פרויקט שבוע הספר

yaelia

New member
תראי, תראי,

הם כל כך מקסימים. בלי שום קשר לספרים שלוקחים אותם בהליכה, הטרילוגיה של פיטר ג'קסון היא פשוט יצירת מופת. עשויה נפלא, מרגשת לפרקים, ושווה מאוד. לי הסרטים בכלל לא קלקלו את הספרים. ראיתי אותם כאילו ללא כל קשר לספרים. ולו בשביל גולום.

ornaok

New member
../images/Emo45.gifקראתי 12 פעמים בעברית

ופעמיים באנגלית, כולל ההוביט, הסילמריליון, סיפורים שלא נשלמו וכל מה שמצאתי... אני טולקינאית מגיל 12. בגיל 18 עשיתי קעקוע על הרגל עם ראשי התיבות של טולקין... והסרטים באמת עושים עוול לספר(חוץ מהנופים ומגולום...) אמרתי לא פעם:אם לג'קסון יש כזה דמיון מפותח, שימציא סרט משלו ולא יהרוס את שר הטבעות!
מצטרפת גם להמלצה על ספרי איין ראנד - "אנו החיים","כמעין המתגבר","מרד הנפילים. מאז הלידה קראתי שני ספרים טובים (ועוד שניים לא משהו) וזהו. מדהים! אני הייתי קוראת 5 ספרים בחודש!!!!! "המנדולינה של קפטן קורלי"(הבנתי שעשו על זה סרט. אין לי מושג איך לקחו את הספר הזה, ששזור בהומור ובעצב, וכתוב כל כך מענין, והפכו אותו לסרט. ו"התאווה לחיים" - ביוגרפיה על ואן גוך. אישית אני גם מאוד אוהבת את ליאון יוריס - בעיקר "זעקת הקרב" ו"אקסודוס". וכל רומן היסטורי שתתנו לי אני אבלע. אני לר בררנית במיוחד במה שאני קוראת..

ענתש

New member
אני ממליצה להמנע מאיין ראנד למי

שקרא ואהב בגיל הנכון
קראתי שוב לא מזמן וממש נהרסה לי החוויה של הלהט והאמונה המוחלטת בכל מה שהיא אומרת וההסחפות. פתאום את חוזרת לספרים האלו ואת מרגישה כמה שקרים וחצאי אמיתות וסילוף מציאות יש שם... מאכזב ונהרסו לי לגמרי הזיכרונות הסוחפים ! מזל ש"הרסתי" רק את "אנו החיים" ולא את מרד הנפילים שהכי הכי הכי אהבתי בגיל 16.

ענתש

New member
מעיין את חייבת לראות !

זה לא דומה, זו חוויה מאד אחרת אבל זה פשוט... אי אפשר לפספס ! הסרטים מ-ד-ה-י-מ-י-ם.

מעיןבר

New member
האיש שלי

שהוא לא מעריץ מושבע, ראה את הראשון והתאכזב. אני מוותרת כרגע, שומרת לעצמי את הזכות להתחרט

גורבי

New member
"דבר קטן וטוב" של ריימונד קארוור

הספר כולו והסיפור הזה בפרט. אין כמו קארוור. ובקטגוריית ה"לא יצירת מופת אבל שווה קריאה" יש לי שניים: "הנעלמים" של הרלן קובן (מרתק) ו"רוצחים בלי פנים" של סופר שוודי שאני לא זוכרת את שמו (מקפיא דם).

אפרת12

New member
וגם "אלה תולדות" - שניהם ספרים

נהדרים-נהדרים. מהאהובים עלי ביותר

אפרת12

New member
הפסלת - מינט וולטרס

ספר מתח לא כל כך שגרתי ומרתק. עובד בעבר לסדרת טלויזיה טובה מאוד (בריטית, איך לא
...)

אפרת12

New member
מילן קונדרה - אהבות מגוחכות וגם

ספר הצחוק והשכחה (ובטח שכחתי עוד ספרים)

מעיןבר

New member
גאוה ומשפט קדום - ג'יין אוסטין

שהוא הכי הכי מכל הספרים שלה אבל גם האחרים. חוזרת אליו שוב ושוב ושוב. האירוניה הנסתרת שבכתיבה שלהב, המבט המפוקח על החברה המעמדית בבריטניה. הדמויות הנשיות החזקות >מי אמרה "אמה"
< גם אם מאוד מתוך החברה ותחת כללי ההתנהגות שלה. והכי חשוב - רומנים על אהבות גדולות מהחיים... וכמובן "ג'יין אייר" של שרלוט ברונטה. לא אוהבת את האחרות, רק את הסיפר היפיפה הזה על הבחורה הקטנה, העכברית, החזקה שמתמודדת כ"כ יפה עם הסיטואציות הקשות והגברים שבחייה. איך יכולתי לשכוח את הספרים הכל כך אהובים עלי

Arfilit

New member
גם כאן כמה:

דודה חוליה והכתבן - של ורגס יוסה; המוקיון - של היינריך בל - עצוב עצוב עצוב; לוליטה - של נבוקוב - מבריק בעיני;

אפרת12

New member
ז'ורז' אמאדו - מאיזה ספר להתחיל../images/Emo35.gif

דונה פלור נשואה לשניים גבריאלה ציפורן וקינמון תרזה בטיסטה עייפה ממלחמות ים המוות טוקאיה גרנדי ושכחתי איזה עוד ספרים יש לו....

lulyK

New member
גופה של אשה תבונתה של אשה

ד"ר כריסטיאן נורת'רופ (יותר בקטגוריית בריאות נשים)

../images/Emo127.gif נכון נכון../images/Emo70.gif

ספר חובה. מעולה, רגיש, קריא, מרחיב דעת ומעצים בצורה יוצאת דופן. מצטרפת בחום להמלצה. זה אמנם ספר קצת כבד (מסוכן להרדם איתו, זה עלול לשבור את גשר האף) אבל מומלץ ביותר

למעלה