עוד שרשור חדשים

Kanish

New member
שוב תודה

אעיף מבט בחנויות הספרים כאן ונראה מה אמצא. אפרופו קברים, אמנם אין קשר אמיתי לעניין טולקיין אבל בפריס יש בית קברות ענקי (ויפה) שבו קבורים הרבה מפורסמים ומוצאים כל מיני דברים שהמעריצים השאירו, מצד אחד זה מעורר חיוך ומצד שני מחשבה כיצד האיש או האישה האלה הצליחו להשאיר כזה חותם. בתשובה לשאלתך, אני עובדת באוקספורד, באוניברסיטה. נראה לי שבהשוואה לחלקכם אני מקרה גריאטרי :) אבל כאן באנגליה אין סיבה להתבייש בקריאת ספרי פנסטיה ומד"ב. אולי מפני שהרבה מהתרגומים לעברית פשוט איומים הז'אנר לא תפס בישראל ואין למעשה סופרים ישראלים הכותבים בו, למרות שזכור לי שכילדה מצאתי בספרייה את הספר "כתר הדרקון" של....של.... אורי אורלב או שאולי זה היה טהרלב? אורי מישהו בכל אופן. הספר היה מאוד יפה. מישהו קרא? באשר לתרגומים מעציב אותי שהספרים החדשים יותר מתורגמים כל כך גרוע. כדוברת אנגלית מלידה התרשמתי מאוד מהתרגומים של נרניה, ארץ-ים ושר הטבעות, אבל רבים אחרים היו איומים, ממש בלתי-קריאים.

הראשון הוא רסיסים של כבוד

כל הסדרה תורגמה סדרה מעולה רסיסם שך כבוד בריאר שולית הלוחם משחקי אצולה וסיטגנדה זה הסדר אאל"ט

נטעש

New member
ברוכה הבאה!

היי, אני נטע. גם אני ממש לא אוהבת חייזרים, לכן אני מעדיפה להגיד שאני אוהבת פנטזיה מאשר מדע בדיוני. אני בדיוק התחלתי שני ספרים של פולמן: the ruby in the smoke (תירגום חופשי: אבן החן בעשן) וקעקוע הפרפר. שניהם מעניינים מאוד עד כה, אמנם נראה לי שאני קודם אסיים את אבן החן בעשן, ואז אמשיך הלאה לספר השני.

Kanish

New member
ראיתי את העיבוד לטלויזיה של הספר שהזכרת

אבל את הספר עצמו לא קראתי עדיין. האם הקרינו בישראל את הגרסא למסך הקטן?

ברוכה הבאה :)

בן, כבר כמעט 16, ת"א. אני חושב שההעדפות שדיברת עליהן משותפות לכל הפורום הזה, ובכלל לרוב האנשים בארץ שמתעסקים במד"ב/פנטזיה רציני- בדיוק הסוג של רוב האנשים שבאים לכנסים. תמיד יש דגש על דברים קצת יותר רציניים מ"פיצוצים, יריות וחזה גדול", שזה מה שהופך את המד"ב/פנטזיה לז'אנר מעניין. ברגע ששוכחים את הדימויים הילדותיים, מקבלים משהו מדהים לדעתי :) ספרים מומלצים- ניל גיימן למיניהם, במיוחד "Neverwhere" ו-"American Gods". הספר המצוין Spin של רוברט צ'רלס וילסון, סאגת Ender של אורסון סקוט קארד, טרי פראצ'ט-ים למיניהם. "צד שמאל של החושך", אורוסולה ק' לה-גווין. בטח קראת אותו, ואם לא רוצי לחנות הקרובה. בקשר לכנסים: הרשמים שלי מבוססים על 2 כנסים- "אייקון" ו-"מיתופיה". שניהם שונים מאוד, שניהם מצויינים. אייקון- כנס ותיק, ארוך מאוד, מושקע וצבעוני שיש בסוכות כל שנה, של האגודה הישראלית למד"ב ופנטזיה. מתהדר באורחי כבוד למיניהם, סרטים, והרצאות מעניינות- אבל ההתרחשויות האמיתיות הן מחוץ לאולמות: זה מקום נהדר להיפגש עם חובבי הז'אנר מכל הארץ, ובאמת האווירה החברתית שם נהדרת. מיתופיה- כנס חדש יחסית של יום אחד, שיתוף פעולה מצוין של קהילת טולקין הגדולה, קהילת ה"פ וחומריו האפלים היחסית יותר חדשות ועוד קהילות קטנות יותר. ההבדל בין הקהילות לאגודת המד"ב והפנטזיה מורגש, והאווירה הרבה יותר חמה ומלוכדת. אני מניח שלכנס יש רק לאן לפרוח ולגדול, אבל גם במתכונתו הנוכחי הוא חוויה נהדרת, עם מרצים מצויינים והרצאות ברמה גבוהה. יש הרבה יותר דגש על התוכן מאשר על הצבעוניות, ובאמת יש שם דיון מעניין על כל נושא שהוא. והעיקר, תמיד מרגישים בו בבית :) אוקספורד נשמע מקום מגניב, למרות שלא יצא לי לבקר בו. מקווה שתשובי לבקר בפורום שלנו מדי פעם, ואולי אפילו תגיעי לאיזה כנס :)

