נחשו מי בא לסעוד

Death of Rats

New member
../images/Emo63.gifנחשו מי בא לסעוד../images/Emo63.gif../images/Emo123.gif

(ייאי! נהייתי תפוז אנשים!) אכן, שירשור ספר. מצטערת נורא נורא שלא פתחתי אחד בשבוע שעבר
לא הייתי בבית ולמחרת היה טיול (היה לכם בייביסיטר, אם עברו אי אילו מחשבות זדוניות בראשכם). הספר השבוע הוא interesting times נדמה לי שהוא מסדרת המכשפות
בקשר למאמרים: אני אוסיף את הבוק ריפורט של ויימס, ואת השיר על אזי וקרולי, אבל תנו עוווווד! כמה שיותר יותר טוב
ביקורות על ספרים יהיו גמכן מצוינות. מה דעתכם?

Athaclena

New member
לא נכון! זה ספר על סתמרוח

למכשפים יש הופעת אורח בערך, ויש את כהן הברברי עם החבורה שלו. ספר טוב... וכשיהיה לי כח וזמן אני אשקול להעביר את הבוק ריפורט השני למחשב.

ויימס

New member
מזמן לא קראתי אותו... כל מה שאני

זוכרת זה: "פטירה מהירה ללא סבל לא נחוץ לכוחות הדיכוי!"
וגם- "אלו בוודאי חיים קשים כל כך... סכנת המוות התמידית..." "גם אתה היית מורה?" ודי התאכזבתי מהעובדה שסתמרוח וזוגפרח לא היו משעשעים וחמודים ביחד כפי שהיו בעבר... זה גם לא ספר מעניין במיוחד מבחינת דמותו של סתמרוח, שלא כמו קודמיו (צבע הכשף, אור מופלא, מעשי קסמים) להוציא את אריק. בהחלט חלה מגמת הידרדרות. אני מקווה שבספרים הבאים (The Last Hero ו- ?no worries, eh) זה יהיה יותר טוב... ובקשר לבוק ריפורט- כה לחי! (מזה זמן רב חיכיתי שתהיה לי ההזדמנות להשתמש בביטוי הזה. עכשיו אני רק צריכה למצוא הזדמנות להגיד 'זכה לעדנה מחודשת' והכל יהיה מושלם)

Athaclena

New member
כל הSLOGANS של צבא המהפיכה מצחיקים

, אני פשוט לא זוכרת אותם. והקטע בהתחלה כשהאמזונות באות אל סתם רוח: "אנחנו לא יודעות איך זה שיצאנו בלונדיניות לבנות כשכולם פה חומים, ככה זה..." והכריש המטומטם! וההסבר על החומה. למה שמו שם חומה? נו ברור, כדי שהברברים לא יוכלו להכנס.... אה. (שם לב שכהן הוא ברברי) טוב, ההסבר על החומה מנצח כרגע. זוגפרח פחות מעניין בגלל הבנות שלו, ואצל סתמרוח לא שמתי לב לשינוי... אבל אולי כל הדמויות הנוספות לא עושות לו טוב.

ויימס

New member
בצבע הכשף הוא היה אמור להיות חכם

ומהיר מחשבה ועם הזמן פראצ'ט שכח מזה והחליט שהוא בעצם איש טיפש. זה לא עובד ככה! אני גם לא אוהבת שהוא חוזר על עצמו (פראצ'ט). הבנו את עניין ה'למרחקים קצרים איש ישיג סוס בגלל הזמן שלוקח לו לסדר את הרגליים' ו'מאיפה יותר חשוב מלאן', שסתמרוח יגיד גם דברים חדשים, משעמם ככה! אבל אתמול עילעלתי בספר ואני חוזרת בי, הוא דווקא נחמד. עם זאת, אני עדיין טוענת שבספרים של סתמרוח חלה התדרדרות איטית אך בטוחה... ...גם בצבע הכשף הוא היה הרבה יותר מרושע וקשוח ומאגניב, אבל זה בסדר שהוא השתנה, בגלל כל מה שקרה בצבע הכשף ואור מופלא. שם הוא אמור היה להשתנות, זה לא היה בגלל שפראצ'ט שכח מה המאפיינים שלו.

