שרשור עונה 6 פרק 15

טיי 1

New member
ממש לא מסכים . ולגבי התפתחות הדמויות-

העונה הזאת במיוחד - לא הייתה שום התפתחות דמויות. כתבת שמילא הסיפורים ... אבל מה שחשוב זה הדמויות שאנחנו הולכים איתם ? מה קרה העונה ? הלכנו ממקום למקום אחרי דינמיט ? איזה דמות באמת ראינו העונה באי מתפתחת ? איזו שיחה משמעותית, שיחת נפש הייתה בין שתי דמויות במשך 15 פרקים העונה ? כלום .נאדה. גורנישט. אה.. אולי סעיד התפתח... הוא חלה בוירוס שעושה אותו רע.. ואז טוב ... ואז זומבי ואז נייטרלי. נו, באמת. או אולי קלייר ? הדמות של המטורפת עם העומק שהיא שיחקה ? פרעו לה את השיער ונתנו לה להסתובב כמו מטורפת בסרטי אימה סוג ב' בג'ונגל? אני מצטער שאני נשמע תוקפני והכל.. אני פשוט באמת ובתמים ובכנות לא הבנתי את ההספתקות שלך בלהנות מהדמויות.. כמה ראית מקייט העונה ? איזה שני משפטים היא אמרה חוץ מ "אני אפגוש אותך בגונגל/מחוץ למקדש" ? *אנחה* שוב.

לא התפתחו?!

לדעתי, השינוי שג'ק עבר בעונה הזאת (זה אמנם התחיל מזמן, אך בעונה הזאת זה הגיע לשיא) הוא מדהים. הוא ממש הפך לאיש אמונה, כפי שרובנו מאז ומתמיד נחשנו שיקרה, אבל מה שיפה הוא שהוא נשאר אותו בן-אדם. בתקופת הזקן שלו (מחוץ לאי) היה מאד קשה להתחבר אליו, כי לא ממש ידענו מה עבר עליו ומה גרם לו להשתנות, והיה שם משהו חסר. בעונה הזאת הכל התבהר. ג'ק לא באמת השתנה עד העונה הזאת, ובתקופה מחוץ לאי הוא רק קצת "נשבר", או ניסה בכוח להשתנות. השינוי האמיתי החל בפרק "המגדלור". והשינוי הוא יפה ואמיתי, די נאמן למציאות. ג'ק לא לגמרי הפך למישהו אחר כמו לוק, לדוגמה, זה עדיין אותו ג'ק, שאם זה היה תלוי בו, היה נותן לג'ין וסאן את בלון החמצן ומנסה להוציא את סוייר מהמצולות ללא חמצן. ברגע שג'ין מסרב, ג'ק נכנע, ורואים כמה זה קשה לו. השינוי דווקא מאד ריאליסטי, ובעונה האחרונה באמת חזרתי (לאחר שנים) לאהוב את הדמות של ג'ק. למעשה, השינוי של ג'ק הוא המורגש ביותר, אבל כולם השתנו מאד. גם סאן וג'ין מאד השתנו במשך כל הסדרה. אם תיקח סצינה מעונה 1, ותשווה לסצינת המוות שלהם בעונה הנוכחית, כמעט אי אפשר לנחש שזה אותם אנשים (אם נניח תראה את שתי הסצינות למישהו שלא צפה בסדרה). קייט עברה שינוי בגלל אהרון, ורואים את זה. קייט של עונה 1 בחיים לא הייתה נותנת עוד צ'אנס לקלייר לעלות איתם על הצוללת, אחרי שקלייר ניסתה לרצוח אותה. האמהות שינתה אותה, וזה משהו שאוונג'לין לילי אמרה בהרבה מאד ראיונות. ויש דמויות שעברו תהליך של התבגרות, כמו סוייר והארלי. כן, יש שינויים, והם אמיתיים, מורכבים ולא שטחיים בכלל. זה שהעונה הזאת צפופה בהתרחשויות, וכל דמות מקבלת פחות זמן מסך מאשר בעונות קודמות, לא אומר שאין כאן עומק. יש הרבה עומק. השיחה של סוייר וקייט בפרק 603, לדוגמה, ממש מבהירה את השינוי הגדול שסוייר עבר. וגם קצת מאירה על השינוי של קייט. אין מה לעשות, הם לא אותם אנשים, והשינוי הזה התבצע בהדרגה במשך 6 עונות, ולדעתי התבצע היטב.

