עשיתן את העבודה../images/Emo39.gif
לחנה ול"נועם". על אומץ הלב, הנכונות של חנה להחשף ושל נועם לחשוף את רגשותיה, ועל הבהירות של הדברים ראוי כל השבח, ובוודאי מפי מי שיודעת, שאם היתה יושבת שם היתה מתחילה לבכות, ולכן לא רק החשיפה (של מי שעובדת עם ציבור מאוד גדול) אלא גם העומס הרגשי הפחידו אותה. רציתי רק לומר שני דברים שנראים לי עקרוניים. לזמן רב השתתקתי בהקשר של המאבק, כי נראה היה לי שהוא לא הולך תמיד בדרך שנראית לי. אך כמובן - מוטב לעורר דיון ומחשבה מאשר לשתוק. אני רוצה להדגיש, שבדברים שאומר בהמשך, אין טענה אישית נגד הבנות שעשו במלאכה - הן הופיעו באופן מכובד - אלא רק קווים למחשבה להמשך. ובכן - לעניין השואה - אני יודעת שהאמירה באה מכל הלב. אבל, מתגובות שקיבלתי בסביבה הקרובה שלי, ומאנשים שאני יודעת שתומכים בעניין שלנו, התרשמתי שזה לא מועיל ומסיט את הכיוון של הדיון מן המאבק האמיתי שלנו. גם הניסיון שלנו לפנות אל הרגש הפטריוטי (פיגועים וכו') לא תמיד מועיל. שהרי, וזו גם המחשבה שעברה לי בראש, גם אם יש שני ילדים ואפילו ארבעה - כל אבדן הוא קשה מנשוא. לדעתי, מוטב להדגיש בכל פורום שבו אנו מופיעים שתי נקודות: א. ההחלטה נקבעה באופן שרירותי, בלי להתייעץ עם הרופאים ובלי לבדוק אם הקיצוץ אכן יוריד את ההוצאה הרפואית (אישפוזים של נשים ופגים יעלו בסופו של דבר יותר). (וסליחה על שיקול הדעת הכלכלי, שהרי מה שאותנו באמת מעניין הוא הכאב שעומד מאחורי המספרים האלו). ב. ההחלטה הזו מנוגדת לצדק חברתי - ראשית, אפשר כמובן, אך אין זה צודק לקחת מאתנו ביטוח שכבר שילמנו עבורו. שנית, כפי שציינו הבנות היטב, מדובר כאן במחלה ואנו זכאים לטיפול ככל חולה אחר. ולבסוף - בעצה אחת עם הרופאים אפשר למצוא דרכים אחרות לפקח על הטיפולים ודרכים כאלה מופעלות גם היום לא? כאשר הסיכויים נמוכים מאוד ולאחר ניסיונות רבים, האם הרופאים אינם ממצליצים בעצמם על דרכים אחרות? האם הטיפול מאושר אוטומטית? ושוב אני רוצה להזכיר את הפרדקוס שנשות ואנשי הפורום כבר מכירים: מכבי נותנת 50% השתתפות בטיפול לאם לשני ילדים. ובכן - מי שזכתה בכך - תוכל להרחיב את משפחתה. ומי שלא? ושוב - המון תודה לכל העושים במלאכה. שירה.