l o r e

New member
צר לי לחלוק עלייך ידידתי המלומדת

Interesting Times הוא אחד הספרים הטובים ביותר בסדרת Rincewind. בספר גיבורינו היקר והאהוב מתמודד עם כל השדים מעברו, מצד אחד כוהן הברברי ומצידו השני מורשת Two Flowers, והוא עמד לקבל תפוחי אדמה. אין צדק בעולם. *ספוילרים* הרשע האולטימטיבי של הספר, לורד הונג, מוצלח במיוחד וכך גם ההופעה המדהימה של ה-Horde, שהם פשוט כוהן בכמויות גדולות. גם המורה מוצלח במיוחד ברגע שהוא נכנס לברזרק. Rincewind נשאר חכם, מתוסכל וטיפש כרגיל. אמנם הוא משתמש באותם משפטים, אבל זה הטריידמרק שלו, והוא מנצל אותם בצורות חדשות. הקטע של המבחן מוצלח במיוחד.

Athaclena

New member
אני מסכימה בקשר ללורד הונג ולמורה.

והתפוחי אדמה - וואי, איזה מסכן! כל פעם הלב נשבר
... רחמנות עליו! וזה עוד אחרי כל מה שהיה לו בספרים קודמים

The Mad Hatter

New member
גם אני חושבת...

שחלה התדרדרות בספרי סתמרוח. "צבע הכשף" ו"אור מופלא" היו מצוינים, "אריק" היה די גרוע במונחים פראצ'טיים, interesting times כבר היה הרבה יותר טוב, אבל the last continent היה...המ, לא הצלחתי לסיים אותו, למרות שיש יחסית די הרבה פונדר, שהוא חביב ביותר *_*. למרות שאני חושבת שזה קשור לעובדה שאני לא חובבת אוסטרליה גדולה, כי באתר המעריצים האוסטרלי של פראצ'ט מתלהבים מהספר הזה נורא (ואפילו יש עמוד שלם שמסביר כל מיני בדיחות-אוסטרליה למיניהן). המ. אולי פראצ'ט יכתוב על סתמרוח שמבקר במדינה דמוית-ישראל? לדעתי נשלח לו מכתב בנושא. זה יכול להיות נחמד. אבל אני סוטה מהנושא...P:

Athaclena

New member
חלום מתוק

אבל לא נראה לי. ואם כן אנחנו נצא יותר גרוע מכל דבר אחר שהיה עד עכשיו. אני לא יכולה לחשוב על דברים נחמדים שהוא יכול לרדת עליהם... יש ספר כזה של אסטריקס - asterix and the black gold, שם הם מגיעים לישראל ופוגשים יהודי... נכתב לאחר פטירת גוסיני שהיה כותב את הספרים (מאז הצייר אודרזו כותב), כי גוסיני היה יהודי.

The Mad Hatter

New member
למען האמת,

המדינה עליה סופר בMR (נו, הספר האחרון שאין לי כח לכתוב את שמו) ושאני לא זוכרת איך קראו לה. בורגרוביה? טיפה הזכירה לי את ישראל. אבל רק בזה שהיא נלחמה עם כל המדינות השכנות לה וכל שאר המדינות נגדה. למרות שלא נראה לי שיש קשר. המדינה הזו לא נראה לי אמורה לעמוד כמקבילה למדינה בעולם שלנו (למרות שלרוב המדינות בעולם הדיסק יש מדינה מקבילה) אלא שטרי פראצ'ט השתמש בה יותר כדי להעביר את רעיונותיו על...אה, מלחמות? (זה נהיה מאד פופולרי באנגליה היום-להביע את דעתך על מלחמות ועל כמה שבוש אידיוט, מסתבר. P: למרות שלא הצלחתי למצוא יותר מידי קווי דמיון. ואולי אני צריכה לקרא יותר בעיון. אבל זה יהיה די מאכזב אם זו היתה המטרה האמיתית של הספר...טוב, אני לא יודעת בדיוק מה אני רוצה מעצמי. אני צריכה לקרא אותו שוב...) בכל מקרה, מה ש*אנחנו* צריכים לעשות, זה לתפוס את מי שאחראי על כנס אייקון או דומיו, להכריח אותו לגרום לפראצ'ט להתארח, הוא יפגוש בטיפוסים המשעשעים של ארצינו (סתמרוח פוגש ערסים?) ויכתוב עלינו ספר. ואולי הוא יבסס דמויות על יושבי פורומינו החביב? (נכנסתי לפורום אחד של פראצ'ט שבו כולם מדברים עליו כאילו הוא חבר שלהם מהגן ומדברים על מפגשים איתו וגם על דמויות שהתבססו על חלק מהם {!}. אני שונאת אותם...:( )

ויימס

New member
זאת הולכת להיות הודעה ארוכה...

