לשוש
ולתמונות מהמיפגש

שרון: בחום הכי גבוה של התנור דהיינו

בגריל. מניחים בתבנית אפיה שטוחה של התנור, מקומחת במעט קמח. את עלי הטימין מפרידים מהגבעולים ומכניסים ישר לבצק.
 
פשטידת אטריות וגבינות

1מדינת ישראל זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 החומרים 250 גרם אטריות קטנות רחבות 260 גרם גבינה בולגרית 250 גרם גבינה לבנה 250 גרם קוטג´ 200 מ"ל שמנת חמוצה 200 גרם גבינה צהובה מגורדת אורגנו/זעתר - לציפוי 2-3 ביצים 1 כוס חלב אופן ההכנה להרתיח את האטריות ולסנן. בקערה, לערבב את שאר החומרים (פרט לאורגנו/זעתר והגבינה הצהובה). להוסיף את האטריות המסוננות ולערבב היטב. לשמן תבנית אפיה לסדר את התערובת בתבנית. לפזר מעל גבינה צהובה ומעליה אורגנו/זעתר. לשים מעל כמה חתיכות קטנות של מרגרינה בפינות התבנית ובאמצע. לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה.
 
מתכון: קיש פסטו צאן

1 חבילה בצק עלים 4 ביצים כוס וחצי קמח 1 אבקת אפיה חצי חבילה חמאה 1/3 כוס שמן זית 4 בצלים בינוניים 1 גבינת פרומעז 1 שמנת מתוקה 3 כפות ממרח פסטו רבע חבילה פטרוזיליה קצוצה רבע חבילה בזיליקום קצוץ אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור אופן ההכנה: לקצוץ את הבצל לרצועות ולטגן עד לשקיפות בחמאה + שמן זית. להוסיף את גבינת הפרומעז ולכבות את הגז. לערבב את הגבינה עם הבצל עד שהגבינה נמסה. להוסיף את יתרת החומרים ולערבב היטב. לרדד בצק עלים בתבנית עגולה או מרובעת ולהשאיר שוליים רחבים. לשפוך את המלית על הבצק ולקפל את שולי הבצק פנימה על המלית. לאפות בחום בינוני כ-40 דקות.
 
קיש בצל של אהרוני

שהפעם התפקשש לי כי החלפתי תנור ועוד לא התרגלתי לשגעונות שלו... מתכון: קיש בצל של אהרוני רכיבים: מצרכים: 2 כוסות קמח 1 כפית מלח 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 ביצה למילוי: 2 שיני שום, קצוצות 5-6 בצלים גדולים, פרוסים דק 50 גרם חמאה מלח, פילפל שחור טחון טרי אגוז מוסקט מגורר 3 כפות שמיר או פטרוזיליה, קצוצים דק (אני שמה שמיר) 1 שקית שמנת מתוקה 2 ביצים אופן הכנה: 1. הכנת הבצק: שמים במעבד מזון עם להב הפלסטיק את כל חומרי הבצק, ומערבלים. מוסיפים 2 כפות מים קרים, וממשיכים לעבד לבצק. צרים כדור שטוח, שמים בשקית ניילון ושומרים במקרר לפחות שעה. 2. מחממים חמאה במחבת גדולה ומטגנים את השום והבצל על אש בינונית, רק עד שהבצל ייעשה שקוף מעט ולא ישחים. ממליחים ומפלפלים, מוסיפים אגוז מוסקט ואת השמיר. מערבבים ומצננים מעט. 3. טורפים בקערה את הביצים והשמנת. 4. עורכים את הבצק על מישטח מקומח לעלה בעובי 0.5 ס"מ. מרפדים בבצק תבנית של פאי, מהדקים לתחתית ולדפנות, חותכים ומסירים שוליים מיותרים. דוקרים את פני הבצק במזלג. 5. ממלאים את התבנית בתערובת הבצל המטוגן בשכבה אחידה, ויוצקים מעל את תערובת השמנת. 6. אופים בתנור בחום בינוני כ- 45 דקות. אם פני הבצק שחומים מדי, מכסים בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות. הערות: אפשר לאפות יום קודם ולחמם בתנור לפני ההגשה. מקור המתכון: אהרוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קישלורן

