אולי זה נשמע מתנשא, אבל אני באמת מעריכה את זה... אז עכשיו לשאלות... מה אנחנו? אני חושבת שהתשובה הזו תהיה היחידה שהיא נכונה לכל הפורום הזה. אנחנו פגאניים. מה זה פגאניים? עם כל הרצון הטוב אי אפשר להסביר נושא כזה בהודעה אחת אבל את\ה מוזמנ\ת להישאר וללמוד על זה. איך אני מגדירה את עצמי? אמ... אני משתדלת שלא... מה הדת שלי? בפשטות? הטבע. בפחות פשטות? אמונה בכוח אלוהי שמתבטא לדעתי דרך הטבע, וכשאני אומרת טבע אני מתכוונת לאדמה, עצים, כוכבים, שמים, אנשים, עננים, בעלי חיים וכו'... מקווה שהנושא הובהר טיפה יותר:)

unblessed- העונג כולו שלי...

ואגב, הניק שלך קצת לא מסתדר לי עם הפאגניות..(אולי כי הפאגאניות הצטיירה לי כדבר ורוד,נטורלי). בכל אופן, למה בחרת דווקא ת'ניק הזה?

Unblessed

New member
הניק הזה...

נבחר אחרי מחשבה רבה:) לא כל הפגאניות היא ורוד. לפחות לא בדרך בה אני הולכת. השם נראה לי מתאים לצורה בה אני חיה, לפחותת עד עכשיו... כשאני אשתנה שוב בצורה משמעותית אני אשנה גם את הניק...

פגניות היא בכלל לא דרך ורודה

אפילו הייתי אומר שהיא קשה במובנים רבים, ולא רק בגלל שאנו יוצאים כנגד הקונצנזוס (אמנם יש כאלו שעושים זאת בדיוק בגלל זה, אבל בד"כ, זה הפוך. יוצא שאנו יוצאים נגד הקונצנזוס בגלל אמונתנו ולא ההיפך). קודם כל, האחריות האישית. נכון, הרבה פגנים, ממה שראיתי עד עכשיו, מוצאים זאת כתירוץ להתנהג בדרכים הנחשבות ל"לא מוסריות" לפעמים או סתם כי אין להם עכבות. צר לי על כך, מפני שבגלל אותו חופש שהדתות שלנו מרשות אותו, יש יותר מקום למעוד וליפול - ובשל כך יש יותר להזהר. אנחנו בוחנים את מעשינו, מחשבתנו וליבנו באופן תדיר, יותר מאשר על בסיס יום-יומי. זו אחת המשמעויות של לחיות את הדרך. בכל אמונה יש את אלה שמעלים "מס שפתיים" (ביהדות, הם אותם אלו שמתפללים רק ביום כיפור, או הולכים שלוש פעמים ביום לבי"כ, אבל מתנהגים בצורה הפוכה לגמרי ממה שהם מתיימרים להיות). זה לא קל בכלל. זה אפילו קשה מאוד. זה גם דורש מאיתנו יותר, האמונה (אצל מי מאיתנו שהיא קיימת) שאנחנו חלק חי וקיים של האלים שלנו (כך אני מאמין, לפחות). זה לא עניין של "השגחה" כזו או אחרת, זה עניין של רצון פנימי לחיות את זה. מצד שני, זה כן משחרר. הידיעה שכל עכבותינו הם שלנו בלבד, ולא האלים שופטים אותנו על מעשנו (שוב, ישנן מסורות פגניות בהן האלים הם כן שופטים). בפגניות יש דברים קשים. המאמינים בדרכים אלה נדרשים לחטט בתוך נפשם פנימה, להתמודד עם כל ה"זבל" וה"שדים" הפנימיים, אולי לא כולם עושים זאת, אבל זו חלק מהתפתחות רוחנית.

וואו, זה נהיה שרשור גדול..

קודם כל רציתי להגיד
לכל מי שענה לי והוסיף לי קצת ידע.. באותה הזדמנות אני רוצה לבקש מעוד אנשים, שיש להם תשובות- אולי קצת שונות- לענות. ושוב-

למעלה