שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

GeJuFan

New member
מסכימה, אני מניחה

שזה היה הבסיס שעליו נבנה העולם הזה, במוח של מי שדמיין/חלם על העולם הזה, וכנראה גם במוח של הכותבים. איך היו נראים החיים של כולם אילו ג'ייקוב לא היה בחיים על מנת לנווט אותם לכיוון האי. בגלל זה הסוף כל כך מאכזב, כי קיוויתי שזה יהיה התשובה הסופית, שהעולם המקביל הזה הוא בעצם באמת עולם מקביל או משהו בסגנון. ההבנה שהם כולם מתים מעט מאכזבת, לא פוגמת באיכות הסדרה אבל פוגמת בסוף.

geula26

New member
כדאי לקרוא באתר

יש באתר אבודים פרשנות של חן חדד[נדמה לי]על מה קרה בפרק הסיום,מרתק ומספק

../images/Emo58.gif

יש לזה כמה פירושים..... לפי ההסבר המעשי הלימבו הוא חלק מהגיהינום לפי ההסבר של מה שהרוב חושבים (אני לא אומר שזה קיים, זו רק הדעה הרווחת) זה (2 אופציות): 1. חלק טוענים שזה עולם מעבר. שלב ביניים בין עולם החיים לעולם הבא. 2. חלק אחר טוענים שזה עולם הבא "שלישי", כביכול. שמי שלא סיים או לא עשה את מה שהוא אמור לעשות בעולם החיים ולא יכול להמשיך לעולם הבא, כביכול "תקוע" בלימבו, שזה מה שתיארו פה על אנה לוסיה. היא תקועה בלימבו. יכול להיות שיש עוד סברות בנושא

אז זהו

שלא זו פרשנות אחת מיני רבות. המוסכמת ביותר..... היא לא זו. אבל זה כנראה הכוונה באבודים.

SimsY

New member
המוסכמת ביותר דווקא גורסת

שזה המקום בין העולם הזה לעולם הבא - ולא חלק מהגהנום. בלויס וקלארק למשל לימבו היה המקום שקתרין בייקר הייתה תקועה בו אחרי שהיא נרצחה והייתה צריכה למצוא את הרוצח שלה כדי לעלות לעולם הבא. זאת דווקא הדיעה הרווחת שלימבו זה המעבר בין העולם הזה לעולם הבא אני לא מבין מאיפה הפרשנות הזאת שזה חלק מהגהנום.

זה נכון ולא נכון.....

הדעה הרווחת בנושא אומרת שהלימבו מחולק ל-4 חלקים שאחד מחלקיו הוא הגיהינום (area of the damned או איך שלא תקראי לזה) ויש חלק נוסף הלימבו. יותר נכון שניים... לימבו התינוקות (infants) שהוא בעצם תינוקות שמתו לפני שהם היו מספיק גדולים כדי לעשות כל חטא שהוא, אבל עדיין צעירים מידי לפני שעברו הטבלה (baptized), ולכן עוד לא "חופשיים" המחטא המקורי. לימבו נוסף שאני לא ממש זוכר מהו.... ויש את החלק הנוסף והאחרון - purgatory זה סוג של גיהינום... בעצם עונש.... אבל עונש זמני לפני שיטוהרו ויעברו לגן עדן. 4 חלקים.

maiodo

New member
עדיין לא הבנתי

כשהם היו בטיסה הזאת שלא התרסקה הם היו חיים עדיין? זאת אומרת כולם עזבו את אוסטרליה חיים נכון? ומתו בעולם אחר? ואיפה אלכס ואמא שלה הם לא היו בסוף לא? ואיך הוגו היה שם אם וא עדיין באי חי נכון לאותו רגע ודזמונד... ובן שראינו זה שלא מת כדברייך האם הוא מתקיים במקביל גם באי? או שזה אותו אחד? מה קורה כאן??? ולמה לא קיבלנו תשובות לשאלות חשובות כמו מה זה עשן שחור מהוא האור הזוהר והאם הוא מגן רק על האי ואם כן למה כול כך חשוב להגן על האי ולמה שהמטוס שלא התרסק טס מעל האי ראינו את האי בתוך המיים ולמה סעיד נהיה רע ומי היהי היפני המוזר הזה במקדש ומה הקשר שלו למשהו אם יש לך תשובה כלשהי אשמח לתשובה

dm101

New member
הקטע הוא שהיוצרים הכחישו מזמן

את כל תאוריות המוות ועולם המעבר והלימבו והשאלה היא האם מי שהפיץ את התאוריות הדליף ספוילרים או שהיוצרים אימצו את התאוריות ולמרות שבמהלך כל העונות היוצרים קשקשו ויצרו חופשי בלי לדפוק חשבון אז אולי בסוף בסוף חזרו לתסריט המקורי

tamarhp

New member
כל מה שהיה באי זה באמת חיים אמיתיים

היוצרים שללו את התיאוריה שהאי עצמו הוא עולם מעבר או העולם הבא. והם לא שיקרו. רק בעונה 6, המציאות המדומה היתה עולם המעבר.

