מצביעים למתכון המנצח

bali

New member
מנהל
בישקוטי וניל פקאן ושוקולד צ'יפס

גם אני "רק" אחות של חייל שהשתחרר לא מזמן, אבל מאז שהתגייס הבטחתי לו אספקת עוגיות כל שבוע, ועמדתי די יפה בהבטחה. זה הגיע למצב שחבריו ליחידה היו שואלים אותו "מה אחותך הכינה השבוע?" והנה אחד מהמתכונים שהכנתי והיו אהובים ועמידים מאד: בישקוטי וניל פקאן ופצפוצי שוקולד לבערך 60 עוגיות חומרים: 1/2 3 כוסות קמח (500 גרם) 2 כפיות אבקת אפייה 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 4 ביצים 1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם) 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם) 3 כפות ברנדי או חלב (45 מ"ל) 2 כוסות פקאנים לא קלויים (200 גרם) - אני שמתי רק 100 גרם פקאנים 1 כוס שוקולד צ'יפס (או יותר, לפי הטעם) אופן ההכנה מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל וברנדי. יוצקים את תערובת הביצים לקערה עם תערובת הקמח ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד. מוסיפים פקאנים ושוקולד צ'יפס ולשים קצרות לפיזורם האחיד בבצק. בידיים נקיות ורטובות יוצרים מהבצק 2 "נקניקים" שמנמנים באורך כ-30 ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בידיים מעט. אופים כ-30 דקות, עד שהכיכרות מוצקות למגע אך עדיין מעט רכות ללחיצה. מצננים לחלוטין (אחרת השוקולד יימרח במהלך הפריסה). מחממים תנור ל-140 מעלות. בסכין ארוכה ומשוננת (סכין לחם) פורסים באלכסון ארוך ככל האפשר, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות על רשת התנור ואופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין ושומרים בצנצנת גבוהה ואטומה או בקופסה אטומה. אלו עוגיות שמאד מתאימות לטבילה בשתייה חמה.
 

1 טלי

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo47.gif מלכת העוגיות ../images/Emo249.gif../images/Emo249.gif

 
למעלה