שרשור עונה 6 פרק 16

Thiery Henry

New member
פרק מצוין לדעתי

חוץ מהסיום שהיה קצת מעצבן עם המשפט המפוצץ. כמה דברים ששמתי לב: שימו לב כשרואים את הפרק ב-29:02 שג'ק צוחק עם לוק במשרד שלו, ג'ק מסתכל לשבריר שנייה על המצלמה, ועושה את הפרצוף הכי אידיוטי בעולם, אותי לפחות זה קרע מצחוק. לעוד מישהו היה בא להדביק לקייט נשיקה כשהיא באה ושמה את הראש על סוייר בתחילת הפרק? בכלל, סוייר היה נורא דיכי לאורך כל הפרק, נראה שזה שגרם למותם של ג'ין וסאן הרס אותו, וההבעה על הפרצוף שלו, אחרי שג'ייקוב מכתיר את ג'ק - נראה שהוא לא הכי שלם עם הצעד הזה, בטח זה יבוא לידי ביטוי בפינאלה. בן באחד הפרקים הענקיים שלו, אחרי דעיכה גדולה בעונה הזאת. ודזמונד הוא מלך העולם.

N o a m V

New member
../images/Emo58.gif פרק מצויין

אז סוף סוף יש מחליף לג'ייקוב וזה כמובן ג'ק. הארלי יכול להיות רגוע..... זה היה צפוי כי בכל זאת ג'ק תמיד היה מעין מנהיג הלוסטיז. אז עכשיו סוייר, הארלי וקייט הם מועמדים של ג'ק חחחח לדעתי הפרק שייך כולו לבן (ואני כבר הספדתי אותו בשירשור פה של העונה ה-3 ), רע, חושב רק על עצמו ומפתיע כמו תמיד. אז גילינו שווידמור הוא זה שמילכד את המטוס, אז נישאלת השאלה איך לוק ידע שמהטוס ממולכד ? הוא לקח את השעון מהשומר וניראה שהוא יודע מראש שיש פה פצצה . דזמונד הזה ענק ! אז כולם איכשהו יפגשו בקונצרט ומה הלאה ? זה צריך להיות מעניין . משהו שדיי מוזר לי אצל לוק במציאות ב' ,איך זה שהוא לא קיבל פלאשים בעקבות הדריסה של דזמונד. וגם כל השיחות עם ג'ק לא גרמו לו לאיזה פלאש קטן....?

השינוי שעבר על בן הפרק לא לגמרי עולה בקנה אחד

עם הפרק הקודם שעסק בו העונה. איפה כל הרצון לגאול את עצמו מהרוע שדבק בו במהלך חייו? איפה כל עניין הredemption? אני חושב שבסוף זה יבוא לידי ביטוי כשהוא יקריב עצמו למען טובת הכלל. אגב, הקטע שהוא זה שהורג את ווידמור בסוף פשוט משלים את המעגל בצורה מצויינת, ככה חייו של ווידמור אמורים היו להסתיים, סוגר הרבה חורים. ופרק מצויין, באמת, סגר המון חורים ויושב טוב מאוד.

