שרשור שאלות לסופרת אסתר

מה דעתך

על הנוער היום? האם את חושבת שספר בהכרח יותר טוב מטלוויזיה / וידאו / או מחשב? מה לדעתך, תרומתם הכי גדולה של הספרים לקרוא: לפתח את הדימיון? ללמוד את השפה? ידע כללי ? או משהו אחר נ.ב - האם את עובדת על רומן חדש

shv2004g

New member
אסתר היקרה!

אומנם קראתי רק את אחד מספרייך (אליפים) שמאוד נהנתי ממנו! קראתי אותו בכיתה ה' ועכשיו אני בכיתה ז'. הספר דיבר על ילדים יותר גדולים ממני אך למרות זאת נהנתי להתבגר ביחד איתו. אז היה לי לכבוד לקרוא את "אליפים" ומקווה שיזדמן לי לקרוא עוד ספרים שלך!

shv2004g

New member
ושאלה...

איזה תקופה זאת בערך התקופה של הספר "אליפים"? ובאיזו שנה הוא יצא לאור?

שאלה בקשר לרועי...

מממ.. קראתי אותו לאחרונה ויחסית נהניתי מהעלילה, אבל לא מהתקופה שלוותה לה... יכול להיות שזה בגלל שזו תקופתנו, או שפשוט אני לא ממש תמימת דעים עם הספר?

כן...

מממ... אני יודעת שהגעתי קצת באיחור... באמת השאלה היתה רטורית, אבל בכל זאת רציתי לשאול...

לאסתר המקסימה

דבר ראשון- תודה רבה רבה לך על כתיבתך המרתקת. הילדוּת שלי היתה מרוצפת בספרייך, שאותם קראתי המון פעמים. רציתי לשאול אותך על ספרך "חברות". (מכיוון שעל ספר זה לא מסופר ב'מאורי ועד אדי'). מה הביא אותך לכתוב ספר שכזה, שבמבט ראשון מזכיר קצת את 'מכתבים לצופיה'? האם זה מבוסס על סיפור אמיתי? אם כן- מה עלה בגורלן של הדמויות? בקשר לספריך, בכלליות- למה את מעדיפה להשאיר סופים פתוחים? לא פעם, אחרי שקראתי את 'שבעת המנעולים', רציתי לשלוח לך מכתב ולבקש שתמשיכי. האם סופים פתוחים עוזרים להבליט את המסר? ודבר אחרון, לסיום- רציתי להגיד לך שבזכות כל ספריך, ובמיוחד 'חברות', עברתי תקופה מאוד קשה בחיי. הספרים שלך היו אלו שחיזקו אותי. תודה!

סליפווקר יקירתי

חן חן על דבריך החמים ביחס לספרים. באשר לשאלותיך, את הספר "חברות" כתבתי מפני שכאבתי בכל עומק ליבי כאבם של ילדים קרובי משפחה שסבלו מאוד בגלל תסמונת דיסלקציה. חלק מהם התגברו על התסמונת וחלק לצערי הרב, לא. כשכותבים ספר מותר גם לחלום והחלום שלי התגשם בהצלחתה של אסנת (שימי לב לדימיון האותיות בין אסתר לאסנת. עד כדי כך הזדהתי). בספרי, כידוע לך, אסנת מתגברת על הבעיות. באשר לסוף הפתוח ב"אורי", פשוט לא הייתי מסוגלת להרוג אותו. באשר לסוף הפתוח ב"שבעת המנעולים" גם ליבי לא היה שלם איתו, ולכן סגרתי את המעגל בספר שלי "רועי" שבו דמויות מניה ודוד חוזרות ומופיעות וגם מסופר על מה שעלה בגורלן. (נדמה לי שבעמוד 375) סופים פתוחים מגרים את הקורא להמשיך ולחשוב על הספר גם אחרי סיום הקריאה.

kaktusa

New member
חח אם היית הורגת את אורי לא הייתי..

עומדת בזה!
אחד הספרים היחידים שבכיתי בזמן קריאתו.

p r u d e n s

New member
אסתר!../images/Emo176.gif

אני קוראת את הספרים שלך בהנאה עצומה... בדיוק עכשיו אני קוראת שוב את "מכתבים לצופיה" ו"אליפים", ורציתי לדעת מספר דברים (כמובן)- אורי- מת או חי? נילי היא דמות אמיתית? ואחרון- את הולכת להוציא ספר נוסף? ואם כן- מתי?

p r u d e n s

New member
אה, כן-../images/Emo176.gif

מה קרה בסוף עם שמוליק והדסה? הם התחתנו או לא?

sagiberg

New member
ברוכה הבאה ותודה שבאת אלינו../images/Emo140.gif

האם ניסית, שקלת לכתוב אי פעם למבוגרים ? אם לא - האם תוכלי להסביר מה מביא אותך להתמקד בספרות לנוער ? וכמובן- אני רוצה להודות לך על ההנאה שנהניתי מספריך

shv2004g

New member
אמ...

אני חושב שהספרים מתאימים גם למבוגרים למרות שהם מספרים על צעירים.

ע18

New member
אני גם רוצה להיות סופרת

אבל אני לא ממש יודעת איך לכתוב שייצא לי ספר טוב . יש לי רעיונות ממש מקוריים . ואני נורא אהבתי את הספרים שלך שקראתי . את מתכננת להוציא ספר חדש ?

PaNDa BoY

New member
ללא ספק- את אחת הסופרות המוכשרות

ביותר שידעה ישראל. הספרים שלך מרתקים, ומעוררים השראה. PaNDa_Boy

גם כן לא ממש שאלה...

גם אני כמו שאר בני הנוער בישראל גדלתי על הספרים שלך. כשרון הכתיבה שלך יחד עם התוכן המיוחד שאת מעניקה לסיפורים שלך גרמו לי לגמוע את ספרייך בשקיקה,תוך כדי הזדהות מוחלטת עם הדמויות העגולות והאמיצות שיצרת. במיוחד קסם לי הספר "שבעת המנעולים" שלך. כדור שלישי לניצולי שואה,התרגשתי מאוד בקריאת הספר. תודה על הכל.

לימונדה

New member
אסתר המדהימה!

שלום רב :) אני מאוד שמחה שניתנה לי ההזדמנות להגיד לך כמה את מדהימה בעיני! אני בת 16.5 ומגיל 10 אני קוראת באדיקות את הספרים שלך...את אחד מהסופרים האהובים עליי! אין לי מילים לתאר כמה הכתיבה שלך השפיעה עליי, וכמה אני מודה לך על כך! אז במילה אחת: תודה
על כל השעות הארוכות של דמיון והנאה שהענקת לי ולרבים אחרים!

לימונדה

New member
וגם שאלה קטנה...

אני יודעת שבנוסף להיותך סופרת את היית מורה (ואולי עדיין...
) רציתי לשאול אותך, איזה סוג של פידבקים קיבלת מתלמדייך, והאם הרגשת שיחסם אלייך שונה בעקבות עצם העובדה שאת סופרת במקביל לעבודתך כמורה. האם הם העריכו אותך יותר? תודה!

למעלה