Kanish

New member
תודה

עבור כל המידע (המעניין מאוד!) על הכנסים והקהילות, אני באמת לא יודעת עליהם דבר עדיין ולכן כל מה שכתבת מאוד עניין אותי. את הספרים של לה-גוין אכן קראתי (כולל את 'צד שמאל...' באמת מיוחד ומעורר מחשבה!) וגם לפחות חלק מהספרים של גיימן. שלחתי לאחייניתי הקטנה ספר שגיימן כתב ואייר ובעצם כך למדתי להכיר אותו - אחרי ששלחתי לאחייניתי את הספר 'הזאבים בקירות' שמתי לב לשמו של הסופר באגף המבוגרים :) ספר הילדים היה באמת משהו יוצא דופן והסתקרנתי לקרוא אותו למבוגרים.

dahoe

New member
שלום!

ראשית כל, לא מדובר בספר, אלא בטרילוגיה (שלושה ספרים). הספר הראשון נקרא "המצפן הזהוב", שמספר על נערה בשם ליירה שחיה בעולם הדומה לשלנו, אך שונה במקצת. לכל אדם בעולם הזה יש דמון - חלק מהנשמה שלו המופיע בצורת חיה. דמונים של ילדים יכולים להחליף את צורתם כרצונם וכשהילדים מתבגרים הדמונים שלהם מתקבעים לחיה אחת על פי האישיות של האדם. מובן שכולנו ממליצים על הספר. תתחילי לקרוא, מה כבר תפסידי?

JustRain

New member
טרילוגיה מעולה, כמובן

(איזו תשובה חשבת שתקבלי בפורום העוסק בה?...) הטרילוגיה עוסקת בהתבגרות, ובצורה גלויה גם יוצאת כנגד הכנסייה (הם שרפו את הארי פוטר כשדבר כזה עמד להם מול העיניים
) פולמן יוצא כנגד עמידה עיוורת אל מול הדת הממוסדת ובעד מדע, חקר וגילוי. יש הרבה מעבר לכך ולא אפרט עליו, אבל לא כל האיכויות של הספר הן כאלו - גם לקריאה שטחית הוא מדהים, הרפתקה סוחפת וכתובה נפלא. אני ממליצה בחום, אחד מהדברים הטובים ביותר שקראתי. עייני בטאגליינס - לפני זמן מה מישהו הגיע עם שאלה דומה. תוכלי לקרוא שם את התשובות שלנו.

וואו!../images/Emo24.gif

אני רק מעזה לצאת לקורס מד"צים, וכבר יש גשם של חדשים? אולי אני צריכה לשקול לעשות את זה לעיתים יותר תכופות... ברוכים הבאים, כולם! אני סהר, ואני מאוד מקווה (ובטוחה) שתהנו בפורום!
עוד שבוע אחזור לפעילות רגילה בפורום, כשאסיים את הקורס (עכשיו שחררו אותנו לסופ"ש), ועד אז, אני מאחלת לכל החדשים השתלבות מהירה

האבק

New member
אהלן!

ברוכה הבאה
ספרים נוספים של פולמן בעברית שאני יכול להמליץ עליהם הם
הדחליל ומשרתו - ספר ילדים, אבל לדעתי מבוגרים יהנו ממנו יותר אחרי שמבינים את כל המטאפורות והרמזים הסמויים והמצחיקים שיש בספר. ספר ממש חמוד להעביר את הזמן, ואותי הוא הצחיק מאד
סאלי לוקהארט ומסתרי האבן האדומה - הספר הראשי מרביעיית "סאלי לוקהארט". עוד לא קראתי את הספר (היום קיבלתי אותו!) אבל שמעתי שהוא מצויין, ואף עשו עליו סדרת טלוויזיה ב-BBC. חוץ מזה אני יכול להמליץ גם על
סדרת שיר של אש ושל קרח - עדיף להיות מעל גיל 16 כשקוראים את הסדרה
שר הטבעות / ההוביט
הקמיע מסמרקנד/ג'ונתן סטראוד - ספר נהדר!
אראגון / כריסטופר פאוליני - הרבה יותר טוב מהסרט

Compact Fairy

New member
אה תודה!

קראתי את ההוביט ושר הטבעות ולא ממש אהבתי את סגנון הכתיבה. אבל קראתי שלושה ספרים מרומח הדרקון שזה ממש יפה! אה וגם את אראגון קראתי לפני הסרט!

הי!

ניל גיימן :) כל הספרים שלו, הכי טוב "לעולם לא עולם" "ג'ונתן סטריינג' ומיסטר נורל", לא זוכר של מי, נראה לי סוזנה קלארק או משהו אנדר, אנדר, אנדר, קלאסיקה :) של אורסון סקוט קארד ועוד הרבה הרבה... :) או, וכמובן: סחרור, רוברט צ'רלס וילסון. אחד הספרים הטובים שקראתי...

כל מה שהוא אומר :)

פוי בן, לא השארת לי על מה להמליץ. ממליצה גם על סטיבן קינג, טרי פראצ'טים וכמובן דאגלס אדאמס (שבטפשותי הרבה עוד לא היה לי זמן לקרוא). מעבר לזה, תמיד יש את נרניה :p

למעלה