אני פשוט מרגישה את זה... :Interesting Times * לא התכוונתי שזה ספר גרוע! גם אריק לא גרוע, הם טובים, פשוט צבע הכשף, אור מופלא ומעשי קסמים (אני מתגעגעת למרקיז, כל פעם שאני כותבת את זה אני מחכה שהוא יבוא ויגיד שזה תרגום גרוע...) הרבה יותר טובים. בדיוק בגלל שהמכשף אמור להתעמת עם השדים מעברו (בעצם שד. זוגפרח. לדעתי כוהן לא ממש נחשב), הייתי חושבת שהוא יהיה יותר טוב, יפה, מעניין, מרגש... * בנוגע לתפוחי האדמה- משעשע ביותר איך שנדפק לסתמרוח השכל עם העניין הזה ("היא הייתה יפה מאוד. היא גרמה לו לחשוב על תפוחי אדמה"...
). אגב, שמתם לב שבגלל שהוא מוגבל רגשית כל פעם שהוא מתגעגע הביתה הוא משליך את זה על מאכל? באור מופלא אלו היו חמוצים אם אני לא טועה. * " ח כ ם- מתוסכל -ו ט י פ ש"? כלומר, האמביוולנטיות חסרת הרחמים של החיים? * הקטע עם המבחן אכן מוצלח! וכל כך נכון! אני ממש אוהבת כשיש לסתמרוח פלאשבקים מימיו בבית הספר, אני כל כך מזדהה איתם. יפה שפראצ'ט מתאר את הדברים האלו בצורה כל כך מדויקת למרות שהוא היה שם לפני 3000 שנה בערך! ספר על סתמרוח בארצנו: * סתמרוח וערסים... נשמע בעל פוטנציאל משעשע ביותר... אבל אי אפשר כי אפ'חד לא יבין מה מצחיק חוץ מאיתנו. זה מדהים, ישראל זה המקום היחיד שיש בה דבר כזה 'ערסים'! אבל למה אתם אומרים שזה יהיה ספר גרוע? אנחנו דווקא מדינה מאוד משעשעת! ועוד בצורה עצובה, עגמומית וצינית,כמו שפראצ'ט אוהב. אם סתמרוח היה מגיע לפה הוא היה מתחרפן לגמרי! * ובקשר לאנשים שמדברים כאילו טרי הוא חבר שלהם מהפלמ"ח וכתב עליהם דמויות- אההה, אני כל כך כועסת!!! אבל אפשר דוגמא? יש לך מושג איזה דמות מבוססת על אחד מהם? (כועסת!!! כועסת!!!
)

The Mad Hatter

New member
:))

