הישרדות ישראל פרק - 1

בתזונה של תוכניתתתתתתתתת ../images/Emo99.gif

אומנם יש עוד כמה דקות עד שהיא ניגמרת [פרסומות כרגע] אבל זאת ניראת אחת הסדרות ריאליטי הטובות בישראל !!!!! ממש יפה

קרמפה

New member
../images/Emo10.gifתכנית גזענית!!!

כמה מוזר שלתכנית כל כך מנותקת מהמציאות קוראים תכנית מציאות. זאת תכנית מציאות ישראלית? עושה רושם של תכנית מציאות צפון תל אביבית! אין אתיופי אחד! אין ערבי אחד! יש איזה שתי רוסיות כוסיות, ואולי גם איזה שני מזרחים שאחת מהם כבר עפה! חוץ מזה עושה רושם שכל שאר השישה עשר אשכנזים מהמרכז, יש גם איזה סיכוי לקיבוצניק בפוטנציה. בושה וחרפה. במקום לעשות תכנית שקצת תייצג את האוכלוסייה בארץ, החליטו בערוץ עשר שיהיה יותר מעניין לשים על האי חבורת דוגמנים ועורכי דין חלקלקים, וכולם אשכנזים. אכזבה מרה ושיעמום רב צפוי להמשך.

choss

New member
נכון מאד ואני מהסיבה הזאת הפסקתי לצפות באמצע

גזענות נוסח פולניה ורומניה ורוסיה להקיאאאא

Gas Panic

New member
זה ממש מצחיק שאתה משתמש במונח גזענות.

זה פשוט משעשע שאתה משתמש במונח "גזענות" כשאתה מסווג ככה אנשים לתגיות בהודעה שלך. וכמה שזה כואב, אני בהחלט יכולה להבין את ערוץ 10. דבר ראשון, זה שהם הציגו אנשים יותר "אשכנזים" במונחים שלך, לא אומר שהם לא הציגו את האוכלוסייה בארץ. אולי הם פשוט לא הציגו פריפריה, כי מה לעשות - ככה מוכרים טלוויזיה - עם דברים שרוב האנשים אוהבים יותר לראות. וזה לא גזעני, כי ככה זה בעסקים. ולמה לעזאזל שיהיה בתוכנית כזאת ערבי? סתם כדי שזה ירגיש יותר טוב? ודרך אגב, זה הרבה יותר מעניין כששמים אנשים עם שכל שם, שאשכרה אומרים דברים הגיוניים.

קרמפה

New member
צודק!../images/Emo62.gif

אני אמרתי שצריך להכניס לשם אנשים בלי שכל? ממה בדיוק הבנת את זה? אני מקוה שאתה רואה איך הראייה שלך קצת פגומה. חוץ מזה אתה צודק לגמרי, מוכרים טלוויזיה עם דברים שרוב האנשים אוהבים לראות! ורוב האנשים היו מעדיפים לראות אנשים שהם קצת כמוהם, ורוב האנשים בארץ לא גרים במרכז, ורוב האנשים גם לא סטודנטים למנהל עסקים ולא עורכי דין בהתמחות כמו חצי מהאנשים שם. רד למטה לרחוב, ותגיד לי אם רוב האנשים ברחוב מזכירים לך איכשהו את המתמודדים בתוכנית. ואני לא מדבר דוקא על הלוק, אני יכול להבין שמלהקים בעיקר אנשים יפים, אבל שילהקו ישראלים! עושה רושם כאילו לקחו אנשים עם חשיבה כמה שיותר אמריקאית, רק מניאקים יש שם. אתה לא חושב שהיה יותר מעניין אם היו שם טיפוסים יותר ישראלים? אם היה גם איזה בעל קיוסק? אם היו שם גם איזה שני ערסים? אני, כנראה בניגוד אליך, חושב שהדמות שעד עכשיו היתה הכי מעניינת במשחק היתה זאתי שהעיפו, פשוט כי היא היתה הכי ישראלית, ובגלל זה היא גם לא השתלבה שם.

Gas Panic

New member
אוקיי, אז ככה..

