הגדרה עצמית

suki da yo

New member
מה אני אמרתי?

על סמך מה אתה מתקיף אותי הפעם, הייתי רוצה לדעת, כי אם אני לא יודעת למה אני מותקפת אני ממש לא יכולה להגן על עצמי.

gwizard

New member
זה מתייחס להודעה שכתבת למטה

פשוט לא רציתי לכתוב את אותה ההודעה פעמיים. ו-סוקי, אני לא "מתקיף" אף אחד, אני רק מביע עמדה. יש הבדל מהותי, לפחות בעיני, בין להתקיף לבין להגיד את דעתי. מטרת כל העקיצות שלי היא לגרום לכול האנשים שקוראים את הודעותי לחשוב קצת ולחקור קצת לפני שהם עונים. בנתיים אני לא רואה שזה עובד (חוץ מעל מוסורסקי, אבל הוא תמיד כזה). זוהי שיטת הלימוד שבחרתי לנסות עליכם. את מוכנה להשתתף בניסוי ?
אלון.

suki da yo

New member
לא, למעשה.

אתה רוצה להסביר לי, תסביר. אני תמיד שמחה ללמוד עוד. אתה רוצה שאני אחשוב על דברים לעומק, תוסיף בסוף ההודעה, ואם תחשבי על זה לכיוון הזה או הזה אולי תראי עוד כמה דברים.תאמין לי שאני אחשוב. אני מבקשת שלא תעקוץ אותי ולא תטיל ספק ביכולות הקריאה שלי. אתה אולי חושב שאתה עושה את זה לטבתי, אבל לא ולם לומדים באותה דרך, וזו , מסתבר, לא הדרך שלי ללמוד. אני מבינה את מה שאתה כותב. אני קוראת בסדר גמור. אני פשוט לא מסכימה איתך תמיד, וזה לא שווה ערך ללא מבינה.

suki da yo

New member
אם זה כל מה שהיה צריך לקרות

חבל שלא הבנתי למה אתה עוקץ ממזמן וחבל שכל זה לא קרה הרבה קודם:) בטח חברים...

Justin Angel

New member
נהדר, מתי אתה עובר לארה"ב?

כן, אני יודע איך פאגאניות פועלת במדינות אחרות וכנראה שהרבה יותר טוב ממך. אני מדבר עם פאגאנים פעילים במדינות רבות ואנחנו מייעצים אחד לשני בסוגיות רבות וכמו כן אנו מדברים על התפתחות הפאגאניות במדינות שלנו ובמצב הנוכחי. הדגם שאתה מציג דורש קהילה פאגאנית שהתחילה את קיומה לפני מינימום 15 שנה, קהילה שמספרה לא פוחת מ1,500 איש, ושיהיו קוואנים פעילים. מכיוון ואנו לא כל אלו אני מציע שבמקום לנסות לחקות בכוח את מה שהיה התפתחות טבעית של קהילות פאגאניות בארצות זרות, עדיף להשקיע בפיתוח הקהילה שלנו כקהילה ישראלית ולא כקהילה מארה"ב. שוב, אם אתה כל-כך אוהב את הדגמים של מדינות אחרות, תעבור לשם. בישראל אין מקום כרגע לשום Elders, לשום מנהיגים ולשום אסיפות (אולי בעתיד). ואתה מסביר לנו על זה כי אתה בעל שגעון גדלות ורוצה להשתלט על כולם שיחיו לפי אמות המידה המושלמות שלך ואתה מרגיש תסכול עמוק מזה שיש אנשים שחולקים על דעתך לתוכנית האלוהית שלך לשעבד את כולם (למרות שלפי דעתי האיית אתה בהחלט בא מכוונות טובות לעזור, אבל כרגע אתה פיל בחנות חרסינה שדורש מכל הבובות מפורצלין לעמוד בשורה). אתה שאלת :) (פשוט נורא שאני יודע שאני אוטוטו מתגייס ואומר מה שאני חושב ולא מתעסק בלטפח לאנשים את האגו יותר) ברכות זוהרות