New member
מתכון - קיש רוקפור

בטעות נכנס כתמונת הפשטידת בצל של דרומית/אהרוני. . . מאוד קל להכנה וטעים. 1/2 1 כוסות קמח קורט מלח 100 גרם חמאה חלמון כף מים קרים + לעבד את הבצק ולשים לחצי שעה במקרר. לשטח בתבנית עגולה ולדקור במזלג. 250 גרם רוקפור 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס שמנת מתוקה 3 ביצים (להוסיף גם את החלבון מהבצק) 2 כפות קמח קצת (!) מלח קצת פלפל לבן לפזר את הרוקפור על הבצק, מעל לפזר את האגוזים. בקערה - לטרוף שמנת, ביצים, קמח ותבלינים ולפזר מעל הגבינה והאגוזים בצורה שווה. שמים בתנור 180-200 מעלות למשך חצי שעה.
 
שקשוקה

לשקשוקה היום הוספתי מטבוחה חריפה לרוטב הסלסה במחבת לטגן רק עד זיגוג , לא להזהיב, בצל קצוץ (כמות הבצל תלוי בגודל המחבת ובכמות השקשוקה שרוצים) מוסיפים פלפלים חתוכים לרצועות וממשיכים בטיגון יחד עם הפלפלים. לאחר שהבצל והפלפלים התרככו והזהיבו מעט, מוסיפים רוטב סלסה במחבת, (מתכון לרוטב בהמשך). ומעט מים מערבבים, ואם יש צורך מוסיפים עוד מים בכדי לדלל מעט את הרוטב. ממשיכים לבשל את הרוטב עוד כ- 1/4 שעה . לתוך הרוטב המוכן שבושל במחבת, מניחים את הביצים מסביב ובאמצע ומכסים במכסה (שלא ישפריץ) לאחר הרתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל עוד קצת עד שהביצים מתבשלות. להגיש עם לחם חם. יאמי. רוטב סלסה ברוטב זה ניתן להשתמש כבסיס לתבשילים ברוטב אדום/ למריחה מעל לבצק פיצה/ ולאטריות ברוטב עגבניות. החומרים 2 בצלים גדולים קצוצים 2 שיני שום כתושות 3 עלי דפנה 2 עגבניות חלוטות וקצוצות 300 גרם רסק עגבניות 3 כפות פפריקה מתוקה 1 כף אבקת מרק 2 כוסות מים סחוג אדום - תלוי בחריפות שאוהבים 1 כוס שמן לטיגון 1 **כף תבלין ירקות מיובשים לאורז 1 **כף תבלין מיוחד לפיצה **ניתן לקנות בשווקים מים חמים – עד כיסוי התערובת ועוד 2 כוסות אופן ההכנה לסיר עם השמן מוסיפים את הבצל הקלוף והקצוץ. לטגן עד להזהבה. להוסיף את הרסק ולערבב ברגע שהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומערבבים. (אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים חמים, התערובת צריכה להיות מעט מאוד סמיכה). בהדרגה להוסיף את שאר החומרים להמשיך לערבב עד לרתיחה ואחר"כ להנמיך את האש. להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות ולהסיר מהאש. לקרר.
 
שכחתי לציין שהמחבת של מירבלי

לא כ"כ "קטן" כמו שהוא נראה בתמונה , שימו לב נכנסו לשם 30 ביצים!!!
 
|תודה לכולם מאוד מאוד נהניתי לפגוש

את כולם ולהכיר את החדשים, מקווה שכולם נהנו כמוני. בתקווה להמשך מפגשים מוצלחים כאלו ובעתיד יחד עם הילדים/נכדים תודה מיוחדת למירבלי בעלה והוריה שפתחו את ביתם בפנינו מה אגיד לכם, היה כיף גדול תודה
 
למעלה