שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

מה זה בעצם האי? מה הסיפור של האי הזה ולמה הוא כל כך מיוחד? האי הוא פקק שמגן על אנרגיה אלקטרומגנטית מיוחדת ובעלת כוח בלתי-נדלה מלהתפשט בעולם. ההתפשטות ברחבי עולם עלולה להרוס את כולו. בשל האנרגיה הזאת, יש לאי תכונות מאוד מיוחדות, והשומר יכול להיעזר באנרגיה ובכך יש לו כוחות ויכולת להעביר כוחות לאחרים. למה ג'ייקוב לא יכול לתת לאיש בשחור לצאת ממנו? מה הוא יעשה לעולם אם הוא יצא מהאי? האיש בשחור הוא עכשיו מפלצת עשן שנוצרה מתוך האנרגיה המיוחדת שאסור שתצא מהאי. לכן אסור גם לסמוקי בעצמו לצאת, אחרת גם האנרגיה הקלטנית תתפשט ותהרוס את העולם. למה כל כך חשוב לשמור עליו בתוך האי? כדי למנוע את ההתפשטות של האנרגיה מחוץ לאי. מה הם לעזאזל המספרים? טביעות-ידיים קוסמיות של ההתערבות של ג'ייקוב בחיי המועמדים האחרונים. למה המגדל רדיו שידר את המספרים? כדי להביא את הארלי לאי. ג'ייקוב הרג את האיש בשחור כשהם היו צעירים, למה הוא חזר לחיים בתור מפלצת עשן? זה מה שקורה כשאדם נכנס לתוך האנרגיה המסוכנת כשהיא בעוצמה מלאה, הגוף מת והנשמה הופכת למפלצת עשן קטלנית. מה הקטע של כולה אבן שמזיזים ואז האי נחרב? האבן שמרה על האנרגיה באופן תקין, אם מוציאים את האבן יוצא הגיהינום. כל מה שצריך כדי להחליף את ג'ייקוב זה לשתות מהמים האלה ולמלמל קצת בג'יבריש? כן, מדובר בתפקיד שמקושר באופן מיסטי לאנרגיה. האדם ששומר על האנרגיה מעביר את התפקיד בדרך מסורתית, ומאז התפקיד עובר הלאה. למה צ'ארלי גילה בפרק האחרון על החיים שלו באי פתאום כשקלייר ילדה, הוא לא היה זה שגילה לדזמונד מהתחלה על החיים באי (נראה כמו חתיכת חור בעלילה)? צ'ארלי רק ידע שמדובר במציאות לא אמיתית, לא הייתה לו "התעוררות" אמיתית שבה הוא מבין שהוא מת. למשל, לא היה לו מושג שיש אישה בשם קלייר שהייתה איתו על אי, היה לו חיזיון קצר של אישה בלונדינית. זה דומה לכך שג'ק במהלך פרק האחרון גם מקבל כל מיני חיזיונות קצרים ולא מלאים עד שהוא נוגע בארון הקבורה, ואז הוא זוכר את הכל כמו השאר.

נו באמת

נחמד מאוד כל מה שכתבת, אבל כל אלה ספקולציות שמתבססות על ששת העונות האחרונות. לא ביקשתי שמישהו בפורום ינחש לי מה זה בעצם האי, רציתי שהסדרה עצמה תגלה לי את זה. רציתי שיגלו למה המספרים כתובים נגיד על הצוהר. למה שג'ייקוב יגרום לזה שיכתבו את זה על הצוהר, מה הקשר של זה לבין להביא את הארלי? הארלי היה מגיע גם בלי המספרים טבועים שם. מה שהכותבים עשו היה למשוך אותנו במשך שש שנים, בנו מתח יפה מאוד, אבל תשובות הם לא סיפקו אף פעם כולל בפרק האחרון. כל מה שכתבת נשמע נחמד והגיוני, אבל אני רוצה לראות את זה בסדרה עצמה. פרשנויות אפשר לתת בלי סוף אבל היה יכול להיות יפה הרבה יותר אם הדברים היו ברורים על המסך במקום מפגש מחזור די מטופש בסגנון פרק סיום של דגראסי.

tamarhp

New member
נו באמת

כשמייקל בא ואמר לצופים על הלחישות וכו', כולם אמרו "נהה, מה זה, זו האכלה בכפית וגם ככה ניחשנו את זה קודם". אז עכשיו היוצרים החליטו לא להאכיל בכפית ולתת לנו להבין לבד דברים הגיוניים, אז גם עכשיו יש תלונות. רוצה כפית?