Optimus_Prime

New member
הפרק הכי גרוע בסדרה ../images/Emo58.gif

(ותחרות לא קטנה עם כמה פרקים מהעונה הקודמת). אני רק אגיד בקצרה שהפרק הזה (למרות שהסדרה לא נגמרה) פשוט מסמל מבחינתי את השינוי הטיפשי והנוראי שהסדרה עשתה, (לא יכול להגיד מתי זה התרחש, גם לאינטרנט חלק ניכר בזה, אבל סביר להניח במהלך עונה 4 - שדווקא הייתה סבירה) מסדרה טובה, עמוקה, מעניינת וסוחפת לאוסף ניסיונות נואשים לסגור אלפי קצוות פתוחים. אני עכשיו מתפנה לקרוא את כל השרשור (בכל זאת, תקופה ארוכה מאז הפעם האחרונה שביקרתי/כתבתי בפורום, הייתי צריך להוציא משהו) ונראה מה דעותיכם. אני חייב לציין שהפרק לכשעצמו לא כ-זה גרוע. סתמי שכזה, אם הוא היה מגיע נניח ב..תחילת העונה הנוכחית, או באחת העונות הקודמות, עוד הייתי פוטר אותו ב"פרק לא-טוב" וממשיך הלאה. אבל מבחינתי מה שהוא מסמל (ואני מקווה להרחיב במהלך הסופ"ש) פשוט.. רע רע רע.

תזכירו לי בבקשה

איך אנחנו יודעים שהפרק הזה התרחש לפני כ-2000 שנה? (כך גם ע"פ לוסטפדיה) למה לא יכול להיות שהכל קרה נניח לפני 300 שנה, או 500?

כאן יש רמז.....

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1217&MessageId=141493277 וגם באחת מבין עשרות ההודעות כאן בשרשור, התמקדה ב: 1. השמלה והתסרוקת של קלאודיה - דוברת הלטינית - רומאית. 2. פסל המצרים עוד לא היה = ההירוגליפים עוד לא היו , כשההירוגליפים לפי המימצאים האמיתיים (מהעולם שלנו כאן) אומר שהם לא היו קיימים לפני יותר מ 2000 שנים לערך....

JohnLocke

New member
מארק פלגרינו (ג'ייקוב) אמר בראיון

שאירועי סוף הפרק התרחשו ב43 לספירה. כנראה זה היה כתוב בתסריט, אבל החליטו באיזשהו שלב לא לכתוב את זה בפרק עצמו כמו שעשו בפרק של ריצ'רד.

JohnLocke

New member
כן, היה כתוב שם

המשפט שלי לא היה ברור כנראה, התכוונתי שבניגוד לפרק של ריצ'רד, בפרק הזה לא שמו כתובית עם תאריך.

ElPelado

New member
"הם תמיד רוצים עוד"

חשבתי על מה שאמא שלהם אמרה. נראה לי שהיא אמרה שאנשים ירצו לחקת את האור, אבל תמיד ירצו עוד ועוד נראה לי גם פה זה די מסר למעריצים: לא משנה כמה "אור" הם יביאו לנו, כלומר, כמה תשובות (הרי, הם שופכים אור על התעלומות), אנחנו תמיד נרצה עוד ועוד........

jony2323

New member
פרק ענק ותודה לכל חברי הפורום הממורמרים

ראיתי את כל הכותרות לגבי התגובות השליליות לגבי הפרק וזה הוריד לי את כל הציפייה אולי בגלל זה כל כך נהניתי מהפרק הבעייה היא הציפיות הגבוהות של כולנו מהסדרה. פשוט פרק ענק אני מת על כל דבר שקשור לאי הזה זה מרתק וגם סוף סוף פרק בלי הפלאשסיידוויס המשעממים ולא קשורים שהרסו את כל העונה. אני מקווה שאני לא טועה לגבי מה שהפרק הזה ניסה להגיד לנו: כל עונה 5 חשבנו שאחנו רואים את ג'ון לוק קם לתחייה ובאחת הסצנות הגדולות של אבודים פתאום ראינו את הגופה שלו והבנו שזה לא ג'ון לוק אלא המפלצת. הפעם בדיוק הפוך חשבנו שהאיש בשחור הוא המפלצת אבל הפרק הראה לנו שהוא בסך הכל בן אדם רגיל (אולי קצת מיוחד אבל לא יותר מזה) המפלצת היא סיפור הרבה יותר גדול שבעבר מישהו כלא אותה בתוך האור שראינו וג'ייקוב גרם לה להשתחרר ולתת לה צורה של מישהו מת. כל הסיפור שלה (שסופר ע"י ג'ון לוק המזוייף לקייט) על אמא משוגעת הוא עוד שקר של המפלצת כמו שהיא שיקרה בתור ג'ון לוק כדי שיחשבו זה לוק האמיתי. האיש בשחור הוא לאר הסיפור של המפלצת כמו שכולנו היינו בטוחים אלא רק עוד התגלמות שלה. כל השיחות שראינו עד היום בינה לבים ג'ייקוב הם שיחות בין ג'ייקוב למפלצת ולא עם אחיו ("יש לך מושג כמה אני רוצה להרוג אותך?" , "תן לי לעזוב ג''יקוב, אתה לא תצא מכאן כל עוד אני חי"( אני מקוווה שאני לא טועה ובפרק האחרון יראו לנו את הסיפור האמיתי של הענן השחור, מי כלא אותו באור ומה יקרה אם הוא ייצא מהאי אם אכן אני טועה וזה הסיפור של איך נוצרה המפלצת אז אני מצטרף לכל אלו שרשמו שהיה פרק מפגר ותשובות אידיוטיות

