שרשור עונה 6 פרק 14

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

לא ידוע - בפעם האחרונה רואים אותו חסר הכרה לאחר שהמים נכנסו לחדר שבו הוא היה. אני חושב שהסיכוי שהוא מת הוא כרגע 70-80%.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif ועוד איזה

ועוד איזה מוות (לפי מה שנראה) מוות קלאסי ! לדעתי טוב יותר מהסצינה של ג'ין וסאן וגם מהפיצוץ של אילנה. הזעקה שלפידוס השמיע כשהוא ראה את הדלת נוחתת לעברו - Priceless
ישר לפנתאון המיתות הקלאסיות (אך המהירות) של אבודים.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

לדעתי יש סיכוי שסמוקי הוא זה ששם את הC4 על המטוס, באותו זמן שבו הרג את ניצולי אג'ירה (אני חושב שהוא זה שהרג אותם, ולא ווידמור). שימו לב שסמוקי לוקח מהאיש של ווידמור את השעון לפני שהוא עולה על המטוס. כשהוא נכנס למטוס, זה נכון שמראים אותו עם פרצוף קצת עצבני כשהוא רואה את הפצצה, אבל זה לא חד-משמעי שהוא הופתע לראות את הפצצה, יכול להיות שהוא פשוט חיפש אותה לאחר שהטמין אותה לפני כמה ימים. התכנית המקורית שלו הייתה להכניס את כולם למטוס, שהם ימצאו את הפצצה ויהרגו אחד את השני. אבל בגלל שלא הצליח לשכנע את ג'ק להיכנס גם למטוס הוא עבר לאותה תכנית רק על הצוללת. הוא ידע שיהיו שם אנשים של ווידמור, ושברגע שהם יירו, לג'ק לא תהיה ברירה אלא להיכנס לצוללת. לא נראה לי שלווידמור יהיה אינטרס למלכד את המטוס, הוא רוצה לשמור על המועמדים, ואם רצה פשוט להשמיד את המטוס היה מפוצץ אותו קודם. למי שחושב שאולי אלו היה מיילס, ריצ'רד ובן - אני לא חושב, הם גם היו ישר מפוצצים את המטוס אם הם כבר הגיעו לשם (כנראה שהם לא הגיעו לשם עדיין, לפי הפרק). זה משאיר רק את סמוקי.

../images/Emo58.gif

אם אלה היו מיילס, ריצ'רד ובן הם היו משתמשים בדינמיט ולא ב-C4... לוק הרכיב את הפצצה שהוא שם בתיק מהשעון, מהחוטים שהוא מצא במטוס ומה-C4 שלא ברור איפה הוא היה... אני מסכים שמאוד סביר שהוא זה שהחביא במטוס קודם את הפצצה... ועוד משהו - איך הוא ידע שג'ק יפתח את התיק שלו דקה שתיים אחרי שהצוללת תשקע? הרי ג'ק פתח את התיק רק כדי לחפש תיק עזרה ראשונה כדי לעזור לקייט שנורתה רק אחרי שהוא החליף את התיקים... חוץ מזה - מה אכפת לו להרוג קודם את כולם ורק אח"כ את ג'ק?

GossipGirl2

New member
../images/Emo58.gifגם אם הוא לא היה

פותח את התיק,הפצצה הייתה מתפוצצת וכולם היו מתים.(או שגם אז היו מצליחים להתחמק מזה)

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

לא, הפצצה לא הייתה מתפוצצת בכל מקרה, כי אסור לסמוקי להרוג מועמדים באופן ישיר. הוא רצה שהם יהרגו אחד את השני - שסוייר ירצה לנטרל את הפצצה ושהמעשה הזה בעצם יפעיל את הפצצה ויהרוג את כולם. זה כמעט הלך כמו שהוא רצה - רק שבסוף סעיד הצליח להציל חלק מהם לפני שהיה מאוחר מדי.

../images/Emo58.gif הראה לי שלא הבנת

לפי החוקים מפלצת העשן לא יכולה להרוג את הניצולים וכמו שג'ק אמר הם הפעילו את הפצצה ברגע שהם ניסו לנטרל את הפצצה...

