שרשור עונה 6 פרק 15

Lady in red2

New member
שניהם לא יצאו בסדר...

גם לרצוח את האמא שלהם זה לא בדיוק "טוב"... אמנם לא האמא האמיתית, אבל היא כן גידלה אותם בתור אמא. אבל כן, גם אני ריחמתי על MIB (עד השלב הזה)...

אלעד ר

New member
מה יצא לא בסדר בסמוקי?

היא הרגה את אמא שלו ואת כל הכפר שלו. הוא הרג רוצחת המונית, וכל מה שהוא רצה זה רק לצאת מהאי ולראות את העולם. במקום זה, ג'ייקוב הרג אותו והכניס לתוכו את ה"אור" או מה שזה לא יהיה וגרם לא לסבול עוד יותר, ועכשיו בכלל אסור לו לצאת מהאי. הכל אשמת ג'ייקוב, הוא תמים וטיפש.

N o a m V

New member
צודק, גייקוב הכי אשם פה

האמא הזהירה אותו שלא ייכנס לאור כי יקרו לו דברים יותר גרועים ממוות והוא בכל זאת הכניס את אחיו לשם.

Antonio Montana

New member
סמוקי ../images/Emo58.gif

בתהליך של להפוך לדמות הכי טראגית של הסדרה. אפילו עובר את ג'ון לוק. לדעתי.

חייב להגיד את זה, והייתי רוצה שתקראו.

אני פשוט חייב להגיד את זה, כי אחרת אני ארגיש קצת מרושע. בצפייה ראשונה לא כל כך התלהבתי מהפרק, והרגשתי מן פספוס. לכן הסכמתי במידה מסוימת עם כל הביקורת הזאת שהטחתם בפרק. אבל אני חייב להגיד, שעכשיו, אחרי צפייה שניה ואחרי שקראתי את מרבית התגובות והתובנות בפורום, אחרי שעברתי על העמוד בלוסטפדיה והעברתי את הרעיונות שוב ושוב במוחי והרהרתי בהם, הכל נראה לי טוב. לא יודע איך להסביר, אבל עכשיו אני חושב שהפרק האחרון היה מאד טוב. אני לא חושב שהיה ניתן לעשות אותו אחרת. אחת ההודעות שהכי עזרה לי להגיע למסקנה הזאת היא ההודעה המרשימה של צ'ק פויינט, ואני ממליץ לכולם לקרוא אותה. הוא הסיק מסקנות מאד הגיוניות ויפות מהפרק, ואני לא שמתי לב לכך כלל. אחרי שקראתי את ההודעה שלו ועוד כמה הודעות כאן, ואחרי שחשבתי על הדברים בעצמי, הרגשתי שאני רוצה צפייה שניה, ובצפייה שניה הכל כל כך הרבה יותר ברור ויפה. ממש לא אכפת לי כבר על מה הם יענו. ועל מה הם לא יענו. ברור לי שעל הדברים הכי חשובים נקבל תשובות, ובניהם מציאות ב' והסברים נוספים על "המקור". ברור לי שהסיום יהיה יפה, מרגש, בלתי צפוי וגם עמום במידה מסוימת, כי ככה זה צריך להיות. ובהתחלה נרגיש מבולבלים, אפילו קצת מאוכזבים. אבל כמו הפרק הזה, אחרי כמה ימים הכל יראה הרבה יותר יפה. הפרק הזה בעצם גילה לנו המון על הסדרה, ובעיקר שינה את התפיסה שלי לגביה. אני מבין מה הניע את היוצרים במשך כל הסדרה. ולהפתעתי הרבה, המון דברים כבר לא מזיזים לי. לא אכפת לי למה המקדש היה מסומן כתחנה של דהארמה, לא אכפת לי כל-כך איך ווידמור יודע על המועמדים, ומה בדיוק ההיררכיה בקרב האחרים, ומי שלח את המזון בפרק Lockedown, ומה זה ה - Tampa Job של סוייר, ומדוע יש הירוגליפים בשעון של תחנת הברבור. למי אכפת? ולמי זה משנה מי יראה בלוסטיז כשהם היו בקאנו בתקופת הקפיצות בזמן? כל זה נהיה חסר חשיבות לעומת הדברים שהתגלו לנו בפרק האחרון, וימשיכו להתבהר בפינאלה. הסדרה עוסקת במשהו הרבה יותר עמוק מהשטויות האלה, וזה כבר בכלל לא נראה לי ילדותי או טיפשי או משהו בסגנון. הפרק היה עשוי מצוין. אפילו הייתי רוצה שכל אלפי השאלות בלוסטפדיה ישארו ללא מענה. התשובות כבר לא מעניינות אותי. הבנתי שזה לא חשוב. פשוט לא משנה. מה שהפך את הסדרה למה שהיא, זה הדמויות. אם הדמויות לא היו מעניינות, גם המסתורין לא היה מעניין. כל השאלות והתיאוריות לא היו מרתקות אף אחד, אם הדמויות עצמן היו משעממות אותנו. ההזדהות עם הדמויות הנפלאות האלה, זה מה שיצר עניין ראשוני בסדרה, וגם יצר עניין בכל מה שסובב אותן. החיבור לסדרה מתחיל בדמויות, ודווקא המסתורין הוא שולי! אני עכשיו מבין את זה, כי אני מגלה שממש לא אכפת לי שלא גילינו יותר על ג'ייקוב, ועל מי היה לפני אמא שלו. המסתורין הרבה פחות מעניין, ברגע שהוא לא נוגע לדמויות שלנו כבר. זה אפילו כיף שזה נשאר מסתורין, כי לנצח נוכל לחשוב על זה, וההילה המיסטית של האי תהיה נצחית. לעולם לא נדע איך הכל התחיל, וזה לא כל כך מעניין, זה סתם נחמד להרהר בכך. ואני לא רוצה תשובה לזה. כל תשובה שתנתן תהיה מאכזבת, זה ברור, כי כל הכיף זה לא לדעת! כרגע אני מרגיש שיש רק שני דברים שאני רוצה לדעת: מציאות ב', ועוד קצת מידע על המקור. ויש לי הרגשה שברגע שנדע את זה, אנחנו נהיה מסוגלים גם להבין את שאר הדברים, כמו המיוחדות של דזמונד, וולט, הארלי והאיש בשחור, או מדוע אלואיז יודעת דברים במציאות ב', וכל העניינים האלה. וכל השאר, לא מעניין כבר. אני מחכה לדרמה של הפרק האחרון! לטוויסטים של הפרק האחרון! ולתשובה הסופית והבלתי-מובנת שהיוצרים עומדים לתת לנו בנוגע לאותה אנרגיה מסתורית שחבויה שם בלב האי. אני ממש מקווה שזה ישאר לפרשנות פרטית, אחרי שנגלה על זה קצת יותר, ולא יותר מדי. זהו, היה חשוב לי להגיד את זה. ומעניין כמה יסכימו איתי.

