יופי! ../images/Emo58.gif
סעיד (בפעם השלושים אלף), ג'ין וסאן, לפידוס (כנראה), וכנראה גם קייט (אבל לא סגור על זה). כולם בפרק אחד. חתיכת קאסט להרוג במכה אחת. המוות של סעיד היה מגניב. סעיד הגיבור, זצ"ל הי"ד, נהרג עם סי-4 בידיים, בשביל כולם. מסר סמוי על מוסלמים שנותנים את חייהם בשביל מטרה מסוימת + אקספלוסיבס? חוץ מזה, הסי-4. השעון? פייקלוק כזה מומחה בפצצות, נו? זה אותו שעון שהוא לקח מהגוּן המסכן של ווידמור ששמר על המטוס. אני בטוח ששמתם לב. וזה רק אני, או שפיצוץ הסי-4 לא נראה מספק? כאילו, עשה רושם שהיה שם חתיכת לואד של סי-4, משהו שהיה יוצר פיצוץ הרבה יותר מרשים. כמו שאכן צפיתי, נוברים בעניין של ג'ק מנתח את לוק ומחזיר אותו ללכת. הוא עדיין מסרב, אבל אני עדיין צופה שהוא בסוף יסכים איכשהו. למרות שאני לא רואה לאן העלילה רוצה להגיע שם. סצינת השחרור מהכלוב הייתה די מצחיקה. יופי, גוּן של ווידמור! לירות על הבלאק סמוק. ממש יעיל. תכוון לראש, זה יוריד אותו יותר מהר. יופי שנפטרנו ממנו (הבחור הנמוך המזוקן), הוא היה מעצבן. כמו פיל מדארמהוויל. אהבתי גם את סצינת התזוזה בשיחים (זו שלכל אורך הסדרה עושה טריגר להטענה סימולטנית של כל הרובים וכיוונם אל מקור הרעש) - והפעם היה זה סעיד, כמובן. לפידוס היה צריך לצעוק ווקאף אנא בטוחאק וזהו. גם הסצינה בה פייקלוק ניגש למטוס האג'ירה ושני הפוּשטים יורים בו ללא שום תוצאה הייתה מגניבה. ראינו את השפעות ה-"God Mode" בחיים האמיתיים! בכלל, כל הקטעים של לוק עם ג'ק היו מצוינים. אני אוהב את הכימיה בין שתי הדמויות הללו, אהבתי מאז תחילת הסדרה. לוק חלם על המציאות האחרת (דונט פוש דה בוטון), אבל בטח גם שמתם לב לזה אתם. משהו לא מוסבר: אוקיי, ויתרנו על המטוס, ניקח את הצוללת. סבביישן. אבל למה כל הבלאגן, למה כל הטרחה, אם יש את פייקלוק אק"א סמוקי שיכול פשוט לעשות כמה רעמים, להעיף את כולם ולנקות את הדרך? מה, הוא לא יכול להיכנס לתוככי הצוללת? דונט בי רידיקילוס. הוא עשה דברים נועזים בעבר. ובסדר, מובן שהוא רצה להביא את כולם לצוללת. אבל סוייר, האסטרטג המבריק, לא יכול היה לשאול? לא יודע. נראה לי מופרך. למה לסכן חיי אדם כשאפשר שסמוקי יעשה הכל? ועוד משהו שרציתי לציין לגבי אלמנט תיקי הגב. הם תמיד היו חלק גדול מהעלילה בלוסט. תמיד ג'ק/קייט/לוק ועוד היו מסתובבים איתם על הגב בטיולי השל"ח הרבים סביב האי, והפרק אפילו ניתן פוקוס על הרגע בו פייקלוק נותן לג'ק את תיק הגב שלו. ואז התגלה בו סי-4. אולי זה אומר משהו על תיקי גב? על תיקים שאנחנו סוחבים איתנו כל החיים ולא משחררים אף פעם, על אף שאנחנו צריכים? ע"ע לוק הטייס-הלא-מוצלח במציאות האחרת, ע"ע ג'ק ואביו האלכוהוליסט, ע"ע כמעט כל דמות בסדרה. וכמובן, עוד קרב יריות לוסטי ריאליסטי: היריה הראשונה כמובן פוגעת (וכנראה, כפי שכבר ציינתי, גם תהרוג, עוד כמה פרקים/רגעים מרגשים/שעממונים, את קייט), אבל לאחר צליפת הפתיחה – גורנישט, נאדה. לא פוגעים באף אחד. ג'ק מסתובב לו ויורה לכל עבר, בלי שום מחסה. פנימה. פייקלוק יוצא, הופ! כל ירייה – צליפה. כן. לוסט היא המערבון הכי טוב שאף פעם לא צפינו בו. אני שונא את הקטעים האלה, כמו שג'ין אומר ללפידוס לצוות על הקפטן לעלות למעלה, ולא נותן שום ביאור. מה הבעיה המזורגגת להגיד "יש סי-4 על הצוללת" בכדי לגרום ללפידוס והקפטן להרגיש יותר טוב עם עצמם? ולמה הם לא בכו על לפידוס? איזה כפויי טובה. מסוקים, מטוסים, וכלום. כלום! אני מבואס על מותו. יהי זכרך ברוך, לפידוס. אם אתה אכן מת. כי בלוסט דמות לא מתה לרוב אלא אם הכותבים באמת טורחים להראות לנו שהיא מתה, ככה שיש מצב שפרנק יצוץ על החוף.