עוד שרשור חדשים

gayasela

New member
תודה על הברוכה הבאה

כן קראתי את המאמרים באתר hdm בקשת שאני יספר קצת על עצמי אז אני בת 17 וחצי מאיזור הצפון ואני מאוד אוהבת לקרוא ספרי פנטזיה וספרים בכלל..

dahoe

New member
עוד אחת!

מטר הטירונים לא פוסק! אני אֹהד, בן 15 מירושלים.

gayasela

New member
"תודה על קבלת הפנים"

למה אתה אומר ככה "עוד אחת אתה "לא שמח שמצטרפים עוד אנשים? עם זה מעניין אותך אני גאיה בת 17 וחצי מהצפון

נטעש

New member
ברוכה הבאה!!

היי, אני נטע, בת כמעט 15 (טוב נו.. בנובמבר :D) *מפולת חדשים!!!* עוד מעט נטצרך לפתוח עוד שירשור של חדשים
אהה ודרך אגב- מה אם איזו התפקדות קטנה?

האבק

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אני ממליץ לך לבקר באתר שלנו, ואפילו לקרוא את המאמרים שלנו: http://www.hdm.co.il תהני! האם תגיעי למיתופיה?

gayasela

New member
תודה על הברוכה הבאה../images/Emo13.gif

נכנסתי לאתר hdm כמה פעמים וגם עכשיו וראיתי תמונות מסרט ונראה לי היו שם תגובות שלך לגבי התמונות והיתה שם איזה גאיה סלע אחת שהתלוננה כל הזמן על הכיעור של השחקנים וזאת בככל לא אני!! איזה קטע מוזר..

gayasela

New member
קצת על עצמי

לבקשת סהר אני יספר קצת על עצמי אני בת 17 וחצי מאיזור הצפון ואני מאוד אוהבת לקרוא ספרי פנטזיה וספרים בכלל.. ראיתי מודעת פירסום בעיתון לספר חדש של פילפ פולמן שקוראים לו :סאלי לוקהרט ומסתרי אבן האודם אני מציא לכם לנסות לקרוא אותו אפילו וזה לא דומה לחומריו האפלים אבל עם זה של פילפ פולמן אז זה בטוח טוב..

limilu

New member
../images/Emo45.gif

פיעל פועל והתפעל- דגש בע' חוק ברזל! [אלה השניים שאני זוכרת
]

שלום מאיה ../images/Emo13.gif

בנוגע לשאלותיך: - בטח ששוה לקרוא את הספר! -בשביל עלילה הרבה יותר טובה ממה שאני יכולה לכתוב לך כאן ועכשיו, אני מציעה לך לתור קצת את האתר שלנו- www.hdm.co.il אבל לא הייתי מציעה לך לקרוא ספויירלים לפני. גם אם לא אכפת לך וזה לא במודע, זה תמיד הורס חלק מחווית הקריאה, וחבל. -בעיקרון הספר צריך להיות זמין בכל חנות ספרים. אם לסטימצקי אין אותו בדיוק תמיד אפשר להזמין וזה מגיע תוך יומיים-שבוע. -הדמון של הגיבורה הראשית משתנה כל הזמן רוב הספר. אני יכולה להגיד לך שבפעם הראשונה שפוגשים אותו הוא בצורת עש. -הדמונים הם מוחשיים, אבל קשה להגדיר אותם. -אם היה לי דמון, הוא היה צבי, או ציפור כלשהי. אבל אני עדיין לא סגורה על זה

Kanish

New member
אני הבנתי

שלפי הספרים של חומריו האפלים לכולם יש דמונים, גם בעולמנו זה, אבל בעולם המקביל של לירה הם פשוט במקרה גלויים לעין. כמו מעין השתקפות של הנשמה.

dahoe

New member
ברוכה הבאה!

