שרשור עונה 6 פרק 15

לגבי זיקנה...

אני חושב שהם דווקא כן מזדקנים במובן כזה או אחר. הגוף עצמו לא מזדקן כלל, אבל המנטליות שלהם מזדקנת. אמא של ג'ייקוב ואחיו אמרה בפרק הזה שהיא "עייפה", והיא בעצם מבקשת מג'ייקוב שיחליף אותה כי "זמנה עבר". איך היא יודעת שזמנה עבר? נראה שמשהו בה אכן מזדקן, אולי אחרי אלפי שנים (וג'ייקוב לא הגיע למצב הזה לפני שמת). אח של ג'ייקוב אמר "ג'ייקוב, הכל מת בסוף!". האי מסוגל לעצור את הזדקנות הגוף, אך לא את הזדקנות הנפש (ולנפש לוקח הרבה יותר זמן למות), וכשאחד משניהם מת, האדם עצמו מפסיק לחיות. אה, ועוד משהו שלא ראיתי שכתבו. קודם כל, צב הים. אין לזה חשיבות או משהו, אבל זה היה די נחמד, ואף אחד לא הזכיר אותו! פעם ראשונה שרואים צב ים בסדרה! אולי הוא מייצג את החיים הנצחיים של המשפחה הזאת, כי צב ים יכול לחיות מאות שנים, אם אני זוכר נכון. ומשהו אחד אחרון - האנשים שבנו את הבארות עם אח של ג'ייקוב. עצרתם לחשוב איך הם עדיין קיימים בכלל? אמא של ג'ייקוב ואחיו הייתה בטח בשנות ה- 20 שלה, וכמוה גם שאר האנשים על הספינה, סביר להניח. אם ככה, חלפו שלושים שנה שסמוקי איתם. וכמה זמן כבר אנשים חיו באותה עת? גיל 50 זה כבר בהחלט הרבה, לא? מה הייתה תוחלת החיים בשנה כה מוקדמת (ראיתי שאנשים כתבו שזו שנת 23 לספירה, השנה שבה הספינה התרסקה על האי)? יתכן שהאנשים האלה הביאו ילדים על האי, ואת ילדיהם ראינו, בעצם. רוב האנשים מהספינה כבר מתו. זה מוכיח שאכן בעיית הלידה על האי לא הייתה קיימת מאז ומתמיד, כפי שכבר הסקנו בעונה 5. זה התחיל אחרי התקרית.

טיי 1

New member
../images/Emo6.gif זה נכון , חשבתי על זה,

שמילא. .. תושבי האי כבר מדברים על העשן השחור ("מדברים" זאת מילה חזקה.. פה ושם מישהו מזכיר ברמז)... אבל אין להם שום מושג על חלק מהדברים האחרים שקורים (האיש בשחור וכו' ) -דווקא זה מוסיף רובד יפה לדעתי.. שמתקיים עוד חלק , שאנחנו יודעים והם לא יודעים (ואולי לעולם לא יידעו).