austin1

New member
../images/Emo45.gif כנס

אני רוצה להוסיף משהו למודאגים בתור אחד שקורא מש"שים ויודע כמעט הכל אף אחד לא הולך להתאכזב קראתי עכשיו תקציר מפורט של פרק 16 והכל מתחבר לתסריטים של הפינאלה שדלפו כבר מלפני חודש ופשוט אין לי מילים

22ק ו ס ם

New member
נראה לי שפשוט הורדת את הציפיות שלך

התשובות היו חלק מרכזי מהסדרה וברגע שמבינים שלא מקבלים תשוובת להכל אז הציפיות בהתאם. והעובדה שאולי יהיה פרק סיום אדיר לא משנה את האכזבה שהרבה אנשים מרגישים מהפרקים השנה. אז יהיה פרק אחד טוב, אז מה? זה לא מכפר זה פשוט פרק אחד טוב.

יש משהו בדבריך, אך אני לא מוריד ציפיות..

אלא מתקן ציפיות. אני עדיין מצפה לפינאלה פיצוץ (ומבחינתי העונה הזאת הייתה טובה כמו כל קודמותיה), ואני כבר לא מרגיש את האובססיה הישנה והמוכרת לדעת את כל הפרטים הקטנים. אם זה עוד היה מעניין אותי, והייתי בוחר לוותר על זה ולהגיד "טוב, אז על זה הם לא יענו. חבל, אבל אני לפחות מחכה למשהו טוב אחר" - אז זה נקרא הורדת ציפיות,לפי דעתי. התחושה שלי היא שאני מתקן את הציפיות שלי. עצם העובדה שבאמת האמנתי עד לאחרונה שיש סיכוי שנקבל כמעט את כל התשובות (ורבים היו כמוני), מוכיחה כמה הערכה יש לנו כלפי היוצרים, וכמה אנחנו תופסים מהם גאונים. אבל הם בני אדם. הם לא מסוגלים לזה, אף אחד לא מסוגל לזה. אבל מאז ומתמיד הם ידעו לרגש את כולנו ולספר סיפורים מרתקים ומדהימים, והמסתורין היה רק אמצעי, כשהעיקר (אפילו אם לא הרגשנו זאת ולא האמנו בכך) זה הדמויות. מי שלא אהב את הדמויות, אלא רק את המסתורין, בטח פרש לפני הרבה מאז זמן מהסדרה. כולנו נשארנו כי התמכרנו בעצם לדמויות. כמה שזה נשמע מוזר, אני נאלץ להודות שזה אכן המצב. כמה שכיף לרדת על ג'ק או להגיד שקלייר וקייט מיותרות, וכל זה, אם אחד מהם הולך, זה קשה. וזו הוכחה מבחינתי.