איזו מפולת של חדשים יש לנו היום! ואפילו הסרט עדיין לא יצא! די מטופש לשאול כאן אם שווה לקרוא את הטרילוגיה. ברור ששוה! אם אין לסטימצקי את זה כנראה שמדובר בחנות בת יומיים. פשוט תסתכלי טוב באגף הפנטזיה והמדע בדיוני. לפרטי עלילה באמת כדאי להציץ באתר, אבל בכל זאת, תקראי מספיק רק כדי להחליט אם לקרוא, ואל תתחילי לספיילר לעצמך. אני לא מרגיש רשאי לבחור את הדמון שלי. רק מישהו קרוב אלי שמכיר אותי טוב יכול לקבוע, לדעתי.

נטעש

New member
ברוכה הבאה!!

היי, אני נטע, בת כמעט 15... ברור ששווה לקרוא לך את הספר!! אני לא יודעת כמה פה מזדהים איתי, אבל הטריולוגיה השפיעה עלי מאוד מאוד. אם היה לי דמון, נראה לי שהוא היה טיגריס, אבל אני לא בטוחה. אני חושבת שרק אנשים שמכירים אותי היטב יכולים לדעת.

Kanish

New member
זו אכן טרילוגיה

אבל עם חלק רביעי... נדמה לי שהרביעי נתווסף הרבה יותר מאוחר, אולי אפילו שנים רבות אחר כך, ולכן הוא לא תמיד מצוי בשטח יחד עם האחרים. האם זאת אומרת שמדובר ברביעולוגיה? :) לחלק הרביעי קוראים באנגלית Tehanu עד כמה שאני זוכרת. בעברית השם הזה יוצא מאוד מוזר [תהנו, למה לא :) ]. לא ראיתי תרגום לעברית ואין לי מושג אם ישנו. הסיפור היה לי מאוד מעניין ומתרכז בדרקונים, שמופיעים רק פה ושם במהלך הטרילוגיה בתור אלה שדוברים את "השפה האמיתית". דבר שלא בלט לעיניי כילדה אבל אני רואה ברור מאוד כאישה בוגרת הוא גם הצורה שבה הסופרת מתייחסת לכל נושא המגדר ובספר הרביעי מופיעים שוב גד וטנר, הגיבור והגיבורה מהספרים הקודמים, אבל כבר בגיל העמידה או אפילו מעבר לו - ומאוד מעניין איך הם רואים את עצמם ואת מקומם כעת שאינם כבר הקוסם-לעתיד והכוהנת הגדולה של פעם. האם קראת גם ספרים אחרים של הסופרת הזו, ספרים שאינם שייכים לארץ-ים? והכי חשוב - תודה עבור קבלת הפנים!

האבק

New member
ברוך הבא!

דבר ראשון, מחמיא לי לשמוע שנהנת לקרוא את הדו"ח על הפגישה עם פולמן. בד"כ כשאני מדבר עם חובבי פנטזיה ומנהלי קהילות אחרות מחו"ל אני מאד גאה לספר על הכנסים שלנו (לפחות זה, הא?). נכון, גם אצלנו יש כנסים של משחקי תפקידים וגם בכנסים גדולים מאד כמו "אייקון" יש גם אנשים שמתחפשים, אבל לדעתי החלק המרכזי בכנסי הוא ההרצאות הרציניות. מגניב מאד שאת גרה באוקספורד! היה לי קטע קצת מצחיק שם. הלכתי באיזו סמטה צדדית ברחובות העיר היפיפה הזו עם יעל זיו שנסעה איתי, ופתאום אנחנו רואים אישה מוכרת שקוראים לה גם יעל והיא מקהילת טולקין הישראלית (שאני חבר גם בה). זה היה ממש מצחיק להיתקל בה שם, ועוד בסמטה הצדדית הזו... היא אגב גם גרה ולומדת שם. האם את לומדת באחד הקולג'ים או פשוט גרה שם להנאתך? ספרים מומלצים - אני מאד ממליץ לך על סדרת הספרים "שיר של אש ושל קרח" (באנגלית - A song of Ice and Fire). הספר הראשון בסדרה נקרא "משחקי הכס" ( A game of Thrones ). זה ספר פנטזיה מאד ריאלסטי שמספר על עולם אחר, שיש בו מערכת פיאודלית כמו בימי הביניים שלנו (דהינו - בתי אב, מלכים, לורדים וכו') עם קמצוץ של משהו קסום (מסופר על דרקונים, אבל הם לא מופיעים למשל) וזה דבר שמאד מיוחד בסדרה הזו - הקסם הוא לא עניין מרכזי כמו סדרות פנטזיה רבות אחרות. בסדרה הזו יש המון המון סקס, דם, מלחמות ופוליטיקה ואין שום דמות שמוגנת לגמרי... בקיצור - סדרה נפלאה! שאלה אחרונה- איך הגעת לאתר שלנו
?

