מוטילו6

New member
שלום HACKER8880

יש לך מקורות לכך שלפעמים המדע טועה? אתה תעזור לי המון!!!!! תודה.

Hacker8880

New member
תקרא את הספר "קיצור תולדות הזמן"

שם סטיבן הוקינג מודה שטעה כשטען שכאשר היקום יחל להתכווץ בחזרה הזמן יזרום לאחור וקודם נמות ואח"כ ניוולד וכוס תישבר ואח"כ תהפוך לשלמה וכולי... ואם זכור לי טוב אז גם לאיינשטיין היה איזה קטע שלו הוא קרא "הטעות הגדולה של חיי".. וגם לאחר שדברי ניוטון היו אמת במשך מאות שנים בא איינשטיין והפריך כמה מהן...

גם המדע לפעמים לא טועה...

בעיקר כאשר הוא מתעסק עם מה שהוא מיועד לו, שזה המדעים המדויקים והפיתוח המדעי, ולא בדברים שאין למדע מושג בהם כגון בריאת העולם, ומטרת הבריאה. לגבי הזמן, חכמת הקבלה מלמדת אותנו שהוא וכל מציאות החומר הם רק אשליה שלנו כפי שאנו חווים אותם בחמשת חושינו, ולכן העולם שלנו נקרא בספר הזוהר עלמא דשיקרא (עולם השקר) שמעלים את המציאות והאמת הרוחנית שהיא מעל כל מקרה של זמן חומר ומקום, והזמן הוא רק פונקציה של לפני ואחרי, שבשורשם הרוחני העליון הם עניין של השתלשלות סיבה ותוצאה, שרק פה בעולם מקבלת ביטוי של לפני ואחרי שיוצר את אשליית הזמן. ראה מה שכותב גדול המקובלים מהדורות האחרונים, הרב אשלג "בעל הסולם", בפירושו לכתבי האר"י בשם תלמוד עשר הספירות, הסתכלות פנימית חלק א' אות ל"ד: " לד) ודבר הזמן בהגדרתו הרוחני, תבין, כי כל עיקר מושג הזמן אצלנו, אינו אלא הרגש של התנועות. כי מוח המדמה שבאדם, מצייר ומרקם מספר מסויים של תנועות, שהרגיש בהן בזו אחר זו, ומעתיקם בדמיון "זמן" מסוים. באופן, שאם היה האדם עם סביבתו במצב של מנוחה מוחלטת, לא היה יודע אז ממושג הזמן ולא כלום. והנה כן הדבר גם ברוחנים, שסכום מסוים של חידושי הצורות, הנבחנות לתנועות רוחניות כנ"ל, המסובכות זו בזו בדרך סבה ומסובב, מכנים אותן בשם "זמן" ברוחניות. וענין "קודם ואח"כ" פירושו תמיד כמו סבה ומסובב. לו) ...אמנם כן הוא גם במהויות הסמוכות לנו, שדרכינו לכנות הצורה הראשונה שבמהות בשם החומר הראשון שבמהות, משום שאין לנו השגה ותפיסא כלל וכלל בשום חומר, כי כל החמישה החושים שלנו אינם מוכנים לזה, להיות המראה והשמיעה והריח והטעם והמישוש מציעים לשכל העיוני, רק צורות בעלמא של מקרי המהות, המצטיירים על ידי שיתוף פעולה עם החושים שלנו. ולמשל, אם נקח אפילו את האטומים הקטנים המיקרוסקופיים אשר ביסודות הראשונים שבאיזו מהות, הנפרדים על ידי מלאכת החמיא, הלא גם המה אינם אלא צורות בעלמא שמצטיירות כן לעינים, אשר על פי משפט הפעולות הללו אפשר להבחין בהם ולבודד האטומים האלו למיניהם, עד לבחינת החומר הראשון של המהות ההיא, והרי גם אז, המה רק כחות שבמהות, ולא חומר. והנך מוצא, אשר גם בגשמיות, אין לנו מוצא אחר להבין את החומר הראשון, זולת בהנחה, שהצורה הראשונה היא החומר הראשון הנושא כל שאר המקרים והצורות הבאים אחריה, ואין צריך לומר בעולמות העליונים, אשר כל מוחשי ומדומה אינו נוהג שמה."

ינוקא1

New member
תבין דבר אחד מר האקר

אתה חי בתוך עולם הזמן והמקום וצר עולמך כעולם נמלה. שתנסה להבין מציאות בלי זמן זה כמו שדמות ממשחק מחשב תנסה להבין את העולם שלך.

תודות רבות לך מקרב לב כבוד הרב על הזמן היקר

בס"ד שהקדשת לנו. תבורך מפי עליון אכי"ר(אמן כן יהי רצון).

תודה לך הרב שענית לנו,בהחלט מרשים היכולת של

הרב לענות על כל כך הרבה נושאים בצורה מקיפה,בתוך כשעתיים, והכל מתוך נעימות,זה לבד מלמד על גדלות התורה, שכך נותנת ללומדיה ולהולכים בדרך של הקרבה לבורא יתברך, תודה רבה.

אם יורשה לי לענות אני חושב שלא...

בס"ד שכן היין האדום בא לבטא בסימבוליות(בסימליות)את קשר הדם ואת הבשר אחד שנרקם בעת הקידוש,אז רגש חזק הוא מובע לרוב בצבע האדום,שכן כבר כתב שלמה המלך בשיר השירים(פרק ח):כִּי-עַזָּה כַמָּוֶת אַהֲבָה.