קודם כל, אני בת, כדאי לדעת:) דבר שני, אני דווקא חושבת שיש שם אנשים ישראלים, פשוט לא ישראלים בעלי קיוסקים או ערסים. שמע, אני לא יודעת, אולי זה בגלל שגם אני לא נולדתי כאן (למרות שזה מרגיש שכן, כי עברתי מגיל 3), אבל הישראלי הממוצע הוא לא הטיפוס הכי חביב שיש, ואני בטוחה שהמון אנשים יוכלו להסכים איתי על זה. רק מניאקים יש שם אמרת? יכול להיות שיש שם תחמנים, אבל אני לא מבינה מה הקשר אמריקאים. אולי התכוונת לאנשים ממוצא מערבי. בכל מקרה, ישראלים הם עם מאוד "מניאק", וגם אני חיבבתי את מיה, אבל אני מודה שכל השטויות האלה שהיא אמרה שם הצחיקו אותי אבל באותה מידה גם הציקו. אני מכירה המון ישראלים עורכי דין, אנשי היי טק וכד'. למען האמת, היי טק הוא במקרה הענף והמקצוע הנפוץ והמצליח ביותר בארץ. ואני לא יודעת מה גרם לך לחשוב שרוב האנשים בארץ הם לא מהמרכז. במישור החוף יש פיצוץ אוכלוסייה, הוא האזור הכי מבוקש בארץ וגם הכי מאוכלס, ואני מאמינה שרוב האנשים שפנו לתוכנית הם אנשים מהמרכז. אני בהחלט מבינה למה הם בחרו את הבחירות שלהם, זאת בכל זאת עונה ראשונה, והרושם הראשוני הוא החשוב ביותר. אם היו שם ערסים ואנשים מזרחיים יותר התוכנית הייתה מקבלת פן עממי הרבה יותר, ומאבדת המון צופים, שביניהם - אני מודה - גם אני. אין לי בעיה עם אנשים ממוצא מזרחי, הסיווג הוא לא מה שמשנה לי, אלא שיש לי בעיה עם אנשים בעלי התנהגות כזאת. אני לא בדיוק מחבבת ערסים, ולא הייתי רוצה לראות כמה מרצדים לי על המסך ביום שבת בערב. אבל זאת כמובן, חוץ מכמה עובדות שהצגתי כאן, רק דעתי.

קרמפה

New member
את מייחסת לי גזענות.

" רק מניאקים יש שם אמרת? אולי התכוונת לאנשים ממוצא מערבי?" רק למען הסר ספק אני לא גזען ואני אפילו "ממוצא מערבי". חוץ מזה, מישור החוף באמת הכי מאוכלס אבל הוא רחוק מלהיות "המרכז". אני גר במישור החוף במקום שנופלים בו קסאמים ושלמרות שהוא 50 דקות מתל אביב הוא מאוד רחוק מלהיות דומה לה. הארץ זה לא רק המרכז, למעשה המרכז, למרות שמאיפה שאת מביטה ודאי נראה שהוא הרוב, הוא חלק יחסית קטן. הנה כמה נתונים: פיזור אוכלוסיה לפי מחוז מגורים: מחוז ירושלים 831,900 מחוז הצפון 1,166,800 מחוז חיפה 851,600 מחוז מרכז 1,613,700 מחוז תל אביב 1,176,600 מחוז הדרום 985,100 אזורי יהודה שומרון וחבל עזה 243,900 קחי בחשבון גם שמחוז המרכז זה לא רק כפר סבא, אלא גם טייבה, טירה, לוד, רמלה וקלאנווסה. ואפילו מחוז תל אביב מכיל את יפו, חולון ובת ים. כמה נציגים להערכתך יש מאלה בתכנית? אני מעריך בגסות שכמה? 70% מהמתמודדים הם מתל אביב מרכז עד הרצליה? זאת אומרת שמשהו כמו 30% (מקסימום היסטרי) מייצגים את שאר 6 המליון תושבים במדינה. ועם כל הכבוד, לא כולם מוכרים בקיוסקים או ערסים ופרחות נוראיים שיגרמו לך להעביר ערוץ. מה גם ששאר 6 המליון הם חלק מכובד מהרייטינג את יודעת ואני חושב שהם יעבירו ערוץ פחות בקלות ממך למראה אותם אנשים. חוץ מזה, בואי נזכור שההשתתפות בתוכנית נותנת שני דברים עיקריים, פרסום וכסף, ואני חושב שמספר האנשים מהפריפריה שחפצים בשני אלה והגישו מועמדות לתוכנית, לא קטן ממספר האנשים מהמרכז המצומצם הנ"ל.

אתה עושה טעות

אתה מפריד בין יופי חיצוני למקום מגורים. אתה אומר שאין סיכוי שהם גרים בערים נידחות, כי הם יפים מדי. זאת גזענות.

Gas Panic

New member
עוד לא הבנתי מה אתה בדיוק מנסה להוכיח כאן.

