רציתי לדעת אם...

יש הבדל...

בין פגיעה ברגשות דתיים לכפייה... ההבדל נעוץ במשהו אקטיבי לעומת פסיבי. אם מדברים על כפייה דתית, שיפסיקו את הצפירה כשנכנסת שבת, עכשיו, זה מפריע.

ailag

New member
שלוש דרכים:

א. לא לקחת את המדד האישי שלי בתור מדד כולל
ב. לקחת אותו עם קצת החמרה - "ליתר בטחון" אם לא בטוחים אם פוגע או לא, לא לכתוב את השם המפורש (מתי כבר הכרחי לכתוב אותו ולא את 200 התחליפים אליו?) ג. שכל אחד יפעיל הגיון בריא משל עצמו. אבל בריא, לא ההגיון הזה שאומר "אאאא כפיה דתית לא תכריחו אותי אני אעשה מה שאני רוצה!!111" , שאם נשים את הצחוק בצד, קורה אצלנו בארץ. (אותו הגיון יש בארה"ב במספר נושאים ותראה איך זה השפיע עליהם. "אאאא חוקה זכויות 2nd amendment לא תכריחו אותי אני אלך עם אקדח והוא שלי!!111") (וסליחה על התיאורים הפשטניים מדי
) כשמישהו מנסה להסביר לי שלא תהיה עליו כפיה דתית ולכן מתעקש להגיד שוב ושוב את השם המפורש, אפילו שהוא יודע שזה מציק לי (אני חילונית, זה מציק לי מבחינת מנהגים ומסורת) אז הוא בטוח לא עושה את סעיף ג'. אבל אחרי שנפטרים מהגישה הזאת לא נראה לי קשה לעשות את סעיף ג' ברמה סבירה..

בהחלט.

אף על פי שבמקרה הזה אני די מאמין שהוא התכוון לכתוב את השם עצמו ולא את התחליפים, מכיוון שיש את הקשר בין השם למקור שהוא העלה מהעם הכנעני.

תמיר1991

New member
אני לא כתבתי את השם המפורש

ולא אכתוב מתוך "זדון" - אבל מחיקת שרשור שבו השם המפורש מופיע בתום לב, משמעותו כפייה דתית. אין מניעה להופעה של השם המפורש בתום לב, וכפייה דתית תעשי בפורום "חרדים". למה כאן? תמיר.

ailag

New member
הדיון תאורטי ולא על מה שכתבת או לא

מה אם אני אקלל אותך עכשיו בתום לב? אגיד משהו שלא נשמע לי פוגע אבל יגע בדיוק בנושא רגיש? למחוק? לא למחוק? לנסות שלא לחזור על זה שוב? מה אם ידעתי שהנושא רגיש ובכל זאת כתבתי כי חשבתי שזה לא נורא?

Nimst

New member
זה לא היה נחוץ, אבל זה היה לגיטימי.

ולי לא היה מפריע גם לקבל תשובה.

Jos711

New member
זה אולי לא היה נחוץ...

אבל כתיבת השם המפורש פגעה בי, ובשאר ה(אני בטוחה)דתיים-מסורתיים בפורום. זה פגע בי אפילו יותר אם הוא היה מקלל אותי ב"בבת ז***".

Jos711

New member
לא אוהו.

זה פוגע. מאוד אפילו. אולי את לא מסוגלת להבין איך זה פוגע, אבל זה באמת פוגע. וזה גם חוסר כבוד כלפי וכלפי כל הדתיים-מסורתיים פה לכתוב את השם המפורש.

Nimst

New member
תראי

חוסר כבוד הוא דבר טריקי. לכל אחד יש אמונות ודעות משלו, מטען משלו. דברים שונים יפגעו באנשים שונים. אם היינו מנסים להתחשב בכולם לא היינו יכולים להגיד כלום. that said, יכול באמת להיות שכתיבת המילה המפורשת לא היתה במקום. התכוונתי שהשאלה היתה לגיטימית, בכלל לא חשבתי על זה שהוא כתב את השם המפורש.

mantrix

New member
במקום להגיד שאנשים לא יכולים להבין

אפשר לנסות להסביר.

Jos711

New member
אי אפשר לנסות להסביר. זה בא מאמונה.

זה כמו שאני לא אוכל להוכיח לך שאלוהים קיים, ככה גם אני לא יכולה להסביר לך מה פוגע בזה, אבל אני בכל זאת מאמינה בזה שאלוהים קיים, ושום דבר שתגידו לא ישנה לי את זה.

תמיר1991

New member
אז למה שתכפי עלי את האמונה שלך

ותדרשי ממני להתנהג לפי הקודים שלך ולא לכתוב את השם המפורש בתום לב? תמיר.

Jos711

New member
אני לא מבקשת ממך להתנהג לפי ה"קודים

" שלי, אני רק מבקשת ממך לכבד אותי, ובמקום לכתוב את השם המפורש לכתוב ה', או משהו כזה. זה לא קשה, וזה גם פחות אותיות. במדינת ישראל יש גם משהו קטן שאומר "החופש לדת". בתום לב אין לי בעיה, אבל עכשיו, כשאתה מודע לזה, אני מבקשת ממך לא לכתוב את השם המפורש. קשה? חוץ מזה, אני האדם האחרון שיהיה בעד כפייה דתית.

תמיר1991

New member
אני כתבתי את השם המפורש?

זכותך להיות מסורתית, זכותי להיות חילוני. ואם במקרה, בתום לב, עמר או אני או כל אחד אחר כותבים את השם המפורש, אין עם זה בעיה, ובטח שהשרשור לא צריך להימחק - שמעת על "החופש מדת"? את יודעת, בתום לב זה יכול לצאת בכל מצב, אפילו אם אני מודע לזה שזה בעייתי לך - כי לי אין בעיה לכתוב את השם המפורש, ואם זה יצא לי או לחילוני אחר באינסטנקטיביות, זכותנו. זה בדיוק כמו לכתוב "בעזרת השם". אני לא מאמין בזה. אז אני אאסור עלייך? תמיר.

ailag

New member
זה לא אותו הדבר.

לך לא קשה להחליף ארבע אותיות בשני תווים אחרים. בך גם לא פוגע כשאומרים "בעזרת השם". אבל באחרים זה פוגע כשכותבים את אותן ארבע אותיות. עזוב סיבות, בוא נניח שיש אנשים נחמדים מאוד עם ג'וק קטן בראש שבגללו הן פוגעות בהם. זאת לא סיבה טובה מספיק לא להגיד את אותן ארבע האותיות? "אם זה יצא לי או לחילוני אחר באינסטינקטיביות" - אבל למה שזה יצא? גם המילה "ברומלקאיסטיזם" לא יוצאת לך באינסטינקטיביות, כי היא לא בלקסיקון שלך. מה השריש את המילה שחלק מהעם שלך מעדיף שלא תגיד - כל כך עמוק בלקסיקון שלך?

Wing Chan

New member
דברים פה קצת הוצאו מהקשרם...

אם הייתי כותב ה' או כול שם אחר של ריבונו של עולם - לא הייתם מבינים את השאלה שלי. או הוא לא היה מבין.

למעלה