הגדרה עצמית

arden20

New member
ועוד קצת תשובות...

ושוב מאבון שמח! - נתקלתי בתגובות לא מנומסות במיוחד, אבל בעיקרון המשפחה והחברים ממש בסדר. - אין לי בגדים מיוחדים אבל כל הקעקועים שלי בעלי משמעות פגאנית: האייל בעל שבעת החודים מביט בלבנה, נחש מכונף, קשר קלטי וורד. - אנחנו (המשפחה המורחבת) עורכים ארוחה משפחתית בראש השנה ופסח. כאשר אמא שלי מארחת, החגיגה מקבלת ציביון עונתי. - רוב הדתות הן דתות מודרניות - פרשנות בת ימנו לדתות קדומות. - כמובן. - לא. - אני חושבת שלרוב הפגאנים יש מודעות לנושאים אקולוגים ולהשפעת הטכנולוגיה על הסביבה. מוצאים איזונים. אנחנו חיים בעולם שבו אנחנו חיים. מקווה שעזרתי!

מורגיין

New member
זה כבר שאלות יותר קלות ../images/Emo13.gif

הפכתי להיות פגאנית כשחברה שלי קראה במקרה בעיתון המלצה על "אתר כישופים" סטייל ימי הביניים (עין של סלמנדרה וכ') ורצתה שנגלוש לשם פעם ביחד, הייתי בת 15 בערך ולא יצא לנו לעשות את זה מלא זמן, עד שיום אחד שיעמם לי מול האינטרנט, עשיתי חיפוש על "witch" בתקווה למצוא את אותו אתר ו... גיליתי עולם אחר לגמרה, שמילא אותי, סיקרן אותי, כבש אותי, והתחבר עם כל מיני חיבורים מדהימים לתת ההכרה שלי. לא נראה לי שאפשר בכלל לרשום פגאני בתור לאום (תקנו אותי אם אני טועה) כיוון שלא מדובר בדת מוכרת בישראל. חשוב להעביר הלאה אמונות, בדיוק כמו שמוסורוסקי אמר, חשוב לנו לתת לכל אדם באשר הוא את הזכות לבחור בעצמו, ללא "מסע" של אמונות טפלות, חששות ופחדים שישפיעו ויערפלו את המחשבה שלו כשהוא שומע עלינו, אבל בגלל החופש האישי הזה עוד יותר חשוב לנו שאנשים יגיעו מבחירה אישית, מרצון ומתוך אמונה וחיפוש עצמי. וויקה היא לא דת שמאכילה תשובות בכפית, היא מעודדת מחשבה וצמיחה אישית, ולכן מיסיונריות פשוט לא תעבוד בה, כי לא מדובר כאן על אמת אבסולוטית, חוקים נוקשים, ספרי קודש כתובים וכ'. מדובר כאן על דת אישית ועל צמיחה אישית - אתה מול האלים. חתונה - אני רוחשת כבוד רב ליהדות ולכל מה שהיא מייצגת, ולא תהיה לי בעיה לערוך חתונה יהודית שכיום בין כה וכה רובה זה פשוט מסיבה ענקית לכל החבר'ה
. האיחוד ביני לבין בין זוגי לעתיד ינדן באופן ספציפי לגופו, ויערך בהחלטה משותפת ביני לבינו. אם זה תלוי בי אז נתחתן פעמיים, מול הרב ומול האלים
. בן זכר וברית מילה זאת אכן שאלה קשה מאוד וטעונה מאוד, שמצאתי את עצמי תוהה עליה פה ושם, אבל אין לי מדיניות מוגדרת כרגע. כנראה שהזמן, הנסיבות, בן הזוג וכ' ישתתפו כולם בהחלטה אם תעלה.

suki da yo

New member
אף דת היא לא דת מוכרת בישראל

פרט לשלוש הגדולות ולדרוזים.

לא רק

גם הדת הבהאית, גם השומרונים ואני בטוח שעוד כמה דתות שפחות עושות רעש יכולות בשקט לקיים טקסי נישואין. נישואי יהודים מוכרים אך ורק ע"י הממסד הרבני. יהודי שיתחתן בכל טקס אחר - לא ייחשב כנשוי.

Justin Angel

New member
מאתר זכויות האזרח

מהקצבות לשירותי דת לעדות לא-יהודיות אפשר לראות עקרונית באיזה דתות מדינת ישראל מכירה: שרעיים, דרוזים, מוסלמים, נצרות, שומרונים וקראים. וכפי שציינת יש גם את הבהאים שמשלמים לעצמם את כל החשבונות ולכן לא יופיעו ברשימה הזאת. סה"כ אנחנו מדברים כאן על שלושת הדתות הגדולות ועוד מספר מצומצם של דתות מונותאיסטיות קטנות נוספות.

