שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

koya1

New member
אוקיי.. ../images/Emo58.gif

אז אם הם כבר מתו.. האי היה גן עדן? ואם הם מתו.. אז מה זה העולם החלופי הזה? כאילו.. אם הם מתו איך הם מתקשרים עם בני אדם רגילים?

GeJuFan

New member
אני חושבת ../images/Emo58.gif

שהעולם החלופי זה מעין עולם דמיוני שג'ק המציא לעצמו אולי בשניות שלפני המוות שלו. הסצינה עם אבא שלו והשיחה שלהם, זה בעצם ג'ק מקבל את העובדה שהוא מת ובכך מוכן לעבור לעולם הבא. שים לב שכל הדמויות בעולם החלופי היו מאושרים בצורה כזו או אחרת. כל אחד עשה את מה שהוא רצה. כמו דניאל פארדיי (ווידמור) בעולם האמיתי הוא היה פיזיקאי כי אמא שלו רצתה במקום להיות מוזיקאי שזה מה שהוא אהב, בעוד בעולם החלופי הוא היה מוזיקאי. כולם קיבלו את החיים המושלמים, אף אחד לא היה "אבוד". אם הולכים במחשבה הזו אז הסוף לא כזה נוראי. אבל עדיין יש צורך להכניס הרבה אם, אולי והרבה מזה זה בעצם דעה אישית של הצופה על מה בעצם הכל אומר, וזה בתוכנית ברמה כזו גבוהה כמו "אבודים", שיש בה כל כך הרבה שאלות לא פתורות, פשוט לא מספיק. מה שכן אני חייבת לציין שהכל מאד הזכיר לי את הסוף של הסרט "סולאריס", בכיכובו של ג'ורג' קלוני, שיצא לפני 6 שנים. התיאוריה לגבי הסוף של הסרט מאד דומה לתיאוריה לגבי מהותו של העולם החלופי.

Free Smile

New member
עדיין חסר כל כך הרבה

למשל דמויות כמו ג'ייקוב ואחיו נטול השם - למה מסופר לנו עליהם אם הם רק דמויות חסרות פשר בהצגה שהם אפילו לא המוקד בה? למה הוא נכנס לאור והפך לעשן שחור בעוד שחברינו האחרונים בעונה אחרונה לא קרה להם דבר כזה? ומה לגבי פני? מה פתאום היא נמצאת עם כל המתים בכנסייה הזאת? ומה המציאות החלופית - האי או הכנסיה? מה הקשר בין השתיים?

GeJuFan

New member
קצת תשובות לדעתי האישית ../images/Emo58.gif

אחרת אני אאבד את השפיות שלי מהתוכנית הזו ומחוסר התשובות- 1) אני לא בטוחה עד כמה הם חסרות פשר. הרי ג'ייקוב הוא זה שהביא אותם לאי. 2) לזה אין לי תשובה, אולי בגלל שיכול להיות רק סמוקי אחד בכל רגע. או בגלל שהפקק לא היה במקומו אז לא יכול להיווצר סמוקי חדש. כפי שאמרתי אין לי כל כך תשובה בשביל זה. 3) אני חושבת ש"המציאות החלופית" זה היה העולם המקביל שראינו במשך כל העונה, שחלק ממנו היה גם הסצינות בכנסייה. האמת המילה מציאות חלופית זה לא כל כך נכון לתאר את העולם המקביל. אני חושבת שכל העולם המקביל שראינו שבו הם נחתו בשלום בל"א זה בעצם עולם שהתת מודע של ג'ק בנה לעצמו או ברגעים שלפני המוות שלו או שנים אחרי זה כשהנשמה שלו סוף סוף קיבלה העובדה שהיא מתה והייתה מוכנה לעבור הלאה. שים לב שבעולם הזה כולם במידה כזו או אחרת מאושרים או לפחות לא מרגישים "אבודים" יש להם בשביל מה לחיות, הם לא מרגישים כאילו הם סתם חיים, וגם אם הם הרגישו ככה בתחילתו של העולם הזה בסופו הם מצאו משהו (כמו בן שמצא את אלכס ואמא שלה וזה נתן לו הרגשת שייכות, הוא יותר לא הרגיש "אבוד"). מבלבל קצת. בקיצר האי היה החיים האמיתיים, העולם המקביל היה מעין עולם שהתת מודע של ג'ק (ואולי גם של שאר הדמויות) יצרו לעצמם כמעין עולם מעבר לעולם הבא. לגבי פני, וואל ג'ק הכיר את פני,(לא?). והוא ידע שדזמונד אוהב את פני והוא מכיר היטב את דזמונד. אז הגיוני שבעולם המעבר שלו דזי ופני יהיו ביחד ומאושרים, לפחות בסוף.