gwizard

New member
אחרי שאני משתלט על נשמותיהם של כולם

מעניין, אתה תמיד טוען שאתה יותר טוב ממני, אך כששואלים אותך שאלה ספציפית, אתה לא יכול לענות. ככה זה היה בכול נושא ששאלתי אותך, וזה מעורר שאלות עד כמה באמת אתה יודע משהו ? אני הצגתי דוגמה לדרך אשר עובדת. לא הכרחתי אף אחד ללכת בה. אבל ברור לי שאתה מחפש לריב, אז אתה "לא מתעסק בלטפח לאנשים את האגו יותר". אוי, עכשיו באמת ריגשת אותי. ההכרזה שלך היא בדיוק מה שאמרו לי כשהגעתי לישראל. אתה רוסי, למה באת ? סע לרוסיה. מעניין שאתה חוזר על אותו המשפט בשינוי קטן. וכמה טוב שאתה שופט אותי לפי אמות המידע שלך. אני מתייחס לשיגעון גדלות. ובנוגע לפיל, האמת שזה פוגע אפילו יותר מהמשפט הגזעני שלך. אבל אני לא נעלב, כי אני יודע שבצבא ילמדו אותך לדבר יפה כשצריך, לסתום את הפה כשלא צריך ולשלם על כל מעשיך. כי ככה זה בצבא. שיהיה לך גיוס נעים ומהיר. אלון.

Justin Angel

New member
לפחות אתה מודה.

כן, תפסת אותי, אני גזען לא-פאגאן בעל שגעון גדלות שהולך לסבול בצבא. העיקר שאתה לא מגזים ומעלה טענות מפורכות בניסיון מובהק לנסות לברוח מהכסא החם ברגע שמישהו אומר לך איך אתה נראה. בניגוד אלייך, אני יודע איך להתייחס לאנשים, וזאת הסיבה שצה"ל הולך להיות כיף בשבילי. (וגם כי כל מה שאני עושה הוא כיף, ולכן שירות בצה"ל הולך להיות כיף. כיף מוגדר אצלי כאקסיומה כ"כל מה שאני עושה") ברכות זוהרות

gwizard

New member
אתה מקשקש

וזה שלא התייחסת לדברים החשובים שכתבתי אומר לי (מהכרות עם סגנון הכתיבה שלי) שאתה מודה בהם. תפסיק לקשקש !

suki da yo

New member
מנהיג זה לא רע

ברור לא. או לפחות, לא כל מנהיג. יש טובים יותר ויש טובים פחות. אבל מנהיג דתי זה רע. כל מי שיגיד לך איך לחשוב על אלוהים או האלים - הוא רע.

L e s t a t

New member
אני חולק עלייך

"אבל מנהיג דתי זה רע. כל מי שיגיד לך איך לחשוב על אלוהים או האלים - הוא רע." אני נאלץ לחלוק עלייך בנושא זה. קבוצות של מאמינים זקוקות לאדם שיעזור להנחות אותן ולנהל אותן, אולי לא כמו בישוף קתולי שמכתיב את דרכי החיים של כל המאמינים שנמצאים בתחום שליט.. אה, דאגתו. צריך אדם שלמד את הליטורגיה, מבין ומנוסה בענייני הדת שיעזור לטפח את קהילת המאמינים. כמעט בכל דת פגנית קדומה את תמצאי את האנשים האלה - כוהנים ושאר מנהיגים דתיים.

L e s t a t

New member
נ.ב

לפעמים יש למאמינים רעיונות מוטעים לגבי האלים, לא יזיק שיהיה מישהו להסביר את הדברים. כמו כן, מנהיג דתי לא בהכרח יגיד לך איך לחשוב על האלים.

suki da yo

New member
בוא נגיד את זה ככה

כדי לשאול, ללמוד , להבין לעומק- יש לי אותכם. חלק עזרו ועוזרים לי יתר, חלק פחות- אבל כום עוזרים. אני חושבת על מה שאתם אומרים, בעצמי, אני שוקלת את הדברים, עם עצמי, ואני מגיעה למסקנות- בכוחות עצמי. אני חושבת שהנהגה דתית הורסת את החשיבה העצמית הנהדרה הזו.

L e s t a t

New member
לאו דווקא

כמו שאמרתי, לפעמים צריך שיהיה מישהו שלמד את הכתובים ויודע להסביר איך X ומה צריך להיות בY, מי זה מי, מה זה מה.. חוץ מזה שמנהיג דתי הוא גם יועץ. אם יש לך התנגדות על בסיס אמונתך, את מוזמנת להציג אותה בפני כמעט כל תרבות פגנית. היוונים, הנורדים, הגרמנים, הרומאים, הסלבים, ההודים, הפרסים, הכנענים, הבבלים, האשורים, האכדים, המצריים, האצטקים, היפנים... זה יכול להימשך עוד, אם את רוצה.. כולם היו בעלי כהונה כלשהי (אם כי שונה)

מה גורם לך לחבק עצים באמצע הרחוב?