22ק ו ס ם

New member
אוקיי מתקן או מתאים ציפיות

אתה צודק, תפסו את היוצרים כגאונים כל יכולים ולכן האכזבה העצומה שיש מסוג התשובות וגם מהסיפור. אנשים שוכחים, אבל ב3 העונות הראשונות כשהסדרה הייתה בשיא הפופולאריות שלה אף אחד לא ממש התאכזב שאין יותר מדי תשובות וכולם נהנים מהסדרה, ללמדנו שהפתרונות הם לא העיקר אלא הסיפור. פה אני ואחרים מרגישים בעיקר מאוכזבים. גם צריכים להיות ראליים, אף אחד יפסיק לראות את הסדרה בשלב כל כך מאוחר בגלל זה.

JohnLocke

New member
אף אחד לא התאכזב בעונות הראשונות?

היית בפורומים בזמן עונה 2 ו3? כולם דיברו על חוסר ההתקדמות בעלילה, ושהפלאשבקים משעממים ותופסים חצי פרק. אני מסכים איתך שהמצב החד-פעמי שאנשים ידעו שהסדרה תיגמר ב2010 כבר שלוש שנים גרמה לכך שיותר אנשים ש"סבלו" נשארו, כי ידעו בדיוק מתי זה ייגמר, בניגוד לגיבורים ונמלטים למיניהם. בעבר לא הייתה אופציה מבחינתי לנטוש סדרה, אחרי שאהבתי כמה פרקים ממנה. בשנה-שנתיים האחרונות אני לומד שאם אני לא נהנה כבר מסדרה שבעבר אהבתי, כדאי לנטוש אותה. כך עשיתי עם "האוס", למשל.

22ק ו ס ם

New member
לא היו אכזבות כמו עכשיו

מן הסתם יש ירידה טבעית בעניין אחרי העונה הראשונה בכל סדרה ויהיו אנשים שינטשו. אבל תגובות ממעריצים שרופים כמו שיש על העונה הזו לא היו קיימים אז.

טיי 1

New member
תראה,אני מבין אותך בחלק מהדברים(ולגב ינמלטים)

ואני פה , כמה שזה לא נראה לך, גם לא מבין את אלה שטוענים שזה היה "הפרק הכי גרוע בסידרה" (האחרון של אבודים)- א. כי , בתור פרק , סיפור כשלעצמו הוא היה חביב , ותפס אותי מהתחלה עד הסוף (למרות שהיה בינוני) ב. אם כבר אני מתלונן , אז זה מבחינתי , לא בגלל הפרק הזה , הוא המשך של יותר מעונה שהסידרה לקחה כתיבה טפשית בכל רמה. (ומפה אתה לא מסכים איתי). לגבי נמלטים , אני גם אגיד לך- נהניתי מ כ ל עונה (חוץ ממש הסוף של הרביעית, והפרקים האחרונים היו ממש חבל שעשו אותם)... אבל גם בנמלטים היו באמת כאלה שצעקו ש"רק" העונה הראשונה הייתה טובה" ו.איך יעשו "נמלטים" אחרי שהם כבר ברחו מהכלא.. מבחינתי - לא היה איכפת לי גם פעם שלישית שייכנסו לכלא.. כל עוד הנוסחא טובה והכתיבה הייתה טובה .. אין לי בעייה ש"מרחו" את הסידרה...האקשן.. עד העונה השלישית (וגם בא) - היה פשוט חזק.. גם כשהם נמלטו.. היו שם פרקים כל כך מותחים.. וגם כשמייקל נכנס שוב לכלא בעונה השלישית.. הכלא בעונה השלישית.. היו שם קטעים יותר מותחים מהעונה הראשונה. כלומר - אין לי בעייה שיחזרו על אותם דברים - כל עוד זה נעשה במקצועיות.. וב"נמלטים" לקחו את הנוסחא וגם כשמיחזרו אותה - עשו את זה טוב. בסוף עונה 4 זה כבר היה מביך... והמציאו שם תירוצים לעלילה שכבר נראו באמת באמת באמת מופרכים שאי אפשר לקבל את זה... ואז בכוח להכניס את שרה לכלא.. שזה היה ממש בלי שום סיבה הגיונית עלילתית ..ואז הכל התפרק. מה שאני אומר.. אין לי בעייה לקבל הרבה דברים עלילתיים , ומיחזור.. ולעשות את אותו דבר .. העיקר שזה יהיה כתוב טוב.. נעשה בצורה טובה.. כמו שיר טוב שאתה יכול לשמוע 100 פעם ולא יימאס לך. גיבורים -הרבה עזבו בעונה השנייה (כמוני) , כי הסידרה כבר לא הייתה כתובה טוב. זה לא קשור , מבחינתי , למיחזור או לא , או למריחה. כמשהו לא כתוב טוב , מרגישים , ואז הוא מעורר מחלוקת אמיתית.

