הופעת אורח. ../images/Emo8.gif../images/Emo58.gif
בכל זאת, פרק אחרון. אנקדוטה קטנה: עכשיו 1:08 בDVR, ואיפשהו באמצע הפרק הסתכלתי והיה 12:17. סמלי משהו.
כמי שפתח את הפורום עוד כשהסדרה רק התחילה שידוריה בארה"ב (בסביבות פרק 9, בהפסקה של הסוויפס, אבל אל תתפסו אותי במילה - עבר קצת זמן מאז...) אני בהחלט מתרגש מהפרק האחרון. הסדרה כמעט איבדה אותי בעונות האחרונות, וכולנו יודעים את זה ודיברנו על זה. הפרק האחרון היה הצלחה בעיני. אבל הוא לא שבר את הקו הזה. לא שמעתי על זה שהסוף יהיה "נתון לפרשנויות", והאמת שזה קצת מאכזב. כמי שציפה לקבל תשובות אי שם בתחילת הסדרה, כשהכל היה אמור להיות "הגיוני ומציאותי", התאכזבתי. יש כל כך הרבה שאלות שנשארו לא פתורות (הלו, המספרים?! הדבר הכי מייצג של הסדרה?!), שכן מעוררות בי תחושה של החמצה. ברמה של כשהתחלתי לראות את הסדרה, אמרתי "וואו, אם להכל יש פתרון - זה כנראה יהיה שונה. זה כנראה יהיה שווה את הזמן שזה יקח." ועד כאן לכל האכזבות. הסדרה הזו, מעבר להיותה מרתקת ומרגשת, מסקרנת ומלאת שאלות - היוותה איזשהו קסם. בין אם זה לקום בימי חמישי בשעה 4 וחצי לפנות בוקר כדי להספיק לראות לפני ביה"ס (
נטעק המנהלת השותפה הטובה בעולם וחברה מוצלחת לא פחות) ובין אם זה לסיים פרק ב"OMG", או ב"אני לא מאמין שהם עשו את זה" (או לפעמים ב-"טוב, WTF?" ו"לא הבנתי אני מתייאש"...). אבל היא תפסה אותך והחזיקה אותך. את העונה החמישית השלמתי בשבוע, באוקטובר האחרון, כי הייתי חייב את זה לעצמי ולסדרה. זה מה שעושה טלויזיה בימינו. לגבי הסוף, אני מעדיף לחכות לתגובות כדי לגבש פרשנות. אולי עוד אצפה בפרק שוב.. ובכל אופן, אני בטוח שגם על זה יעלו מספיק תיאוריות...
אני כן רוצה לציין לטובה כמה קטעים, שבעיני עשו את זה שווה את כל השש עונות:
קלייר וצ'ארלי. קלייר יולדת, והאיחוד המדהים שלהם... זה היה השיפ האהוב עליי מתחילת הסדרה, ואני כל כך שמח מזה. התרגשתי מהקטע מאוד, והוא היה עשוי מעולה.
הנשיקה של ג'ק וקייט. סוף סוף.
ההחזרה של רוז וברנרד. חיכיתי לזה ואני שמח שזה קרה.
סמוקי מת.
סוייר וג'ולייט. זה היה מצויין. גם לראות את ג'ולייט שוב, וגם האיחוד. לסיכום אמיתי: אם אני מאוכזב מהסוף? אני חושב שיש עוד תשובות לתת, לפחות חלקית, או להגיד "תכלס, אין לנו מושג, זה היה מגניב בזמנו". אבל יש עוד דרכים להעניק את התשובות האלה, והם יודעים את זה וניצלו את זה לאורך השנים. לגבי הסיום הפתוח - מבאס. מאוד. ציפיתי למשהו קונקרטי, כמו "אתם לא יכולים להמשיך הלאה, נכון?". אבל אולי זה היה פוגע, אז אולי עדיף ככה. אז with that being said, אני מרוצה. אני חושב שפרק כזה זה כל מה שהם יכלו להעניק אחרי עונה כמו שהייתה לנו. LOVE, אה? היו שלום. (עד שאבוא לדבר על זה עוד קצת) רז לילה אחרון בניו-יורק.