אוף, חיפשתי את ההודעה בה כל אחד מספר על דמות המבוססת עליו או על אנשים שהוא מכיר או לוידעת מה (כל קהילת הפראצ'טאים מאנגליה מעצבנת אותי! אני גם רוצה! :( שמישהו יגרום לו לבוא לארץ כבר!) אבל לא מצאתי. אולי פעם, כשיהיה לי זמן אני אחפש שוב. אני לא זוכרת יותר מידי כי הרוב היו שמות שלא זיהיתי בזמנו...המ, נראה כבר מה לעשות... בקשר לזה שאף אחד לא יבין מה מצחיק-ובכן, זה לא הפריע לו עם the last continent וכל הבדיחות הפנים-אוסטרליות. זה יכול להיות מאד נחמד לעשות ספר על ישראל. אני רואה את הפוטנציאל, עכשיו כשאת מזכירה את זה, לספר בסגנון הציני והאפל של פראצ'ט. אם כבר להכנס לכל עניין המלחמות בעולם הדיסק, אפשר עוד אחד, עם טיפוסינו השונים והמגוונים. אבל מספיק לדבר, צריך להתחיל לעשות! הנה פרויקט שיעורר את הפורום-ננסח מכתב מתחנף וסימפטי למר פראצ'ט היקר בו נכתוב על ההערכה לה הוא זוכה בישראל (סוג ההערכה שתוקעת את הספרים שלו בספריה במדור הילדים, למשל...>_<) וכו' ונבקש ממנו לבוא. או לפחות להתארח בפורום? הם לא ארחו פעם מישהו מחו"ל באחד הפורומים? בכל מקרה, הם יכולים להתאמץ קצת בשבילנו. ונוסיף ציורים יפים וקישוטים ונכתוב את המכתב בעטים צבעוניים ונוסיף banana daiquiris בקופסאות שימורים כי הוא כתב בביוגרפיה לפני "בשורות טובות" שהוא אוהב ששולחים לו אותם ו...ו...ונקווה לטוב. וזהו. *^_^* *לוקחת נשימה עמוקה* אני ממש לא זוכרת כבר את Interesting times, אז אני אשתדל שלא להכנס לסצינות מאד מסוימות. בכל מקרה, סתמרוח לא טיפש! הוא אחת הדמויות היותר חכמות של פראצ'ט! גזר טיפש. מאגרט טיפשה. סתמרוח, ביחד עם גראני וסוזאן הוא אחת הדמויות הפחות טיפשות, לפחות ממה שאני זוכרת. אבל, מצד שני, הוא גם לא ממש חכם. הוא פשוט...בעל טכניקת השרדות ייחודית (בדיוק עכשיו סיימתי ללמוד למבחן בביולוגיה על גומחות אקולוגיות למיניהן וכו' ובכל פעם שקראתי על הדרכים בהן המין החזק שורד חשבתי על סתמרוח. וגם קטע מסוים על דבורים הזכיר לי את מאגרט. אני צריכה לנוח...) ולמי שיש את ספר הבישול של נני אוג, יש את המתכון של סתמרוח לתפוחי אדמה ויש שם ציור של פול קידבי שגרם לי להתאהב קשות בסתמרוח לעשר דקות שלמות. >_< ו...זהו. אני צריכה לחזור ללמוד עכשיו. תראו מה המחשב עושה לי...P:

Athaclena

New member
גזר לא טיפש!!!!!!

הוא פשוט! באנגלית זה עובד יותר טוב he's not stupid, he's simple מה, הקטע בmen at arms שהוא הולך לליצנים (Colon was lost in admiration. he'd seen people bluff on a bad hand, but he'd never seen anyone bluff with no cards. עמוד 262)!.... הוא מעולה, הוא גדול והוא לא טיפש בשום פנים ואופן, אפילו טרי כתב את זה.! חבל שהוא לא יהודי. אולי אם נגייר אותו הוא ירצה לבוא לארץ? אם הוא אי פעם יכתוב ספר על ישראל הוא אולי יבוא לפה בשביל סבב חתימות, זה מה שהוא עשהה באוסטרליה אחרי היבשת האחרונה...

The Mad Hatter

New member
לגייר את טרי...?

או שאולי התכוונת שחבל שגזר לא יהודי...? >_< אגב, זה מזכיר לי שב"פיל החמישי" הוזכר משהו בקשר לאיטליז כשר? אני לא זוכרת. קראתי אותו לפני שניםםם (למען האמת, קנו לי אותו מיד אחרי "אחיות הגורל" אז רפרפתי עליו מתישהו ויש כמה קטעים שאני זוכרת, אבל אף פעם לא ממש קראתי אותו). וגם גספוד אומר מתישהו משהו בקשר לkosher business בthe truth, אני חושבת. המ. *פלאשבקים* ובקשר לגזר- אני יודעת שפראצ'ט כתב שהוא לא טיפש, הוא פשוט, אבל לא אכפת לי. ברוב המקרים הוא די טיפש. במיוחד כשAngua בסביבה והוא מתנהג כמו אידיוט, למרות שיש לו את ההברקות שלו, נדירות ככל שיהיו...P: אבל שאף אחד לא יבין מזה שאני לא אוהבת את גזר. הוא דמות חביבה ביותר, היא פשוט עולה לי על העצבים בזמן האחרון...

Athaclena

New member
יש בFEET OF CLAY אטליז כשר

וכמובן שכל הקטע של הגלמים הוא יהודי, לכן הפונט היידישי המגניב והשמות של הגלמים. והימים הקדושים של הגלמים מתחילים מהערב - גם יהודי. KOSHER היא מילה בפני עצמה, גם במובן של האוכל וגם במובן כללי יותר, טרי מתשמש בשתיהם. (האטליז הכשר מוזכר גם בהקשר של ערפדים פה ושם אאל"ט) התכוונתי לטרי - לסופרים יהודיים יש קשר מסוים לישראל שלגויים אין... סבירות יותר גבוהה של ביקורים/איזכורים. למה הוא עולה לך על העצבים? מה הוא עשה?