Kanish

New member
תודה

אגב אני אישה - כלומר, ברוכה הבאה.. :) אני מקווה! את הספסל של טולקיין בין שני העצים ששתלו ושקראו להם על שם העצים המרכזיים בספרים שלו ראיתם? באמת כיף לראות כל מיני דברים קטנים שגורמים להבין מאיפה באה ההשראה לסופרים. לפני שעברתי דירה, גרתי במקום אחר באוקספורד וכל יום הלכתי לעבודה ואח"כ הביתה דרך שביל העובר דרך הפארק האוניברסיטאי ומעבר לו דרך השדות. אחרי שהשביל יוצא מהפארק הוא עובר מעל גשר ודרך מן שדה ביצה כזה - ושם יש פנסי רחוב מצחיקים בין העצים, מה שגרם לי להאמין שהנה מצאתי את המקור של הפנס ביער מספר "האריה, המכשפה וארון הבגדים"... תודה עבור ההמלצה הספרותית. מי המחבר/ת? לפי התיאור של הספרים האלה נראה לי שהספרים של לויס מק'מאסטר בוז'ולד ימצאו חן בעיניך: הם ברובם מתרכזים סביב עולם שחזר למעין ימי-ביניים כאשר מסיבות טכנולוגיות לא היה אפשר לצאת ולבוא ממנו במשך כמה מאות שנים, בעוד כל שאר הגלקסיה התקדמה מבחינה טכנולוגית. מסופר מה קורה כאשר הדרך לעולם הזה שוב נפתחת והאנשים שם צריכים להשתנות ולהתאים את עצמם למציאות החדשה של עולמות אין-ספור ופוליטיקה גלקטית. נדמה לי שראיתי לפחות ספר אחד בסדרה בתרגום לעברית - "שוליית הלוחם". אם איני טועה זה אחד הטובים בסדרה כולה. בסדרה הזו יש כמות מכובדת בהחלט של "סקס, דם, מלחמות ופוליטיקה" :)

האבק

New member
כן כמובן, טעות שלי ../images/Emo13.gif

את הספסל לא ראינו, אבל כן ביקרנו בקבר של טולקין והיה מאד מרגש מבחינתי. אם מסתכלים מקרוב רואים שם כל מיני "מתנות" שמעריצים השאירו שם. אני מצאתי: 2 טבעות עם הכיתוב של הטבעת האחת, בובה של נשר, בובה של כבשה (הא?), גלויה עם ציור של טולקין, מכתב אישי לפרופסור והיו שם עוד המון... צריך רק לחפש. על המצבה עצמה אנשים השאירו מטבעות מכל מיני מקומות בעולם - לכן הרגשתי מחויב להשאיר שם שקל ישראלי
דבר נוסף שהיה נחמד לראות זה את הספסל המפורסם של ויל וליירה בגנים הבוטנים. בכלל נחמד מאד לטייל בגנים (אני ויעל הגענו לשם ב-9 בבוקר, כשזה בדיוק נפתח ולא היו אנשים והיה מאד פסטורלי) ולראות את הספסל הזה זה בכלל מרגש. אם אני לא טועה צרפתי תמונה שלו בדיווח על הפגישה עם פולמן. המחבר של ששאו"ק (שיר של אש ושל קרח) הוא ג'ורג' ר. ר. מרטין. מעולם לא שמעתי על הסופר שהמלצת עליו אבל שם הספר "שוליית הלוחם" נשמע מוכר. זכור לך שם ההוצאה לאור? אגב, לא סיפרת מדוע עזבת לגור באוקספורד
האם זה לימודים? עבודה? סתם כי בא לך לגור באחת הערים היפות והנעימות בעולם? כמובן שאם זה אישי ואת מעדיפה שלא אז....

למעלה