../images/Emo58.gif תראה אני אסביר לך ,
קודם כל , בוא נתקדם ונגיד ככה - בעצם , (וזה קצת דבילי לסכם שני פרקים לפני הסוף ,צריך טיפה סבלנות ,אבל מילא)- הסידרה היא בעצם משחק שבו אנחנו נתונים לחוקים , ההולכים ומשתנים של יוצרי הסידרה. אני אישית לא אוהב את כל המסבירנות הזאת מסביב. כשהייתי קטן ,היה לי ולאח שלי מלא , אבל מלא בובות של רובוטריקים (לא יודע אם אתה מכיר , אבל ממש אמיתיים מהסידרה
היינו משחקים כל היום רק בזה , ממציאים עלילות. נגיד ה"רעים" היו ממציאים איזה כלי שיכול להשמיד את העולם. ומחביאים אותו תחת כיפת ברזל שאי אפשר לפרוץ אותה. אבל בכל זאת - צריכה להיות איזו פירצה. אז אתה ממציא שרק חומר מאוד מסויים יכול לפרוץ את הכיפה הזאת. ואז אתה אומר.. "רגע אם החומר הזה יכול למוסס את כיפת הברזל".... איך זה שקודם כשההוא נגע בכיפה עם החומר הכיפה לא התמוססה . ואז אתה "ממציא הסבר".. כי קודם זה היה בחושך.. וצריך לגעת עם החומר באור.. כי הקרינה מהשמש גורמת לחומר להתמוסס בתוך הכיפה ורק אז להיות אפקטיבית. לא הגיוני ?
מה שאני אומר , שבשיטה הזאת , אפשר להסביר ה כ ל . זה מה שאתם עושים בפורום. בעיני, ההסברים הללו של הסידרה (לא של הפורום) מתאימים לגיל מסויים. ומה שלא מתאים לי , שכל פרק לכל דבר יש הסתייגויות והסברים. זה גם אני יכול להמציא , ובאלפים. בפרק האחרון ראינו שבן שואל את לוק "אם אתה יכול להפוך לעשן ,למה אתה עושה את הדרך ברגל ?".. והיוצרים ענו תשובה , שכמובן המציאו באותו הפרק, אבל היא תשובה יפה, שמראה שלכל דבר אפשר למצוא תשובה אם רוצים. לוק ענה, באלגנטיות , שההליכה , מזכירה לו מה זה "רגליים על הקרקע" ושפעם היו לו רגליים. זו תשובה יפה , אלגנטית, שמתקשרת עם הסידרה. והיו לה עוד שתי מטרות, א. להגיד לצופים , אנחנו לא יכולים לענות ל-כ-ל שאלה קטנונית שתשאלו . אבל אם תשאלו, תוכלו תמיד למצוא הסבר לענות עליה.(ואפילו יותר מהסבר אחד). וב. ברור לך שלוק לא לא-הופך לעשן בגלל שזה מזכיר לו שהיו לו רגליים.. אלא בגלל שהתסריטאים היו צריכים לגרום לו ולבן ללכת ביחד בסצינה בג'ונגל. קצת גלשתי - אתה צודק - אין דבר כזה מציאות שנייה בחיי היומיום שלנו. אז אתה אומר - אם אתה כבר מקבל "מציאות שנייה" , מה איכפת לך לקבל את שאר "החוקים שלה" שנמציא. אני אומר , אם אפשר להמציא כל דבר כל רגע וכל פרק.. אז בואו נמציא שג'ון לוק ממש מתאמץ.. עוצם עיניים... מתאמץ, נהיה אדום. ופוף .. האי מתפוצץ. כל הכעס שלו על הכל וכל האנרגיות - גרמו לאי להתפוצץ. ונגמרת הסידרה. בטח שאפשר להתעצבן על חוקים שרירותיים במד"ב.. אי אפשר להמציא ולהמציא ולהמציא חוקים בלי סוף . זה לא כיף לא אלגנטי ומזלזל בצופים. כשיש לך סיפור מתח בלשי.. מניחים בפנייך ב 90 אחוז מהזמן את כל הרמזים הבלשיים.. ואז בסוף הסיפור בדרך אלגנטית הבלש מכל הרמזים שהיו מונחים מול האף שלך רוקם סיפור שגורם לך להגיד "וואו" איך לא ראיתי את זה בעצמי ? והוא לא אומר ברגע האחרון..אה.. שכחתי להגיד לכם... לבן אדם שהיה הרוצח.. מסתבר שהיה לו כוחות קסם שהוא יכל בעזרת המון טלפתיה ונעלי קסם מיוחדות לחשוב מחשבה ולקפוץ מעל הגדר החשמלית, וככה הוא הגיע לנרצח ורצח אותו. טה -דם. תאמין לי , אני בשבועות האחרונים יותר מתמיד אומר לעצמי שצריך לראות את סיום הסידרה ואז , אולי עוד כמה חודשים או שנים לכתוב מאמר מה בעצם קרה פה