פרויקט שבוע הספר

"המקצוע הורים" של דר' פ. דודסון

ספר נהדר שעוסק בגידול ילדים מהצד הפסיכולוגי של העניין. כתוב בשפה ברורה ועניינית, בלי להסתבך עם מושגים מפוצצים. קיבלתי אותו מגיסתי לפני חמש שנים בערך, כשהגדולה שלי נולדה, ואני מאוד מרוצה מהספר הזה. גיסתי "עברה" שלושה ילדים עם הספר הזה. הגדול בן 23.

cookie1

New member
איילת מטיילת וחנן הגנן

של רינת הופר הוצאת זמורה ביתן סיפורים קליטים בעלי מוטיב החזרה ואיורים נפלאים של הסופרת עצמה. יובל מת עליהם.

ברכבת יושבת ארנבת../images/Emo28.gif

וגם הקלאסיים-מעשה בחמישה בלונים,תירס חם,הבית של יעל,מרים והים,קטני קטנים. גם סדרת הפינוקים נחמדה. בוקר בהיר אחד,לילה חשוך אחד. נועה בלאגן-מצויין לילד סנדביץ'. האח הקטן של פספס-מצויין כהכנה לאח קטן,יותר טוב מספר הפילפילים. אם אני אזכר בעוד-כבר תשמעו...(תקראו)

ענתש

New member
../images/Emo127.gif ויהי ערב - נגה מתה על זה.

תפילילה - בגלל הציורים. הסיפור נוראי ממש לטעמי אבל הציורים כל כך יפים שפשוט אסור לפספס. הספר היחיד שנגה לא קרעה (בטעות כמובן) מרוב שהיא מדפדפת בו בחרדת קודש מיפי הציורים.
דניאלה קטנה גדולה (אורי אורלב) - מקסים.

ענתש

New member
אפשר להמליץ על ספרי נוער ??

יש לי אוסף (תמיד אני מפחדת שכשהילדים שלי יהיו גדולים כבר לא יהיה את זה... אפשר גם בגיל שנתיים-שלוש ככה להקריא להם פרק כל יום, יש כבר קשב) אני אבחר רק את המעולים ביותר מהאוסף (ומתנצלת בעמקי ליבי בפני כל ספר שהשארתי בצד):
פיטר פן - ג'יימס מתיו ברי. לא הגירסא של דיסני
הגירסה המלאה... כמה דמיון והרפתקאות. נהדר.
כתר הדרקון - אורי אורלב. גם לאמהות, הנאה צרופה... על טוב ורע ומה שבינהם והרפתקאה נהדרת עם נסיך ונסיכה ואהבה וכל מה שצריך.
כל כתבי מיכאל אנדה המתורגמים (לא יכולה לוותר על אף אחד) - מומו, ג'ים ונהג הקטר, ג'ים וחבורת ה-13, הסיפור שאינו נגמר (אל תתבלבלו עם הסרט, הספר אחר לגמרי).
התלת רגליים - ג'ון כריסטופר. למי שיש ילדים גדולים יותר (סביב גיל 9 ומעלה) שלא אוהבים לקרוא מבטיחה לכם שאת הספר הזה הם לא יניחו מהידיים - כבר "המרתי" לכמה סרבני קריאה את דתם בזכות הספר הזה
נשים קטנות - למרות שארכאי (יש לי תרגום ישן
) ומאד בריטי אין ילדה שלא יכולה למצוא את עצמה באחת מארבע הדמויות האלו. חובה לדעתי...
האסופית, אן שרלי, אן מאבונלי (ואל תטרחו בעניין הספר הרביעי בסידרה, אן הופכת לקציצה מטופשת..). זהו בינתיים (הזנחתי בצד את כל הז'ול ורנים...).

ענתש

New member
כי ברחה לי המילה...

התכוונתי מאד, אוף, לא מוצאת אותה. נו, שאוכלים תה ועוגיות וצריכים להיות מנומסים ויש כל מיני חוקים נוקשים על איך צריכה גברת להתלבש ולהתנהג... מה המילה ? כמו הבריטים כזה...

ענתש

New member
כן !!! זה מה שנעלם לי... אוף. בגלל

זה יצא לי בריטי. ויקטוריאני, המלה ויקטוריה, אנגליה... נו, פאדיחות בכל מקרה. תודה.

אח - גמני שמרתי ועכשיו בכורתי נהנית

אליפים, אורי כל ספרי אסתר שטרייט וורצל כל סדרת אל-עצמי כל ספרי דבורה עומר על ביוגרפיות (הרצל, שרה גיבורת ניל"י וכו') שמרתי ושמחתי שגמהיא נהנתה

ornaok

New member
כל ספרי פאול קור:

הדג שלא רצה להיות דג כספיון הפיל שרצה להיותך הכי הצבע הכי יפה בעולם וכו' ספר שראיתי היום בסטימצקי ואני לא זוכרת מי כתבה...."יעל מציצה מהמרפסת" מאוד מצא חן בעיני, ואני מתכוונת לרכוש (גם) אותו בהזדמנות (יחד עם עוד 20 ספרי ילדים בהמתנה...)

Arfilit

New member
גדליהו והמיסטוק

ובכלל ספרי דר' סוס האהוב. בשמי ערב.

ornaok

New member
עוד שני ספרים שכבשו אותי

ושבתי וקראתי אותם שוב ושוב... (לא זוכרת שמות המחברים) הקסם השחור - חייו של סוס. מרתק, נוגע ללב, סוחף. סוף העולם - על חבורת ילדים שנשארים בכפר כשכל הכפר יוצא לפיקניק, ועוברים חוויית הישרדות קשה ומפחידה... ספר מדהים. בעל זבוב מודרני יותר ותמים יותר.

למעלה