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אין לריצ'רד, מיילס ובן דינמיט - הכל היה בבלק רוק ופוצץ. יש להם פצצות ורימונים בדארמה-וויל, ולשם הם הלכו בפעם האחרונה שראינו אותם. אני לא בטוח שהוא ידע שהכל יהיה דקה אחרי שהצוללת תהיה במים, אבל הוא הניח שמתישהו ג'ק היה פותח את התיק ומגלה את הפצצה. לגבי למה היה חשוב לו להרוג את כולם ביחד - עכשיו התכנית שלו קשה הרבה יותר. הוא לא יכול להרוג ישירות את ג'ק, סוייר והארלי, והם לא יבטחו בשום דבר שהוא יעשה או יגיד להם. עכשיו הוא צריך למצוא דרך אחרת שבה הם ימותו. יהיה מעניין לראות מה התכנית הזאת תהיה - הוא בטח ינסה להשתמש בקייט איכשהו, כי היא לא מועמדת (לפחות זה מה שהוא חושב - במגדלור היא לא הייתה מחוקה, לא ברור אם זה חשוב להמשך או לא).

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

עוד הערה - קראתי בפורומים שונים שג'ין היה צריך לעזוב את סאן ולעלות למעלה בעצמו, ושהמוות שלו היה מיותר. אבל שימו לב שנשארה רק ערכת חמצן אחת, ושלושה אנשים (ג'ין, ג'ק וסוייר). ג'ק מציע לתת לג'ין את הערכה ואומר שהוא יסתדר בלי אחת, וג'ין אומר "לא, אתה לא תצליח". ג'ין ידע שמישהו מהשלושה יישאר למות כי לא יצליח לעלות למעלה בלי החמצן בכל מקרה, אז הוא העדיף שג'ק ייקח את סוייר ואת ערכת החמצן ושהוא יישאר עם סאן.

Lady in red2

New member
זה עדיין לא הגיוני ../images/Emo58.gif

יש לסאן וג'ין ילדה. הם אמורים להעדיף שאחד ההורים יגדל אותה מאשר שלא יהיו לה הורים בכלל. חוצמזה שערכת חמצן אחת לא אמורה להספיק רק לבנאדם אחד?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

נניח וערכת חמצן מספיקה לשני אנשים. היו שם שלושה אנשים - סוייר, ג'ק וג'ין. ג'ין העדיף להקריב את חייו לטובת ג'ק וסוייר, שיכולים לעצור את סמוקי אחת ולתמיד, ושהוא יהיה זה שילווה את אשתו ברגעיה האחרונים. אולי ג'ין אמר לעצמו "יש סיכוי שג'ק המועמד היחיד שיכל להביס את סמוקי, אם אני אקח ערכת חמצן, וג'ק לא יספיק לעלות למעלה בלי ערכת חמצן וימות, אז סמוקי יצליח לצאת וג'י-יון תמות".

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif לדעתי אתה פה טועה,

אם הבנתי נכון מה שכתבת. תסתכל שוב בקטע, לפי הבעות הפנים של סמוקי-לוק , כשהוא רואה את הפצצה במטוס , נראה שהוא מופתע וכועס בו זמנית (כלומר כועס על וידמור) - ממש לא נראה לי שהוא שם את הפצצה... כי ממש ראינו את הקטע שהוא גילה אותה במטוס. אחרת היו מראים לנו אותו "רק" יוצא ומספר לניצולים שיש פצצה וכו'... ומה שקרה שממש ראינו אותו "מגלה" יחד איתנו את הפצצה. תסתכל על זה שוב ,אני חושב שפה ההשערה שלך לא נכונה.

JohnLocke

New member
אני מבין למה אתה אומר את זה ../images/Emo58.gif

התייחסתי בהודעה הקודמת למבטים שלו באותה סצינה. אבל שום אדם אחר לא נראה לי הגיוני שיטמין את הC4 על המטוס. בנוסף, הוא ב100% ידע כבר שתהיה שם פצצה - הוא הוציא את השעון מהשומר לפני שנכנס למטוס.

