xianghua

New member
אגב, ראוי לחדד טיעון אבולוציוני נוסף

שבו רבים רואים בכך ראיה רצינית לאבולוציה. הטענה בדבר איחוי כרומוזומלי. מסתבר, שהאיחוי בכלל התרחש אצל האדם, שכנראה נשא 48 כרומוזומים בתחילה, בלי שום קשר לשום קוף. והנה עוד מיתוס אבולוציוני הופרך.

קופים ובני אדם

כפי שציין המגיב לדבריך, העץ המקובל אינו מוחלט וכבר עבר שינויים רבים. ולעצם הענין, חז"ל לא ציינו בדבריהם אם היו שימפנזים מאז בריאת העולם. יתכן מאד שהיו משום שהמתכנן העליון בראם כך (אולי לאפשר ענישה עתידית של בני אדם בעת הצורך?). ואנשי דור הפלגה עברו עיוות גנטי קל בכל אברי גופם, שהפך אותם לשימפנזים. ראה על כך בהרחבה בספרי "המהפך 2" בפרק העוסק בכך.

קתרזיס

New member
שאלה לכבוד הרב

האם על פי חכמת הקבלה הקב"ה = אור? לא בדיוק קשור לקבלה אבל ראיתי שיש בחור ביוטיוב בשם NUBEMET שעובר על ההרצאות שלך וסותר עם מחקרים והוכחות מחצית מהדברים שאתה אומר. זה מאד מטריד אותי. אם אתה בא בשם האמת, הכיצד אפשר לסתור אותה?

גימטריה:הרב(זמיר כהן)=207 אור=207

בס"ד כן,נאמר בספר ישעיהו(פרק מ"ה,פסוק ז):יוֹצֵר אוֹר... ולכן:בורא המאורות.

אור ואמת

ישנו מושג בתורת הקבלה הנקרא "אור האין-סוף". אבל כל המקובלים מדגישים בדבריהם שאין הכוונה לומר שהקב"ה הוא אור, שהרי הסבור כן נופל בהגשמת האלוקות. אור הוא המציאות הרוחנית הגבוהה ביותר שאנו מכירים ולכן משתמשים במונח זה על דרך ההשאלה. לענין סרטוני האתאיסט ביוטיוב, סיפרו לי על כך. התחלתי לראות סרטון אחד והפסקתי מיד עקב הגועל שבסגנונו המתלהם והמילים הלא נקיות שהוא משתמש בהן. דניאל בלס כתב לי שערך תשובות מפורטות להוכיח את טעויותיו והטעיותיו בשוגג ובמזיד. תשובותיו של דניאל יכנסו לעיון הכלל באתר הדברות במדור שיקרא תשובה לביקורת.

Sophalin

New member
לי יש שאלה לרב

בהרצאותיך נתקלתי בסתירות העומדות עם הדברים אותם אתה כותב. אני אתן דוגמא: בהרצאות ציינת שיש שבע יבשות וציינת את שמותיהן בה במידה בכתביך ציינת שמות של יבשות אחרות כאילו הן שבע היבשות המדוברות ביהדות (שבע יבשות ושבעה רקיעים) איך הסתירות האלו מתיישבות אחת עם השניה?

למעלה