GeJuFan

New member
יאאא אני מסמיקה ../images/Emo9.gif

שמתי לב רק אחרי שאמרתם (עוד לא הספקתי לקרוא את העיתון היום, השלמתי שעות שינה
) עד כמה שזה מגניב היו תשובות אחרות שהם יכלו לשים, ההודעה שלי (כיאה להודעה שנכתבה ע"י מישהי שלא ישנה מעל ל-24 שעות בזמן הכתיבה) לא הייתה מנוסחת כראוי. היו הודעות מנוסחות הרבה יותר טוב, נקיות ומובנות. סורי אני פרפקציוניסטית, זה בעייה אצלי.
וגם אז אני כבר לא בטוחה לגבי מה שכתבתי על בן, שהוא עדיין חי. במחשבה אחורה על ההודעה ועל כל מה שנכתב, יותר הגיוני שכמו אנה - לוסיה הוא תקוע בלימבו משל עצמו שמה הוא לאט לאט משלים עם המעשים שלו ומותו בעזרת אלכס ואמא שלה.

GeJuFan

New member
היא לא הייתה בכנסייה

מה גם שלפני זה אחרי שהרכב עם שלושתם עצר בחניון הזה, והארלי ראה את אנה לוסיה ואמר לה שלום אך היא לא זיהתה אותו, דזמונד אמר להארלי שהיא עוד לא מוכנה. מכך ניתן להסיק שהיא עוד לא קיבלה את המוות שלה- משמע היו לה עניינים בלתי גמורים בעולם החיים, משמע היא עדיין בלימבו ועד שהיא לא תטפל בעניינים הללו (יהיו אשר יהיו) היא לא תזכה "לחיות" חיים "לא אבודים" בעולם המקביל ומשם להצטרף לשאר החבר'ה. כשלוקחים בחשבון את כל מה שהדמות שלה עברה: איבוד התינוק, הריגה, ובעיות רגשיות והקושי לבטוח באנשים באופן כללי. זה די אפשרי להניח שהיא עוד לא הגיע לשלב שהיא מוכנה להמשיך הלאה. התיאוריה שלי: אנה-לוסיה כמו מייקל היא אחת מהמלחששים באי.

cundason

New member
הגיוני שהיא מהמלחששים

הרי מייקל אמר שמי שרצח על האי נשאר תקוע ולא יכול להמשיך כעונש... היא רצחה על האי. מה שגורם לי לשאול.. האם גם האמא המאמצת של ג'ייקוב וסמי מלחששת?

tamarhp

New member
לא נראה לי

מתי המלחששים עוברים לעולם הבא? מייקל אמר שהוא "תקוע", איך הוא יכול לעבור הלאה? הרי הוא כבר לא יכול לבצע תיקון.... לדעתי אנה לוסיה לא היתה מוכנה כמו שדניאל וידמור ושארלוט ובן לא היו מוכנים עדיין, זה הכל. לדעתי היא לא תקועה.

cundason

New member
היא תקועה

כמו שכתבתי למעלה.. היא רצחה על האי... מייקל אמר שמי שרצח על האי תקוע.

tamarhp

New member
גם בן רצח על האי והוא לא תקוע

גם קייט רצחה, את סמוקי לוק רצח את נעמי סעיד הרג את אחד מהאחרים סוייר הרג את טום פרנדלי. לא ברור לי למה אין עקביות בעניין, ומה ההבדל, אבל בקיצור זה לא אומר שגם היא תקועה.

cundason

New member
אוקיי..