GossipGirl2

New member
../images/Emo58.gifמשהו מוזר.

למה סוייר,לפידוס,הארלי,וסאן וג'ין הלכו לצוללת להרוג את אנשי וידמור שהיו בפנים,אם לוק פשוט יכול לבוא, ולהרוג אותם ואף אחד לא יכול לבוא ולהרוג אותו?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

סוייר לא היה מספיק חכם בתכנית שלו וחשב שהוא זה שצריך להוביל את הירי, וסמוקי פשוט לא תיקן אותו כדי שכולם ייכנסו לצוללת וימותו.

daeve1

New member
../images/Emo58.gif היוצרים מאשרים את זה - סמוקי הוא רע!

בראיון על הפרק הנוכחי, היוצרים הסבירו למה סמוקי עשה את שעשה: Cuse: “There is no ambiguity. He is evil and he has to be stopped.” … “There will be very little debate at the end of this episode that [Fake Locke] is evil and bad and has to be stopped. The main narrative reason for him killing our main characters is to establish how much of a bad guy he is and to clearly identify him as the antagonist rolling into the end of the series.” Lindelof: “In many ways, the season was structured as a long con on behalf of the Man In Black. Once we revealed that Locke was the Monster, we knew the audience would immediately mistrust him, and we would have to spend at least a dozen episodes of Locke trying to convince the audience that he did not have malevolent intention, that all he wanted to do was get off The Island. But everything he was doing was leading up to one moment, which was [trying to] get the candidates in one fell swoop. He knew if he killed just one of them, everyone would know what he was up to.’” Read more: Lost’s Final Episode Extended 30 Minutes, Showrunners Explain Last Night’s Episode | /Film http://www.slashfilm.com/2010/05/04/losts-final-episode-extended-30-minutes/#ixzz0n2xCBEXk היו הרבה ספיקולציות על האם הוא באמת הרע הראשי בסדרה ושמה אולי ג'ייקוב הוא הרע. עכשיו סוף סוף קיבלנו תשובה, לטענת היוצרים (ככה שהעובדה שישאירו את השאלה האם הוא טוב או רע פתוחה גם בפרק האחרון כמו שמישהו אמר שהם אמרו היתה לא נכונה). מה דעתכם?

דעתי היא שמעולם לא היה לי ספק!

וזה לא נובע מ"אינטואיציה" או "קול פנימי" ברור מההתחלה שהוא היה הרע - הוא היה עוד לפני העונה השישית רוצח, הוא שחור, אפל כמו המערה שלו, תחכן, שקרן. איפה פה הספק בכלל?

nikita5s1

New member
בדיוק! לא ברור מה הספק בעיקר מאז המאזניים

הוא זרק את האבן הלבנה מהמאזניים. לבן =טוב שחור = רע. מרוב שאנשים פה יותר מידיי מנתחים את הסדרה הם לפעמים מפספסים את הדברים הפשוטים ביותר שמונחים לפנינו.

maxin1

New member
גם לי הייתה תחושה חזקה שהוא הרע

חשדתי בו מהתחלה, אע"פ שאני מודה שהיו לי ספקות. ממש הייתי בדיכאון בסוף הפרק- איך לקחו לנו את סאן וג'ין???? היה מעניין לראות את הקישורים בצד השני ואת זה שג'ק פתאום נראה כאילו הוא נזכר במשהו, כשברנרד אמר לו שהוא גם היה על טיסה 815. אותו פרצוף היה לו שקלייר אמרה לו את זה. בכל אופן אני מצרפת קטע מהפרק הבא שפורסם ביוטיוב: http://www.youtube.com/watch?v=vHgS8WUxkjE&playnext_from=TL&videos=vOU_V--GNa0&feature=rec-LGOUT-exp_fresh%2Bdiv-1r-1-HM נראה שג'ייקוב וסמוקי גדלו יחד על האי, ומהפעם הראשונה שהראו את הילד הבלונדיני ידעתי שזה ג'ייקוב. באיזה תאריך יהיה הפרק האחרון? האם יש את פרק 15 ואז פרקים 16-17 אחרונים? מה יהיה בלי אבודים???????????

למעלה