דעה של מישהו שראה רק את 2 העונות הראשונות
ולא זוכר כל כך הרבה מהן, זה שהמטוס התרסק, כולם מתו, האי וכל החוויות באי ( כולל העולם המקביל ושאר הדברים, כאמור לא ראיתי ) היו חלק מהגאולה האישית. ג'ק הוא גיבור הסדרה, בגלל זה הסדרה נפתחת איתו ומסתיימת איתו, כשג'ק פותח את העיניים בפעם הראשונה הוא כבר מת, אבל הוא באותו רגע הוא התחיל את המסע האישי שלו לקראת הגאולה. בסצינת הסיום, אחרי שהוא סוף סוף הגיע אליה, הוא הנשמה שלו יכולה "לנוח על משכבה בשלום" , ולעבור לגן עדן: סוף סוף הוא באמת מת. כאמור, לא עקבתי אחריי הסדרה, אבל פשוט מהשוואה בין סצינת הפתיחה של הסדרה וסצינת הסיום ( הכלב, האיזור, פתיחת העיניים מול סגירתן, הדימום ) , רואים שהכול נבנה סביב הדבר הזה- כשכל העונות ומה שקרה בהן, זה בעצם האמצע של המסע. אני משער, שהכותבים לא רצו שזה יהיה כל כך ברור- ולכן הם נגיד לא שיחזרו את הסצינה הראשונית במדוייק, יש כמה הבדלים כמו הלבוש של ג'ק, אבל אני משער שזה מה שהם כיוונו אליו, וזה די הגיוני- אני הפסקתי לראות את הסדרה , כי הבנתי שבמקום לעשות סדרה, כל מה שהכותבים התחילו לעשות עם הזמן- זה לנסות לעורר עוד ועוד שאלות, ויותר ויותר דברים לא ברורים, ולגרום לסקרנות בקרב הצופים, ולגרום לבאז... שזאת חוכמה קטנה בעיניי, ואז הם הסתבכו, אין מצב בעולם שהם יוכלו לספק פיתרון לכל השאלות שהם פתחו. ובגלל זה בעצם הפרק האחרון אומר: לא משנה מה קרה באי, הכל יכול לקרות בו, מה שחשוב זה מסע הגאולה, ובעצם ככה לא ענו על השאלות ( כי הם לא יכלו ) אבל גרמו לכך שהשאלות האלה הפכו לשוליות. השחקן שמגלם את ג'ק אמר שהוא יודע כבר הרבה זמן את הסוף- כשהוא סוגר את העיניים שלו בסוף- מה שאומר שגם הכותבים כבר ידעו מזמן איך הם רוצים לסיים את זה...ובסופו של דבר הם גם סיימו ככה