יש בזה משהו../images/Emo69.gif ../images/Emo58.gifלה"פ 7ו-6! זהירות!
אוקי ובקשר לספר ולאכזבה שלי ממנו
את רוב הספר קראתי בהרגשה של "וואו.. לא חשבתי שרולינג תוכל להשתפר אחרי הספר השישי" (הכי טוב בעיני
). את זה חשבתי עד שהתבררו יותר הדברים לגבי ה- deathly hallows.. הם פשוט נראים כל כך אאוט אוף פלייס. יכול להיות שלא ירדתי עד סוף דעתה בקשר אליהם, או שסתם לא הבנתי את העניין, אבל לא נראה לי. הם נראים לי כאילו הם הומצאו רק כדי למלא את העמודים ולא לאכזב את המעריצים שמחכים לספר ארוך. בשורה התחתונה, הם באמת כל כך חשובים? חוץ מה-elder wand, 2 ה"אוצרות" האחרים נראים לגמרי מיותרים.. (ד"א, שם ראשוני לספר היה harry potter and the elder wand) דבר שני, וולדמורט. אני לא יודע אם אלה הסרטים שגרמו לי להסתכל עליו בגיחוך מוחלט, או סתם כי הדמות שלו הפכה פתטית בספר הזה בגלל רולינג. בספר הראשון והרביעי, וולדמורט באמת הרגיש כדמות מרושעת ובאמת גם הצלחתי לגלות כלפיו שנאה ולחשוש ממנו.. בספרים האחרים, ובעיקר בספר השביעי כי עד אליו זה לא ממש הפריע לי, וולדמורט הופך לדמות פתטית להחריד. פתאום בספר השביעי הוא שוכח מכל מיני דברים, לא מתכנן את הצעדים שלו עד הסוף ובכלל, יוצר רושם של אידיוט מוחלט ולא בדיוק של הקודם הרשע והמאיים ביותר בכל הזמנים
ודבר השלישי, ובעצם הכי חשוב מבחינתי, כי עד סוף הספר עדיין חשבתי שהוא ספר נהדר. אחרי שהארי כביכול "מת" חשבתי וואו זה היה קטע יפה (למרות שזה היה לי ברור מאוד מאוד שהוא יהיה הורקרוקס עוד מהספר השישי).. אבל אז מה לעזאזל רולינג מחליטה לעשות?! להחזיר אותו לתחייה, ולגרום לו לגבור על וולדמורט. ועוד איך? בעזרת אקספליארמוס?! זה מגוחך פשוט
(ונתעלם מהעניין שזה היה וולדמורט שבעצם הרג את עצמו) במיוחד אחרי שהארי השתמש בקללות שאין עליהן מחילה בשאר הספר.. אוקי, היא רצתה להראות שהוא לא הרג אף אחד בחיים שלו
אבל אנחנו לא מדברים פה על "אחד". זה וולדמורט, שכזכור, שיבש להארי דבר או שניים בחיים..
. כשהארי "קילל" אותו באקספליארמוס זה נתן לי פשוט תחושה של אנטי-קליימאקס.. הוא היה צריך לחסל אותו בעצמו. ושיא השיאים. הפרולוג. אחרי שהספר השישי נגמר בצורה כל כך עצובה וטראגית (גם החמישי אבל בשישי לדעתי התבטא בצורה טובה יותר) עם המוות של דמבלדור, רולינג באה עם הסיום הכי קיטשי ונדוש שאי פעם נראה עלי אדמות
(טוב לא עד כדי כך.. אבל תודה שזה היה קיטשי עד גועל).. כל העניין עם המשפחה החדשה של הארי רון והרמיוני.. זה פשוט מנוגד לכל מה שהיא ניסתה והצליחה לעשות בספרים הקודמים! במיוחד הציק לי כשהארי אומר לבן שלו שסנייפ היה האדם הכי אמיץ שהוא אי פעם הכיר.. זה כל כך צרם לי.. זה כל כך נדוש... כל כך ילדותי!!! יש לי עוד הרבה מה להגיד אבל אני לא אעמיס את הכל בהודעה אחת
אני אחכה שתגיב