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

תתכונן להתאכזב. לא היו מקדישים פרק שלם לאיש בשחור אם בסוף האיש בשחור מת לפני 2000 שנה והרשע האולטימטיבי שאנחנו למדנו להכיר בעונה 6 עוד פעם מתחזה לאדם שמת, והאג'נדה שלו שונה לגמרי. ואם האג'נדה שלו לא שונה לגמרי, אז במה הטוויסט עוזר? זה יהיה טוויסט טיפשי: פלוק: "אה אה, עבדתי עליכם, אני לא האיש בשחור, אני סמוקי" ג'ק: "מי זה לעזאזל האיש בשחור? ידענו כבר שאתה סמוקי"

jony2323

New member
אני עדיין מקווה

לא בטוח שאתה צודק כיוון שזה לא שהוא סיפר להם על חייו כאיש בשחור אלא רק אמר לקייט שהייתה לו אמא מטורפת כי זה התאים לו באותו רגע להסביר מדוע הוא הגן עלייה מול קלייר. ראינו בסוף את הגופה של האיש בשחור אז למה אתה עדיין חושב שהוא זה העשן בשחור?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

כמו שכבר כתבתי, כי הוא מחקה את ההופעה של אנשים מתים על האי, והגוף המקורי שלו נמצא על האי.

daeve1

New member
../images/Emo58.gif נו, בדיוק!

הוא *מחקה* את ההופעות של אנשים מתים שמתו על האי. והוא גם מקבל (לפי מה שגורמים לנו להבין) את הזכרונות שלהם וגם לפי מה שראינו הוא אף פעם (מלבד במקרה של אקו) לא מגלה לאלו שהוא מדבר איתם שהוא בעצם לא האיש המת שהוא משתמש בגופה שלו. למעשה, הוא ישחק כאילו הוא באמת הוא עד הסוף וישתמש בזכרונות של אותו איש לעשות מניפולציה על אחרים. זה מה שהוא עשה עם ג'ייקוב. כנראה שזה שג'ייקוב הפיל את אחיו למערה גרם למפלצת להשתחרר כי כנראה הנפילה שברה את צווארו של אחיו של ג'ייקוב והוא מת ונפל מת למערה וכך המפלצת יכלה להתחזות לו וזה כנראה גרם לה להתחרר מהמערה. כנראה גם שהיא (המפלצת) הבינה שאי אפשר לסדר את ג'ייקוב ולנווט את רגשותיו ולא משנה כמה תנסה ולכן היא מנסה להרוג אותו אבל היא לא מסוגלת משום מה אז היא מנסה למצוא "לופ-הול".

voguemaster

New member
סליחה, אבל זה נשמע דבילי למדי

שמישהו שייפול לתוך האור ישחרר מפלצת ? זה נשמע מופרך. יותר מזה, האמא רמזה על כך שמי שיכנס לשם לא ימות, יקרה לו משהו גרוע יותר ממוות. זה רמז ברור לכך שבעצם הוא עובר שינוי. לא חושב שאפשר לחפור ולמצוא פה משהו יותר מתוחכם מזה. ולמה אתה חושב שהתשובות לכל המיסתורין לא פשוטות ? הכל תמיד פשוט, ככה זה בחיים. הילדים לא יכולים למות. היא וידאה שהם לא יוכלו למות. להיכנס לתוך האור זה לאבד את הגוף. משמע, זה כנראה גורל אכזר.

JohnLocke

New member
היא לא וידאה שלא ימותו

פשוט שלא ימותו על ידי אחד מהם. הרי בן הרג את ג'ייקוב.

voguemaster

New member
גם לא ע"י זיקנה

נכון, הם יכולים למות אבל לא מזיקנה, לא אחד בגלל השני, לא באמצעים רגילים (לא מאמין שאפשר להרוג את ג'ייקוב ביריה לדוגמא) וכד'. אני חושב שהם יכולים למות רק בנסיבות מאוד מסויימות, כמו מישהו שבצד שלך שמחליט להרוג אותך (בן שהורג את ג'ייקוב, ו-MIB שהורג את אמא שלו, לא סתם היא אמרה לו תודה). כמעט לכל דבר ועניין הם לא יכולים למות.

למעלה