ויימס

New member
../images/Emo79.gifטרי פראצ'ט עושה היפ הופ ציוני

סתמרוח היה מסתדר מצויין עם זיהום האוויר בתל אביב. והוא היה מרגיש ממש בבית כשהוא היה מטייל ליד הירקון... אגב מדור ילדים... ירדו עליי! הספרנית בספרייה ראתה שלקחתי את הננסים, והיא שאלה אותי בליגלוג האם זה בשבילי או בשביל האחים הקטנים שלי. נעצתי בה מבט קר ואמרתי, "זה שזה פנטסיה לא אומר שזה חייב להיות במדף של הילדים." האגו הגברי שלי פגוע! וכבר אמרתי שלדעתי זה באשמת הציורים המוזרים של ג'וש קירבי שאנשים חושבים שאלו ספרים לילדים. סתמרוח הוצג בהתחלה כדמות חכמה. לא "לא טיפש ולא חכם". ולדעתי גם מאגרט לא טיפשה, היא פשוט נחנחית כזאת. וגזר אינו טיפש גם הוא. הוא פשוט תמים ומילולי. לא הרבה דמויות הן טיפשיות, פשוט יש להן שריטה במוח. רידקולי גם לא טיפש,הוא פשוט קצת... דפוק...? נו, אתם יודעים למה אני מתכוונת. דטריטוס הוא טיפש, אבל הוא טרול, מותר לו. ואם גזר טיפש ליד אנגואה זה רק בגלל שכל הגברים אצל פראצ'ט (וגם אצל סופרים רבים אחרים- שימו לב, רק סופרים, לא סופרות) מתנהגים/ מרגישים כמו טיפשים ליד הבחורות שלהם. איזה ציור של סתמרוח של פול קידבי גרם לך להתאהב בו? בטח זה שהפרפר יושב לו על הכובע, נכון? זה כל כך חמוד! הנה, למרות שהסתמרוח של פול קידבי לא נראה דומה לסתמרוח שבמוחי, הוא מצוייר יפה ומושקע, ומציאותי ומאוד מתקבל על הדעת כאפשרות לתיאור סתמרוח, שלא כמו סתמרוח של ג'וש קירבי... בנוגע לFeet of Clay וההצעות לגייר את טרי ללא התחשבות בדעתו בעניין, מנטליות יהודית אינה זהה למנטליות ישראלית. מנטליות יהודית: גלמים, יידיש, מרק עוף ודודות פולניות. מנטליות ישראלית: תאונות דרכים, אנשים עצבניים, פקקי תנועה ודודות פולניות (כי יש דברים שלא משתנים לעולם!). לכן העובדה שהוא כתב על אטליזים כשרים וגלמים אינה מזכה אותו! הוא עדיין צריך לכתוב על ישראל!

Athaclena

New member
טרילוגיית הנומים היא ספרות ילדים

בערך... זה בעייתי, כמו נארניה ועליזה בארץ הפלאות והסיפור שאינו נגמר. כולם ספרי ילדים אבל גם מבוגרים נהנים מהם. הם פשוט שייכים ל-2 הקטגוריות. ואני הייתי עונה לה: ממתי יש חוק נגד קריאת ספרי ילדים? את לא קוראת כאלה? אם כן, מה את מנסה להגיד לי? ואם לא, איך את ממליצה על ספרים שלא קראת? ספרי ילדים זה אחלה דבר, אבל לא רק בשביל ילדים!

ויימס

New member
בסדר, לדעתי גם עליזה בארץ הפלאות

זה לא ספר ילדים. זה נכנס בקטגוריה של: ספרים שמתחזים לספרי ילדים. מה, אלו ספרים ממש כבדים (לא מבחינת המשקל, נו הבנתם למה התכוונתי) ומתוחכמים! כנ"ל לגבי ספר השלושה וחבריו.

Athaclena

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo99.gif אני חולה על הנומים ../images/Emo23.gif

אבל זה עדיין ספר ילדים, ילדים יכולים לקרוא אותו. ומה עם אנשי השטיח? הTHING כל כך חמווווד

למעלה