daeve1

New member
אני כל כך מקווה שאתה צודק

זה לפחות ייתן איזשהו הסבר טיפה יותר מספק להיווצרות מפלצת העשן משאיזה איש אחד נהפך אליה לאחר שאחיו דחף אותו אל תוך מערת האור ההיא..
אני חושב שיש גם הגיון מסוים במה שאתה אומר. המפלצת רוצה לצאת ולפזר את הרוע שלה בעולם. אני יודע שיוצרי הסדרה היו מאוד מושפעים מ"The Stand" של סטיבן קינג ושם הנבל מכונה לעיתים "האיש האפל" ובספרים אחרים של קינג גם "האיש בשחור" ומדובר בישות לא ברורה שבכל פעם נוצרת מחדש בדמותו של אדם אחר ומנסה להרוס את הציווליזציה ולפזר כאוס. הרוע שלו והסיבה לכך שהוא רוצה לעשות זאת אינו מוסבר חוץ מזה שהוא פשוט הרוע בהתגלמותו (לטענת קינג) אבל הוא מאוד מניפולטיבי ובעקבות כך מצליח לסחוף אחריו אנשים שעוזרים לו לממש את חזונו האפל על ידי כך שהוא גורם להם להאמין שזה לא יהיה נורא כמו שהם חושבים ושזה יהיה רק לטובה. אולי בעצם המפלצת היא פשוט רוע טהור שרק רוצה לצאת ולפזר את הרוע הזה בעולם ואין בה שום דבר טוב והיא פשוט מאוד מניפולטיבית ובכך מצליחה לתמרן אנשים ואת הרגשות שלהם על ידי התחזות לאנשים מתים ושיכנוע אחרים שהיא באמת אותם אנשים והסיבה שהיא כל הזמן מתחזה לאחיו של ג'ייקוב לידו היא כדי לגרום לו להאמין שהוא באמת אחיו ושיתן לו לעשות את מה שאחיו ביקש ולצאת מהאי (אך ג'ייקוב מודע היטב לכך שהמפלצת היא לא אחיו ואחיו מת). וכשג'ייקוב מסרב המפלצת רודה בו ברגשות אשם ואומרת לו "אני רק רוצה לעזוב, תן לי לעזוב" בכדי שירגיש אשם ויזכר באיך אח שלו רצה לעזוב והוא לא נתן לו והרג אותו. והמפלצת פשוט מספרת לאחרים שעברה הוא כמו של זה של אחיו של ג'ייקוב כי הם יודעים שהיא לא באמת ג'ון לוק..

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אתה מעדיף לראות את הפרק האחרון של הסדרה בלי לקבל טיפת אישיות מהרשע הראשי של הסדרה? אם עד עכשיו סמוקי כל הזמן שיקר, והוא פשוט "רוע בלי סיבה", הסדרה היא פשטנית. בין אם אהבת את הפרק או לא, לפחות הפרק הזה נתן הסבר למוטיבציה של הרשע, שהרג בפרק הקודם 3 מהדמויות המרכזיות.

daeve1

New member
../images/Emo58.gif

גם ההסבר לסיבה של האיש בשחור פשטני (שלא לדבר על אידיוטי). אני מעדיף כבר שסומקי יהיה רוע מוחלט בלי סיבה ואל מצרי קדום שהשתחרר משינה ארוכה (אולי אפפ אל הכאוס? זה יהיה הגיוני) וכעת מנסה לצאת מהכלא שהוא האי לעולם החיצון ושוב לפזר רוע. נשמע לי הרבה יותר מגניב ומספק מסתם בן אדם רגיל שקיבל כוח בגלל סיבה מטופשת וכעת מנסה לצאת מהאי.. אני לא רוצה לחשוב שעל זה היה מרכז כל הסדרה (כי, בעצם, כל מרכז הסדרה הוא על מפלצת העשן. הכל מוביל אליה..)

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אז כאן אנחנו חושבים ההפך לגמרי. הדמויות צריכות לעורר הזדהות, אי אפשר שהצופים יזדהו עם אל. לכן גם ג'ייקוב וסמוקי בסוף לא התגלו כאלים - אני חושב שהרבה יותר מעניין סיפור על אנשים, עם רגשות שכולנו מכירים (כמו קנאה, נקמה, חופש, סקרנות) מאשר אלים שמסתכלים על בני האדם מלמעלה.