את לא יכולה לאהוב את הטבע בלי למשוך תשומת
כ"כ גדולה. אנשים אחרים, שעוברים לידך עלולים לחשוב שנפלת על הראש.. בגלל זה אני שואלת- מה גורם לך לחבק עצים, גם אם זה באמצע הרחוב

ואם הם חושבים, אז מה?

זה פוגע בהם שאני אוהב את הטבע בדרך אותה אני מוצא לנכונה? אמנם אני לא הולך ומחבק כל עץ שאני רואה ברחוב, אבל הייתה לי בהחלט תקופה כזאת. אגב, זה מומלץ מאוד לדעתי מדי פעם לחבק איזה עץ. אני גם מדבר לחיות (אפילו שאני עדיין לא מבין אותן, וכנראה הן לא אותי, פרט לכלב של חברה שלי), ומתייחס אליהן בחביבות. אפילו חרקים (אלא אם כן הם מחליטים לשחק אותה "קאמיקזי", אז אני מניף אותם הצידה). אני גם מתרעם על אנשים שמשליכים זבל לרחוב. זה כזה מוזר? הלוואי ועוד אנשים היו עושים את זה, אולי המדינה שלנו הייתה נראית אחרת. לפעמים אני גם מילל לירח המלא. אז מה? חסרים משוגעים בעולם? שיחשבו שאני אחד מהם.

suki da yo

New member
חחח....

לא כל עץ, ולא תמיד. תנסי לעשות את זה בת"א ויכניסו אותך למוסד... אבל אם אני מצב רוח, או שאני רואה עץ יפה במיוחד, אני אוהבת לחבק אותו. יש לי בבית עץ אפרסק מקסים שהעיקול של הגזע שלו פשוט נועד בשביל שיהיה כיף לחבק אותו:)

Nizzan Cohen

New member
תשובות ../images/Emo13.gif

מה אתם? אני איש . --- מה הדת שלכם (אם יש כזה דבר)? שאלה קשה... אחרי שהרבה הרבה הרבה זמן חשבתי, קראתי, עיניינתי והירהרתי, הגעתי למסקנה שאני לא יכול להחליט מה מהאמיתות שהוצגו לפניי הן נכונות
ולכן כל שנותר לי זה לעשות את מה שניראה בעיני נכון. אפשר להחשיב אותי כפגני, אבל אני לא בטוח שזה לגמרי מה שאני. אני מאמין (כמו כמה אנשים כאן) שאין זה משנה הדרך שבא אתה סוגד לאלים - אלה עצם הסגידה. ---- אאיך החברה מקבלת אותך ? הממממ.... ההורים שלי צוחקים על זה ליפעמים, הם מאמינים שזה יעבור לי. ואני כבר לא טורח אפילו להיתעצבן על זה. החברים שלי מיתעניינים. מה זה משנה ? לי טוב עם זה
--- סממן חיצוני ? אין. --- איך הגעת לנושא ? זה התחיל כשקראתי באתר ( אני אפילו כבר לא זוכר איך הגעתי אליו) על צייד מכשפות. זה נגע בי איפה שהוא... זה גרם לי לחקור, לחפש, לילמוד על תרבויות ועל אמונות. ומשם זה היתגלגל לכדי חשיבה מחדש על העקרונות שלי ועל האמונה שלי. אני די טרי (בסביבות שלושה וחצי חודשים שבהם אני עוסק בזה מעבר לקריאה על תרבויות). --- אתם עוסקים באופן אקטיבי (אם בכלל) במאגיה/כשפים/"עבודת הטבע"/בכל פעולה אחרת שמחזקת את הקשר שלכם לפאגניות? אני אישית קורא והרבה, מיתבונן ונהנה מהטבע (כלומר, משקיע זמן שנועד באופן ספציפי ללהיטבונן ולהנות מהטבע). חוגג את החגים הפגניים בסימליות. מנהל יומן העונה לשם "ספר צללים" (ניתן לו בעיקבות רדיפת המכשפות במאה ה-17), שבו אני כותב על היתקדמות המחקרים שלי, על הטקסים והחגים שלי, על ההנאות הקטנות שלי מהחיים וסתם תובנות
. בקיצור - אני מיסתכל על העולם בצורה אחרת. --- גורו ? לא. --- טכנולוגיה ? מיסתדר מצויין
אני כותב כאן עכשיו
. --- למה ההודעות שלי מיסתיימות בסימן שאלה ? כי זה חלק מהחתימה שלך :-q.

למעלה