חן חן לכבוד הרב../images/Emo9.gif

בס"ד ואתה עונה בצורה מדהימה ומבריקה כבודו,איך אמרו על זה במשנה-בפרקי אבות:והוי מתאבק בעפר רגליהם ושותה בצמא את דבריהם. אמנם אתה כהן וגם אנכי,אבל אתה גדול ממני מבלי לזלזל בעצמי חלילה,ועל כהן ידע הנביא מלאכי(פרק ב,פסוק ז) לומר: ז כִּי-שִׂפְתֵי כֹהֵן יִשְׁמְרוּ-דַעַת, וְתוֹרָה יְבַקְשׁוּ מִפִּיהוּ: כִּי מַלְאַךְ יְהוָה-צְבָאוֹת, הוּא.

שלום כבוד הרב

עבדתי תקופה בישיבה, במטבח, והיו כמה פעמים שהיה נראה לי בתוך המטבח שאני רואה מישהו, הלכתי למקום ולא ראיתי אף אחד! דבר זה חזר על עצמו מספר פעמים, יום אחד אף הכנסתי את חוט האזניות אל תוך החולצה עד לכיס המכנס, והנה פתאום אני מגלה שהכל בחוץ! בעיקרון תמיד שתקתי והמשכתי הלאה. יום אחד מישו מצוות העובדים בישיבה סיפר לי שאחד העובדים מדמיין שהוא רואה מלאכים או שדים, והאיש צוות אמר לי שכנראה העובד הזה שהוא גוי, שתוי או לוקח סמים, ולכן הוא מדומיין, אבל אני לאחר שכבר נתקלתי אישית במקרה, פניתי איליו שיספר לי ויראה לי אפה הוא ראה, והוא הראה לי, והייתי בהלם, בדיוק באותו מקום שראיתי הוא ראה!! רק הוא סיפר לי שהוא רואה בעוד מקומות ברחבי הבניין ההוא, מקומות שאני לא מסתובב. ולא סיפרתי על זה לאף אחד, חוץ מאחד. השאלה היא, האם צריך לחשוב שזה רק דמיונות של אנשים שעובדים לבד, או שיתכן שיש בזה משהו אבל להמשיך הלאה. או לפנות לאיזשהו רב? תודה מראש וסליחה על האריכות.

chupacabras

New member
שאלה על קופים ומגדל בבל

שלום רב, בהרצאה שלך שראיתי לפני זמן מה באתר הידברות, הסברת את נושא הקרבה הגנטית של קופים לאדם נובע מכך שהם כנראה בני אדם שהפכו לקופים בעקבות בניית מגדל בבל. אם זאת, טענת שככל הנראה היו קופים נוספים שנבראו בבריאת העולם. אני מסיים בימים אלו תואר ראשון בביולוגיה , ובלימודי דיברנו רבות על מבנה "העץ הפילוגנטי". מסתבר, שבדיקה גנטית של כל הקופים (*) מראה מבנה מסודר של עץ של היחסים ביניהם (ניתן למצוא ברשת tolweb.org). המיקום של זן קופים בעץ גם תואם את השוני בדימיון הויזואלי ושאר תכונות אצלם (כגון ראיית צבע), ביחס לזני קופים אחרים. המסקנה המתבקשת, לדעתי, היא שכל הקופים נוצרו מתוך תהליך יחיד , ולא בשני מקרים שונים. זאת היות והשימפנזה דומה לאדם , אך שניהם גם דומים לגורילה ( ברמה פחותה ) ולאורנג אוטן (ברמה פחותה אף יותר) וכך הלאה. לא ברור לי איך זה מתאים לטענת חז"ל. אודה מאוד להבהרה. תודה רבה ! ( * נ.ב אציין שהיות והמידע הגנטי הקיים נמצא במאגרי מידע חופשיים ביצעתי את ההשוואה באמצעות ניתוח מתמטי בעצמי והגעתי לאותן התוצאות)

xianghua

New member
סליחה שאני עונה לך

אבל מידע אישי, ובתור אחד שמתמצא בטענות הנ'ל. הנה כמה מחקרים שמפריכים את טענת העץ הפילוגנטי בקופים- המחקר הראשון-http://www.sciencedaily.com/releases/2011/03/110317172047.htm מראה שהעץ הפילוגנטי של הקופים משתנה שוב ושוב. המחקר השני-http://www.sciencedaily.com/releases/2011/01/110126131548.htm מראה שמבחינה גנטית, גנים מסויימים בבני אדם קרובים יותר לאורנגאוטן, מאשר לשימפנזים. המחקר השלישי-http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960982201002275 מראה שנמצא רטרווירוס בשם herv-k, שמצוי באותו מיקום בשימפנזה ובגורילה אך כלל לא באדם. לפי האבולוציה זה בלתי אפשרי, שכן, הגורילה התפצלה מענף שקדם לשניהם. יש מחקרים רבים אחרים, המראים סתירות רבות ובעיות נוספות. מבחינה לוגית, דמיון משותף יכול להעיד גם על מתכנן משותף. כפי שדמיון משותף בין מכוניות מעיד על יצרן משותף. יש כאן גם כש לוגי, שכן, גם במכוניות ניתן לשרטט עץ פילוגנטי. איני עונה במקום הרב, גם אני ממתין לתגובתו לתגובתך. פשוט חשבתי שזה צריך להאמר.

למעלה