לתת לנו להבין דברים לבד

אין שום קשר לכפית. במשך שש שנים היוצרים מתחו אותנו וגמרו כל פרק בסימן שאלה. מה הם המספרים, מה זה הצוהר וכו' וכו'. תמיד אפשר לנחש דברים לבד, מה, אם הם יגלו לנו מה זה אז הם האכילו אותנו בכפית? למה לסיים פרק במתח? גם ככה ננחש לבד מה זה, אחרת אם הם יגלו פיתרון נגיד שהם גילו לנו בכפית את התשובה. בכל מקרה שמתי לב שאנשים פה כל כך התמכרו לסידרה ולא רוצים להתאכזב אז הם ממציאים לעצמם פתרונות אלטרנטיבים על סמך אתרים מחו"ל ומאמינים ומגינים על זה מכל הלב. נכון הפתרונות שלכם הגיוניים אבל יש עוד מאה אלף פתרונות הגיוניים אחרים ושאלות לא פתורות שהכותבים בכלל לא טרחו לפתור. לכל דבר אפשר לתת פיתרון הגיוני מהפרק הראשון אבל הכוונה היא שהסדרה תגלה לנו את הפתרונות. לא שננחש את הפיתרון ההגיוני. אם אתם בוחרים לקרוא לגילוי הפתרון האכלה בכפית אז כן הצופים רוצים את זה, התשובות לשאלות לא מובנות מאליהן ע"י פיתרון הגיוני כביכול בעקיפין. עדיף מספקולציות "הגיוניות" באוויר.

tamarhp

New member
ג'ון לוק (האדום) הסביר לך דברים

שרובם לא ניחושים אלא עפ"י ההיגיון ועפ"י דברים שנרמזו מהסדרה. ומה יש לך לומר? שזה ספקולציות. אז אם אתה לא מקבל את הפתרונות ההגיוניים, אתה רוצה האכלה בכפית.

תקראי לזה איך שאת רוצה

אני ורוב הצופים רוצים פתרונות. זה שאתם מנחשים פתרונות על פי ההגיון ורמזים מראה שגם אתם רוצים פיתרון. יש כאלה שרוצים פתרונות בכל מחיר אז הם ממציאים איזה הסבר הגיוני כביכול (למרות שיש עוד 10 הסברים הגיונים) שכנראה מספק אותם. יש כאלה שלא מסתפקים בניחושים. תקראו לזה להאכיל בכפית, תקראו לזה איך שרוצים. אני קורא לזה תמורה לאגרה - 6 שנים שאלנו שאלות, אל תגידו לנו התשובות מסתתרות אי שם ברמזים ובהיגיון אפשרי. תתנו לנו את התשובות הברורות. לא צריך להסביר ולנתח לעומק בסדרה, נתתם תעלומה, תנו איזה משפט אפילו שיפתור אותו, לא רמז עלום שנתון לפרשנות.

JohnLocke

New member
בוא ניקח מקרה לדוגמא

רואים בעונה 5 את ריצ'רד לוקח את בן הקטן למקדש, לא רואים כלום ממה שקורה במקדש ואח"כ רואים אותו במחנה האחרים מחלים. בעונה 6 רואים שיש במקדש בריכה שאמורה לרפא, אבל לא מזכירים יותר את המקרה של בן בסדרה. האם שני האירועים האלו היו מספיקים לך כדי לחבר את הקצוות ולהבין את התשובה לשאלה "איך בן רופא במקדש?". אם כן, במה זה שונה משאר התעלומות? הסדרה מבקשת ממך כבר 6 עונות לחבר קצוות. אף אחד לא אמר בסדרה אף פעם "אה, אז דובי הקוטב הגיעו בגלל שדארמה הביאו אותם! עכשיו אני מבין", היית צריך להבין את זה ברגע שבסרטון של דארמה רואים דובי קוטב, וברגע שראו שיש כלוב לדובים בעונה 3. אם יש אנשים שהתקשו להבין את זה, אני ממליץ לראות CSI או חוק וסדר, כי אלו סדרות שיפתרו כל תעלומה מתחילת הפרק בסוף הפרק, ויהיה בלש/חוקר שיגיד את זה במילים פשוטות.

Anikaa

New member
למה כשאתה קורא ספר

אתה מוכן לקבל את טווח המרחק בין התיאור לבין מה שהדמיון שלך משלים ובסיפור ויזואלי אתה מסרב לקבל את שיטת הסיפור? מה שג'ון לוק כתב לא ראוח לתשובה "נו באמת" אלא ל"תודה רבה". ואגב אלו לא ספקולציות אלא תובנות יפהפיות הנשענות לחלוטין על הסיפור ונובעות ממנו ברורות וישירות. לוסט לא היתה סדרה למבקשים שיאכילו אותם בכפית, ללא מחשבה וללא פענוח. היא היתה סדרה מאתגרת ומכאן קסמה ויופייה.

22ק ו ס ם

New member
כן ולא

לא להכל צריך לתת פתרונות אבל ברגע שיש המון שאלות שנותרו ללא מענה זה נותן תחושה חמוצה. עובדה, רק בפורום הזה של מעריצים די שרופים יש הרבה תהיות לגבי מה קורה. לא לכולם יש זמן לחפור בכל פרק ולנסות לפתח תאוריות על מה קרה או לקשר את זה לכל פיפס קטן שקרה בעבר. מה לעשות, היוצרים טיפסו על עץ גבוה מדי והתקשו לרדת ממנו בסופו של דבר.