The anomaly

New member
כמה וכמה שאלות

בסצינה האחרונה אמרתי לעצמי: "זהו, עכשיו אני בטוח שהפלאש סיידווייז זה בעצם פלאש פורוורד." למרות שזה לא הגיוני שהמציאות הזאת יכולה להתקיים אחרי המציאות שעל האי, כי יש המון אנשים מתים כבר שחיים שם, פשוט כשהוא אמר שהם הולכים להרוס את האי, זה קצת הסתדר עם הפרק הראשון בעונה, לא? עוד שאלה שהטרידה את מנוחתי, אם עכשיו לג'ק יש את הכוחות של ג'ייקוב, זה אומר שהוא גם יכול לבקר מחוץ לאי מתי שמתחשק לו ולהביא אנשים לאי? ג'ייקוב העביר לו את היכולת הזאת? הגיוני שכן....(?)זה הדבר הראשון שקפץ לי לראש כשהוא אמר לו: Now your are like me. מה אתם אומרים? ואם כן אני בטוח שהוא יכול למצוא פתרון לאיך להחזיר את כל שאר האנשים הביתה.... עכשיו שכבר אין בהם שימוש והמחליף נמצא. זה הדבר הראשון שקפץ לי לראש כשהוא אמר לו: Now your are like me. מה אתם אומרים? עוד שאלה לא קשורה, בעבר, ראינו את ריצ'ארד מבקר מחוץ לאי (אצל ג'ון לוק למשל) וזה ממש גרם לריצ'ראד להראות דמות מפתח באי, לפחות ברמה של ג'ייקוב, והעונה הזאת ראינו שהוא לא באמת יודע במאה אחוז מה הוא עושה... ואיך הוא בכלל יצא מהאי? הרי זה מה שהוא תמיד רצה... קיצר לא מסתדר לי כל כך אם למישהו יש הסבר אני אשמח.

JohnLocke

New member
"הרי זה מה שהוא תמיד רצה" ../images/Emo58.gif

מתי ריצ'רד רצה לצאת מהאי? הוא תמיד הוצג כמישהו שיצא מהאי הרבה פעמים, בעונה 3 ראינו שהוא גייס את ג'ולייט, בעונה 4 ראינו שהוא ביקר את לוק כמה פעמים במהלך חייו. ב1867 הוא פשוט גוייס ע"י ג'ייקוב להיות מעין מגשר בין ג'ייקוב לאחרים שמייעץ למנהיג האחרים. מה שהוא תמיד רצה זה לקבל את איזבלה חזרה, ואת זה ג'ייקוב לא יכל לעשות. איך הוא יצא מהאי? מאז שנות ה90 האחרים השתמשו בצוללת של דארמה כדי לצאת מהאי, לפני זה אני מניח שהייתה להם דרך אחרת, והם ידעו מג'ייקוב את הזווית הנכונה.

../images/Emo58.gif

או הטלפורט. אני מקווה שבפינאלה יתייחסו לזה. אני די בטוח שכן, כי למה ריצ'ארד התכוון כשאמר "עוד לא" כשג'ק ביקש ממנו שיספר מהיכן הגיע בפרק 607?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

כן, הסיכויים פוחתים בכל פרק, במיוחד כשריצ'רד פצוע קשה אם לא מת, אבל יש לי עוד תקווה. אם זה לא יהיה בתכנית עצמה, אולי בקטעים המיוחדים של הDVD יסבירו למה הוא התכוון.

../images/Emo58.gif

גם חייבים להראות לנו שוב את המנהרות! שלדעתי, קשורות מאד לכל העניין הזה של הטלפורט (בהנחה שאכן זה טלפורט). לא יתכן ששיש מערכת שלמה של מנהרות מתחת לאי, וכל מה שנזכה לראות מהן זה אותן סצינות בודדות בסוף עונה 5. והמנהרות מתחת למקדש אולי, בתחילת עונה 6, שאולי מתחברות למנהרות האחרות.

עמוס??

איפה התגובה שלך?? אני אשכרה נכנס כל איזה שעה כדיי לבדוק אם הוא סיכם כבר את הפרק!

BeatlesRulz

New member
../images/Emo45.gif

כל שבוע הדבר שאני הכי מצפה לו חוץ מהפרק זה הסיכום שלך :)

