רציתי לדעת אם...

אוה, את לא חושבת מספיק בגדול...

שכל אחד יפרסם מחדש את התגובה שלו יחסית לשינוי הנדרש... כמובן יש כמה תגובות שירדו... אבל להשאיר את המצב הקיים עם השם המפורש שמפריע לאנשים?

תמיר1991

New member
לאן היינו מגיעים אם כל דבר היה

"מפריע" לכל אחד? "הפרעה" זה דבר סובייקטיבי. אולי נמחוק את שרשור ה
שלי על המונדיאל כי זה מעניין רק את חלקנו? תמיר.

אוה, יש הבדל...

כדורגל לא נוגד שום דת שאני מכיר שחברי הפורום מעריצים/תומכים whatever

mantrix

New member
ולמה של"דת" יהיו זכויות יתר?

אם אמונה של מישהו אינה מוגדרת דת, ואינה רווחת בקרב מספיק אנשים, אז זה אומר שלא צריך לכבדה באותה מידה?!

אמונה?...

הטענה היתה שצריך למחוק את שרשור ה OFF על הכדורגל... האם יש כאן מישהו שיקום ויגיד שזה מפריע לו?...

mantrix

New member
מה מפריע?

הכדורגל? השרשור על הכדורגל? הודעות לא קשורות בפורום? זה שאנשים בכלל מציעים למחוק שרשורים? זה שאיכשהו אפילו שיחה על אלוהים גולשת לכדורגל? זה שבפורום אליו אנשים ניגשים בישיבה, אתה מתעקש שהם *יקומו* כדי להביע את מחאתם?

../images/Emo6.gif

אני מקווה שזה היה הומוריסטי... בהחלט הצחקת אותי... לי לא מפריע כלום...

ailag

New member
כי זה לא קשה לך לתת לה אותן

כי אין לך שום דחף להגיד, למשל, את השם המפורש (אלא אם אתה חולה טוראט. ואני משערת שאלוהים סולח לחולי טוראט על אמירת השם המפורש
) אז למה לא לשתף פעולה בנושא הזה? הרבה דברים אין לך בעיה בעצם לקבל. למה שנתלונן למשל על צפירה של שבת (סליחה, אדם, אבל נתת לי דוגמה נוחה) אבל לא נתלונן על זה שרמזור אדום מעכב אותנו בדרך הביתה? או על זה שאנחנו יכולים לנהוג 120 בלי לפגוע באף אחד (!) אבל המדינה לא מרשה לנו? הרי יש חוקי תנועה שאנחנו מחויבים לשמור - ושומרים - גם כשעבירה עליהן לא תגרום נזק. כי אנחנו לא אוסף אנשים נפרדים, אנחנו מדינה של אנשים שחיים ביחד. אז יש אינטראקציות והן לא יכולות להיות אנוכיות. ואם מישהו היה כותב משהו שפוגע בצורה כל כך בסיסית בחובבי כדורגל בטח היו מוחקים אותו, רק שאני לא חושבת שיש כזה משהו לכתוב בכדורגל. חוץ מאולי משאלה ששחקנים ימותו, אבל דברים כאלו יש למחוק בלי קשר ל"נהוג" ו"מקובל". והנה, מוחקים בפורומים ספוילרים כי אנשים מעדיפים שלא לקרוא אותם. ספוילרים או הסיפורים שכללו אותם הם לא דת, ועם זאת גם את זה מכבדים ומוחקים את הדברים שפוגעים באנשים שלא רוצים ספוילרים (או לפחות מסמנים ומקצים מקום נפרד. אבל נראה לי שאנשים גם משתדלים לא לכתוב הרבה ספוילרים מלכתחילה)

mantrix

New member
לא קשה לעשות הרבה דברים

ולא קשור לדחף, אפשר להמנע מלהגיד או לעשות כל דבר שמפריע למישהו, אבל איפה הגבול? אם אני אגיד לך שיש לי בעיה עם משהו שאת אומרת, משהו ש"אין לך דחף להגיד", האם תהיה לי את הזכות לבקש ממך להפסיק? (גם אם רק לי זה נראה הגיוני ולך לא) ואם אני אגיד שאלוהים לא קיים, ודתיים יעלבו מזה, אז אסור לי להביע את דעתי? במסגרת חופש הביטוי אמנם אסור לחשוף פרטים המוגנים בחוק הפרטיות או בצו איסור פרסום, אסור להסית לאלימות כי זה יכול לגלוש גם למציאות, אסור לעבור על זכויות יוצרים בפורום ולסבך את תפוז, אבל להביע דעה זה משהו שכן אפשר!!

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

איך אפשר להשוות בין ספוילר לאלוהים, לא הבנתי בכלל את ההשוואה ובמיוחד לא את המהות שלה........... תמיר.

ailag

New member
לא בדיוק

להגיד שאלוהים לא קיים זו דעה שיש לך זכות להחזיק בה. להגיד את השם המפורש זו התרסה לשמה. גם להבדיל, מותר לי להגיד שמישהו טועה, שמישהו איטי, שמישהו חוצפן אבל אני לא אגיד שהוא חרא בן זונה. למה? כי כל הקודמים הם תיאורים לגיטימיים שמותר להביע אבל האחרון הוא סתם התרסה. בשביל מה לי לקלל ככה? חוץ מבשביל שהוא יבוא להרביץ לי? אגב, למיטב ידיעתי אם תגידי (תפרסמי בציבור) שהשואה לא היתה אפשר לעצור אותך (אבל אני לא בטוחה).

Cirrus Minor

New member
לא מסכימה.

מה לעשות,שגם לי לפעמים לא נעים לקרוא כל מיני הודעות,אבל אני לא אגיד לאף אחד למחוק אותם. כי קיים חופש הביטוי במדינת ישראל החביבה ולכל אחד יש זכות להגיד מה שבא לו,כל עוד זה לא פוגע באחרים,וסלחו לי,אני לא מבינה איך זה פוגע. אוקי,אני מניחה שזה דיי מרתיע,אבל פוגע? בחייכם. זה מגוחך,מצטערת.

לבוא ולכתוב את השם המפורש...

זה כמו אונס מנטאלי... בשביל מישהו שזה גורם לו לרע. אני לא בדעה שהפורום הוא כמו דיבור, לפי דעתי הוא כמו כתיבה... לא צריך להבין בשביל לא לעשות זאת. צריך פשוט לכבד את הרצון באי פגיעה שכזו.

תמיר1991

New member
אני לא. כפייה דתית בפורום נראית

לך הגיונית? לא מתאים למישהו, שידלג על השרשור! תמיר.

זאת לא היתה כפייה דתית...

זאת היתה הצעה להביא מייל כדי לקבל חומר על הדת. הוא ענה בשאלה יחסית לגטימית. כמובן שאפשר להתייחס לראשון כטרול. או לפחות SPAMMER. לא היה שום דבר בלתי לגטימי.

תמיר1991

New member
מישהו אמר שיש כאן משהו בלתי

לגיטימי? הרצון למחוק את השרשור בגלל תגובתו הלגיטימית של עמר, היא רצון לכפייה דתית. תמיר.

למעלה