קודם כל, למען הסדר הטוב, לא "קלאנווסה", אלא קלנסויה. דבר שני, אני משערת שמיישובים כמו טייבה, קלנסויה וטירה לא באו הרבה להבחן, אני גם לא חושבת שהדברים האלה הם בסדר היום של התושבים האלו בכלל. אבל אני באמת לא יודעת. מה גורם לך לחשוב ש70% הם מהמרכז? אולי מישהו שאתה מחשיב בכלל כ"תושב מרכז" או "אשכנזי", הוא בכלל מיישוב כלשהו בצפון? אני מכירה המון אנשים שמתנהגים ככה, ולא כולם תל אביביים או תושבי מרכז. ללא ספק אנחנו לא נגיע להסכם כי יש לנו פשוט דעה שונה, אבל אני בטוחה שרוב האנשים בארץ היו מעדיפים שלא לראות התנהגות ישראלית טיפוסית גם על הטלוויזיה שלהם, אחרי שהם צריכים לסבול את זה על הכביש, במקומות ציבוריים וכד'. לפחות לא אנשים שמכבדים את עצמם, או אנשים שאני הייתי מגדירה כאינטליגנטיים. ושוב, לא אכפת לי אם האנשים האלה מרוקאים או עירקיים או פולנים או פרסים, אני מדברת כאן על התנהגות, ולא על איפה שסבא שלהם נולד. הקאסט הזה הוא הנכון, לפי דעתי. כמו שאמרו כאן למטה, אם היו לוקחים בכוונה ערבי או אתיופי, זה היה הופך לפוליטי מידי וזה היה יותר מידי ברור מי ייצא ראשון.

יש לי חדשות מסעירות בשבילך!

יש גם אנשים שגרים ב"פריפרייה" המדוברת ויכולים בו זמנית גם להיות יפים. מאיפה לך שכולם מצפון תל אביב? אין מה לעשות, אתה חי בארץ ישראל שבה להרים הפקה כזאת זה כבר סיכון בפני עצמו. אז למלא את הנבחרת באנשים מגושמים כמו מאיה או משה שלא יודעים לשחות? לדעתי בעונות הבאות הגיוון באנשים יגדל.

idodo cohen

New member
אם הם היו לוקחים "בכוונה" ערבי או אתיופי

"רק" כדי למלא את המשבצת [ולא על פי התאמה לתוכנית, ויש בכל זאת קריטריונים], זה סתם היה מערב במשחק אלמנטים ש, לטעמי, לא אמורים להיות בו. במיוחד לא אם מכניסים מישהו בהנחה שאין לו סיכוי להשתלב או לנצח. -אחרת מן הסתם למה לא, תלוי בבן אדם. אני שמח שהם לא עשו מזה משהו שמתיימר לגיוון מדומה, כי זה עושה מזה פוליטיקה. זה בסך הכול משחק, והוא לא צריך פנים אחרות. לגבי השאלה אם זה יצא קצת בועה. זאת כבר באמת שאלה יותר טובה, כי אני חושב שריבוי הדוגמנים שלקחו את התוכנית כקרש קפיצה מוגזם. היו צריכים לדאוג שהקאסט בכל זאת יראה פנים יותר ממוצעות.

SimsY

New member
אתה בעצמך גזען

אתה בדיוק תייגת את האנשים בעצמך - באותם הנחות גזעניות. הפוסל במומו פוסל

yetush

New member
וכרגיל

אנשים יקטרו ויצעקו "אפליה אפליה" קצת הגיון אנשים: למה לא לקחו מזרחים ואתיופים? כי רובם וגם החילונים שבהם שומרים מינימליות של כשרות ולא נראה לי שיסכימו לאכול שבלולים וכדו' ,למה לא ערבים? בגלל שרובם דתיים או מסורתיים ולא יסכימו לחשוף את גופם ככה על האי.... מי נשאר? אשכנזים.. ואגב לא כולם שם מהמרכז,יש ויש...

JoNy Boi

New member
"תוכנית מלאה דוגמנים"

ויקה וגיא. זהו! אין עוד דוגמנים! וחוץ מזה..מה ציפיתם? שערוץ 10 ילהקו 5 ערבים 5 ערסים 5 עניים מרודים ו-5 מכוערים? מה איתכם?? נראה לכם שככה מוכרים תכנית ריאליטי?? אתה בכלל מבין את כמות הכסף ש-10 השקיעו בתכנית?? ובשביל מה? כדי לתקוע כמה ערבים וכמה ערסים? פחח.

למעלה