פרויקט שבוע הספר

ענתש

New member
חייבת להמליץ על ספר בפיזיקה מודרנית

(תחביב שלי
) שכתוב כל כך קריא ומקסים ומרתק ומצחיק (בחיי שהתגלגלתי מצחוק בכמה קטעים) ופשוט גרם לי להתאהב בכותב (טוב, שהערצתי אותו גם מקודם
) ומאד מאד להדיוטות ומראה את כל היופי במכניקת הקוונטים ותורת היחסות וכל הפיסיקה המודרנית שפשוט מובנת לכל קורא אחרי הספרון הקטן הזה:
"זמן ותודעה - אבשלום אליצור" בהוצאת האוניברסיטה המשודרת.

גם אני מעריצה אותו!

הוא פשוט אדם מדהים. נראה לי לפעמים שאין נושא בעולם שהוא לא מתמצא בו (פסיכולוגיה, תורת הנסתר, חלומות, תנ"ך, פיזיקה - כמובן ובטח שכחתי מלא דברים), ומפיו הכל נשמע כל כך בהיר ופשוט. אני תוהה אם הוא ישן לפעמים.. פשוט מדהים ומעורר קנאה (או השראה - תלוי איזה טיפוס אתן).

ענתש

New member
ועד היום יש לי תכנון סודי

להתחבא מאחריי איזה שיח במכון וייצמן וכשהוא עובר לקפוץ החוצה ולהתקיף אותו באיזו נשיקה ענקית רטובה על הלחי.... פשוט לאות תודה על זה שהוא כותב ומרצה וחושב. הוא מדהים.

עינבלית

New member
"על מרחב" של מיציו קאקו

אמנם שם הסופר קצת מרתיע והספר דורש סבלנות אבל הרעיונות מדהימים ומפעימים!!!

Arfilit

New member
התנ"ך

פעם בזמן מה - אני לוקחת וקוראת משהו. מתחבטת בטקסט כטקסט, בדמויות ובדינמיקה ביניהן, במיתוסים שנוצרים שם וכו'. חשוב ומחבר לשרשים (ואני, אגב, נחשבת לכופרת גדולה). וגם - "הסידור והתפילה" - שני כרכים של ספר הדרכה על הסידור והתפילה.

מעיןבר

New member
../images/Emo63.gifתרבות הפנאי

בישול, עיצוב, טיולים, אמנות שימושית...

lulyK

New member
fruits

ספר יפהפה על אופנת רחוב יפנית. מקווה שאצליח לפרגן לעצמי אותו (עולה כמו בגדים מיפן)

ענתש

New member
ישן אבל אחלה ספר.

למי שלא קראה את "מתנות מהמטבח" של גיל חובב - אחלה מתכונים ועוד יותר אחלה ספר לקרוא. נהנתי מאד (אני אוהבת ספרי בישול).

Arfilit

New member
ספר הקולינאריה הענק

שנקרא אם אני זוכרת נכון "קולינאריה" (אין לי כח לעלות לבדוק) יש אותו גם באנגלית וגם בעברית - הוא מדריך לקולינאריה של ארצות שונות - מדהים! עונג צרוף.

אפרת12

New member
האריה, המכשפה וארון הבגדים

ק.ס. לואיס. מבחינת הגיל הוא ממוקם בין ילדים לנוער ( אני הייתי ממליצה החל מגיל 9 בערך). ספר הרפתקאות קסום שאני חוזרת אליו עד היום.

ענתש

New member
האלו ? ומה עם השאר ? הנה כולם:

לפי הסדר הנכון, מקסימים, איך שכחתי אותם (גם הם אצלי על המדף):
אחיינו של הקוסם
האריה המכשפה וארון הבגדים
הסוס ונערו
המסע בדורך השחר
הנסיך כספיאן
כסף הכסף
הקרב האחרון (מקווה שלא בילבלתי את הסדר)

גורבי

New member
"חוות הקסמים"

מקווה שאני לא טועה בשם - הספר עם שרלוט העכבישה. בכלל, ספרי "מרגנית" סיפקו לי הרבה רגעים יפים בילדות (נדמה לי שגם סדרת נרניה יצאה אצלם, לא?).

yaelia

New member
ועוד במרגנית

כל הספרים המקסימים והמרושעים של רואלד דארל - צ'רלי והשוקולודה, ג'יימס והאפרסק הענקי, מר שועל המהולל, העי"ג. איזה כיף של ספרים. האחיינים שלי מתחילים לקרא אותם עכשיו ואני כל כך מתרגשת בשבילם שכל העולמות הנפלאים האלה יפתחו בפניהם. וילדת חוץ והילדה רובין הוד של נורית זרחי שהיו מהספרים שהכי אהבתי.

ornaok

New member
כל כל כל מה שכתבתן וגם במרגנית -

בית קטן בערבה וכל ספרי ההמשך (חוץ מהאחרון שלא הצלחתי להשיג בספריות וחנויות ספרים בארץ
)

למעלה