רציתי לדעת אם...

../images/Emo65.gif רציתי לדעת אם...../images/Emo65.gif

אני מנהל פורום יהדות באתר הקהילתי של באר שבע. ואנחנו שולחים לכול מי שרוצה מדיי יום כול מיני דברים מעניינים בנושא יהדות- מה שאנחנו.... רציתי לשאול פה בפורום אם מישהו רוצה שנשלחו לו דברים נחמדים בנושא ובנוסף הוא יכול לשאול כול מיני שאלות בנושא יהדות לאמייל ששולח לו את הדברים.... מי שרוצה להצטרף יכול לשלוח לי את האימייל שלו במסר או לכתוב פה תגובה ניתן לציין שמישהו שרוצה יכול להגיד לנו שהוא כבר לא רוצה שנשלח לו אימייל ואנחנו נפסיק מידע- אבל שווה לנסות לפחות
לדוגמא: סגולות מזמורי התהילים הרב משה עמיאל נלקח מהאתר: http://www.moriya.org.il/shut/print.asp?id=27308 אות א’ אוהב - שירבו לך אוהבים........קי"א. אוהב - לקיים אהבת אהובים.....קלג. אויב - לנצח אויביו...................קכה. אויב - לפחד אויב.................קיט/ש. אויב - להינקם מאויביו................נד. אויב - לאבד האויבים..................יא. אויב - להינצל מיד אויב.............מד. אסיר - לנאסר בכלי ברזל.............נו. אפיקורוס - ליתן מענה...... קיח-קיט. אריה -...........................................צ. אש- להינצל מאש וממים..............עו. אשה - אשה שבניה מתים......לג-קכו. אשה - מי שיש לו אשה רעה.......מה. אשה - שונא לאשתו.......מו-קלט-קמ. אות ב’ בית - לבנין הבית..................מב-מג. בנים - לאשה שבניה מתים.............לג. בעל דין - לנצח בעל דין..............צג. בקשה - אם צריך דבר מאדם.......סח. אות ג’ גאוה - להשפילה......עה-קלא-קלח. גבורה - להתגבר בגבורותיו....קיב. גנב - לפרסם הגנב....................טז. אות ד’ דין - לדינא..........................קיט/ל. דין - טוב לדין.............................כ. דין - לנצח את בעל דינו............צג. דרך - לאומרו בדרך....................יז. דרך - לילך בדרך............לד-קיט/נ. אות ה’ הודאה - להלל לה’.........כל מזמור. הלשנה - מי שהלשינוהו חנם....קיז. הפלה - לאשה שמפלת נפלים.....א. הצלה - להושיע את העיר...פז-פח. הצלחה -.............................נז -קח. אות ז’ זדונות - להודות על הזדונות....קלו. זנות - לטמא הזנות....................נא. זנות - לחמדן וזנאי......................סט. אות ח’ חולשה - שלא יחלש ....................יב. חולה - לנער חולה........................ט. חולה - קדחת.........מט-סז-קה-קו-קז. חולה - לרזה גופו מרוב חולי.......פד. חולה - חולי השוקיים...............קמב. חולה - חולי הזרוע....................קמג. חולה - שבירת היד....................קמד. חולה - לכאב לב .....................קמא. חולה - למאבד איבריו.................פט. חולה - לחשש עין ימנית.........קיט/ג. חולה - לחולי הטחול.............קיט/ז. חולה - לכרס עליון................קיט/ח. חולה - לכל כוליא בגופו......קיט/ט. חולה - לניפוח האף הימני......קיט/כ. חולה - לניפוח האף שמאל.....קיט/פ. חולה - לחשש יד ימין............קיט/מ. חולה - לחשש יד שמאל.........קיט/ע. חולה - לחשש רגל שמאל.......קיט/ק. חולה - לחשש אוזן ימין..........קיט/ר. חולה - לחשש אוזן שמאל......קיט/ת. חטא - להישמר מחטא............קיט/ה. חיה - חיות רעות..........................כז. חכמה - .......................................יט. חלום- לשאלת חלום....................כג. חן - למצוא חן....................ח-עא-עב. חן - לחן וחסד בעיני המלכות......עח. חסיד - להיות חסיד.....................צט. חרב - למכת חרב.......................קמו. חשד - לחשדא ........................קיט/י. אות י’ ילדים - מי שמתו ילדיה........קכו-לג. ים - סערה בים...............................ב. יצר הרע -....................................נט. אות כ’ כלב רע -......................................נח. אות ל’ לילה - לצאת בלילה יחידי.....קכא. לימוד - קודם הלימוד..............קלד. ליסטים - להינצל מליסטים.........נ. לשון הרע - להסיר מלשון הרע..נב. אות מ’ מושל - להבעית מושל..........קיט/ו. מזיק - להרחיק מזיק..................קד. מים - להינצל משטף מים.....כד-עו. מינות - לבטל עבודתה....פ-פא-קיג. מינות - להתווכח עמהם...קטו-קיח. מיתה - ממיתה משונה.........יג-קטז. מכשול - שלא יכשילוהו בעירו.צה. מלחמה - לילך למלחמה....ס-ע-פג. מלכות - לחן וחסד במלכות......עח. מלכים - להינצל ממלכים..........יח. מסחר - להצליח במסחר ....קיד-סג. מעוברת -...............................קכח. מצוה - שתתקיים בידו מצוה...קיט. מצוה - לדבר מצוה.................קכט. אות נ’ נהר - לעבור בנהר ............סד-קכו. נחש - לנשיכת נחש.................קמז. נס - לראות ניסים גדולים.........צב. אות ס’ סחורה - להצליח בסחורה..סג-קיד. סכנה - לכל צרה וסכנה.............כו. ספינה - לעבור בספינה.....קכד-קל. אות ע’ עבד - לעבד שברח..................קכג. עבודה זרה - לבל יעבוד ע"ז.פ-פא. עיניים - לחולי עיניים.................ו. עיניים - לחשש עין ימין.......קיט/ג. עין הרע -.................................לא. עין - לחשש עין שמאל.........קיט/ג. עצה - אם יעץ עליך דבר רע.....לח. עקרה - לאשה עקרה...........קב-קג.

