שרשור שאלות לסופרת אסתר

לימונדה חביבה

אני שמחה שאהבת את ספריי ושהם דיברו אל ליבך. באשר לשאלתך, אכן הייתי מורה וגם מחנכת. אהבתי מאוד את מקצוע ההוראה ואת התלמידים, הייתי קרובה אליהם מאוד והם התייחסו אלי תמיד בכבוד ובגילוי לב. באשר להיותי סופרת, המון שנים הם לא ידעו על כך כי הפרדתי בין שני העולמות - עולם ההוראה ועולם הכתיבה. אבל כשחלפו שנים והתפרסמתי, לתלמידים שלי היו טענות אלי שאני רוצה שכולם יהיו סופרים ולכן אני מקפידה מדי ונותנת ציונים נמוכים. אבל רבים מהם נעשו סופרים בעצמם ועיתונאים ומורים וכשאני פוגשת אותם הם תמיד מודים לי על שהקפדתי שיכתבו נכון ושישמרו על כללי הדקדוק וכו' וכו'.

shv2004g

New member
אני רוצה גם להיות סופר!

אבל לא בסגנון של רומנים לבני נעורים אלא יותר בכיוון של הרפתקאות. האם את מתחברת לסיפורי הרפתקאות???

לימונדה

New member
חבל שמערכת החינוך שלנו מתדרדרת...

חסרים מורים כמוך שילמדו ויקפידו על דקדוק ולשון... תודה רבה בכל אופן! אני מאוד שמחה שיצא לי לומר לך את מה שחיכיתי להגיד כבר הרבה זמן
המשיכי להיות כזאת נפלאה!

Tick Tack

New member
אני מצטרפת

לכל הנאמר! אסתר היקרה - תודה רבה על הסיפורים המקסימים שהכנסת ללבי. ספרייך בהחלט מתאימים לכל הגילאים, וזה באמת מה שמראה עד כמה הם טובים!!!

JulietG

New member
לאסתר, שלום../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

אני כילדה ביסודי קראתי את כל הספרים שנכתבו על ידך ויכלתי למצוא על מדפי הספריות באזורי. לאיזה גיל את מגדירה את הספרים שלך? 'אורי' ו'אליפים' מרגישים יותר כספרים לנוער צעיר, לעומת זאת 'שבעת המנעולים' ו'שחר' יותר קשים לקריאה. האם יש קו מסוים שאת מנסה להמשיך בספרים? האם את מוצאת דמיון קטן או אפילו קשר בין הספרים שלך או הנושאים שלהם? ושוב, תודה לך על הספרים.

JUstMeAndMe

New member
אסתר../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif

שלם, רציתי להגיד שהספרים שלך מאוד מעניינים ומאוד יפים
ואני יודעת ששאלו זאת כשאלה ראשונה אך בכל זאת
בספר "שחר" כתוב שהוא מבוסס על סיפור אמיתי, ששחר היה ונברא ואת הוספת את הסיפור מסביב. האם זה נכון
רוב הספרים שלך מבוססים על שביב מציאות או מהדימיון
איך את מתחילה ובונה אותם
תודה רבה והמשיכי לכתוב ספרים יפים כאלה

kaktusa

New member
אסתר,

שלום אני קרן, תלמידת כיתה ט' מאשדוד. לפני שנה-שנתיים בלחץ הלימודים והלחץ הכללי, אבדה לי הסבלנות לקרוא ספרים, לצערי הרב כי התחלתי לקרוא בגיל 4. למרות זאת, את הספרים שלך (שהכרתי, ואני עדיין מחפשת בנרות עוד ועוד) מכיתה ה' או ו' אני קוראת, וגם פעמיים. אגב, המורה המשובחת שלי לספרות למדה בביה"ס שלימדת בו. שאלה לי אלייך: האם את עדיין מגיעה ל'הרצאות' בבתי ספר? אשמח אם תגיעי לבית ספרינו הקט שבאשדוד. תודה, קרן שמש

kaktusa

New member
אה, ועוד שאלה

אני לא מוצאת ספרים שלך אז אולי כדאי שתמליצי לי את על ספר שלך שאהבת. (חוץ מרגעי האור, שבעת המנעולים, אורי, בן הערובה, נערי המחתרת, שחר, מכתבים לצופיה, הבריחה, בני דניאל, תפילת הנזיר, אנה, אוסטרלים ומן המצר. פשוט אותם כבר קראתי
) תודה, קרן שמש

עדידי מ

New member
אסתר היקרה-

קראתי את ספרך "תפילת הנזיר" ומאוד נהנתי והתרגשתי ממנו. רציתי לדעת איך אספת רעיונות לספר שמתרחש הרחק מהארץ, האם יש שוני בכתיבה של ספר כזה לעומת ספר שעלילתו מתרחשת בארץ, כמו "אורי". האם הסיפור מבוסס על סיפור אמיתי?

למעלה