מצביעים למתכון המנצח

אילת39

New member
הגעתי! עם כמה מתכונים מומלצים :)

אז ככה: כל אמהות הפורום וכל חיילי היחידה של הבן שלי מכירים את "שגעון העוגיות" שלי. היו כאן בעבר שרשורים הזויים אל תוך הלילה בהן ניסיתי לדרדר את אהובתי אלונה להכין עוגיות לחיילים שלה. עד שהפכתי לאמא של חייל, תמיד היו אצלנו עוגות בבית. זו היתה אהבתי הגדולה. שגעון העוגיות התחיל מכך שהייתי אופה עוגיות לחייל בכל סופ"ש שהיה מגיע הביתה. נגלה אחת של עוגיות לחייל, ועוגה לבני הבית. אחרי פעמיים כאלו בערך, האחים שלו החלו להתלונן "למה את מכינה עוגיות רק לחייל"? וכך התחלתי להכין בכל סופ"ש שלושה סוגים של עוגיות...כשחצי מהם החייל לוקח עימו בחזרה וחצי נשאר ל"מתלוננים". אני מצרפת תמונה לש "מסדר המפקד" של העוגיות, מחכות להיכנס לתיק של החייל
בעוד חודש אהיה אמא לשני חיילים - מה זה אומר, 6 נגלות של עוגיות?
החיילים ביחידה מהר מאוד גילו שאצל הבן שלי יש עוגיות בטעם של אמא. כעת יש כבר בקשות מהם, לא רק ממנו. לפני כחודש כל היחידה התארחה אצלנו בבית לברבקיו וכשהגענו לקינוחים אחד החיילים שאל אותי "מה, אין עוגיות שלך?"
אני מצרפת מספר מתכונים מוצלחים ואהובים במיוחד על חיילי ישראל...שתמיד יהיה להם מתוק על הנשמה ושרק יחזורו לנו בשלום, אמן!
 

אילת39

New member
עוגיות שוקולד צ'יפס חצי-חצי

מתכון של קרין גורן כמות: 50 עוגיות חומרים לבצק: 250 גרם חמאה רכה 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (180 גרם) 1 כפית תמצית וניל 2 ביצים 2 כוסות קמח (280 גרם) 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1/2 כפית מלח לתערובת הבהירה: 1/4 כוס קמח (40 גרם) 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר (200 גרם) לתערובת הכהה: 1/4 כוס קקאו (40 גרם) 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (200 גרם) אופן ההכנה: מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מכינים את שתי התערובות ומצננים: מחלקים את הבצק ל-2 קערות באופן שווה. לקערה אחת מוסיפים קמח ושוקולד צ'יפס מריר ומערבבים היטב. לקערה שנייה מוסיפים קקאו ושוקולד צ'יפס לבן ומערבבים היטב. אפשר לעצב את העוגיות מיד, אבל עדיף להעביר את שתי התערובות למקרר לשעה-שעתיים (כשהבצק קר הוא פחות דביק ויותר נוח לגלגול). מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות. בידיים רטובות מגלגלים כל אחת מהתערובות לכדורים בקוטר 3 ס"מ. מצמידים כל זוג כדורים (בצבעים שונים) ומגלגלים מעט (בעדינות! תוך שמירה על הדוגמא) ליצירת כדור אחד גדול. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות מסביב ורכות במרכז, ומתחילות להזהיב בשוליים (שופטים לפי שולי התערובת הבהירה, כמובן). מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
 

אילת39

New member
עוגיות שיבולת שועל, קינמון וצימוקים

המתכון נלקח מבלוג אוכל באנגלית של בחורה שאינני זוכרת את שמה, מתנצלת. תרגמתי את המתכון והמרתי את המידות האמריקאיות למידות ישראליות. עוגיות מעולות!! 225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 1 כוס דחוסה סוכר חום (כהה) 1/3 כוס סוכר לבן 2 ביצים 1 כפית תמצית וניל 1.5 כוס קמח 1 כפית סודה לשתייה 1 כפית קינמון 1/2 כפית מלח 3 כוסות שיבולת שועל 1/3 כוס צימוקים (אפשר להמיר באגוזי מלך או בשוקולד צ'יפס) אופן ההכנה: מחממים את התנור ל - 180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את החמאה עם בסוכר החום והלבן עד שנוצרת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל וממשיכים לערבב. מערבבים את הקמח המנופה, סודה לשתייה קינמון ומלח ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את שיבולת השועל ואת הצימוקים ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים על נייר אפייה גבשושיות בעזרת כפית ואופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים על רשת.
 

אילת39

New member
עוגיות פרוסות שקדים

קלות להכנה ופשוט מעולות! קיבלתי את המתכון מחברתי אסתי. החומרים: 300 גרם פרוסות שקדים מולבנים 0.5 סוכר 1 חלבון לחמם תנור ל -175 מעלות. להקציף במזלג חלבון וסוכר ולהוסיף את השקדים. לשטח בעזרת כף על נייר אפייה, להשתדלת שהעוגיות תהיינה דקות ופחוסות. לאפות 7-8 דקות, עד שמזהיבות. כמה פשוט ככה טעים!
 

אילת39

New member
חטיפי אנרגיה

מתכון נפלא שקיבלתי מחברתי מריסה, לצערי לא צילמתי אבל הוא נוסה בהצלחה ומאוד אהוב על החיילים! רשמתי הערות על שינויים שעשיתי לפי הטעם האישי וההעדפות של החייל שלי בסוגריים. 3 כוסות שיבולת שועל (השתמשתי בקוואקר) 1.5 כוסות קמח לבן/מלא – (לבן) 1.5 כוסות סוכר לבן/חום – (חום כהה) 1.5 כוסות קוקוס – (לבקשת החייל שלי המרתי בחבילת שוקולד צ'יפס) 1 שקית אבקת אפיה (קצת פחות) 0.5 כוס שמן קנולה לערבב את כל החומרים הנ"ל. 0.5 כוס שמן קנולה + 3-4 כפות סילאן / דבש (הוספתי 3 כפות דבש וכף סילאן) - לחמם על אש נמוכה ולהוסיף. להוסיף לתערובת: 3/4 כוס שומשום לבן/מלא - (שמתי לבן) 0.5 כוס חמניות (המרתי לפקאנים קצוצים) 0.5 כוס חמוציות חתוכות לערבב 1/3 כוס טחינה גולמית עם 1/3 כוס מים - ולהוסיף לתערובת. ניתן להוסיף: שוקולד צ'יפס, שקדים חתוכים, אגוזים חתוכים. אם מוסיפים חומרים יבשים, יש להוסיף בהתאם נוזלים - שמן דבש טחינה ומים. לאפות 20 דקות בחום 180 מעלות או 25 דקות אם רוצים שיהיה קשה מעט יותר. כשמתקרר קצת, לחתוך לריבועים, ולאפסן בקופסא אטומה. טעים, טעים ובריא!!!!
 
למעלה