שאלות שלי לכבוד הרב
שלום לך 1. הוכחת הדילוגים בתורה – היות ויש ויכוח בין הסטטיסטיקאים הגדולים אם אכן יש בזה ממש, (ראה בויקיפדיה) כיצד ניתן להשתמש בכך להוכחה, הרי דעתי האישית לא רלוונטית בכלל כשיש מומחים לתחום שאינם מסכימים עם ההוכחה? ושאלה נוספת, ספירת המילים והאותיות המופיעה בגמרא, אינה תואמת את הספירה שלנו. אם כן, בהכרח שהיו שינויים באותיות ובמילים. ועל כן, שיטת הדילוגים לא יכולה לעבוד, כי כל תזוזה של אות משבשת את כל התוצאה. כמו כן, כבר בזמן הגמרא היא אומרת שהם לא בקיאים בחסרות ויתירות, דהיינו, יש שינויים של אותיות בזמן הגמרא, מהזמן שניתנה תורה, וגם זה אמור לגרום לדילוגים להשתבש לחלוטין. 2. הכותל המערבי – הרב נויגרשל התבטא בפאתוס ש'הוא שם את הכיפה שלו על הכותל' – דהיינו שאם הוא יחרב, הוא יוריד את הכיפה, כי יש מדרשים שאומרים שהכותל המערבי של בית המקדש יישאר לתמיד. השאלה היא, הרי ידוע שהכותל המערבי אינו הקיר של בית המקדש, אלא קיר תמך של הר הבית, (כל אחד יכול לראות את זה, כי הר הבית מתחיל בגובהו של הקיר) , ואילו הקיר של בית המקדש ככל הידוע לא קיים היום, האם לדעתך על הרב נויגרשל לעמוד בהתחייבותו? 3. על פי התורה יש המון דברים מאד לא מוסריים לדעתינו, למשל: *ההיתר למכור את הבת לשפחת מין, *הריגת ילד בן 13 בגלל שהוא לא מתנהג מספיק יפה, *סקילת אדם רק בגלל שהוא הוציא עצם מהדג בשבת * כשנלחמים עם מדינה, הורגים את כל הגברים, ואת הנשים והילדים לוקחים לעבדים. ועוד דוגמאות רבות, כיצד ניתן להסכים שאכן זהו רצונו של הקל הגדול והטוב המושלם? 4. אם אכן הייתה מסורת רציפה, וספרי התורה הועתקו בקפדנות זה מזה, כיצד ניתן להסביר את דברי הגמרא, שהאותיות הסופיות נשכחו במהלך הדורות? שאלות נוספות שלי על היהדות נמצאות בבלוג שלי, אם יישאר לך זמן פנוי אשמח אם תענה לכל הטענות שלי שם. בתודה, וברגשי הערכה כנים על מסירות הנפש להפצת אמונתך בעולם.