מדובר בהקצבות

אני שואל לגבי ההכרה של משרד הפנים בנישואין שאינם עפ"י "דת משה בישראל". חוץ מזה, הנצרות היא מונותאיסטית? (
היהדות, ד"א, לא רואה בנצרות דת מונותאיסטית. סתם נקודה מעניינת. האיסלאם דווקא כן).

Justin Angel

New member
תראה, זה כבר באמת דיון מעניין.

כלומר באמת יש כמה סיבות שהנצרות יכולה להיחשב כפאגאנית: 1. בנצרות הקדומה (נגיד שסה"כ לפני 1,500 שנה) הם לקחו מסורות עממיות והפכו את זה לחלק מהמסורות שלהם, מה שבימינו פשוט נקרא: פאגאניות אקלקטית. למשל בדוגמת אירלנד ניתן למצוא אין-ספור דוגמאות לחגים שסופחו בהתאם לחגי הקציר הקלטיים הישנים יחד עם חלק ממנהגיהם. 2. הקטע עם השילוש הקדוש באמת טיפה פאגאני. שלוש אלים זה פאגאני, אבל שאתה אומר שכולם למעשה אחד זה כבר באמת דומה לפאגאנית בת-ימינו. הבעיה היא כאן שזה לא רק עניין של "מה שאתה עושה" ו"כמה אלים יש לך", אלא עניין של "איך אתה עושה מה שאתה עושה" ו-"באיזה רגש וצורה את מכיר את האלים שלך", שהופכים דת ממונותאיסטית ופאגאנית. או שאתה דיברת על משהו אחר לחלוטין ואני סתם מקשקש להנאתי? :)

את הנצרות ה"קדומה" אפשר

לתארך אפילו למאה ה-I לספירה. כתבים שונים שנמצאו בספרית נאג'-חמדי העוסקים בנצרות (ונחשבים בחלקם ל"ספרות חיצונית" של הנצרות) נכתבו בתקופה זו (אם איני טועה, בשפה הדמוטית). בשנת 500 לספירה, הנצרות כבר הייתה מבוססת. בשנת 312 לספירה, התנצר (אם כי גם על זה יש ויכוחים), לפחות למראית עין, הקיסר קונסטנטינוס, והפך את הנצרות לרשמית. (אם אתה מתעניין, תוכל לראות סרגל זמן של תחילת הנצרות באתר הזה, שלדעתי הוא מפורט מדי ומלא ספקולציות או כאן, היכן שהוא מעט יותר מסודר ועובר על המאורעות החשובים יותר ). אין ספק כי הנצרות שאלה חגים רבים מוקדמים יותר של הפגנים - יוונים, רומיים ואף קלטיים (בתקופות מאוחרות יותר ובאזורים אחרים). אילו היינו יכולים לחזור בזמן לשנות הנצרות הראשונות (בטרם המאה ה-4 לספירה), כנראה היינו רואים אנשים המחשיבים כתות שונות בנצרות כעוד "מיסטריות" יווניות שפרחו באותה התקופה. "רצה הגורל" ודווקא כת נוצרית מסויימת קיבלה כח פוליטי, רדפה את הדתות האחרות (לא לפני שחיסלה, או לפחות ניסתה לחסל - בצורה די טובה דווקא, את המתחרות מבית - כתות נוצריות שונות אחרות). לא בשל הויכוח סביב נושא ישוע הנצרתי היהדות רואה בנצרות "עבודה זרה" (ע"ז בקצרה), אלא בשל ה"שילוש הקדוש". היהדות היא נגד "חלוקה" של אלהים, וכן נגד תפיסה של "בן האלהים" שקיימת בנצרות. ד"א, מוטיב "אל המעבר בת אדם" קיים באופן שדי חוזר על עצמו במיתולוגיות רבות. לדעתי, זו הייתה דרך לקרב את הפגנים לנצרות.

suki da yo

New member
מה שמשנה זה שהנצרות רואה את עצמה

כדת מונותאיסטית. מה אנחנו חושבים עליהם הוא תוצאה של מריבה ארוכה שהתחילה בגלל נגר אחד מנצרת, שאמא שלו אהבה לחגוג:)

Justin Angel

New member
ישו

כמו שדרקואלה אמר "אוי לא, נגר סוציאליסטי היפי! מה אני אעשה עכשיו?!" :)

האמת?

כנראה הוא עצמו לא אמר את זה, אבל מי ששיחק אותו בסרט הנוראי "דרקולה 2000" אמר את זה.

זה עוד פחות חשוב

גם הקרישנאים רואים עצמם מונותאיסטים. המשנה הוא, שבשם אותו מונותאיזם, בין אם אנו מסכימים להגדרה זו או לא (וזה ממש לא משנה להם), הם הרגו ורצחו את מי שלא האמין באמונתם אם לא המיר את דתו.

suki da yo

New member
אין הרבה דתות שלא יצאו נגד מי

שלא האמין בהן. ולא דנו בהאם הנצרות היא דת רצחנית או לא, אלה באם היא כן או לא מונותאיסטית.