טיי 1

New member
אתם צודקים בזה ש-

נכון , אם תפסו את היוצרים גאונים, אז בטח שכל סיום שהוא "אנושי" (כלומר, שדעת האדם הרגיל יכולה להעלות על הדעת) - יאכזב.... הרי - באמת שלא ציפיתי ש"אבודים" תגיד לי את סוד החיים... אבל .. מה שאני קוננתי, וזה כן מהעונה ה II ו ה III , שהיוצרים היו די מנופחים מעצמם... ודי טענו ש"לאאאאאאא , זה לא יהיה ברמת תשובות טפשיות שהכל חלום".... ו"לאאאאאא... להכל יהיה הסבר"....ו"לאאאאא לא הכנסנו סתם דברים" (למרות שבאינטואיציה זה מה שהרגיש, אבל בעונות הראשונות היה אסור לנו להגיד דברים שאנחנו היום יודעים - שחלק מהדברים שהוכנסו - נעשו בלי מחשבה מראש).. אז - אני מסכים איתכם , שאי אפשר יהיה לרצות אותי אם אחפש תשובות גאוניות מדהימות - ואם ציפיתי לזה - ברור שאתאכזב. ומסכים עם "ג'ון לוק" שכתב , שכמובן ,בעונות הראשונות , אנשים טענו "מה עם התשובות"... דבר שלי, אישית , לא הפריע בכלל , כי ידעתי שכל עוד יהיו שאלות - זה אומר שהסידרה תימשך. היה ברור שמי שמבקש תשובות - מבקש בעצם את סוף הסידרה.. ואני נהניתי מהדרך - ונהניתי מהטוויסטים ברמה היפה (כלומר, פתאום פלאש פורוורד) , הטוויסט בסוף העונה ה ראשונה, הטוויסט בסוף העונה ה 2 (אונייה מגיעה לאי) ועוד ועוד.. ולא היה איכפת לי שתהיינה עוד ועוד שאלות - כל עוד הן יפות ואלגנטיות . מה שכן התלוננתי מהתחלה, זה ההרגשה שעובדים עלינו קצת , ויושבים כותבים שזורקים כל מיני שטויות מדי פעם לתסריט , ונהנים לקרוא איך אנשים פה עושים ניתוחים אנציקלופדיים , למשהו שהיוצרים הקריצו בשנייה וזרקו לתסריט. (בדיוק כמו הפארודיה שעשו אח"כ ללוסט). בשורה תחתונה... אין ספק שאם אחפש פתרון אלוהי - אז אני לא הגיוני . צריכים להיות ריאליים. מה שאני אומר שהפתרונות היום - הם ברמה מפגרת. סליחה על המילה. היוצרים אמרו ש"אל תדאגו, זה לא יהיה חלום" (זוכרים שראינו כל פרק שנפתח בזה שרואים מישהו מתעורר על אי ?) . אני כל הזמן חשבתי שהפתרונות יהיו במובן המופשט יותר... שהאי הוא "התגשמות המציאות שכל האנשים האלה רצו שתהיה להם" וכו' וכו'. .איזה משהו עמוק יותר (כמובן שנתתי עכשיו הסבר מופשט)... אם הייתי יודע שזה ברמה שההוא השטן וההיא מכשפה וההוא נותן מעיין הנעורים - עדיף כבר פתרון שהכל זה חלום. אני ארגיש פחות מפגר עם עצמי.

למעלה