השורד

New member
בוא נפריד בין שיטת הסיפור לסוף הסיפור.

שיטת הסיפור היתה מצוינת במשך כל העונות. נהניתי מאד לפתח תיאוריות ולקשר בין דברים, להשלים בעצמי (ולא להיות מואכל בכפית) את ה-missing pieces ולפתח תיאוריות לגבי השאר. זה היה מסע מופלא, וזה מה שעשה את אבודים לסידרה כל כך טובה. לגבי הסיום, הכותבים הבטיחו מפורשות לענות על כל השאלות המהותיות בסוף - ולא עשו זאת. ההוכחה היא השרשורים הענקיים שבהם עדיין ויכוחים, תהיות והשערות לגבי שאלות מהותיות שלא נפתרו בסידרה. אני מעריך את ג'ון לוק (את כל השלושה, כולל סמוקי
) אבל חלק מהתשובות שהוא נותן, הן לא תובנות אלא השערות בלבד - כי אין להם הוכחה או התייחסות בסידרה ובקלות ניתן לפרש דברים אחרת. זה כמו שמישהו נותן לך חידה מסובכת, ומבטיח שיש לה תשובה. אתה יושב שעות על פתרון, שובר את הראש... נכון, אתה נהנה מהדרך, אבל בטוח שבסוף הדרך תקבל את הפתרון, הוא פשוט חמקמק ולכן אתה מתקשה לפתור. ובסוף הוא אומר לך "עבדתי עליך, אני בכלל לא בטוח שהחידה פתירה..."

tamarhp

New member
איזו שאלה מהותית לא נפתרה?

ואולי מה שבעיניך מהותי, בעיני היוצרים זה לא מהותי?

tamarhp

New member
בעיני שאלה מהותית היא שאלה שהפתרון שלה

חשוב להבנת העלילה. מה לעשות, שהצופים בונים תיאוריות שלמות על כל פרט קטן, כולל דובי הקוטב וכולל השברים של המטוס שנראו בכתוביות. זה לא אשמת היוצרים, וזה לא מה שהופך את השאלה למהותית.

השורד

New member
כל מה שכתבת רק מביא לעוד שאלות

וחלק ממה שרשמת הם ספקולציות. מי אמר שהאנרגיה תתפשט בכל העולם? באותה מידה אני יכול להגיד שהאור מכיל את נשמות כל המתים, ודרכו עוברים לעולם הבא, ואם מוציאים את הפקק, כל מי שמת הנשמה שלו תקועה או לא מסוגל לעבור הלאה. הגיוני באותה מידה - ועדיין, השערה. אנחנו *לא יודעים* מהי אותה אנרגיה, *לא יודעים* מה באמת קורה כשמשחררים את הפקק. אנחנו *לא יודעים* איך ג'ייקוב קבע את החוקים. למה הוא לא קבע, לדוגמא, ש-MIB לא יכול לצאת מהאי נקודה. בלי סייגים. אנחנו *לא יודעים* מאיפה הגיעה קלאודיה ולא, אני לא רוצה השערות, תיאוריות או התחמקויות. אני רוצה תשובה שכבר לא תגיע!

עוד מישהו שם לב לזה?

כשקייט נפרדה מג'ק והלכה לעבר הכנסייה היא לבשה שמלה שחורה קטנה שדז הביא לה, אך כשרואים את ג'ק נכנס לכנסייה ורואה את כולם היא לבודה אחרת מוזר לא?

A m o s 2 9

New member
היא נראתה נפלא עם המיני הזה../images/Emo99.gif

קצת התבאסתי שהיא החליפה בגדים.

אתה ממשיך להתכחש לדברים שנאמרו במפורש

באשר לתשובות לשאלה השנייה והשלישית, בפרק 6x15 - האמא המאמצת של ג'ייקוב ואחיו אומרת לאח באופן ישיר שהיא עשתה משהו שימנע 'from you' (פרש את זה כרק האח או כשניהם) לעזוב את האי, וזה קרה לפני שהוא הפך למפלצת העשן השחורה. "ג'ייקוב הרג את האיש בשחור כשהם היו צעירים, למה הוא חזר לחיים בתור מפלצת עשן? זה מה שקורה כשאדם נכנס לתוך האנרגיה המסוכנת כשהיא בעוצמה מלאה, הגוף מת והנשמה הופכת למפלצת עשן קטלנית." ניחא שזה לא מה שקרה לדזמונד, אבל זה גם לא מה שקרה לג'ק.

tonx1

New member
../images/Emo58.gif שאלה חשובה על הפרק האחרון

יש משהו שלא ברור לי. לפי מה שהבנתי ג'ולייט וג'ק היו פעם נשואים (רואין את שניהם בקונצרט עם הבן שלהם), והילד הוא של שניהם. איך זה שהם חיו לפני זה ביחד ולא היו להם את ההבזקים האלה.. והם לא נזכרו? הרי ידוע שג'ולייט וג'ק כן הרגישו משהו אחד כלפי השני.

למעלה