L e s t a t

New member
כן ולא

אם אתה מתייחס לקדושים כאל אלוהויות, מסתכל על השילוש הקדוש בהפרדה בין אחד לשני, אז לא, היא לא ממש מונותאיסטית.

היום למדנו את זה בשיעור אזרחות../images/Emo70.gif

זוג יהודי יכול להנשא בארץ, עם הכרה מהרבנות. (בתנאי שהם לא הומואים/לסביות/ממזרים..) כל זוג אחר,שהוא יהודי ומשום מה יש לו בעיה להתחתן פה (ענייני הלכה) ושרוצה להנשא, על-מנת שהמדינה תכיר בו כזוג נשוי- צריך לעשות זאת בחו"ל. יש חוק בינ"לי האומר שמי שנשוי במדינה X, נשוי גם במדינה Y, למרות שהוא לא התחתן בה. כך בעצם מדינת ישראל מכירה בנישואיהם של בני דתות אחרות, ו/או אנשים שרוצים להתחתן בנישואין אזרחיים-מסיבות אחרות.

Justin Angel

New member
אני! אני! אני!

אני לא חושב שהפכתי להיות פאגאן, פשוט נהייתי אחד. זה דרך חיים שככל שלמדתי יותר ראיתי שהיא מתאימה לי יותר גם לאידאלים, גם למה שרציתי לחיות וגם למה שחייתי קודם לכן. כיום בארץ יש כמקסימום 300 פאגאנים. אצלי בקובץ יש 107 פאגאנים רשומים. מבחינת הלאום זה תלוי באדם. אני מגדיר את עצמי בלאום כיהודי ולכן אין לי שום כוונה לשנות את הלאום שלי. הדת שלי לוקחת מהדת היהודית, אני בא ממסורת יהודית ענפה ומפוארת, אני חי כחלק מהחברה היהודתי-ישראלית. אני בעיניי יהודי. אני רואה את היהדות שלי כלאום ולא כדת. המשפחה שלי לא פאגאנית וזה לא משנה מפאת שהם נהדרים כמו שהם (המשפחה הקרובה, מעבר לזה כמעט כל המשפחה המורחבת שלי מטורפת). חשוב לי להיות אני הרבה יותר משחשוב לי שאנשים אחרים יהיו אני. כשאני אתחתן, דה גרויסה מציאה, אני מתכוון להתחתן כחלק מחתונה פאגאנית טובה שתהיה שילוב בין הדת שלי לדת של הכלה. בין אם זה תהיה בנוסף לכך חתונה יהודית בשביל ממשלת ישראל זה כבר תלוי בכמה דברים שאני אשקול שהזמן יגיע (מחיר החתונה לעומת נישואים בחו"ל, אם הכלה מוכנה לעבור את התהליך המבייש הזה, וכך הלאה). בקשר לברית מילה אין לי עדיין עמדה חותכת בעניין, כנראה מפאת שאין לי באמת ילדים כרגע או באופק (וזה כמובן בתקווה עמוקה מאוד שאין ילדים שאני לא יודע עליהם).

Unblessed

New member
...

באמת אלו שאלות יותר קלות...:) איך קרה? היו לי מספר עקרונות שלא הסתדרו עם הדת ש"הפילו" עלי, אז חיפשתי משהו שיותר מתאים למשהו שבוא ני מאמינה ומצאתי התאמה מדוייקת כאן. כמה פגאנים בישראל? אין לי מושג... הערכה פראית - 300 עד 400 אם אני כוללת את אלו שמאמינים אבל לא יודעים איך לקרוא לזה. אמ... אמ...אמ... בגיל 17 וחצי עדיין לא הוצאתי תעודת זהות, אז ככה שלא כתוב לי כלום...
אבל אין לי בעיה שיהיה כתוב לי לאום יהודי, כי אני באמת בעלת לאום יהודי (הפרדה מדת). המשפחה שלי היא משפחה מסורתית כשרה:) לא חשוב לי להעביר את האמונות שלי, למרות שאני תמיד שמחה לשבת ולנסות להסביר ולהבין אמונות של אנשים אחרים בין אם הם פגאנים, יהודיים או נוצריים. זה תלוי עם מי אני אתחתן. אני ארצה חתונה פגאנית, אבל אם בן הזוג ירצה חתונה יהודית אין לי בעיה להוסיף את זה... לדעתי כולם מתפללים לאותו אל, רק בדרכים שנראות להם יותר הגיוניות. לא יודעת, נראה לי כואב כל העסק הזה... לדעתי אני אשאיר את הבחירה ביד הבן עצמו... חופש דת...

למעלה