קיש בצל של אהרוני
שהפעם התפקשש לי כי החלפתי תנור ועוד לא התרגלתי לשגעונות שלו... מתכון: קיש בצל של אהרוני רכיבים: מצרכים: 2 כוסות קמח 1 כפית מלח 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 ביצה למילוי: 2 שיני שום, קצוצות 5-6 בצלים גדולים, פרוסים דק 50 גרם חמאה מלח, פילפל שחור טחון טרי אגוז מוסקט מגורר 3 כפות שמיר או פטרוזיליה, קצוצים דק (אני שמה שמיר) 1 שקית שמנת מתוקה 2 ביצים אופן הכנה: 1. הכנת הבצק: שמים במעבד מזון עם להב הפלסטיק את כל חומרי הבצק, ומערבלים. מוסיפים 2 כפות מים קרים, וממשיכים לעבד לבצק. צרים כדור שטוח, שמים בשקית ניילון ושומרים במקרר לפחות שעה. 2. מחממים חמאה במחבת גדולה ומטגנים את השום והבצל על אש בינונית, רק עד שהבצל ייעשה שקוף מעט ולא ישחים. ממליחים ומפלפלים, מוסיפים אגוז מוסקט ואת השמיר. מערבבים ומצננים מעט. 3. טורפים בקערה את הביצים והשמנת. 4. עורכים את הבצק על מישטח מקומח לעלה בעובי 0.5 ס"מ. מרפדים בבצק תבנית של פאי, מהדקים לתחתית ולדפנות, חותכים ומסירים שוליים מיותרים. דוקרים את פני הבצק במזלג. 5. ממלאים את התבנית בתערובת הבצל המטוגן בשכבה אחידה, ויוצקים מעל את תערובת השמנת. 6. אופים בתנור בחום בינוני כ- 45 דקות. אם פני הבצק שחומים מדי, מכסים בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות. הערות: אפשר לאפות יום קודם ולחמם בתנור לפני ההגשה. מקור המתכון: אהרוני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2