Wing Chan

New member
ממ שאלה ../images/Emo13.gif

האם ידעת שבעיקרון "יהוה" הוא אל השייך לפנתיאון הכנעני? ז"א שבני ישראל הושפעו, כנראה, מאותם עמים והייתה חפיפה מתמדת. מה דעתך על זה? (לא בכוונה להתריס או משהו) גם הסגנון של המזבחות ובית המקדש הוא סגנון של המקדשים שהיו בסוריה באותם זמנים.

Wing Chan

New member
זאת שאלה. אם מישהו רוצה לפרסם

משהו בנושא מסויים (כמו פה- יהדות\תנ"ך) הוא צריך לדעת לקבל דברים בנושא. כמו שכתבתי, אין הכוונה להתריס או לעצבן או אנאערף מה, פשוט לשאול לדעתו של הבנאדם בעיניין.

thorondor

New member
אתה באמת מצפה לקבל תשובה?

או לפחות - תשובה שתהיה מסופק איתה?

Wing Chan

New member
לא יודע, עוד לא שאלתי מישהו חובב

יהדות בקשר לזה. אם לא שואלים לא יודעים.

ailag

New member
לכתוב את השם המפורש זה להתריס

לדעתי. פשוט כי (שוב, לדעתי) כתיבה בפורום מקבילה לדיבור ואז זה אותו זלזול כמו אמירת השם המפורש.

אבל תהילים על PDA נחשב כספר.

לפחות פורסמה הלכה העוסקת בדבר שאם ה PDA נופל, צריך לנשקו במקרה ויש עליו תנך/תהילים. כמובן שצריך לקחת בערבון מוגבל את ההלכות המתפרסמות בעיתון... כמובן שלדעתך... אבל לפי דעתי, הכתיבה בפורום יותר קרובה לכתיבה מאשר לדיבור.

Jos711

New member
גם אסור לכתוב את השם המפורש.

[כאילו, חוץ מברכות והתנ"ך וכל זה.]

כשאת אומרת "אסור"...

תגידי לא יפה, כי זה פוגע ברגשותיך. במקרה הזה הוא לא יכל להשתמש באחד משמותיו האחרים של אלוהי העבריים כי ספציפית השם הזה מוזכר כשם כנעני. הייתי שמח לשמוע מהיכן הוא הגיע למידע הזה בכלל. לפי דעתי יש לאוסף האותיות הללו פירוש מיסטי ולא נוכרי... כמו ש"ישו" עומד עבור "ימח שמו וזכרו"... אבל כמובן שהתנך מושפע מהמון דתות ותרבויות אחרות. להגיד שבמשך 5000 שנה לא היה שום שינוי זה מרחיק לכת. אחת הדוגמאות שאני הכי אוהב היא דוגמת גן העדן. במקור התנ"כי, גן העדן הוא לא מקום שבני אדם יכולים לחזור אליו. במהלך האינקויזיציה הספרדית (מונטי פייתון
) היו יהודים אנוסים שחיו להם בהולנד כמדומני, היכן ששפינוזה חי. בתקופה הזו נכנסו המון רעיונות נוצריים דוגמטיים ליהדות. אבל אני לא חושב שהשם המפורש, מקורו בתרבות נוכרית.

Jos711

New member
כל כך קשה לא לכתוב את השם המפורש

כדי לא לפגוע בי, חברת פורום בדיוק כמו כולם?!

לפי זיכרוני...

את רק 60% חנונית
אפשר לציין שהוא לא ידע שזה יפגע בך... זה לא כתוב בשום מקום... אני בעד להעתיק מחדש את הדיון ולמחוק את הישן שבו מצויין השם הסורר.

Jos711

New member
יש לי בעיה עם השם המפורש, אין לי

בעיה להגיד שאני המשיח. למה אמורה להיות לי בעיה להגיד את זה? אני לא פינגווין, אתה יודע.

Jos711

New member
זה לא סותר אם זה *בצחוק*.

אני לא באמת מאמינה שאני המשיח. או שאני ישו, אם כבר מדברים על זה [הכינוי שלי.] אני פשוט אומרת את זה *בצחוק*. אני לא דתייה, ואני גם לא אהיה, אם זה תלוי בי. אני מסורתית, ומאמינה באלוהים ובתנ". וכן, קשה לי לראות את השם המפורש. למישהו יש בעיה עם זה?

למעלה