yanish83

New member
יש לי תיאוריה קטנה

כמו שרובנו הבנו חלק ממה שהסדרה עוסקת בו זה הגאולה העצמית של הדמויות והאפשרות לחפר על טעויות. ההרגשה שלי היא שלא רק הלוסטיס עוברים את הדרך הזו אלה גם ג'ייקוב! בפרק האחרון ג'ייקוב מודה שהוא עשה טעות בזה שהוא שלח את אחיו למערה וגרם לו להפוך למפלצת או דן אותו לחיי נצח בתוך קיום "מפלצתי" עם רגשות נחיתות קיצוניים. לכן נראה לי שכל מה שהוא מנסה לעשות מאז שהוא הבין זאת זה לתקן את הטעות ע"י החזרתו לחיים בגוף אחר במציאות מקבילה. ההשערה שלי היא (נכון הזויה קצת) שהתוכנית שלו היא להטביע את האי במציאות א ולהרוג את כולם כולל סמוקי באותו הזמן שבמציאות ב קלייר תלד את אהרון וע"י אולי המצאותם של כל אנשי האי ממציאות א באותו מקום תתאפשר אולי את תחייתו של MIB בגופו של אהרון(חייבת להיות סיבה לדמות של אהרון ולעובדה שההריון שלו התאפשר וקרה באי בדומה לג'ייקוב ואחיו שגם נולדו עליו) וזה באמת רצונו. אני באמת חושב שג'ייקוב מנסה לחפר על הטעות שלו, אולי לא בדרך הזו אבל אחרי שהוא הודה בטעות\פגם שלו, הוא בתור דמות חייב לעבור תיקון וזה כנראה מסע התיקון שלו-להחזיר את נשמתו התועה של אחיו, שלמרות שהוא הפך למה שהפך כל פשעו היה להיות מועדף על אימו ולרצות לעזוב את האי שבאותו גיל ג'ייקוב כנראה פשוט נעלב מזה שאחיו נוטש אותו. תקראו לי מגזים או הוזה אבל משהו נשמע לי הגיוני ונכון בסיפור על אהבת אחים ותחרות על האהבה של אם. הרי זה מה שידוע לנו על העבר שלהם ואם צריכה להיות סיבה לשנאה שלהם אחד לשני וברצון העז של האח להרוג את ג'ייקוב (כנראה כדחף נקמני על שג'ייקוב הרג אותו) זה זה. אין לנו שום מטען אחר ליריבות, לכן פה נראת לי טמון שורש הסיפור. מקווה שמישהו יסכים עם חלק ממה שכתבתי כי אם לא אני מה זה ארגיש שנסחפתי.

אילנית99

New member
נשמע הגיוני אבל,

למה ג'ייקוב אומר לג'ק שהוא צריך לשמור על האי... אם הוא רוצה להרוס אותו?

yanish83

New member
תמיד חשבתי מה זה אומר. .

"לשמור" על האי. עד היום ההשארה שלי הייתה שהכוונה היא לשמירה פיזית על האי מפני סכנות חיצוניות, אבל האמת אחרי פרק 15 שאנחנו מבינים שהאחים לא יכולים לפגוע אחד בשני השתנתה דעתי ועלתה בי מחשבה שהכוונה ב"לשמור" היא פשוט ההמצאות הרוחנית של ג'ייקוב מול אחיו שהיא בעצם איזה שהוא איזון של משהו שאולי אפשר לקרוא לו קארמה או גישות ערכיות שונות. אולי התוכנית הזאת-להטביע את האי- הייתה תמיד בראשו של ג'ייקוב וכדי לבצע אותה הוא היה צריך למות (ע"י בן שכנראה היה מיועד לעשות זאת ולכן קיבל יחס מוזר ומתסכל ע"י ג'ייקוב לאורך השנים שכביכול יביא אותו לעשות זאת). אבל כנראה בזמן שבין המוות של ג'ייקוב עד להטבעת האי היה צריך עדיין את אותו איזון ששומר את סמוקי באי ולכן הוא דואג שמישהו ישמור על האי על כל המשמעויות של המושג "לשמור", עד להשלמת התוכנית AKA פרק הפינאלה. קצת נשמע אגואיסטי מצדו של ג'ייקוב אבל אל נשכח שמישהו כמוהו שהפך להיות מה שהוא עם החשיבות עצמית שהוא קיבל חייב לפתח אילו שהם תסביכי אלוהות לא???!!!