אז ראיתי כשיו בדריכות שוב את הסצינה עם מייקל והוגו (דרך אגב, בדיעבד, מייקל צדק.. אם הם היו מפוצצים את המטוס, כולם היו מתים..), ואת צודקת.. אף אחד לא אמר שכל מי שהורג תקוע על האי. הוא רק אומר שהוא תקוע "בגלל מה שעשיתי". אולי,סתם השערה שלי, מי שרצח במזיד- תקוע (אנה לוסיה לא רצחה במזיד.מייקל כן- את אנה לוסיה. לגבי בן-אף אחד לא אמר אם הוא תקוע או שלא... הוא עדיין לא מת.. אולי בגלל זה הוא לא נכנס.. ) דרך אגב, שמתם לב שמיד כשגילו לנו מהם הלחישות, זהו, אין יותר לחישות?

GeJuFan

New member
לא חושבת שזה קשור

למי שרצח ולמי שלא. כי כמו שאמרת היו אחרים שרצחו והמשיכו הלאה זה שמישהו תקוע לא אומר שבשלב כלשהו התיקון לא יבוצע אצלו והוא לא יהיה חופשי להמשיך הלאה, זה רק אומר שהתיקון ייקח הרבה יותר זמן, אבל בסופו של דבר זה יקרה. הנפש חייבת את הסגירה הזו על מנת להמשיך הלאה במיוחד אם הנפש עוברת הלאה לגלגול נשמות אחרת נולד ילד עם נפש פגומה וחצויה וזה מתכון לחיים מאד אומללים ובעייתים. כל הרעיון של לימבו (בפשטות הכי פשוטה שיש אין לי זמן להיכנס לפרטים) הוא - אנשים מתים שעוד לא מוכנים להמשיך הלאה בין אם בגלל בעיות בלתי פתורות על פני כדור הארץ או קושי לקבל את העובדה שהם מתו. המוות יכול להיות מספר של דברים- גיהנום/גן עדן או הולדה מחדש או הפיכה למלאך/שד או יישות אלמוות אחרת/זמנית למען ביצוע משימה כלשהי. במילים אחרות כל מי שעדיין יש לו בעיות בלתי פתורות יהיו אשר יהיו. עצם העובדה שאנה-לוסיה לא הייתה בכנסייה מעידה על כך שהיו לה בעיות לא פתורות עם המוות שלה/או עם דברים ואנשים בחיים שלה והיא עדיין הייתה זקוקה לזמן על מנת לתקן בנפש שלה את בעיות הללו. לעצם היותה מהמלחששים- כל המלחששים הם בעצם רוחות רפאים, רוח רפאים זה ישות שהייתה בן אדם, מתה, וכעת היא אותה יישות מכיוון שיש לה קושי לקבל את המוות שלה מסיבה כזו או אחרת. להיות רוח רפאים זה גם סוג של לימבו מכיוון שאתה תקוע בין החיים למוות. "לדעתי אנה לוסיה לא היתה מוכנה כמו שדניאל וידמור ושארלוט ובן לא היו מוכנים עדיין, זה הכל. לדעתי היא לא תקועה." זה בעצם מה שאמרתי בהודעה שלי זו שהגבת אליה והנוכחית. וסתם בשביל השאלה: למה לכל הרוחות יש שוב אזעקה לא הספיק להם ב-11 בבוקר!? ראבאק עם התרגול הזה.

tamarhp

New member
ואיך בדיוק יתבצע התיקון?

