../images/Emo79.gifטרי פראצ'ט עושה היפ הופ ציוני
סתמרוח היה מסתדר מצויין עם זיהום האוויר בתל אביב. והוא היה מרגיש ממש בבית כשהוא היה מטייל ליד הירקון... אגב מדור ילדים... ירדו עליי! הספרנית בספרייה ראתה שלקחתי את הננסים, והיא שאלה אותי בליגלוג האם זה בשבילי או בשביל האחים הקטנים שלי. נעצתי בה מבט קר ואמרתי, "זה שזה פנטסיה לא אומר שזה חייב להיות במדף של הילדים." האגו הגברי שלי פגוע! וכבר אמרתי שלדעתי זה באשמת הציורים המוזרים של ג'וש קירבי שאנשים חושבים שאלו ספרים לילדים. סתמרוח הוצג בהתחלה כדמות חכמה. לא "לא טיפש ולא חכם". ולדעתי גם מאגרט לא טיפשה, היא פשוט נחנחית כזאת. וגזר אינו טיפש גם הוא. הוא פשוט תמים ומילולי. לא הרבה דמויות הן טיפשיות, פשוט יש להן שריטה במוח. רידקולי גם לא טיפש,הוא פשוט קצת... דפוק...? נו, אתם יודעים למה אני מתכוונת. דטריטוס הוא טיפש, אבל הוא טרול, מותר לו. ואם גזר טיפש ליד אנגואה זה רק בגלל שכל הגברים אצל פראצ'ט (וגם אצל סופרים רבים אחרים- שימו לב, רק סופרים, לא סופרות) מתנהגים/ מרגישים כמו טיפשים ליד הבחורות שלהם. איזה ציור של סתמרוח של פול קידבי גרם לך להתאהב בו? בטח זה שהפרפר יושב לו על הכובע, נכון? זה כל כך חמוד! הנה, למרות שהסתמרוח של פול קידבי לא נראה דומה לסתמרוח שבמוחי, הוא מצוייר יפה ומושקע, ומציאותי ומאוד מתקבל על הדעת כאפשרות לתיאור סתמרוח, שלא כמו סתמרוח של ג'וש קירבי... בנוגע לFeet of Clay וההצעות לגייר את טרי ללא התחשבות בדעתו בעניין, מנטליות יהודית אינה זהה למנטליות ישראלית. מנטליות יהודית: גלמים, יידיש, מרק עוף ודודות פולניות. מנטליות ישראלית: תאונות דרכים, אנשים עצבניים, פקקי תנועה ודודות פולניות (כי יש דברים שלא משתנים לעולם!). לכן העובדה שהוא כתב על אטליזים כשרים וגלמים אינה מזכה אותו! הוא עדיין צריך לכתוב על ישראל!