Tali2111

New member
אכזבה גדולה!

מה זה הפרק הזה? כמעט שעתיים של שעמום, לא קרה כלום, כל הזמן הם נזכרו שהם היו על האי (הבנו, אולי תראו לנו עוד כמה אנשים שנזכרים) לא הבנתי כלום, אין תשובות לכלום! מה היה הפרק ההזוי הזה?

nk29

New member
../images/Emo58.gif אוקי, אני אנסה להסביר את הסוף...

תמיד אמרו שהאי זה מימד כזה בין החיים למוות, ומסתבר שההפך הוא הנכון. כולם - כל מי שחווה את האי - באמת היה שם. היו כאלה שחיו הרבה הרבה אחרי שג'ק מת, והיו כאלו שמתו לפניו. לן מראים את צ'ארלי, ואת ג'ין וסעיד, ולהבדיל גם את אהרון - שלא היה על האי כמעט (חוץ מזה שנולד עליו..) וחי חיים שלמים אחרי. היה יפה לראות שכולם התרכזו במקום אחד, הכנסיה זו כנראה הכנסיה שמיסטר אקו התחיל לבנות אי אז בעונות הראשונות... אלו שמתו ביחד - ג'ין וסאן למשל - נזכרו באותם דברים.. זה היה ממש יפה ומרגש. היה ממש יפה סצנת הסיום שג'ק עוצם את העיניים, ממש התחלה וסיום לסדרה. אני אתגעגע.

geula26

New member
סוף והתחלה

אין לי מושג למה התכוונו היוצרים ולפי התגובות שקראתי אף אחד לא ממש הבין, מה שמדהים זה איך הצליחו לרתק ולרגש מליונים של אנשים ע"י כזו סלטה מטבוחה?זה רק מראה לי שאנשים משתוקקים נואשות לתשובות אמיתיות על הקיום האנושי והם ניצלו זאת בשביל האינטרסים שלהם ע"י גירוי הרעב הרוחני שקיים בעולם. ממש התעללות אכזרית ומה שעצוב זה שאנחנו נתנו לזה לקרות,הדמעות שהזלנו היו על הכאבים שלנו שציפינו שחבורה מדושנת עונג הוליוודית תענה לנו על קושיות הקיום והמטרה של חיינו.אולי כדאי לחפש תשובות במקומות רציניים ולזכור שטמבלוזיה זה רק בידור ותו לא.משתתפת בצער כולנו

chpoza

New member
היה ממש פרק סיכום רגיל...

די דומה למה שהם עושים לפני התחלה של כל עונה כזה.... ועכשיו אני מחכה כבר שיתחיל הדבר האמיתי!!!!!!!!!!!!!! מעולם 7 בבוקר לא נראה רחוק כל כך...

A m o s 2 9

New member
../images/Emo58.gifשרשור פרק סיום הסדרה אבודים../images/Emo58.gif

שרשור זה מיועד לתגובות שלכם על פרק סיום הסדרה הכפול ששודר אמש בארה"ב.
יש להוסיף את האייקון
בכל הודעה שמכילה מידע על פרק זה עד לאחר שידור הפרק ב-HOT.
אין יותר מש"שים אחרי הפרק הזה, אך השתדלו לא לכתוב בכותרת פרטים מסצנות הסיום או מאירועים קריטיים שקרו במהלכו גם לאחר השידור ב-HOT.
וכמו תמיד, אין לפרסם לינקים להורדת הפרק או לצפייה ישירה בו. שם הפרק: "The End" (הסוף) מס' פרקים עד סיום הסדרה: 0 עמוד הפרק בלוסטפדיה:http://lostpedia.wikia.com/wiki/The_End מקווה שנהניתם מהפרק, מהעונה ומהסדרה כולה

22ק ו ס ם

New member
../images/Emo58.gif

היה פרק די סיכומי. הוא היה לא רע, אבל נראה שהיוצרים התאמצו קצת יותר מדי לסכם דברים, לעשות מחוות לעבר, ולאחד בין גיבורים. לא הייתה כמעט שום עלילה משמעותית לפרק שהוא באורך סרט קולנוע וגם לא היו כמעט שום פתרונות. הסוף נשאר פתוח למדי לכל מיני פרשנויות אבל זה מכוון.

למעלה