הם כבר לא חיים, אז איך הם יכולים לבצע תיקון? עד מתי הם יהיו תקועים? ממה שאני הבנתי ממייקל, הם תקועים לנצח, לא הובן שמתישהו הם ממשיכים הלאה. לגבי אנה לוסיה - שתינו אומרות שהיא לא מוכנה (הארלי אמר את זה), השאלה היא אם היא תקועה באי (כמו מייקל, שלא הופיע בכלל בעולם המעבר) או לא. לדעתי לא, והוכחה לכך זה שהיא הופיעה בעולם המעבר. כלומר היא לא תקועה אלא סתם עדיין לא מוכנה, כמו דניאל וידמור. ובכלל לא שמעו אצלנו עוד אזעקה!

GeJuFan

New member
אתה ממש מפספס

את עניין הלימבו ורוחות רפאים וכל המסביב. התיקון מתבצע אחרי שכבר מתים. לא תמיד האדם או הנשמה זוכים לעשות את התיקון במהלך החיים שלהם ולכן הם נתקעים בלימבו. (ממליצה לך לקרוא קצת חומר על גלגול נשמות בדתות השונות, מאד מעניין הגישות השונות שיש). הם יישארו תקועים עד שהם יגיעו לנחלה, משמע עד שהם יקבלו ויתקנו את מה שצריך לקבל ולתקן. מתי זה יקרה כל נשמה והזמן שלה. יש נשמות שמגיעות לנחלה מיידית, יש כאלו שיכול לקחת להם אלפי שנים. ברור שמייקל יחשוב שהוא תקוע לנצח מכיוון שהוא עוד לא ביצע את התיקון וגם לא שאר המלחששים. יכול להיות שהוא לעולם לא יבצע את התיקון מכיוון שהוא מעולם לא יוכל להשלים ולחיות בשלום עם ההחלטות והמעשים שעשה. בגלל זה יש רוחות רפאים שהם בני אלפי שנה. לא תמיד הנשמה זוכה לתיקון, וגם זה בסדר (זה עצוב מאד אבל קורה). לגבי אנה-לוסיה ת'אמת לא ממש משנה לי איפה היא תקועה, העובדה שהיא תקועה או לא מוכנה, לא ממש משנה אבל אני אזרום. בכלל אני חושבת שדי הגענו להבנה בפורום שהעולם הצדדי קרה מאות ואולי אפילו אלפי שנים אחרי מותו של ג'ק (כי ראינו בו את הארלי ובן) לכן יכול מאד להיות שבמשך השנים הללו אנה-לוסיה הגיעה למצב שהיא הייתה מוכנה לעבור לשלב הבא של הלימבו (שזה העולם הצדדי), כלומר אפשרי שהיא קיבל את העובדה שהיא מתה, אבל עדיין לא הגיעה למצב שהיא תיקנה את כל מה שהייתה צריכה לתקן ולכן היא עוד לא הייתה מוכנה להיפגש עם כולם בכנסייה.

GeJuFan

New member
סליחה התכוונתי-

לקרוא חומר על המוות והחיים מעבר (שכוללים גם גלגול נשמות וכו') בדתות השונות.

אנה לוסיה

הוגו אמר:"היא לא מוכנה" והתכוון לכך שהיא עדיין לא קיבלה את ה"פלאש" שלה על מה שעבר עליה באי

chingoya

New member
יכול להיות שאולי...

העולם החלופי שראינו בעונה השישית, כל מה שקורה לדמויות אילו המטוס לא היה מתרסק, זה לאן שהיו מגיעים בחיים שלהם אילו לא פגשו את ג'ייקוב בשלב כזה או אחר בחיים שלהם? כאילו אם ג'ייקוב לא היה קיים, או בגלל שהוא מת... סוייר היה נהיה שוטר בגלל מה שקרה להורים שלו. ג'ון לוק לא היה מקבל רעיונות של וולק-אבאוט.. וכו'..

למעלה