GeJuFan

New member
תיאוריה חביבה

חשבתי על משהו דומה גם, בהקשר של ג'ייקוב ושחורי: יריבות אחים. אחרי הפרק שמספר את הסיפור שלהם, די ברור(לפחות לי) שג'ייקוב היה האח המועדף מבין השניים, דוגמא א'- אנחנו יודעים את שמו בעוד איננו יודעים את שמו (אם בכלל יש לו) של סמוקי(אחלה כינוי). דוגמא ב'- ג'ייקוב נבחר ע"י האם להגן על האי. דוגמא ג'- שימו לב איך גם כשהם היו צעירים, ועוד כשנולדו: ג'ייקוב בצבעים בהירים, סמוקי בשחור. אולי ע"י היוולדות סמוקי כאהרון במציאות ב' ג'ייקוב מאפשר לאח שלו שני דברים: 1) חזרה לעולם האנשים, מה שהיה החלום שלו מאז ומתמיד. 2) האפשרות לגדול כילד היחיד ללא אח נוסף שגונב את תשומת הלב. כלומר להיות הילד המועדף. תוספת מופשטת מדי לתיאוריית האחים?

DearPrudence

New member
../images/Emo41.gifשאלותשאלותשאלות../images/Emo41.gif../images/Emo58.gif

מה גרם לווידמור לחזור לאי? ג'ייקוב דיבר איתו ואמר לו לחזור לאי כדי להגן עליו/ כדי להחזיר את דזמונד? למה שווידמור יעשה את זה? מה הוא יקבל בתמורה? מה בעצם אתם חושבים המטרה שמנחה את פעולותיו של בן? הרי את האי זה לא הגיוני שהוא באמת רוצה... באי כבר אין כלום. שניה לפני שהמפלצת הרגה (?) את ריצ'ארד (
), ריצ'ארד אומר שהוא ידבר איתו כי אותו הוא בעצם רוצה... לא הבנתי למה. איך פתאום כוווווולם יכולים לראות את גיי'קוב?? WTF? תגידו, למה אי אפשר שארבעתם ישמרו על האי? למה זה חייב להיות אחד? אם יש ארבעה, יש סיכוי יותר טוב שהאי יישמר... והסיבה ללמה הוא בחר את כולם זה בגלל שהיה משהו חסר בחיים שלהם לפני בואם לאי? זו הסיבה? למה אימהות לא יכולות להיות בתפקיד? Now you like me. למה ג'ייקוב התכוון? ועדיין לא הבנתי למה ג'יקווב היה צריך לחכות ממש עד השניה האחרונה, עד שהאפר שלו נשרף, כדי לבחור את המחליף ולספר להם את האמת...? איך הארלי הכיר את אנה לוסיה במציאות ב'? הוא נזכר בה ממציאות א'?

התשובה לשאלות שלך...../images/Emo58.gif

... היא שהמדובר בסידרת טלוויזיה, לא בתיעוד של אירועים שקרו באמת. היוצרים מחליטים על העלילה לפי שלושה קריטריונים עיקריים: מה שהם חושבים שימתח את הצופים, יגרום להם לרצות לראות את הפרק הבא ויביא רייטינג גבוה (לעיתים על פי דעתם האישית, לעיתים בעקבות תגובות של צופים), מה שהם זקוקים לו כדי לקדם את העלילה (גם אם אין בזה הרבה היגיון, כמו למשל שכולם פתאום יכולים לראות את ג'ייקוב), ואילוצים חיצוניים כמו החלטות אסטרטגיות של הרשת, שביתת תסריטאים, שחקנים שנאלצים לעזוב וכו'. אל תחפשי היגיון מעבר לכך, פשוט תיהני (או לא) ממה שאת רואה.

f r e c k l e d

New member
ג'ק וקלייר

כמו שזה נראה עכשיו, ג'ק כנראה הולך להחליף את ג'ייקוב. נראה לי שאם כבר לקחת את ההקבלה הזאת צעד אחד קדימה, קלייר, אחותו צריכה באיזושהי צורה להחליף את MIB.

למעלה