מילון המונחים של הפורום

Forever NemeSh

New member
מקקו

בעיטה שהלוואי והייתי יודעת לעשות..
יבוא יום, יבוא יום חבריי..
אני וסיון נדע לעשות את זה כמו שצריך!

הראל CDO

New member
מיודג'יו - קטנטן

זה לא אנגולה, זה לא הג'יונל, זה משחק מתוחכם, משחק בפנים, משחק יפה! אבל מכיוון שאת הקטע ההומוריסטי (בערך) שיש כאן רק אני מבין, אז: משחק שפותח על ידי מסטרה סואסונה הוא מלווה במקצב משלו על הכלים (כאשר גם למקצב יש סימנים בתוכו לתנועות מסוימות, אבל זה כבר יותר מדי פירוט) המיוג'יו נועד להכניס את "הקפוארה של פעם" למשחק של היום, ובעצם הוא הקפוארה המודרנית (Contemporary Capoeira, תסלחו אם לא כתבתי נכון קפוארה) הוא משלב בתוכו הרבה סווינג הבעה ותאטרליות (בג'ינגה, וגם בתנועה על הרצפה) יש בו שלושה חלקים מרכזיים - 1) סיקואנסיות בנויות מראש 2) ג'ינגה עם כמה שיותר הבעה ומעברים (בג'ינגה) 3) משחק חופשי של מעברים על הרצפה הרעיון לסיקואנסיות הראשונות נלקח ממשחק של מסטרה ג'ו גרנדג'י ומסטרה ג'ו פיקנו משנות ה-50 (או משהו באזור...)

ailag

New member
נגצ'יבה

התחמקות נמוכה ויעילה שאפשר להשתמש בה גם בשביל להפוך כיוון בהודה. היא דומה לעמידה שפופה על קצות האצבעות, אבל אחת הרגליים מיושרת קדימה והיד באותו צד על הרצפה, כאשר הגוף מוטה קצת לאותו צד. לא לנסות בלי הדרכה - אם עושים את זה לא נכון, זה יכול קצת להרוס את הברך. (אני חושדת שזה מה שקרה לי)

Oi sim sim sim

יום אחד יש לך את זה, יום אחד לא. השיר החביב עלי. בדיוק כמו בקפוארה(ובחיים האמיתיים, אבל בואו לא נהיה קטנונים)

ailag

New member
פנדירו (איך מאייתים בפורטוגזית?)

תוף מרים של קפוארה, אחד מכלי הנגינה שמאוד מזוהים עם הקפוארה וההודה.

הראל CDO

New member
הרחבה:

וקצת תיקונים זה לא שיר של 4 שורות, זה מבנה של 4 (יש קוודרות שהן לא בדיוק 4 שורות) הקוודרה היא מעיין לדאינה של ההג'יונל, היא "פותחה" על ידי מסטרה בימבה והוא שר אותה בתחילת כל הודה או משחק (שמישהו ידייק בזה, אני לא בטוח) שרים קוודרה רק כשהבירמבאו מנגן את המקצב של בימבה (אצלנו זה נקרא סאו בנטו גרנדג'י דג'י מסטרה בימבה, אני מניח שבקבוצות אחרות זה רק סאו בנטו גרנדג'י)

ailag

New member
roda

(טוב נו, "הודה"
) ה"זירה" של הקפוארה, רק שבהודה לא נלחמים בזירה אלא משחקים. שני אנשים משחקים במרכז ההודה, מבצעים טריקים של בעיטות והתחמקויות ומנסים לשחק-להערים זה על זה. מסביב עומדים שאר המתאמנים ושרים שירי קפוארה, כאשר לכמה מהם יש כלי נגינה והם מנחים את השירה. (בדרך כלל מי שעל הבירימבאו מנחה את השירה)

זו חלק מהסיבה שהאותיות לועזיות. אבל

בינתיים חשבתי על בעיה נוספת - להרבה תנועות יש שמות שונים בקבוצות שונות
צריך להחליט על משהו אחיד, ואז התנועות המקבילות בשמות אחרים יהיו "ראה X". דווקא לפחות בעניין הזה אני אמורה להיות שופטת די נייטרלית
אני באמת אחליט בהמשך לפי איזו קבוצה יהיו הפירושים, ובאילו קבוצות יהיו הפניות.

ToryMaster

New member
|מצביעה|

לטובת מי שיש לו מעט מאוד ידע, כשאת מעלה למילון המונחים, אני מציעה שתעלי גם תחת אותיות עבריות [ועם מילים כמו הודה, לכתוב גם תחת הודה וגם תחת רודה, שוב לטובת מי שלא מכיר הכל]

למעלה