jony2323

New member
זה גם כל כך מתאים ליוצרים לעשות את זה

טיוטוס ווליבר שמגלם את MIB אמר בראיון אחרי הפינאלה של עונה 5 שלדעתו יש עוד מישהו מעליו כיוון שהםןא ןג'ייקוב מצייתים לחוקים. בהתחלה חשבנו שמיכאיל ומיס קלו יודעים את הכל אחרי זה התברר שהם רק הסתירו את המיקום של האחרים אחרי זה חשבנו שהסודות נמצאות אצל בן במיוחד אחרי שבעונה 4 הוא זימן את סמוקי ובסוף התברר שאין לו מושג מהאי. הבא אחריו היה ריצ'רד אחרי שראינו בעונה 5 שהוא היה באי ב-54 אבל בעונה הזו התברר כי הוא אפילו לא יודע יותר מדי. בסוף עונה 5 הוצגו לנו 2 דמויות על טבעיות שנראה שהם הפתרון לכל אבל כמו שטיטוס ווליבר אמר הם עדיין צריכים לציית לחוקים מה שמרמז כל כח גדול יותר מהם וכמו שראינו היום האיש בשחור בסך הכל נולד וחי עד גיל 43 כבן אדם רגיל ואין בו שום דבר ללמד על המפלצת. מה שמביא אותי ליחשוב שיש מעליהם 2 כוחות שהם המפלצת ומי שהעניק לאמא החורגת של ג'ייקוב את הכוחות שלה ומינה אותה לשמור על האי וגם הצליח לכלוא את המפלצת בתוך האור שראינו. האם זה מה שיתגלה בפרק האחרון? אני מקווה שכן

tamarhp

New member
כי

בתור נערים, MIB הצעיר פגש את אמו המתה שאמרה לו שהאנשים הגיעו לאי לפני 13 שנה - יום לפני שנולדת. כלומר הוא בן 13. זמן קצר אח"כ הוא עובר לגור איתם. אח"כ רואים אותו עם ג'ייקוב והוא אומר שהוא עם האנשים האלה כבר 30 שנה. 30+13 = 43.

geula26

New member
אל אנושיים?

איך גייקוב יכול להיות בן אדם ?הוא חי מי יודע כמה מאות או אלפי שנים מעניק חיי נצח וכו.

JohnLocke

New member
העובדה שריצ'רד אלפרט חי מאות שנים

לא גרמה לנו להרגיש שהוא על-אנושי. אני לא חושב שהייתה ציפייה שניקשר במיוחד לג'ייקוב (ואם הייתה, אני מודה שהיא נכשלה), כי ראינו אותו בסך-הכל במספר פרקים מועט, אבל בפרק הזה אני חושב שרצו להראות לנו שגם ג'ייקוב אנושי, ושלא מדובר באל נטול רגשות.

geula26

New member
העובדה ש...

ריצרד לא יכול למות כי גייקוב נגע בו.גם אם גייקוב הופיע מעט הוא הביע חמלה לאבודים שפגש ברור שהוא גם אנושי אבל אי אפשר להתעלם מהתפקיד העל אנושי שלו

voguemaster

New member
תפקיד על אנושי כן

אבל הוא עצמו במקור אנושי, ואמא שלו העבירה לו את תפקיד השומר. אין פה מעבר לזה.... ד"א, גם בלי להיות השומר הוא לא היה מזדקן כי אמא שלו (השומרת דאז) יכלה להעניק לו חיי נצח בדיוק כמו שג'ייקוב העניק לריצ'ארד, ולפי דעתי לזה היא התכוונה כשהיא אמרה לאח שלו שהוא לעולם לא יצטרך לדאוג לדעת מה זו המילה "מוות".

geula26

New member
רוצים עוד

כתוב שבדור הזה אנשים יהיו צמאים לא ללחם ולא למים כי אם לשמוע את דבר השם כלומר צמאים לרוחניות לא היתה סידרה כזאת מדוסקסת מאז המטריקס ששניהם נוגעים בנושאים של מעבר איזה כיף

sirpad

New member
אבל עובדה היא

שג'ייקוב עד הפרק הזה היה מאוד לא אנושי. לא קינא, לא כעס, לא נקם, לא חיפש, ולא הסתקרן. אפילו ריצ'ארד, עבר תהליך של שבירת אמונה לפני כמה פרקים. ולא מין הנמנע שזה לא הראשון שבהם. בני אדם לא מצטיינים באמונה עיוורת לאורך שנים, בטח ובטח לאורך 2000 שנה. אז לבוא ולומר שג'ייקוב הוא בן אנוש, זה לא אמין. כי הוא לא מתנהג כמו בן אנוש. יש לו אורך רוח מדהים, הוא עושה משהו, בלי לדעת מה המטרה, במשך 2000 שנה, כי אימא שלו אמרה לו את זה, ועוד אימא שכזו? שהרגה את אימו הביולוגית, וכל החיים שלה שמה את ג'ייקוב במקום השני. לא אמין!

