תגובתו של הד"ר אבי ליליאן
אני מביא כאן את תגובתו של ד"ר ליליאן מפיו וברשותו לאחר שהתקשרתי אליו ובררתי את הדברים לאשורם: "מה שאני טוען ומלמד זה שבישראל הציבור עדיין לא למד לעקר ולסרס ולכן נוצרים הרבה מאד גורים מיותרים ובלית ברירה העמותות והרשויות נאלצות להמית עשרות אלפי בעלי חיים כל שנה. בעלי החיים לא מתפוגגים ואם הציבור לא רוצה להמית צריך לחנך לעקר ולסרס. אין עמותה לפי הידוע לנו שלא ממיתה. ההבדלים הם ביחסי הציבור. ולדוגמא סיפור ההמתה בצער בעלי חיים. לפני עשרות שנים יצא סיפור בכלבוטק שממיתים בצב"ח באקדח מסמרים ואז התקבע בציבור שרק צב,ח ממית ולא כך הדבר. כל העמותות עושות עבודת קודש אבל בע"ח ללא בתים, כולם נאלצים מתי שהוא להרדים. לפי החוק רק רופאים וטרינריים רשאים להרדים כי מדובר בחומרי הרדמה נרקוטיים ולוטרינרים קשה עם זה. גם אני לא הייתי מסוגל כל יום להמית." לדבריו הוא יצא נגד הצביעות בכך "שההמתה היא הכרח שאם לא כן עם כל העמותות שעושות עבודת קודש היינו שוחים עד צוואר בכלבים וחתולים. אני עובד עם כל העמותות וכולכם עושים עבודת קודש". עד כאן דבריו של הד"ר ליליאן והינה התוספת שלי. עד אותו תחקיר כלבוטק מפורסם לפני כשלושים שנה, הייתה נהוגה בצער בעלי חיים כמו גם במקומות אחרים המתה באמצעות אקדח בריח כלוא. אקדח בריח כלוא להבדיל מאקדח מסמרים שהוא כלי עבודה המשמש בעיקר בנאים והשימוש בו להמתת בעלי חיים אסור, הוא כלי מיוחד שנועד לבצע המתת חסד או הימום לפני שחיטה. בארצות מערביות נאורות הוא משמש להימום בעל החיים לפני השיטה לבד משחיטה "ריטואלית" -שחיטה כשרה ושחיטת חלאל מוסלמית שנחשבות לאכזריות יותר שם. רכבי הפקחים של הRSPCA הבריטי - אותה משטרת בעלי החיים הנאורה שאנו רואים בטלביזיה, מצויידים בכלי הזה שכן לאחר ההכשרה הנכונה המתה בידי פקח המצוייד בכלי מסבה לבעל החיים עוד פחות סבל מהזריקה ואין צורך ברשיון לשאת סמים מסוכנים כמו שיש רק לוטרינר. יתרה מזאת: ארגון הגג של הארגונים למען סוסים באיים הבריטיים קובעת גם היום שהשיטה המועדפת ונטולת הסבל ביותר היא ירי בנקודה מסויימת בראשו של הסוס או פגיעה באותה נקודה באקדח בריח כלוא. הדברים נאמרו על ידי הד"ר כרמלי מהאגודה למען הסוס בכנס שנערך ביום ראשון לפני שבוע ויומיים. לגבי השימוש במכשיר בצב,ח ת"א, הרי שלאחר תביעת דיבה של הארגון נגד כלבוטק ונגד המגיש, נאלצו מגיש התכנית והטלביזיה הישראלית [ ימי ערוץ 1 בלבד] להתנצל ולפצות את האגודה בשל השמצות, אי דיוקים ואי אמיתות במשדר. במהלך המשפט הובאו מומחים מחו"ל שתמכו בכך שההמתה באקדח הבריח הכלוא גורמת לפחות סבל לבעל החיים מאשר ההמתה בחומר הרדמה. יחד עם זאת, בשל ההגזמות והתגובות הקשות שליוו את הכתבה כבר כשלושים שנה שאין משתמשים בשיטה זו להמתת כלבים וחתולים בצער בעלי חיים ת"א, וככל הידוע לי גם לא להמתת חיות אחרות. בזמן בו אני נמצא במקום לא נעשה שימוש במכשיר למעט הדגמה שאני ערכתי לוטרינר אחר על קרטון ריק שהחליף את בעל החיים, ושנועדה לספק גם את הסקרנות שלי. לקרטון שלום. סיפור ההמתות ב"אקדח מסמרים" ממשיך ללוות אותנו תוך הפרזות, אי דיוקים ולעיתים שקרים מכוונים, אם מתמימות ואי הבנת הנלמד כמו במקרה של פועלת בניין מובטלת ואם מתוך הפצת אי אמיתות מכוונת מצד אחרים. מציעה לפועלת הבניין להתכונן טוב יותר למבחן כדי שלא תהיה גם אסיסטנטית מובטלת שלא עברה את המבחן כי לא הבינה את החומר הנלמד. בברכת לימודים פוריים ומהנים צ.