פרויקט שבוע הספר

yaelia

New member
אני מעריצה אותך

אני התייאשתי מהתיקונים, אין לי סבלנות למחלות ולדיכאון. יש לי מספיק בחיים האמיתיים.

new mermaid

New member
"העבד" של בשביס זינגר

הגדולה ואני הלכנו לספריה בפעם הראשונה בשבוע שעבר. נורא כיף! ספר יפה ועצוב, קצת סיפור הרפתקאה ובעיקר סיפור אהבה. בכלל לא "כבד" או מיושן. מומלץ!

בלינקה

New member
מעבר

של קוני ויליס, הוצאת אופוס(?). מסווג כמד"ב, אבל לא ממש. בטוח שהוא טוב - אחד משני הספרים היחידים שהצלחתי לצלוח בחופשת הלידה. גם ספר יום הדין של קוני ויליס מצוין, אבל קצת איטי. על כמה ספרים מותר להמליץ?

ענתש

New member
מתה על קוני ויליס

ובמיוחד על "המשכוכית" שתמיד תמיד בא לי לחזור ולקרוא שוב.

ענתש

New member
מוכנה להשאיל לך... בואי נעבור למסר

תגידי איפה את גרה ונקבע.

ענתש

New member
המלצות שלי:

אלים אמריקאיים - ניל גיימן. לכל מי שאוהב ספרים אפלים, משהו סטייל טווין פיקס (סידרת הטלויזיה) אבל יותר בדיוני-פנטזיה כזה. ובכלל ספרים של ניל גיימן (קרוליין, בדורות טובות, לעולם-לא עולם).
ברוכה הבאה לעולם קטנה - פאני פלאג, המחברת של עגבניות ירוקות מטוגנות. צחקתי, בכיתי, היה מדהים. זהו בינתיים, ספרים שנהנתי מהם נורא נורא בזמן האחרון. קראתי עוד המון אבל היה לא משהו

yaelia

New member
ניל גיימן מעולה../images/Emo45.gif

אם את אוהבת אותו, אני מתארת לי שקראת את הטרילוגיה של פיליפ פולמן - חומריו האפלים. אם לא, אז קדימה למלאכה. שלושה ספרים משובחים להפליא, שעושים בית ספר להארי פוטר, איך לכתוב על נושאים מורכבים (יש הרבה דמיון), בלי לעשות מישמש דבילי של מיתולוגיות, וגניבות ספרותיות נרחבות.

ענתש

New member
לא קראתי.. ונתנו לי עכשיו את "המצפן

הזהוב" שלו (אם את מכירה) תחת אותו הסבר "שאם אהבת את גיימן אז תאהבי את זה" אז אני אתחיל אותו ומייד אחרי זה יעבור להמלצה שלך. תודה.

משוש30

New member
צופן דה וינצ'י

אמנם מותחן ולא ממש ספרות יפה אבל קראתי לאחרונה ומאד נהניתי

משוש30

New member
השטן מוסקבה (או האומן ומרגריטה)

למרות שנראה לי שהשטן ממוסקבה תרגום מוצלח יותר הספר!!!

יעלי9

New member
היום איננו כלה/אייטמאטוב

גם תרגום מרוסית אבל סגנון אחר. שילוב מדהים של מציאות קשה ופנטזיה, על אנשים פשוטים וקשי יום בערבות הכפור של בריה"מ יחד עם מדע בדיוני על קוסמונאוטים רוסים. כתוב ברגישות אינקץ ובאיכות מופלאה.

בלינקה

New member
מועדון דיומא

לוזוכרת מי הסופר או מה ההוצאה
מותחן בלשי אפל, עם אפיל מיוחד לאוהבי ספרים - המראה שלהם, הריח שלהם, המסתורין שלהם.

גורבי

New member
מאוד אהבתי ../images/Emo45.gif

והסופר הוא ארתורו פרז רוורטה, זה שכתב גם את "הצופן הפלמי"

sharonmx

New member
ארי דה לוקה - הר אדוני

וגם- הצופן הפלמי- סיפור בלשי בעקבות תמונה

Lali d

New member
מים, שאו אותי בהוצ' ידיעות אחרונות

לא זוכרת מי המחבר/ת

מעיןבר

New member
../images/Emo63.gif "שר הטבעות" ג.ר.ר.טולקין

קראתי פעמיים בעברית ו- 3 פעמים באנגלית. מסרבת בכל תוקף לראות את הסרטים. אי אפשר להעביר את העושר של עולם הדימיון ועושר השפה של האיש לסרט. אני מתענגת על הדימיון כל פעם מחדש. מתענגת על הלשונות השונות. העיקר פה הוא ממש לא המלחמות כמו שהבנתי שעשו בסרט. מומלץ מומלץ מומלץ....
"מרד הנפילים" איאן ראנד ספר מאוד קפיטליסטי. השקפת עולם מאוד קיצונית, אבל שואב אותך פנימה.
כל ספרי הארי פוטר אני יודעת שאולי תגדירו את זה כספרי נוער אבל אני מכורה
טוב, יש לי בלק אאוט, כבר שנה שלא קראתי ספר
אני ממש מתביישת. מבטיחה לחזור עם עוד.

למעלה