sirpad

New member
אפילו הדת לא מדברת על מודל של אדם מושלם

אין אדם, צדיק הכי גדול, שלא חוטא. ואני לא מדבר רק על פעם בחיים, עובדה שכל אדם מצווה על פי היהדות לכפר על עוונותיו ביום כיפור, כל שנה. ואל תשכחי, שהדת היא מערכת שמבוססת על אמונה, נכון. אבל אין דתי שחיי 2000 שנה.

daeve1

New member
אה ו-../images/Emo58.gif למעלה.. ועוד משהו:

"אולי בעצם המפלצת היא פשוט רוע טהור שרק רוצה לצאת ולפזר את הרוע הזה בעולם ואין בה שום דבר טוב והיא פשוט מאוד מניפולטיבית ובכך מצליחה לתמרן אנשים ואת הרגשות שלהם על ידי התחזות לאנשים מתים ושיכנוע אחרים שהיא באמת אותם אנשים והסיבה שהיא כל הזמן מתחזה לאחיו של ג'ייקוב לידו היא כדי לגרום לו להאמין שהוא באמת אחיו ושיתן לו לעשות את מה שאחיו ביקש ולצאת מהאי (אך ג'ייקוב מודע היטב לכך שהמפלצת היא לא אחיו ואחיו מת)." וכמובן הוא כנראה גילה איכשהו על מה יקרה אם היא תצא מהאי ובגלל זה הוא לא נופל למניפולציות שלה ולא משנה כמה היא רודה בו ומנסה לעשות עליו מניפולציות רגשיות. "והמפלצת פשוט מספרת לאחרים שעברה הוא כמו של זה של אחיו של ג'ייקוב כי הם יודעים שהיא לא באמת ג'ון לוק.." וזה גם עוזר לה לעשות עליהם מניפולציה. היא בוחרת לספר להם את עברה כעברו הטראגי של האיש בשחור ובוחרת את מילותיה בקפידה כך שיצא מה שצריך בשביל לעשות על הדמות שהיא מדברת איתה באותו רגע מניפולציה רגשית (הזכרת ה"אמא המשוגעת" של האיש בשחור לקייט והעובדה ש"כל מה שהוא רוצה זה לצאת מהאי" לסויר וג'ייקוב).

voguemaster

New member
לא חושב

כבר כתבתי פה שלדעתי המפלצת זה לא משהו מיוחד אלא כן MIB שפשוט איבד את הגוף שלו, אבל בלי קשר לזה, הוא אמר את האמת לגבי האמא המשוגעת שלו. היא באמת נראתה משוגעת שלא רצתה להסביר להם שום דבר, מנעה ממנו לעזוב בלי לתת יותר מדי הסברים (חוץ מאני אוהבת אותך) וכד'. כלומר, מבחינתו המניעים שלה היו לא הגיוניים והיא אפילו ניסתה לפגוע בו (כנראה כדי לסגור את הבאר) אז מבחינתו היא קצת טרלללה....

dm101

New member
קצת הגזימו עם האי הקסם והמיתולוגיה

this was no ordinay island כן האי מיוחד יש בו עשן שחור דובי קוטב תחנות דהרמה ואנשים אחרים מסתוריים ולחישות כן היוצרים של לוסט תיבלו באי המון מסתורין האי בלתי נגיש וכן נגיש האי זז וגם נשאר אי אפשר לבוא בלי שיזמינו אותך אבל יש יוצאים מהכלל רוצים לרדת ממנו ולא יכולים ובכל זאת יורדים וחוזרים אבל ממש הגזימו , הראו את הפסל העתיק וסיפרו על ג'ייקוב העתיק ועכשיו הראו את המקורות שלו ואחרי זה יצטרכו להראות את המקורות של "אמא" ואת המקורות של האור הלבן והעשן השחור ואין לזה סוף בסוף יגיעו לתחילת העולם לבראשית למפץ הגדול הגזימו

למעלה