אנשים, זרמו איתי

עכשיו כן, הודות לוויקי

לזכותי ייאמר שאני פסיכוביולוגית ולא טיפולית. כלומר, אני לא בורה בתחומי כמו שזה נראה.

TheBigBrother

New member
מגניב

מה שרציתי לדעת זה מה חושבים על הגישה הזאת באקדמיה, במיינסטרים.

TheBigBrother

New member
אני חושב שעד לא מזמן

היתי מאוד בקטע של הגישה הקוגנטיבית-התנהגותית כטיפול הכי יעיל, והאמנתי שהביולוגיה עומדת מאחורי כל דבר שאני עושה ביום יום.אבל אחרי שהתחלתי לקרוא את גרוף, לשמוע את הרעיונות שלו ולנסות לחשוב על עצמי בתור דוגמא התחלתי לערער מעט... בגלל שאני לא מומחה גדול בתחום, אני מעדיף לשמוע קולות נגד של אחרים.לשמוע מה קוגנטיבים/התנהגותיים/אקזסצנטאליסטים/הומניסטים/ביוהיבריסטים אומרים על הגישה של גרוף. נראה לי הוא קורא לה פסיכולוגיה טרנספרסונלית.

איפה הסתירה?

הטענה שהביולוגיה עומדת מאחורי כל דבר אינה סותרת השפעות סביבתיות מכל סוג (אם בזה מדובר), הנקודה היא שפשוט ההשפעות הסביבתיות הללו מתווכות על-ידי מנגנונים ביולוגיים (בפשטות- פעילות המוח).

TheBigBrother

New member
הטענה היא

שזה לא השפעות סביבתיות או משהו. הכיוון הוא השפעות פרנטליות(חויית הלידה ) והשפעות טרנספרסונליות, שזה משהו שהוא מעבר למונחי הפיזיקה המקובלת בימינו. אין באמת שום סתירה בין השפעות ביולוגיות להשפעות סביבתיות:) נ.ב. אני לא מומחה בזה או משהו, אני רק רושם את איך שאני הבנתי את זה

TheBigBrother

New member
אבל הדרך היחידה שיכולה לטפל

בבעיות שהיו ברמה הפרנטלית היא אולי פסיכואנליזה(לדעתי), וגם זה לא בטוח. אבל פסיכואנליזה ככל שידוע לי כמעט ולא בשימוש

עכשיו אני מתחילה לחשוש שיש בינינו אי הבנה

אתה מתכוון ל-pre-natal, או "פרנטלי" כמו "הורי"? כך או כך, אני לא מסכימה לגבי ה"דרך היחידה" ופסיכואנליזה ( או הטיפולים המודרנים שהתפתחו ממנה).

TheBigBrother

New member
אני מתכוון לפרנטלי

שמשמעותו מה שקורה בלידה.בסמוך לה, תוך כדיה ומיד אחריה. באנגלית זה PRENATAL אני חושב

לא רק בסמוןך לה, אלא במשך ההריון בכלל

ככל הידוע לי, הפסיכואנליזה מעולם לא התעסקה בהשפעות הללו (וממילא קשה לי לראות איך היא יכולה לסייע), אלא התמקדה בהשפעות בתקופות קריטיות בילדות.

TheBigBrother

New member
זה רק מחזק את דברי

אלא אם כן מישהו אחר התעסק בזה אבל לא נראה לי שהומניסטים למשל יתקרבו לזה

TheBigBrother

New member
מגניב

מה שרציתי לדעת זה מה חושבים על הגישה הזאת באקדמיה, במיינסטרים.

Cat79

New member
עונה

קוראים לי פנינה. אני בת 28. אני לומדת במכינה. חברת אגודה - עוד לא. גרה בחיפה. וגם במקור אני מחיפה. עובדת במקביל ללימודים - כבר 7 שנים שאני עובדת בבית משפט והחלטתי סוף סוף לעשות משהו עם עצמי. התחלתי ללמוד אתמול. החששות שלי משנת הלימודים זה שאני לא אתקבל לחוג שאני רוצה. אני מאחלת לכולנו בהצלחה.

למעלה